На море в Гърция 2013 – VI

• 92 116
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Bosii, ние като пътувахме надолу се отбихме от магистралата до Метеорите, така съчетахме полезното с приятното. Simple Smile Бяхме в този хотел - San Giorgio Villa за една нощувка.

Много ти благодаря, мисля да минем от там на връщане. Една нощ там май не стига, нали?

И аз мисля, че една нощ е напълно достатъчна. Ние бяхме в Кастраки (селце на 1-2 км от Каламбака и точно под Метеорите). Хотелчето много ми хареса, има селско-бутиков стил, който беше очарователен на фона на Метеорите, особено осветителните тела - бяха прозведение на изкуството. Хотелчето се намира на излизане от селцето на пешеходния път за метеорите.

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 13:29 от didkapan

# 361
  • София
Привет от Неос Мармарас. От понеделник сме тук, но за съжаление, това май е най-ужасната почивка в живота ми. Още първия ден малката се разболя - силна кашлица, със задушаване, висока темп...абе ужас, тотално се панирахме. Посред нощите звъняхме на асистанс-а, после бясно каране до клиниката в Агиос Николаос..където бяха тотално неадекватни. Накрая сутринта след безсънна нощ звъняхме на педиатъра ни и започнахме да даваме антибиотика, който си носехме ''за вс случай''. В крайна сметка първите два дни почти не сме излизали от стаята. А кашлицата си остана, снощи пак цяла нощ не сме спали  Tired

Иначе градчето е симпатично, доколкото го видях от двете кратки излизания с колата. Хубави къщи, цялото е на хълмове. Обаче е фул, не ми се мисли как е през август. И е пълно с руснаци, чиито деца са направо малоумни - изкачат пред колата изневиделица и могат да докарат инфаркт.

Хотелчето е малко, сладко, със семпло обзавеждане, но много чисто. Соственикът е пич, каквото му поискахме като помощ - нищо не ни е отказал, отзивчив е определено. Минусите - може би малко тясната стая, и липсата на работещ телевизор. Но това са бели кахъри.

За пет дена тук, сме били само два пъти на плаж. Парадисос не струва, ужасно се разочаровахме. Уж трябваше да е плитко и чисто, подходящо за семейства с малки деца...дрън-дрън. Да, водата е кристална, но пясъка е целия във водорасли от типа ''кафяви ленти'', фасове, камъняци. Определено е дълбоко. На метър навътре и трудно стигам дъното. Изобщо не става за малки деца.  

И нещо много странно всъщност - това е първия плаж, на който сме били тук на Ситония, и който няма онзи невероятен млечен син-зелен цвят на водата. Т.е. водата е наистина чиста и кристална, но е....безцветна. Като в река. За сравнение, втория път ходихме до Калогрия-та - еми цвета е съвсем различен, прекрасен просто, точно както го помнехме от миналата година. Но си е дълбоко, де.

И за капак - от сутринта времето се развали, задуха силен вятър, стана студено. В момента съм на терасата с дебела блуза с дълъг ръкав...единствената, която си взех, уж за ''всеки случай''  ooooh!

Това е, след няколко дни може пак да пиша. Дано само дребната се оправи, че и тя и ние се мъчим. Весело изкарване на всички заминаващи, и най-вече - да сте здрави  Hug  Simple Smile

# 362
  • софия
Таис, дано детето бързо оздравее. След това нещата ще изглеждат различно.

# 363
Таис, първо бързо оздравяване на малката  Praynig
Може би сте си занесли вирусче оттук  Sick имам доста познати с тези симптоми, вкл. и половинката  Rolling Eyes...щом за съжаление сте вече с АБ, ще е ОК дечко, не мисля, че ще има други проблеми, а тя кашлицата си се влачи повечко, няма начин  Rolling Eyes
Надявам се, че остатъка от почивката ви ще бъде хубава, безпроблемна и пълноценна  Peace

# 364
  • България, София
Таис, пожелвам ви лошите моменти вече да са отминали и оттук насетне да се радвате на хубаво време и безпроблемна почивка и детенце да се оправя по най - бързия начин  Hug
Винаги го има този риск човек като тръгне нанякъде. Пожелавам ви това да е последният път, в който на почивка или пътешествие имате такива емоции  Hug

# 365
  • София
Здравейте, търся информация и отзиви за два хотела и не мога да открия нищо. Почвам да си мисля, че не съществуват.  Sad Много ще съм благодарна ако някой сподели нещичко за тях:
http://www.hotel-areti.gr/
http://www.coralblue.gr/

# 366
  • София
Здравейте, търся информация и отзиви за два хотела и не мога да открия нищо. Почвам да си мисля, че не съществуват.  Sad Много ще съм благодарна ако някой сподели нещичко за тях:
http://www.hotel-areti.gr/
http://www.coralblue.gr/
Eто отзиви за хотел Арети в Неос Мармарас от Трипадвайзър http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g663149-i12058-k6420589-Hot … al_Macedonia.html и това http://www.tripadvisor.ca/Hotel_Review-g663149-d4178792-Reviews- … al_Macedonia.html

# 367
  • София
Tais, ама че неприятно! Бързо оздравяване!!
В тази връзка, понеже не ми се ще да си нося точно АБ за всеки случай, имате ли представа дали тукашни рецепти важат в гръцки аптеки? В смисъл. ако му дотрябва на човек някакво лекарство, трябва ли задължително рецепта от тамошен доктор?

# 368
  • София
Dechy, благодаря ти. Искаше ми се отзиви от БГ, от някой който е бил там... Не мога да намеря и инфо за цени, за да знам дали ми е в категорията. А за Coral Blue в Геракини пък съвсем нищо..... само оферти от агенции, като в скобички пишат(бивш Маре Блу). А как така бивш Маре Блу, като Маре Блу още си го има май, поне в booking.com го има.

