СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 578
  • 725
  •   1
Отговори
# 75
И ние сме в кюпа с разклатени финанси  Laughing Тепърва ни предстои ремонта, обзавеждането....днес или утре ще дадем поръчка за спалнята и лека полека да купуваме, че наведнъж няма как да стане.

Amelly , много е кофти така да се налага да избираш...то и нас това ни чака  Tired Не откъм уреди, но откъм мебели няма да можем да купим всичко. Като за начало ще карам без диван и без хубава маса + столове. Абе здраве да е...лека полека всичко ще се нареди при всички ни Heart Eyes

lokresiq , лек път и да се завърнеш с много покупки, които да ни показваш  Hug

За колите - нашата е мъъъничка, новичка и много си я обичам  Heart Eyes Икономична и маневрена (не че я карам аз де...даже и книжка нямам хаах). ММ мечтае за джип, но скоро няма да го огрее, тъй че ще си караме с малката въшка  Mr. Green

Явно другия път ще купя подплънките. Абе той ММ е за бой.....аз тръгвам да ги взема и както винаги се почна "Ама това нужно ли е, ама това, ама онова....." и се разколебах и казах, че ще питам тук и тогава ако има нужда ще купим. Не че са милиони, но е искам да се набутвам с излишни неща  Flutter

# 76
 Sleeping Beauty ,защото струва колкото десетина коли среден клас. Най- малкото е, че ще я облъскат цялата сигурно само за едно денонощие навън, могат да я разбият, откраднат и какво ли още не. Пък и каското покрива много малка част от щетите и не си е работа да стоиш седмица-две без кола докато е в някой сервиз. Хората сме мръсно племе. Ако взема друга и тази я оставя, то само ще стои и няма да имам време и ще ми е неудобно да я ползвам.

# 77
  • София
Може би в София сме свикнали колите ни да стоят по улиците...  Аз така и не разбрах къде живееш Embarassed, но щом си знаеш, че положението не е добро, по-добре да не рискуваш.

# 78
  • София
Добро утро и от мен!

Подплънки за кърма аз и преди казах, че според мен са много необходими.  Не познавам някой, който да не е ползвал.  Пинки е първата кърмеща, за която чувам, че не е имала нужда Rolling Eyes  Пък и то не е голям разход да си купиш един пакет за всеки случай.

Може би наистина съм изключение newsm78 Когато ревнеше бебето, чувствах как ми слиза кърмата в гърдите, ставаха твърди и пълни с кърма, но никога не потичаше. Може да е някаква особеност на каналите, по-тесни например- в родилното пак така много ми се пълнеха гърдите и много трудно я цедях, задължително правех топли компреси, за да облекча малко процеса Thinking
Така че, вие си вземете подплънки, пък ако не ви потрябват, здраве да е Peace

# 79
Добро утро
Локресия лек ви път и те чакаме да се похвалиш с много покупки Simple Smile
Ох това с колата и на нас ни е належащ въпрос... сегашната си я харесвам, но с бебка ще ни трябва по - надеждна.
Вече съм на вълна разместване, че нещо не мога да измисля как да позиционираме леглото, че да ни е удобно и на двете с беб. През ноща вместо да спя, оглеждам сстаята и се чудя кое как да се премести  Crazy луда работа  Wink

За пазаруването - изпринтила съм  списъка и го коментирахме с ММ - той мисли , че за един уикенд ще можем да вземем всичко необходимо  #Crazy направо нямам идея какъв ще е този маратон, ама докато не започнем няма да се убеди , че не става за два дни.
Хайде приятен ден от мен   bouquet

# 80
Здравейте, коремчета!

Не знам има ли човек без финансови проблеми. Има един лаф - на един не му стигат 2 лв за храна, а на друг - 2 бона за яхта. Така, че всички сме в кюпа с пренареждане на финансите.  Mr. Green Ние вече сме много на минус, а още нищо не е купувано за бебето и има още мебели да поръчаваме...ама все някак ще се оправим.

А като казах бебето - вчера пуснах една поръчка с био бебешки шампоан и лосион, а днес от братята китайци ще си поръчам малко многократни пелени, че докато преплуват до тук, то бебето ще се роди. hahaha

Относно купуването на техника, ние компромиси с нея не правим. Гледаме да е качествана и я купуваме с кредитната карта. После си я изплащаме както можем.  Amelly, ако трябваше да избирам на ваше място, то веднага щях да се спра на печката. Тя си е голяма необходимост. А ТВ освен да ви облъчва с глупости, друга полза от него няма.  hahaha

Аз подплънки за гърди ще си направя от тензух.

