На море в Гърция 2013 – VI

• 92 105
  • 755
  •   1
Отговори
# 390
Намерих си брошурката - на Метеора спахме тук Hotel Metoritis и мога да го препоръчам  Peace
Bled  може би си права за препускането, а може и проблемите с хотела на място да са ми убили частично ентусиазма...или пък очакванията...кой знае  newsm78 но май наистина не можах да го оценя подобаващо това място  Sunglasses
А може и да съм от тези като Шани дето просто не са чак запленени  Grinning Grinning Да, хареса ми, и то по-скоро гледките отгоре и отдолу и това е  Peace ....но това не значи, че други хора ще го видят по-неповторим thumbsup

Последна редакция: сб, 06 юли 2013, 17:11 от *2K*

# 391
Здравейте момичета!  Simple Smile Някой има ли отзиви за хотел Джени на  Халкидики? Офертата е много изгодна:  http://-spam129-offer-o1327.html?nsl=1&type=usr&requestId=855&id=28504
dobrudjanka, Но този клас хотели не предполага някакъв лукс, а качеството на храната не е кой знае какво. Зависи дали сте склонни на такъв тип почивка.

Днес се върнахме от там.Ние сме много доволни.Да не е супер лукс,но е доста прилично и чисто.Персонала е любезен и са македонци,така че проблем с комуникацията няма.А храната е много добра,особено вечерята-винаги различна.Селцето е малко и ако нямате кола може би ще ви е скучно.
Ако имаш още въпроси,питай  Simple Smile

# 392
  • София
Bosii Виж новата тема за -Гърция, но не  на море- и питай каквото ти трябва.........

# 393
Mur, здравей! Наскоро се върнах от Лефкада и като спокойно местенце ми направиха впечатление 3 места. Единият плаж беше на къмпинг, но преди него има хотелчета. Горещо ти препоръчвам Сивота и Mokros gialos - спокойни места в малки заливчета по югоизточното крайбрежие на Лефкада. От Сивота не ми се тръгваше. Има няколко вили и хотелчета, особено много ми хареса разположението на хотелче, което се намираше до южния плаж. Плажчето беше малко и с 1-2 човека до самия хотел, в горната част на плажа имаше стари маслинови дръвчета, които хвърляха сянка, а плажът прави извивка като полугръг, който е като заливче в залива и някак изолиран (съжалявам, че не го снимах). Като разположение е от страната на яхтите, като влизаш в селцето, минава се отдясно където са таверните, подминаваш ги и плажчето е срещу теб, а от другата му страна хотелчето ( за жалост не му видях името). Намира се на центъра и все пак някак изолирано от извития преди него плаж. Много ми хареса и усилено му търся името в нета. Но вече ако стане въпрос за семейна спокойна почивка, в главата ми изниква тази идилична картина на Сивота. Бяхме на плаж и от другата страна на яхтите (от северната част - отсреща на другия плаж Simple Smile ). Там има страхотни 2 вили до самия плаж. Едната е тази: ARODO | SEASIDE VILLAS - Villa Penelope.
До Василики не стигнахме за съжаление, но и жената от хотела (която беше българка) ни каза, че не сме изпуснали много, защото там било най-вече за сърфисти и било доста ветровито. И не е за плаж за дете на 7 години. Препоръчвам източното крайбрежие. Има много хубави хотелчета в Geni и към плажа Десими (на самия плаж са къмпингите, но преди това има и хотелчета). Снимките, които бях пуснала за източното крайбрежие са основно от този плаж. Simple Smile
Иначе за пътуване до Порто Кацики, като тръгнахме от Фрини, ни отне час и 30 мин, както острова е 35 км по дължина по Уикипедия. Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 01:01 от didkapan

# 394
Момичета, ако някой е бил в х-л Evidion, Nea Pori, моля да сподели впечатления  Blush

# 395
Mur, и на мен Сивота и Mikros Gialos- Стъкленият плаж ми се сториха много спокойни и приятни места.
Стъкленият плаж е с малки обли бели камъчета и прекрасна чиста вода. Там забелязах това приятно хотелче Rouda Bay , но по хълмовете имаше и страхотни вили.
Ето малко снимки от острова.
Иначе съм писала, че ние бяхме във Василики заради някои набелязани близки плажове, круиза от Нидри и след това продължихме към о.Кефалоня.

