СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 4

• 122 414
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
При мен за съжаление нещата приключиха неуспешно за трети път. Въпреки многото изследвания и терапия, не успях отново. Ембиронът стигна до пулс, но закова на ЧХГ 14 000, при следващо замерване, вместо да се удвои беше 14 500 и на ехограф не се видя вече нищо. Тестът постоянно отчиташе 6-7 седмица, а аз бях вече в 9 г.с.

Ева, тествай се пак след 2-3 дни, за да видиш дали се е удвоила стойността. Според мен стойността е ниска за 9 дневно закъснение. Не искам да те плаша, но говоря от мой горчив опит. За твое успокоение, ако имаш съмнения, повтори теста.
Извинявам се, ако те стряскам излишно.
При мен на 5  дневно закъснение беше 263, след 1 седмица 2400, а след 16 дни беше само 14000.
Сега се върнах и прочетох, че си имала вече един аборт. Задължително се проследи как нараства стойността. Трябва да се направят две замервания и повече дори, за да има някаква ясна картина. Когато достигнеш и минеш 2000 може вече да се види и плодния сак.

# 646
при мен е много объркано и при цикъла и поликистозен яйчник имам ...... и ми се реве от страх вече

# 647
при мен е много объркано и при цикъла и поликистозен яйчник имам ...... и ми се реве от страх вече

Спокойно, с рев нищо няма да промениш  Hug Изчакай си прегледа и тогава лекар ще ти каже какво и как ще става.
Аз така се тръшках от нерви преди първия преглед, защото имам едно кухо яйце, а стойностите ми не бяха особено високи.
Стискам палци!

# 648
а с такива стойности въобще може ли да има добър резултата ?????

# 649
  • В сърцето на любимия човек
Ева - знаеш ли кога ти е била овулацията или поне кога може да си заченала? Ако не, по-добре спри да се тревожиш в момента, защото може да си била с късна овулация и реално от нея да са минали около 14 дни.

ПП: Допълвал се - в друга тема, където пиша, преди 2 дни едно момиче се похвали с подобен на твоя резултат на 10 ден от трансфер на 3-дневни ембриончета, или иначе казано на 13 ден от овулация.

# 650
На 7 ден от закъснението бях с резултат 248.50. Сравнително нисък, бих казала. Имаше удвояване, но самите стойности не бяха много високи. Така че винаги има надежда!
Иначе втората черта на теста ми беше бледа поне до 10 ден от закъснението, чак после стана ярка.

# 651
Ева ако утре АГ-то не види нищо, не се притеснявай, не изпадай в паника и не се тревожи излишно, стойностите са ниски за да се види на ехограф, иначе според мен са нормални за закъснението, при условие че си с ПКЯ и нередовен цикъл
Helinor17 съжалявам че не се е получило, правила ли си изследване за листериоза ?
И друго, което исках да допълня, че стойности от 14000 по правило не се удвояват на 48-72 часа. Колкото по-голяма е стойността, толкова по-бавно се удвоява

# 652
Благодаря ви ,въпреки всичко ще се успокоя утре съм на лекар и ще видим  Rolling Eyes
а относно уволацията нямам представа о тдекември месец цикъла ми полудя сменяше ми датите закъсняваше ми заради кисти ,които с Дуфастон се изчистваха и този месец толкова се изненадах като видях тестовете че не смея да се зарадвам на нищо

