СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 590
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Моето детенце още два дни ще е на ДГ и после един месец у дома  Crazy Много ме ядосват как карат родителите да си избират  по един месец през лятото в който детето да не посещава ДГ . Миналата година малко се поскарах с тях , защото и двамата с ММ работехме и просто нямаше как някой да стои един месец да гледа дете. Тази година се примирих и ще си я гледам , нищо че ще е трудно , но все пак съм крайно не съгласна с тая практика . Има ли и други мами на дечица на които ДГ да има подобна политика ?

Има, има и ние сме така, от 01.07 вкъщи и като знам как бързо му доскучава всичко.... ooooh!
Реших, че и август няма да го пускам, че ще са сборни групи, а си е отпускарски месец и не знам колко от приятелчетата му ще ходят. Та два месеца ще се гледаме Simple Smile

# 91
  • София
So^Amazing, количката е много хубава, но коша новородено е по-малък от другите и при по-едро бебче, едва ли ще става до 6-ти месец. А за скърцането, тя всяка ще скърца ако не се грижиш за нея. И не само това. Моята приятелка като напълни кошницата с две бутилки кола и кило домати, коликата ляга, коша се влачи, къса, а тя недоумява "как могат да продават такива боклуци" , дето не могат да издържат един пазар, разбирай количката. Луда работа!

За пазаруването - повечето магазини предлагат всичко "от - до". Така че не виждам проблем да се набави всичко не за два дни, ами за два часа. Даже е по-изгодно да се пазарува така, защото винаги има процентна отстъпка.

Амели, разбира се, че печка! Тепърва правиш кухня, нали като я монтират и уредите трябва да са там. А докато се прави кухнята можеш да си ползваш печката пак. Също като Памперс съм на мнение, че с техника не трябва да се правят компромиси. Избери си висок клас на изплащане, дори и втора употреба /те пак са с гаранция/

Моят мъж не питаше "това нужно ли е", а "това за какво е?" Еми, за какво, и аз не знам, пише че трябва, значи трябва. Честно казано, на мен вече ми писна цялата тази суматоха и безумно пазаруване. Започнах да мисля за раждането и притесненията ми около него, а той взе да чете и да казва това ни трябва, това за бебето, това за теб...Вече съм обзаведена дори с дрехи за разходка, удобни обувки.../това за след раждането/ А мен треска ме тресе за това раждане и това си е!
И този кантар и той "не спря да навърта килограми".

# 92
Моето детенце още два дни ще е на ДГ и после един месец у дома  Crazy Много ме ядосват как карат родителите да си избират  по един месец през лятото в който детето да не посещава ДГ . Миналата година малко се поскарах с тях , защото и двамата с ММ работехме и просто нямаше как някой да стои един месец да гледа дете. Тази година се примирих и ще си я гледам , нищо че ще е трудно , но все пак съм крайно не съгласна с тая практика . Има ли и други мами на дечица на които ДГ да има подобна политика ?

Има, има и ние сме така, от 01.07 вкъщи и като знам как бързо му доскучава всичко.... ooooh!
Реших, че и август няма да го пускам, че ще са сборни групи, а си е отпускарски месец и не знам колко от приятелчетата му ще ходят. Та два месеца ще се гледаме Simple Smile
А при нас още от юни са сборни групи .   Crazy Вчера ми вика малката " мамо аз съм много добричка , обаче големите деца не ме обичат  Cry " Много мъчно ми стана .
Лече, и ние сме "на село " тъй да се каже , обаче пък при нас е обратно , никой не смее за нищо и гък да каже . Нали всички се знаят .  Crazy Обаче при вас пък направо е лудница - цяло лято ваканция  Mr. Green  

# 93
Хехе Сохо - той и ММ е на същото мнение като теб за покупките, ама като си се знам каква съм везничка - два часа ще се чудя над едно нещо  newsm78
добре, че той не е като мен и ще балансира положенито Simple Smile
В тази връзка, кажете такива магазини от А до Я, че не сме ходили до сега до нито един   Embarassed да гледаме - само в нета зяпам. Освен Хиполенд и мисля, че имаше един Бейбимол (ама може и да са го затворили вече) на къде да се ориентираме.
Абе честно казано, ние май нямаме много от "големите" покупки - само леглото ни е дилема  newsm78

# 94
  • София
Sophie PP, честита количка, много е хубава! От къде я взехте, по-точно къде мога да я видя на живо? Миналата седмица точно за нея тръгнах да гледам, защото както винаги си промених мнението и желанията, но не я намерих. Затова се спрях на друга, те пък вчера ми се обадиха да ме питат ще я взимам ли, че има друг желаещ за нея и то точно моят цвят. Ами, от къде да знам, че няма пак да размисля, пък и коша за новородено го нямаха да го видя на живо. Отказах я, дано скоро имат пак доставка.

