На море в Гърция 2013 – VI

• 92 108
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Запис и от мен.  Simple Smile
След едноседмична почивка в началото на август на Албена,  планираме една седмица и в Гърция - но в началото на септември. Колебаем се между няколко хотела, предимно на Халкидики, 4 звезди, в ценови диапазон за 7 нощувки, 2-ма възрастни + 1 дете, между 500 и 700 евро. Ще са ми много полезни всички мнения.  Peace

# 376
Момичета благодаря за Метеора, на връщане от  Корфу. Но си мислех кто пристигнем в късния следобяд и трябва да тръгнем сутринта, какво ще видим? На отиване мисля да използваме написаното от Блед и да спрем в Кастория и Янина, нали си заслужава?

# 377
  • София
Момичета благодаря за Метеора, на връщане от  Корфу. Но си мислех кто пристигнем в късния следобяд и трябва да тръгнем сутринта, какво ще видим? На отиване мисля да използваме написаното от Блед и да спрем в Кастория и Янина, нали си заслужава?

Bosii Не ми се иска да те подведа, затова се включвам. Ти каза, че искате почивка заради детето, нали така. Написаните от мен градове са места около пътя, които си заслужава да се видят. Но ако става въпрос просто за преспиване, няма смисъл, ако са отдалечени, както е Кастория. Прекрасно е, но ще си увеличите пътя с около 100км., оставете го за друг път. Точно заради това не съм написала Метеора, за мен това е отделна дестинация, заслужаваща повече време и се намира горе-долу между двете магистрали, тоест става за минаване от там, като с отбиването смените магистралата, което пак не е много подходящо за детето. Но ако решите пристигайки вечерта, да останете и на следващия ден е чудесно. Имате 6 работещи манастира, 3 да искате да видите, денят си отиде. Но ако това те интересува мога да ти дам допълнителна информация.
Това, което аз мога да ти предложа в твоя случай е да разделите пътя по следния начин:
 https://maps.google.com/maps?saddr=%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8 … mp;mra=ls&z=7
Това е сравнително по равно, има избор на хотели, лесно се влиза и излиза към основния път, не се губи много време и детенцето ще е доволно. Вижте картата и го помислете.

# 378
Фран, благодаря! Вчера се поразтърсих из картите, но друго си е инфо от първа ръка. Ако си проучвала и хотелите има ли такива в близост/на плаж, защото част от групата са мързеливи, а друга сме изследователи.  Mr. Green Вчера поразгледах в букинг, но на половината им нямаше разстоянието до плажа.
Има, да. Не са много, но има.
Не знам какъв хотел предпочитате за да ти предложа, а и не всички ги знам поименно.
Например Troulos Bay Hotel много ни хареса- на самия плаж с басейн. Плажът е прекрасен.
http://www.thomson.co.uk/destinations/europe/greece/skiathos/tro … -troulos-bay.html
Иначе ние сме настанени на едно хълмче на 300м. от плажа Агиа Параскеви. Понеже ходим на различни места през деня сме с колата. Но и по принцип сме от мързеливите, не които не им се ходи пеша.

Вчера цял ден бяхме на разходка с корабче. Цената на човек е 15 евро. Тръгнахме в 10.00 ч от старото пристанище и се върнахме към 18.30. Обиколохме целия остров като спирахме на няколо места за плаж, разходка и обяд. Завършихме с плаж на умопомрачителната Лалария. Горещо препоръчвам да си причините това удоволствие.

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 09:50 от Фран Джонсън

# 379
  • София
Фран, горещо ти препоръчвам да си причините и още едно удоволствие - отидете на еднодневен круиз до Скопелос. Включва посещение на Хората (градчето ми се стори по-живописно от това на Скиатос), църквата на скалата от филма "Мама Миа" и един плаж, на който забравих името. На мен ми хареса повече от обиколката на Скиатос.
Отделно има и разходка с корабче до Алонисос, на която се минава през ферма за тюлени. Там не сме ходили.

# 380
dechy, да, благодаря.  bouquet
Въпреки, че прекарахме 11 дена тук, не ни остана време за Скопелос. Утре се прибираме. Confused Обещахме си някой друг път да се върнем отново и да го посетим.