# 396
Момичета, ако някой е бил в х-л Evidion, Nea Pori, моля да сподели впечатления  Blush
Пътувайки към Пелион,се спряхме да видим планинските селца  и отседнахме в Нео Пори/и по съвет на  Петерки от форума/,за една нощувка.Набелязала го бях този хотел, но до последно нямахме сигурност с датите и не резервирах.Пристигайки, потърсих първо  х-л Evidion, но се оказа освен  в края на селището, и далече от плажа.Наложи се бързо да  търсим къде да се настаним-и след второто питане намерихме на първа линия, чисто, със съвременно оборудване,балкон с размерите на стаята-отлично.За междинната нощувка по път платихме 35 Евро за 1 нощувка.
Плажът е пясъчен, дълъг, няма камъни,бавно става дълбоко/за когото има значение/-ако не бяха дългите нац. празници за Свети Дух/ и многото македонци, общуващи на твърде висок глас с децата си, е добре за междинна нощувка.За почивка-не бих препоръчала селището,иначе П. Панталеймонас е чудесно селце,китно и старовремско.Оставяш си колата на паркинга и тръгваш по калдъръма.Нещата се случват около чинара на площада-пълно е с живот, кеф ти кафе, или хапване,всичко е точно.В планинските селца, е по-интересно,отколкото  с името ,обичайно"Неос" , преселили се на брега.

Последна редакция: нд, 07 юли 2013, 18:23 от арт Ина

# 397
  • София
арт Ина, разкажи още за Пелион, моля те. Ние също ще сме там през август.

# 398
арт Ина, много ти благодаря за изчерпателния отговор!   bouquet

# 399
  • София
Момичета, някой тази година да е посещавал остров Амулиани? Проучвам го за кратко бягство в началото на август, но ми се иска ако някой е ходил там да ми препоръча хубаво студио  на брега на морето. Благодаря предварително   bouquet

# 400
  • София
Момичета, някой тази година да е посещавал остров Амулиани? Проучвам го за кратко бягство в началото на август, но ми се иска ако някой е ходил там да ми препоръча хубаво студио  на брега на морето. Благодаря предварително   bouquet
Ако студиото е в селото на Амулиани, може да е на брега на морето, но няма да е близо до хубав плаж. Ако имаш предвид да е близо до плаж, тогава трябва да е извън селото.

# 401
  • София
Изобщо не държа да е в селото, то целият остров е достатъчно малък, така че никак не са притеснителни разстоянията, може и пеша да ги вземем Wink))

# 402
  • София
Миналата година ние бяхме тук http://www.halkidiki.com/alikes/ Намира са на плажа Аликес. Не мога да кажа, че ги препоръчвам много. Беше ни тясно за 4 човека, банята е супер малка. Но пък е на 1 крачка от предпочитания от мен плаж на острова. Изборът на места за настаняване в близост до плажовете не е голямо. Повечето студиа са в селото, има и няколко между селото и плажовете. Те са с по-големи дворове. Избери си местенце от някой от тези сайтове http://www.visitammouliani.com/en/katalogos/accommodation/ или http://www.feelgreece.com/bg/ammouliani/accommodations. После можем да коментираме местоположението или други въпроси.
А относно разстоянията на острова - не бих казала, че са толкова малки. Ние никога не сме ходили пеша от плажа до селото и не мисля, че много хора го правят. Все пак са около 2км. и то по път без тротоари. А до плажа Мегали Амос даже част от пътя е черен. До Карагация е още по далеч. Въобще без кола не става.

# 403
  • София
Шегувам се естествено, с кола сме Wink Но преди малко се върнахме от Черни връх, подгизнали от дъжда, 2 км ще ги минем от раз  Joy Това ми изглежда добре, писах мейл, ще прегледам и другите , много ти благодаря ,dechy  bouquet

# 404
  • София
tyntyrymyntyry, можеш да погледнеш и това  http://www.visitammouliani.com/en/katalogos/accommodation/studios-liani-ammos/, ако предпочиташ да е близо до плажа. До скоро го нямаше на сайта. Мисля, че съм го виждала по пътя за плажа Аликес, но нямаше име. Явно е ново. Малко по-отдалечено е от плажа от нашето, но щом не ви плашат разстоянията може да ви хареса.

Общи условия

Активация на акаунт