Пуканка, аз Хиполенд нещо го недолюбвам. Колкото пъти влезна, все няма кой да ми обърне внимание, само гоня продавачите да питам, те все нещо не знаят. Та, не го посещавам, трябва да знам че има нещо със сигурност там и да мога сама да си го взема, без да се налага да чакам продавачки, за да ида там.
Иначе за магазини - Дундьо, ВисВиталис, Малечко...Като Дундьо досега се очертава с най-голяма процентна отстъпка. А, и един в мола в Гео Милев, ама му забравих името. Имат всичко - от легла, през колички, дрехи, до превръзки.

# 95
Ами аз нямам  впечатления от хипото - ходила съм там за определени неща-  грабвам , плащам и изчезвам.
За другите магазини   bouquet ще запиша и ще ги обиколим.

# 96
Аз като раждах Ива, най-хвален за София беше магазин "Штъркел", заедно с "Малечко", но в штъркела бяха по-ниски цените. Имаше хубави дрешки, помня, и евтинки, към шестия месец за пръв път ми се наложи да купувам дрехи ( до тогава носихме подаръците) и доста неща взех от тях, също и някои аксесоари. Сега не знам какво е положението.

У дома по отношение на покупките положението е спокойно, мъжа ми нито се интересува, нито помни от Ива, нито дава зор, абе въобще и двамата така сме се унесли в ремонта и ежедневието, сякаш не ни предстои раждане на бебе  Simple Smile Но и по принцип, да ви споделя, аз имам пълна автономия в шопинга, което е много удобно, защото понякога сама ме е срам от размаха ми на харчене, а ако трябва да го свеждам и на благоверния, просто  Embarassed  Embarassed  Embarassed
Аз също като sealover имах периоди в живота си, в които ме беше яд,че не мога да отделя за елементарни дамски глезотии, почти изпадах в депресия, но и това бяха години на много тежко финансово положение. Сега сме стабилни,да чукам на дърво, но аз в периодите на недоимък се научих на нещо много полезно за моя организъм - като получа някакви пари, отивам бързо да харча, да се зарадвам с нова дрешка, бижу, на детето да купя мечтана играчка, ако ще утре пак да съм с 2 лв в джоба. Това при мен се оказа много добра терапия за справяне с кризите, защото в живота няма постоянство- днес имаш, утре нямаш, от пестенето файда няма, нищо не можеш да прогнозираш, затова живей / харчи на мига и ще бъдеш по-щастлив, отколкото само да стискаш кесията, да пресмяташ и броиш монетите всяка вечер и да се кахъриш  Peace

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 10:52 от Amelly

# 97
Добро утро мами  Hug

Макар на мен ми е далеч от доброто  Tired morning  Мойта мома от 5 и нещо като заповръща... После поспахме де, до 10, но пък снощи имах работа и стоях до 2. Та сега съм парцал, добре поне, че Стела май изглежда по-добре... Мисля да закусва сухари, горката.  Rolling Eyes Ще я видя днес дали ще продължи да повръща и да я водя на лекар.

На татковците като питат "Това нужно ли е?", отрязвате "Нужно е" и край Simple Smile Питайте ги после дали им се ходи по нощите да издирват примерно денонощна аптека  Laughing

Аз за подплънките - много не съм ползвала, но все пак два пакета еднократни отидоха. Слагах си ги само като излизах навън, защото в началото като кърмех винаги от другата гърда течеше кърма и се омокрях. Вкъщи оправях положението с малките кърпички, които коментирахме във ФБ.

Пуканка, честно казано за един уикенд можеш да опукаш всичко, ако предварително си решила какво ще взимаш. На нашия татко му стигна и един ден, вярно, че беше с подкрепление и с връчен от мен списък (вече съм ви разправяла, че той напазарува всичко след като се роди бебето). Макар да се знаеше, че аз ще съм в болницата 5 дни и имаше време да се изпере и подготви каквото трябва за бебо.

Ох, разтуших се малко, добре, че ви има, че да ми олекне малко.
 Hug

ПС Бейбимола в Люлин го затвориха и преместиха на Цариградско в големия мол. Нашия пазар е бил в Хиполенд и Вис Виталис (има на Стамболийски и на Симеоновско - най-големия).

# 98
Днес за първи път се успах до 10 часа Crazy това не се е случвало от месеци Joy
Градината до нас работи цяло лято, даже приемат и нови деца през лятото Mr. Green
Коли имаме и ние среден клас само в Норвегия е по нова, ама там застраховката покрива всичко, даже скоростна кутия, Веселото подкрепям те за по-евтина Peace, нашите стоят пред блока ивсе се намира да стане по някоя беля, тъй че добро решение си взела, пък ние имаме две комбита и една спортна тука в Бг, и на пролет мисля да стегна второто комби само за нас с бебка, щото мама няма да я държи вкъщи и ще ни трябва кола Flutter това означава да махнем на баща и буфери усилватели и други щуротии Embarassed
Пуфи, в Силистра 4Д е 50 лв, а прегледа на 2Д на частно е 30, смешно, но факт
Ама мене ми е интересно как не ви показват бебетата, моята док винаги ми я показва, даже като идваха с мен ММ и преди това майка всичко им обесняваше какво гледа, това какво е онова  newsm78
Ох, радвам се че количката е. В нас вече и не мисля за нея, че щях да изперкам, въпреки че видях оня ден една дето мн я харесвам и ми останаха очите там Embarassed
Финансите са ясни, поне сестра ми като замине няма да ме цеди и тя за пари Twisted Evil