# 381

Bosii Не ми се иска да те подведа, затова се включвам. Ти каза, че искате почивка заради детето, нали така. Написаните от мен градове са места около пътя, които си заслужава да се видят. Но ако става въпрос просто за преспиване, няма смисъл, ако са отдалечени, както е Кастория. Прекрасно е, но ще си увеличите пътя с около 100км., оставете го за друг път. Точно заради това не съм написала Метеора, за мен това е отделна дестинация, заслужаваща повече време и се намира горе-долу между двете магистрали, тоест става за минаване от там, като с отбиването смените магистралата, което пак не е много подходящо за детето. Но ако решите пристигайки вечерта, да останете и на следващия ден е чудесно. Имате 6 работещи манастира, 3 да искате да видите, денят си отиде. Но ако това те интересува мога да ти дам допълнителна информация.
Това, което аз мога да ти предложа в твоя случай е да разделите пътя по следния начин:
 https://maps.google.com/maps?saddr=%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8 … mp;mra=ls&z=7
Това е сравнително по равно, има избор на хотели, лесно се влиза и излиза към основния път, не се губи много време и детенцето ще е доволно. Вижте картата и го помислете.

Момичета нямам думи, направо ме водите за ръчичка, уникални сте. Блед, а ти си цяла енциклопедия, благодаря ти от сърце. Наистина ми трябва още помощ за Метеора и др., но ми е неудобно вече.

# 382
  • Добруджа
Здравейте момичета!  Simple Smile Някой има ли отзиви за хотел Джени на  Халкидики? Офертата е много изгодна:  http://-spam129-offer-o1327.html?nsl=1&type=usr&requestI … =855&id=28504

# 383
Запис и от мен.  Simple Smile
След едноседмична почивка в началото на август на Албена,  планираме една седмица и в Гърция - но в началото на септември. Колебаем се между няколко хотела, предимно на Халкидики, 4 звезди, в ценови диапазон за 7 нощувки, 2-ма възрастни + 1 дете, между 500 и 700 евро. Ще са ми много полезни всички мнения.  Peace

Между кои хотели се колебаеш?

# 384
  • София
Здравейте момичета!  Simple Smile Някой има ли отзиви за хотел Джени на  Халкидики? Офертата е много изгодна:  http://-spam129-offer-o1327.html?nsl=1&type=usr&requestI … =855&id=28504
dobrudjanka, цената в колективния сайт е същата като тази в туристическите агенции, така че не виждам къде й е намалението на тази оферта http://www.reyma.bg/index.php/jenny-siviri-3 . За хотела и града, в който се намира нищо не мога да кажа, освен че в Tripadvisor има 2 много добри отзива. Но този клас хотели не предполага някакъв лукс, а качеството на храната не е кой знае какво. Зависи дали сте склонни на такъв тип почивка.

# 385
Момичета, помагайте...  Praynig
След като цяла пролет търсих възможно най-близките хубави плажове и през юни прекарахме 10 прекрасни дни на познати и нетолкова познати места из Халкидики, се върнахме с идеята да отидем отново там в началото на септември за 4-5 дни. От няколко дни обаче, заради всички чудесни разкази и снимки, изведнъж ужасно ми се доходи до някой остров и не знам точно защо, но се спрях на Лефкада. Просто ме грабна....Изрових много нови и стари мнения, и въпреки че май това не е най-подходящото място за почивка с малко дете (септември ще е на 2 1/2г.), все пак неустоимо ме влече точно натам Mr. Green Та, помагайте с мнения за подходящо место за настаняване, селце, вилна зона и т.н, може и конкретна къща/студио. Искам да е спокойно, с подходящ за дете плаж в близост, без значение дали е малък или голям, достатъчно е да е плитък. Ще ми се местото да не е от най-ветровитите на острова. Доколкото разбирам, най-атрактивните плажове са в западната страна, но те няма да са много подходящи за нас, така че предполагам само ще отидем да видим 1-2 от тях. Четох, че пътя до тях е стръмен и завоест, но колко време се пътува до тях? Имам предвид трудната част се взема за 5-10-15 мин. или повече?
Благодаря на отзовалите се предварително  Hug

