На море в Гърция 2013 – VI

• 91 224
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
За колко време се стига до Лефкада от София, щото нещо за 7 часа ми казаха, ма ми се вижда невъзможно  newsm78
Също ако сме във Василики има ли магазини за храна, няма да можем да си позволим само на таверни да се храним

# 571
  • София
Oт София до Лефкада се стига за около 10ч. Разстоянието е около 670км., половината от които по магистрала.
Разбира се, че във Василики има магазини за хранителни стоки, нали и там живеят хора. Не са от големи вериги, а малки магазинчета.

# 572
  • софия
Благодаря, Дечи!

# 573
  • София
За колко време се стига до Лефкада от София, щото нещо за 7 часа ми казаха, ма ми се вижда невъзможно  newsm78
Също ако сме във Василики има ли магазини за храна, няма да можем да си позволим само на таверни да се храним

shhhh dechy e напълно права за 10 часа може да стигнете до Лефкада, но в никакъв случай 7 часа. Тези километри и на магистралите в Германия се изминават за повече време.
С оглед на това, че вие трябва да прекосите и цяла Лефкада, до колкото разбирам сте във Василики, километрите малко се увеличават  и отиват над 700, а и там не е магистрала. Не може само да се пътува, нали трябва да се спре тук там, по пътя има толкова красиви места. Ако имате възможност не го взимайте наведнъж, поне една нощувка. Тогава ако пътувате два пъти по 6 часа ще спирате и ще видите много повече преди да стигнете.
Никога не съм мислила,че и за супермаркета там ще трябва инфо на някога, но правилно сме го снимали, ето го:

Това е единственият по-голям магазин в района, където цените са по-ниски.

# 574
  • Варна

И защо ви е такова диво надпрепускане , на почивка ли сте тръгнали или на рали , да не сте TIRаджии ?Помислете над предложението на Блед и направете всичко възможно да починете по средата - около Methoni , Makrigialos и Korinos пътя минава близо до брега на който има много хубави плажове , псаротаверни и бийчбарове.На плажа около  Korinos  ходехме специално от Катерини заради хубавото море и вкусната риба.Можете спокойно да изберете някое от тях и съчетайте почивката с малко хубав късен плаж и добра вечеря.На връщане не е проблем даже след  ранен плаж и последно къпане по светло да сте си в Софето - 350 км. са.Хем така ще удължите с 2 дни почивката.
Колкото до хранителните стоки  , нали всички сме уверени че гърците не фотосинтезират и не се хранят само по таверни Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 575
Да споделя за Лефкада, връщаме се от там. Влюбена съм в това място Heart Eyes 10 часа е пътят, за 7 едва ли, километрите са много, а и има много камери и тол стопове. Спираха ни 2 пъти за проверка, имаше полиция навсякъде.

Посещаемост - имаше много малко туристи, изключително спокойно, всичко на острова е лежерно.
Водата - доста студена в началото на юли, последните дни се стопли. И в студената се къпахме Crazy
Студиото - великолепно за цената си, с голяма тераса с изглед към морето и планината Heart Eyes Много чисто, нови мебели, сменят спално бельо и хавлии на всеки 2 дни. Много симпатичен домакин. Малък частен плаж.
Локацията - избрахме Никиана, на източния бряг, близо до Нидри, главното пристанище. Малко, тихо селце, въпреки липсата на туристи, заведенията си работят.
Плажовете - обиколихме почти всички плажове на острова. Влюбени сме в Порто Кацики и Егремни Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Красота! Първия обаче няма да е подходящ за края на юли/август, сега имаше хора, представям си в пика на сезона. Егремни е като сцена от Лост Heart Eyes
Островът - прекосявахме го през планината. Напомня ми за Хърватското крайбрежие, от плажа започва планината. По атмосфера на Южна Италия - тюркоазени води и времето е спряло. Малки селца, кацнали по хълмовете, невероятно красиви гледки отвисоко.
Йонийските острови - обикаляхме ги с целодневните кораби. Мисля Кефалония да е следващото ни посещение. Живописен остров, пълен с цветя и приятни заведения, много кокетен.