# 99
  • София
Sophie PP, честита количка, много е хубава! От къде я взехте, по-точно къде мога да я видя на живо? Миналата седмица точно за нея тръгнах да гледам, защото както винаги си промених мнението и желанията, но не я намерих. Затова се спрях на друга, те пък вчера ми се обадиха да ме питат ще я взимам ли, че има друг желаещ за нея и то точно моят цвят. Ами, от къде да знам, че няма пак да размисля, пък и коша за новородено го нямаха да го видя на живо. Отказах я, дано скоро имат пак доставка.

Soho_doll и аз имах същия проблем обикалях и в никой магазин нямаше тази марка, накрая googel-нах къде има представителство и намерих Simple Smile Магазина е Прима Папа, намира се на Г.М Димитров 65, това е в Дианабад от страната на  хотел VEDA почти веднага след кръстовището в посока Цариградско шосе (надявам се добре го обясних). В момента има промоция за определени цветове, но ние поръчахме друг, но дори за него ни направиха отстъпка около 15%, което си бяха близо 300лв. Има доста модели на Peg Perego и можеш да си ги побуташ на воля

# 100
  • София
Sophie PP, благодаря! Ще ходя там да ги гледам.

Забравих да кажа, че в Карфур имаше доста бебешки неща, на много приятни цени. Аз по принцип освен храна от там не купувам, дори и не бях се заглеждала по дрехи и тем подобни, но онзи ден се шмугнах и видях, че има неща, в които си струват. Например, пелените на Минене, които навсякъде са по 20лв. там бяха за 12-13лв. коплекта /3бр./ Ами, взех си, както и млякото за тяло на Бочко, което вече споменах, и от което съм доволна.

# 101
Аз мисля да пазарувам от Вис Виталис на Симеоновско шосе, има всичко, за което съм се сетила да проверя и то на доста прилични цени. Примерно възглавници за кърмене са от 18 до 120 лв т.е. има и евтините марки и скъпите марки. Отделно е едно от малкото места, на които има бебешки легълца под 200 лв. Имат си тяхна марка някаква, както всички по-големи магазини, и нещата ми се струват евтини. Примерно комплект за изписване на бебе почваха от двадесет и няколко лева. Чаршафи заедно с обиколник за легло мисля ще бяха към 40 лв.Това беше на пръв поглед, още не съм пазарувала. Отделно имат и отстъпки - http://www.visvitalisbg.com/images/plakat_vis_vitalis_2012.jpg
Чух, че в Дундьо имат също доста добри отстъпки. Някой има ли представа как вървят цените там на стоките?

# 102
Привет коремчета  preggo

Първо да кажа благодаря на Kikito86 , че ме подсети вчера да пия НоШпа.
И аз преди пиех 3х1, но откакто започнах да гълтам прахчетата с магнезий забравих НоШпа-то.
Имаше подобрение, но ММ се сети, че това пристягане около пъпа може да е заради
трансформацията му. На вас започнаха ли да ви се "обръщат" пъпчетата? При мен последните 2-3 седмици се забелязва по-осезаемо и ми е странно  Thinking

Amelly паркета ви е хубав, но на мен ми хвана окото червената стена. Вкъщи кухнята, хола и трапезарията са в червено и направо ми светна, като видях твоята стена  smile3521

Sophie PP честита ви количка - със здраве да си я буташ  newsm10 Ние до края на тази седмица също смятаме вече да поръчаме нашата.

soho doll подкрепям мнението ти за Хиполенд. Аз преди не бях ходила в този магазин, но сега вече ходихме 2 пъти и винаги си тръгвах изнервена. Персоналът им е под всякаква критика  Angry

От първата страничка на темата видях само 2 мами от Бургас - Лече-Буболече  и silvi26. Не искате ли да се видим да направим "тройка спатия" срещичка примерно в петък?  cheers

# 103
  • София

Чух, че в Дундьо имат също доста добри отстъпки. Някой има ли представа как вървят цените там на стоките?

В сайта им има цени на всичко, а и отстъпката е 10% над 500лв. Не е нужно да правиш еднократна покупка за 500 или повече за да се възползваш от отстъпка, може с натрупване.

# 104
Пуфи, гледам, че се радваш, че влизаш в 30-та седмица Laughing, да взема тогава да те зарадвам малко повече, че всъщност влизаш в 31-ва Laughing, честито.
Амели, твоят ламинат ми е любимия цвят. И ние сложихме такъв преди 6 години, не е мръднал още. Даже претърпя едно леко "подмокряне" от спукана тръба. Много добър избор Peace

Общи условия

Активация на акаунт