# 386
  • София
След като цяла пролет търсих възможно най-близките хубави плажове и през юни прекарахме 10 прекрасни дни на познати и нетолкова познати места из Халкидики, се върнахме с идеята да отидем отново там в началото на септември за 4-5 дни. От няколко дни обаче, заради всички чудесни разкази и снимки, изведнъж ужасно ми се доходи до някой остров и не знам точно защо, но се спрях на Лефкада. Просто ме грабна....Изрових много нови и стари мнения, и въпреки че май това не е най-подходящото място за почивка с малко дете (септември ще е на 2 1/2г.), все пак неустоимо ме влече точно натам Mr. Green Та, помагайте с мнения за подходящо место за настаняване, селце, вилна зона и т.н, може и конкретна къща/студио. Искам да е спокойно, с подходящ за дете плаж в близост, без значение дали е малък или голям, достатъчно е да е плитък. Ще ми се местото да не е от най-ветровитите на острова. Доколкото разбирам, най-атрактивните плажове са в западната страна, но те няма да са много подходящи за нас, така че предполагам само ще отидем да видим 1-2 от тях. Четох, че пътя до тях е стръмен и завоест, но колко време се пътува до тях? Имам предвид трудната част се взема за 5-10-15 мин. или повече?

Mur На Лефкада има страхотни вили, отдавна ги заглеждам и чакам да ми паднат на изгодни цени, а това се случва често. Лошото е, че повечето не са на плажа, има и такива, водата е кристална, но скалисто.
Примерно, нещо такова:
http://villavita-holidays.com/lefkada-apartments-studios-en.html
или това:
http://www.edenlefkada.com/

Bosii Няма от какво да ти е неудобно, този форум е за това.........Давай въпросите.....

# 387
Здравейте, търся информация и отзиви за два хотела и не мога да открия нищо. Почвам да си мисля, че не съществуват.  Sad Много ще съм благодарна ако някой сподели нещичко за тях:
http://www.hotel-areti.gr/
Въпросния Арети го бях харесала преди време и им пуснах запитване, на което никой не отговори, миналия септември повторих опита пак и отново никакъв отговор  Sick все едно наистина не съществуват .....подобно нещо не ми се е случвало с никой друг хотел  #Crazy и това определено ме отказа да ги "гледам" вече  Rolling Eyes

....... Наистина ми трябва още помощ за Метеора и др., но ми е неудобно вече.
Наистина няма място за неудобство...питай си на воля  Wink
Колкото до времето за гледане - ние влязохме в 3 манастира за 2ч. 1/2 - Св.Варвара, Св.Стефан и големия Метеор  newsm78 като на последния попрепускахме малко с хлапето, че беше 4.30, а той затваря в 5  #Crazy е поуморихме се от бързо катерене по стълби нагоре-надолу...ама мисля, че ги поогледахме, даже и сувенири си купихме  Wink и честно казано за 4ти изобщо не ни се мислеше, а пък мъжа ми се отказа дори след втория  Grinning
На сутринта имаше време за останалите 3, но нямахме желание и продължихме за Лариса.
А за пътя - ние от Йоанина се качихме на Егнатия - после се отклонихме за Метеора - отсечката е с мнооогоооо завои...не знам дали има и 20-25 км, но се кара и почти с толкова  Mr. Green после си тръгнахме към Трикала / Лариса, където пътя си е ОК и се вкл. на магистралата от Атина.
Ако те интересува нещо конкретно, свиркай  Wink

# 388
...Та, помагайте с мнения за подходящо место за настаняване, селце, вилна зона и т.н, може и конкретна къща/студио. Искам да е спокойно, с подходящ за дете плаж в близост, без значение дали е малък или голям, достатъчно е да е плитък. Ще ми се местото да не е от най-ветровитите на острова. Доколкото разбирам, най-атрактивните плажове са в западната страна, но те няма да са много подходящи за нас, така че предполагам само ще отидем да видим 1-2 от тях. Четох, че пътя до тях е стръмен и завоест, но колко време се пътува до тях? Имам предвид трудната част се взема за 5-10-15 мин. или повече?

Здравей!
Западната страна на острова наистина е ветровита, а и известните плажове са дълбоки и с големи вълни. Много са красиви за гледане, но не стават за деца.
От източната страна плажовете са спокойни и горе-долу плитки, но имай предвид, че всички са с камъчета и почти никакъв пясък. Там има няколко по-известни села, които са буквално на главния път и той разделя плажа от хотелите. Такива са Никиана и Лигия например, плажът им е тесен и каменист, но морето е спокойно и не е дълбоко. На мен обаче не ми хареса точно това, че пътят минава през тях и докато си на плажа колите ти минават над главата. Селцата, които са във вътрешността са разположени нависоко и за да стигате всеки ден до плажа ще ви е трудно.

На мен най-много ми хареса Василики, той е в най-южната част на Лефкада и е голям залив. Там ходят много сърфисти, но противно на моите очаквания вълни нямаше. От време на време през деня се появява един топъл вятър и той влачи сърфистите в морето без да има вълни, много е интересно да се види отстрани Wink Буквално летят по водата все едно са моторни лодки,  имах чувството, че както са се засилили ще стигнат до Кефалония, която се вижда от Василики  Laughing Плажът пак е с камъчета, но има и едър пясък на места (май на целия остров не видях чисто пясъчен плаж). Василики има и крайбрежна алея с пешеходна зона и таверни, мернах и мини детски център с играчки (от онези с монетите).

На по-голямата част от острова пътят е стръмен и завоест, но за да стигнеш до Порто Кацики и Егремни се отклоняваш от главния път и тръгваш към село Атани по един още по-тесен и по-завоест, може би около 20-30 минути отнема да се стигне до двата плажа, защото на места н могат да се разминат две коли и трябва да се изчакват. До Егремни се стига по 350 стъпала надолу, но въпреки това този плаж си оставя мой личен фаворит за Лефкада.
Ако имаш още въпроси, насреща съм Simple Smile

# 389
  • София
Здравейте, търся информация и отзиви за два хотела и не мога да открия нищо. Почвам да си мисля, че не съществуват.  Sad Много ще съм благодарна ако някой сподели нещичко за тях:
http://www.hotel-areti.gr/
Въпросния Арети го бях харесала преди време и им пуснах запитване, на което никой не отговори, миналия септември повторих опита пак и отново никакъв отговор  Sick все едно наистина не съществуват .....подобно нещо не ми се е случвало с никой друг хотел  #Crazy и това определено ме отказа да ги "гледам" вече  Rolling Eyes

....... Наистина ми трябва още помощ за Метеора и др., но ми е неудобно вече.
Наистина няма място за неудобство...питай си на воля  Wink
Колкото до времето за гледане - ние влязохме в 3 манастира за 2ч. 1/2 - Св.Варвара, Св.Стефан и големия Метеор  newsm78 като на последния попрепускахме малко с хлапето, че беше 4.30, а той затваря в 5  #Crazy е поуморихме се от бързо катерене по стълби нагоре-надолу...ама мисля, че ги поогледахме, даже и сувенири си купихме  Wink и честно казано за 4ти изобщо не ни се мислеше, а пък мъжа ми се отказа дори след втория  Grinning
На сутринта имаше време за останалите 3, но нямахме желание и продължихме за Лариса.
А за пътя - ние от Йоанина се качихме на Егнатия - после се отклонихме за Метеора - отсечката е с мнооогоооо завои...не знам дали има и 20-25 км, но се кара и почти с толкова  Mr. Green после си тръгнахме към Трикала / Лариса, където пътя си е ОК и се вкл. на магистралата от Атина.
Ако те интересува нещо конкретно, свиркай  Wink

*2K* И аз си мисля, че не трябва да се препуска, от умората желанието изчезва, а има какво да се види.
Всъщност ще отворя нова тема за подобни места в Гърция, да не пълним морската с извън плажни истории.

Общи условия

Активация на акаунт