# 369
Лято!, българските рецепти важат за целия ЕС (само в UK малко им се пънат), а иначе в Гърция е като тук по аптеките - на много места няма проблем да ти продадат без рецепта лекарство, което се изписва със, стига да знаеш точно какво искаш.
Номенклатурата на лицензираните и продавани в Гърция лекарства обаче е много различна - т.е. ако не е нещо масово, шансовете са да го няма на местния пазар или да го има в друг вид, за който не е задължително селската аптекарка да се сети. (По принцип фармацевтите им навсякъде, където съм попадала, говорят приличен английски, а някои и са учили в България, та - и български.)

Таис,
много съжалявам за малшанса ви. Твоята дъщеричка наистина е по-крехка и може би не е добра идея да я водите на далечни пътувания, докато не закрепне; тази възраст си е рискова, където и да ги водиш. Моята обиколи сума свят през трите години, в които беше кърмаче, без нито едно кихане, но като се отби, и тя започва да създава притеснения в това отношение (да чукам на дърво, случаи за болници не сме имали, но няма да забравя как веднъж ми трябваха спешно капки за уши в 14:30, а аптеките бяха затворени навсякъде от 14 до 17:30  #Crazy) Както са казали и момичетата по-горе, най-вероятно сте си донесли нещо от България, щом е станало още първия ден...
Относно водораслите на плажа - никога не съм виждала, явно също лош късмет. Дълбочината - може би е така в началото, към Неос Мармарас, в дъното на залива  (където свършва улицата, в посока Лагомандра, съм останала с впечатление, че е доста плитко. Там наблизо има и добри таверни Simple Smile Дано бързо оздравее малката и със сигурност има други хубави плажове наоколо, които да посетите!
П.П. Помня перипетиите ти м.г. и очаквах да се включиш, за да кажеш, че този път всичко е наред... а то какво било.

# 370
  • София
Параход , благодаря!! Simple Smile То да не се налага, ама... гледам да съм предвидила колкото мога.

# 371
Например капките им за уши са доста различна формула, сиропите за кашлица също, панадолът за деца е същия, но се нарича депон (виж нурофенът си е нурофен), противогъбични лекарства има мнооого по-скромен избор, отколкото в България... тези се сещам от по-използваните.

# 372
  • София
МомичетаHug  Кашлицата е силна, но поне темп няма. За рецептите - не съм пробвала, ние си носим от бг и антибиотика, и сиропите, и капките...всичко. И за съжаление, този път се наложи да ги ползваме. Иначе ми е супер тъпо за антибиотика - три години устискахме и не сме и давали, а ето сега на морето за първи път и давам тази гадост  Rolling Eyes

Параход, аз я отбих наскоро (наложи се, за съжаление), и може би сега тепърва и предстоят разни болести. Иначе беше много здрава, и издръжлива. А и ние с мъжа ми забелязахме, че откакто тръгнахме с дребната на море, т.е. от миналата година, сме абсолютни каръци. Преди това, като си бяхме само двамцата - всичко си беше наред, и карахме страхотни почивки тук из гръцко...а сега, все едно с тръгването предизвикваме всички бедствия и лош късмет. Странна работа, все едно съм родила едно малко вещерче  Shocked  Simple Smile

Парадисос на снимки наистина изглежда доста по-различен от това, което видяхме. Син, лазурен. Може би е имало бури наскоро и затова да е толкова зле ситуацията сега, не знам. Но обезателно ще пробваме и другата му част, посока Лагомандра както казваш ти, дано там е по-плитко. Абе плажа да е проблема - хубави плажове наоколо бол, важното е само да оздравее дребната, че да можем да обикаляме  Simple Smile

# 373
А и ние с мъжа ми забелязахме, че откакто тръгнахме с дребната на море, т.е. от миналата година, сме абсолютни каръци. Преди това, като си бяхме само двамцата - всичко си беше наред, и карахме страхотни почивки тук из гръцко...а сега, все едно с тръгването предизвикваме всички бедствия и лош късмет. Странна работа, все едно съм родила едно малко вещерче  Shocked  Simple Smile
Аааа уцели ключа за палатката!!
Нашето не сме го оставяли за повече от 3-4 дни (и то след тригодишна възраст) и от няколкомесечно сме го водили с нас, но иначе съм на същото мнение - с деца на баня... да ти изядат сапуна. Особено ако човек е по-приключенски настроен, техният вграден консерватизъм утрепва всичко Grinning Но все пак, имали сме и хубави почивки с бебе/дете. Според зависи, късмета и фазата на луната. Просто с деца е.. различно, колкото и банално да звучи, и ако имаш очаквания да почивате по начина, по който сте го правили като "ергени" - трудно може да стане, да не кажа хич.

Относно бурите - помня, че имаше в темата оплаквания и за други плажове на Халкидики, съсипани т.г. от природните стихии.

# 374
Таис, дано почивката ви продължи така както искате!
Аз тази година за първи път платих цялата сума близо месец и половина преди заминаването ни. То беше едно чудене, едни притеснения дали децата ще са здрави... Добре, че беше мъжът ми да ме навие да поема риска. Като преведох парите, категорично забраних на децата да се разболяват  Laughing
При нас на Корфу имаше страхотни вълни почти през цялото време. На всичкото отгоре и водата беше студена, което много ме изненада  Shocked Първите дни при влизане в морето имаше същите водорасли, за които Таис пише, но малко, т.е не ни пречеха  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт