ЗОНАТА и ние - 13 Тема

• 128 623
  • 752
  •   1
Отговори
# 165

mini_mami , според моите листове от Симеонов - 200 гр плодове, са 2 блока.
Но гроздето, не е особено препоръчително за диети!

Права си ,обаче зависи какви плодове-
2 блока са :
 200 гр.ябълка,кайсия,праскова,портокал,мандарини,пъпеш,грейпфрут
80 гр банан
1/2  бр. круша
240 гр ягоди
280гр диня
100гр грозде

Не знам кой е прав,ама май най -добре е да забравим за гроздето,ако искаме да отслабваме Grinning
Това е според таблицата на Симеонов дадена при преглед преди 2 месеца

# 166
Чета стари теми и се уча.Тази вечер от рецептите на Дани си направих "Сарми с булгур и сини сливи.Обаче не като сърми , а нарязано зеле и прибавих 2 БП-тел.кайма  домашна.
Искам да си направя и пълнени чушки обаче се чудя нещо newsm78
Ще си прибавя там кайма  ориз  обаче  тия цели чушки как да ги преценя колко БВ ще са newsm78
Пуста аритметика ooooh!Ще свикна това е друг начин НЯМА!
Помогнете ми.

# 167
Джижи, с чушките е малко по-сложно, защото са различна големина и не може да се нагоди точното количество плънка, за да ти се получат точен брой блокове. Но не пречи да опиташ  Wink .
Първо трябва да си изтърбушиш и изтеглиш чушките колко грама са. Като знаеш, че 240 гр са ти за 1ВБ, например си изтегляш 720 гр чушки и това са 3 блока. Ако си решила да готвиш примерно 9 блока, си добавяш още 6ВБ - лук, моркови, ориз ( който е по-добре да бъде заменен с истински овесени ядки или поне да е кафяв) + 9 ПБ + 9 МБ. И се молиш с тази плънка да успееш да напълниш чушките  Laughing .
mini_mami ,
mi6le2011, ще ви помоля да не обърквате момичетата с грамажите от листите на Симеонов. Вярно е, че той използва Зоната , но грамажите му са доста закръглени и уеднаквени (явно за по-лесно запомняне и използване). Има точна таблица създадена от създателя на Зоната ( и която имаме и ние благодарение на Емигрантка   bouquet) и е най-добре да се използва тя. Чрез листите на Симеонов може и да се постига отслабване, но по-важен е хормоналния контрол, който се постига чрез използването на точни грамажи поне в началото . Това го казвам с най-добри чувства и с добри намерения, защото има и момичета, които не се включват в темата, а само четат или може някои да са пропуснали, че използвате други таблици и да няма обърквания. Най-добре си принтирайте таблицата от сайта и започнете да използвате нея за по-голям ефект от диетата.

# 168
Добро утро  Hug
 dani1712 няма проблем мила,никой не искам да обърквам- нека всеки да си смята както прецени, да гледа грамажите откъдето му е по -удобно.Няма повече да цитирам грамажи  Grinning Обаче ще продължа да си ги ползвам,защото се чувствам много добре и слабеееяя  newsm44
Лек ,смихнат и хормонално балансиран ден ви пожелавам   bouquet  bouquet

# 169
  • Sofia
ОК! Няма да се бъркат грамажите на Симеонов....Всъщност аз си мислех, че като пише 28 гр, може и 30 да изядеш... А то не било точно така  #Crazy 28гр - трябва да са 28 г......ха-ха  Joy

# 170
Не говорим за 28-те грама месо  Wink, а за разликата при въглехидратите. Там е съществената разлика, защото Симеонов е ползвал първоначалните таблици и си съставя листите по тях. Но впоследствие д-р Сиърс съставя друга таблица за В , като счита , че е по-правилно от общото количество В да се вадят фибрите. И затова има завишение на количествата при тях.
Но, разбира се всеки е в правото си да си ползва които таблици реши .  Hug

# 171
Използвате ли протеин на прах като заместител на белтъчините, например конопен протеин на прах, по принцип не обичам много животинските продукти и послените две седмици от както се опитвам да се храня по зоната ми идват повече тези продукти, чудех се дали мога да замествам на закуските например изварата, че въобще не ми харесва, а киселото мляко ми втръсна вече.  Дайте идеи за закуски.

# 172
Палачинка с трици е добър вариант за закуска, когато се пътува също са подходящи. Приготвям ги така че да съдържат всички блокове, обикновено ми се получава 3 палачинки да са 2 блока.

# 173
  • Sofia
За закуска си правя МЪФИНИ - и си нося на работа. Докато другите закусват вкусно козуначе - аз ям здравословен мъфин. Първите 6 не ми станаха много сладки, да не говорим, че след като ги извадих от фурната - "падна им въздуха" Wink
  chef
МЪФИНИ С ОВЕСЕНИ ТРИЦИ - 6 БЛОКА - 1 МЪФИН - 1 БЛОК
2 бр Яйца – 2 БП
2 бр белтъци – 1 БП
1 ч.ч кисело мляко – 2 БП + 2 БВ
56 гр извара – 1 ПБ
56 гр трици – 4 БВ
6 Ореха – 6 блока
½ ч.л бакпулвер
Ванилия, подсладител на вкус (стевия)

Яйцата и белтъците се разбиват с киселото мляко. Добавят се триците и се оставят да престоят 20-30 минути докато набъбнат. Добавят се бакпулвера, ванилията, натрошените орехи и подсладител на вкус (стевия). Готовата смес се изсипва във формичка за мъфини за 6 бройки. Пече се в загрята фурна до готовност. Всеки мъфин съдържа по един блок.

# 174
mi6le2011 страхотна рецепта  HugЗаписах си я  и когато съм първа смяна да си хапвам.Ще си нося на работа.
Давайте и др.рецепти за закуска!

# 175
# 176
тия ги знам и съм ги архивирала в специална папка.Ползвам рецепти от там.
Но все си мисля,че измисляте още и още Simple SmileТъй като съм нова използвам готовите и още не мога да свикна и да започна за си измислям маджи.
Но тази вечер ще се опитам нещо  да си сготвя имам тиквички,кайма чушки,домати.
Снощи си направих от книгата  "Ние и зоната" Пресен лук с яйца 2 порции по 2 блока.

Само,че аз си направих една порция 2 блока и прибавих допълнително 2ПБ към порцията.

# 177
ВКУСНА МУСАКА - 18 Блока
патладжан 240 гр. - 2 БВ
тиквички 1408 гр. - 5.8 БВ
лук 26 гр. - 0.2 БВ
ориз 126 гр. - 9 БВ
кайма на попов - 516 гр. 12БП
заливка:
1/2 к.к.мляко - 1БВ + 1БП
сирене 84 гр. - 3БП
яйца 2 бр. - 2БП
зехтин 9 ч.л. - 18 БМ
може с една л.по малко защото в каймата има мазнини.
18 парчета по един блок или 6 порции по 3 блока или 9 по 2 блока   chef

# 178
  • Sofia
Да се оплача... Явно нещо не се справям . Качила съмс 1.5 кг, а и с половин см в ханша съм по-широка...
Давам и на Зоната още 1 седмица и ако нямам минус - направо се отказвам!

# 179
  • Варна
mi6le2011, не се отказвай ами  дай по-подробно инфо кое как го правиш да коригираме където трябва. Аз например когато пропускам вечерната закуска задържам кг.

Общи условия

Активация на акаунт