# 653
whiteflower,
трябва да направиш още един кръвен тест 48ч след първия за да видиш дали се удвоява,успех!

# 654
Ева, направи си тест след два дни и ще имаш поне част от информацията. Както ти споменах вече, плоден сак се вижда при стойност на ЧХГ над 2000, т.е. трябва да изчакаш още около седмица според мен. На теста ти пише ли стойностите ти на коя седмица отговарят от началото на последната менструация? Това също е от значение, както писах и преди, както ще напиша и по-долу в поста си. При мен при две замервания в рамките на 2 седмици, тестът отчиташе все едни седмици, все 6-7 г.с., т.е. времето минаваше, а стойността на хормона отговаряше все за една и съща седмица, което е знак за проблем.
Колкото и да ти е късна овулацията повече от седмица (7-8 дни) не би трябвало да има разминаване между седмицата, в която реално си (считано от датата на последната менстуация) и седмицата, която отчита ехографа. Така ми обясни на мен гинеколога. Дори и по-късната овулация и имплантация не може да дава отклонение повече от тези дни. Трябва да изкачаш, колкото и да те е страх. Разбирам притеснението ти, защото и аз самата до преди 2 дни ту имах надежда, ту не, но нямаш друг избор освен да чакаш.
Ренденце, наясно съм, че колкото е по-висока стойността на ЧХГ, толкова по-бавно се удвоява, но при мен бяха минали 5 дни между двата теста - на 28 март стойността беше 14 000, на 2 април -14 500. Това са повече от 100 часа и не само, че няма удвояване, но почти не беше мръднала. Само се чудя дали е имало още покачване леко и после спадане или само до там се е вдигнала, но това в случая не е толкова важно, не ми носи информация. Освен това на теста показваше, че бременността е 6-7 г.с., а аз реално бях в 9 г.с. Та, стана ми ясно, че всичко е приключило още преди да отида на ехограф. Не съм се изследвала за тази листериоза. За първи път я чувам. А ти защо ме насочваш към нея, какви са й симптомите? Според моя гинеколог проблемите при мен са от завишените НК клетки, които въпреки вливането на 30 ампули имуновенин през месеца на забременяването, не успяха да спаднат и са попречили за правилното развитие на ембриона. Те водят до отхвърлянето му. Освен това ми откриха и завишени Т-лимфоцити, каквото и да значи това.

# 655
  • София
Плоден сак се вижда при стойности близки до 1000, а при стойности на ЧХГ 2000 се вижда ембрио.

Колкото до НК клетките, то вливанията не ги понижават, а маскират бременността така, че тези клетки да не разпознаят плода.

П.П едно вливане има действие не повече от 4 седмици,после нова контрола на имунологичните и ново вливане евентуално и така до края почти, в повечето случаи.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 10:01 от magnet_for_happiness

# 656
Магнет, при мен сякаш нещо закъсняха с вливането на имуновенина, но мисля, че гинекологът се е съмнявал още от самото начало, че нещата не вървят съвсем добре (макар че ме успокояваше, че сигурно е станало по-късно, което аз не бях много склонна да вярвам, защото първо, той самия ме гледа на ехограф и каза, че овулацията трябва да е на 15 ден от началото на цикъла и най-сериозните опити бяха точно тези дни, а не по-късно и второ не може да не е видял, че не отговарят реалните гестационни седмици на тези, които ехографа показва). Вливането беше на 17 февруари, а аз може би съм забременяла на 13-16 февруари някъде, т.е. дефакто преди вливането. На прегледа на 14 март, гинекологът каза, че се вижда сак без ембрион и да дойда след две седмици, за да пуснем нова контрола на НК клетки и тогава вливане. Минаваха повече от 30 дни. Преди бях ходила при доц. Конова и на нейните предписания пишеше през 25-30 дни вливане след положителен тест. Тук нещата малко се разминаха. Мисля си, че гинекологът още на 14 март е видял, че бременността не върви нормално, но не е бил съвсем убеден или не знам защо ....затова после ми каза, че вливането било през 45 дни.

# 657
  • София
Извинете,че така изместваме темата    bouquet

Хелинор, аз вливанията започвах винаги СЛЕД сърдечна дейност на плода и успях да износя и родя две живи и здрави бебета,като до преди това имах все аборти. След + тест единствено спирах аспирин протекта и минавах на фраксипарин+още някои неща; както и изследване на пълна имунология;
Не,че има значение,защото всичко което ще спомена е имуномодулатор,но аз Имуновенин не съм вливала, а Октагам и Киовиг.

# 658
На мен почнаха да ми вливат Интралипид при преглед в 6 г.с. (за всеки случай). Моят лекар гледа винаги да се застрахова и поне до юни месец иска всеки месец да прави вливане.

# 659
  • София
Интралипид е друго, то не е кръвна плазма, а все едно си се наяла с мазна риба.
Междудругото в 5 г.с и 2 дни имахме сърдечен пулс. Та старта на вливанията не се забави много.

Общи условия

Активация на акаунт