Всъщност идеята ни е другото лято да обикаляме с лодка по същите острови. Оказа се, че не е толкова скъпо, само трябва да си намерим шкипер Wink

Един въпрос за Кефалония: струва ми се по-скъпо, ще помоля някой за отзиви за места за нощувки Peace

Последна редакция: нд, 14 юли 2013, 10:55 от sol y arena

# 576
Sol y arena, благодаря за хубави разказа, но няма да е зле да го онагледиш с малко снимчици  Mr. Green.

Хм, ние с нашата Парга...дали не трябва да предвидя междинно спане.  newsm78 Някой вземал ли е София - Парга за 1 ден, и колко време ви отне? Струва ми се, че ще бъда омърморена от спътниците, но не ми пука  Twisted Evil.

# 577
  • София
Парга е по-близо от Лефкада. Може би пътят е около 9 часа. Повече от половината път е по магистрала.

# 578
  • София
Sol y arena, благодаря за хубави разказа, но няма да е зле да го онагледиш с малко снимчици  Mr. Green.

Хм, ние с нашата Парга...дали не трябва да предвидя междинно спане.  newsm78 Някой вземал ли е София - Парга за 1 ден, и колко време ви отне? Струва ми се, че ще бъда омърморена от спътниците, но не ми пука  Twisted Evil.

комикс Същото което написахме за пътя до Лефкада се отнася и за Парга. Взимали сме го за ден, но не си струва, после трябва да си почивате от самото пътуване.

Sol y arena Прекрасен разказ, благодаря......

# 579
За моите дати в букинг.ком ми излезе свободна стая във Вергос /Вурвуру/, ама няма дори и закуска...Може ли да се плати на място?

# 580
  • София
Аз да ви кажа,че пътят до Лефкада никак не е тежък,ние винаги го взимаме наведнъж,а сме и с малко дете.По лесно е и от гледна точка на багажите,не си представям за една нощ да се разтоварваме Tired.Освен това ние стигаме за 7/8 часа,като се има впредвид,че караме стара джипка,която по баира с повече от 80 нИще Joy
Лефкада е прекрасно място,ходили сме 3 пъти и бих отишла отново Peace
Приятна почивка Hug

# 581
Да, и ние не го усетихме. С дете на 4 сме, а аз бременна в шести месец. Но просто са си километри. Има доста завои и мноооого тунели.

# 582
Ясно, благодаря ви, явно вземанаето наведнъж не е мисия невъзможна, а и аз какво ли се чудя, ние сме автомобилни маратонци, а и при кола пълна с шофьори...

кака Лара, ако не пише, че закуската може да се плати на място, значи не се предлага закуска, но да ти кажа, честно, дали ще закусвате в хотела, или сами ще си я приготвите няма да има особено значение. Закуските им са най-обикновени, такива, които могат да се осигурят от близкия супермаркет, а и към стята винаги има най-малкото котлон, така, че ще имате и къде по едно яйце да си сварите, вода, за чай, кафе...та, мисълта ми е, че липсата на закуска не бива да те притеснява. Simple Smile

# 583
Всъщност идеята ни е другото лято да обикаляме с лодка по същите острови. Оказа се, че не е толкова скъпо, само трябва да си намерим шкипер Wink
Защо ще си търсите човек, удоволствието да си управляваш сам яхтата е по-голямо. Има курсове за шкипер (скипер), които са като шофьорските, не са и скъпи. Издават ти сертификат за управление на яхта до 20 БТ, което си е яхтичка около 12 метра. Едва ли това ще ви е последното пътуване, когато опитате удоволствието и свободата с яхтата по прекрасните йонийски брегове.. Simple Smile
Хм, ние бяхме там в края на юни и водата по източното крайбрежие беше много топла, за разлика от западното.

# 584
  • София
Здравейте, момичета!
Свърши и нашата почивка, уви Sad Беше страхотно, починах си, разнообразихме, обикаляхме като невиждали, всеки ден на различен плаж, голяма красота тази Ситония Heart Eyes
Нямам много време за разкази сега, така че в телеграфен стил:
Никити - няма да повторя. Малко, доста смотано, няма къде човек да си похарчи парите. Много прахоляк, черни пътища, запустели парцели. Няма я тази кокетност и очарование, които видях в Сарти миналото лято. И най-лошото - безобразен плаж. Отидохме веднъж, стояхме половин час и това беше. Толкова камънак и клечки на едно място май не бях виждала. Имам да пиша отзиви от плажа пред Арсанас за една мама - не резервирайте там, в никакъв случай. Плажът е просто ужасен. Никакъв пясък, само гадни камъни, без аква обувки е невъзможно да се влезе. За малки деца и въобще за всякакви хора е крайно неподходящ. Тесен, мръсен, колите ти минават над главата, кофите за боклук са на метър и половина от хавлиите на хората. С две думи - в Никити не става ни за плаж, ни за нещо друго. Популярността му сред туристите е непонятна за мен.
Обаче околностите Heart Eyes Калогрия - must see! Кристална вода, пясък по дъното като кадифе. Най-добрият лаж в района по скромното ми мнение. От същата страна на ръкава ми хареса и Агиос Йоанис. На следващо място, не чак толкова впечатляващ Кастри и съвсем не отговарящ на описаието си Лагомандра - дълбок и с много едър пясък, прекрасен за плуване, но не е добра идея за малки, неплуващи деца. Кувио - отгоре изглеждаше впечатляващо, но не слязохме, защото е много стръмно и скалисто. Ако сте без деца - задължително!
Настаняването в Никити - Кастел Хриза, става горе-долу. Ако решите да ходите, НЕ препоръчвам малките апартаменти. Наистина са ужасно малки. Но пък са евтини, така че всеки да си прецени. Големите, тройните са по-хубави, но честно казано за тази цена може да се намери и по-добро. Дворът е голям и има много деца, игра пада до 12 вечерта. Така че ако обичате да си лягате рано и да ви е тихо - това не е вашето място.
След Никити отидохме във Вурвуру. Хотел Диапорос, на същата цена на големите апаратменти при Хриза, само че HB и несравнимо по-добро настаняване. Ще покажа снимки по-късно. Две грамадни сенчести спални, грамадни легла, петметрова тераса, голям хладилник, нещо като предверие-дневна с два разтегателни дивана. Чувствах се страхотно в този хотел. Има и недостатъци, които няма да спестя - налягането на водата беше слабо на моменти и няма разнообразие в храната, но въпреки това много ми допадна хотелчето и пак бих отишла. Настрои ме романтично някак си, не знам защо Heart Eyes Може би защото след теснотията при Хриза, тук имахме възможност за по-голямо усамотение. Плажове от тази страна на ръкава - самият плаж на Вървуру - хубав, тесничък малко, но чист и плитък. Идеален за мъници, дори за бебета. Талго - препоръчвам по залез слънце Heart Eyes Също чист, много плитък и страхотен за шнорхелинг, има скали, риби, раци и всякаква морска фауна. Има и бийч бар, доста посещаван от младежи, става за купон, става и за семейства с деца, има си част без чадъри. Лагониси бийч - лагуна мечта! Топла, лазурно синя, плитка, с малко пясъчно островче по средата. Кариди бийч - райско кътче, за съжаление много замърсено вече от туристите. Красив, но пренаселен плаж, с уникални скални образувания, също идеален за шнорхелинг откъм скалите.
Неос Мармарас - градчето на баирите Laughing Живописно, много оживено и без нито една равна улица. Идете на разходка!
Храна...Тук ще замълча срамно и само ще споделя, че се върнах в почти две кила отгоре за тези десет дни Embarassed Много хляб, много маслини изпуках и искам да благодаря на момичето, което препоръча тахана с мед, какао и пр. Изядохме завидни количества, че и за тук си донесохме Embarassed
Ох, много искам още да ви разказвам, и снимки имам, но наистина нямам повече време. Ще се включвам чат-пат с допълнения.
Благородно завиждам на заминаващите. Тази стана продължава да е рай за мен, душата ми се разтваря там и се връщам нов човек, всеки път!
А, и да ви кажа, че тази година слънцето е просто прелест. Аз не се бях пекла от години, все се мацотя и под чадъра, че съм бяла и много горя. Това лято, голямо търчане по плажа падна, фризби, волейбол, игра с децата във водата - грам не изгорях, всички потъмняхме равномерно и хубаво, върнах си половината лосиони. Не знам на какво се дължи, но много хубаво и не прекалено горещо беше слънчицето.
Чао Hug

Общи условия

Активация на акаунт