# 81
Добро утро  Hug

Тази сутрин всичко ме боли  Cry Спах на дивана , защото все ми е топло, а мъжо се разболя заради мен , понеже слагам климатика на 23 С. Ако знаете как се потя, чак не знам това нормално ли е. Сменям рокли по 3 пъти на ден, все са ми мокри дрехите и бельото... в чудо се видях  Shocked

Личицето на моето бебче и аз го видях на миналия преглед. Имам си и снимка даже   Heart Eyes  Прилича много на мен, даже ММ и доки бяха категорични, че цялото е на мен  Mr. Green Само брадичката и формата на устните е на бъдещия татко.
Кабинета на моята АГ е доста добре оборудван , а най-много ми харесва това , че над кушетката има огромен монитор , на който виждам всичко, което и тя вижда на нейния монитор, дори и мерките на бебо.

За колите, нашата си я докарахме от Америка, и освен че много си я обичаме, е голяма и няма да имаме проблем с колички, кошарки и т.н. Преди да забременея, мислехме да я продадем (защото тук не се срещат такива и цената и е петорна), но се отказахме след като разбрахме,че се  увеличава семейството Simple Smile

За финансите, ние също сме много на минус. Работата в БГ не върви и се изкарват колкото да живеем. Добре, че се нанесохме и обзаведохме , готови пари много бързо се харчат. Сега сме стиснали кесията, ама знаете как е.... колко много неща трябват за едно бебе.

Amelly, пожелавам ти да си вземете и печка и телевизор! Както каза Sleeping Beauty, няма ли как да си вземете по-евтини варианти ?

Dund1chk4 моя мъж е същия. Само пита това наистина ли ти трябва; ама сигурна ли си; всички ли си ги купуват тези неща ... Той си мисли , че купувам каквото видя по рафтовете  Crossing Arms

Вчера бяхме на път да купим количка. Тъкмо да я платим и аз реших да проверя във форума за тези колички , но имаше доста мнения , че скърцат Sad Нямаше други забележки, но това скърцане беше във всеки трети коментар. Та се отказахме, а иначе много ни харесва. Първо се бяхме спрели на САМ, ама 1660 лв.... Но никоя друга не ми покрива изискванията. Сега тъкмо си избрах тази , то пък скърцала  Cry Не знам какво да правя  newsm78 Освен да я купим, и ако скърца да я смажем. Сега са намалени тези колички и цената ме устройва. Ето това е количката:

http://rayatoys.com/baby/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D … -2012%D0%B3-12294

# 82
So^Amazing  - аз съм от пристрастните  Rolling Eyes
Моята количка е Номад, но 2010г. (всъщност като гледам няма разлика между количката 2010 и 2012г.).
Племенника ми изкара година и половина с нея (зимен +летен вариант) не е скърцала. Според мен е и маневрена, лесно се бута и е лека като кг. (ние сме на 3-ти етаж без асансьор)
Хубавото на летния кош е, че е широк и на беб няма да му е тясно.
Все пак ти си преценяваш.

# 83
Pukanka_, мерси за включването   bouquet Много клоня към нея, така че коментарът ти ме обнадежди Simple Smile

# 84
 Peace
Надявам се, да избереш най - доброто за теб и да си доволна.
Друг вариант на Джейн, който съм бутала с бебе е МУМ, но коша (зимния) е по - тесничък от Номада.
Опс забравих да кажа, че Номада няма позиция на летния към майката, докато МУМ има и двата варианта. (ако те интересува) 

Последна редакция: ср, 26 юни 2013, 10:08 от Pukanka_

# 85
Добро утро !
Тази нощ спах , даже като тръгна алармата в 7:30 и много ми се спеше още . Нищо после може и да си доспя.
Моето детенце още два дни ще е на ДГ и после един месец у дома  Crazy Много ме ядосват как карат родителите да си избират  по един месец през лятото в който детето да не посещава ДГ . Миналата година малко се поскарах с тях , защото и двамата с ММ работехме и просто нямаше как някой да стои един месец да гледа дете. Тази година се примирих и ще си я гледам , нищо че ще е трудно , но все пак съм крайно не съгласна с тая практика . Има ли и други мами на дечица на които ДГ да има подобна политика ?
Финансите ...ох, даже не ми се говори , болна тема ми е  Mr. Green  Сетих се как онзи ден за първи път едно дяволче вътре в мен взе да ми шепти - другите на твоята възраст живот си живеят , паричките си ги харчат само за себе си .... Това по повод , че на
последният шопинг купувах само за детето и бебето. Естествено веднага въображаемо го убих гадното дяволче и си казах , че не ми пука ако ще всичките ни пари да отиват само за децата , защото от тях по-голямо щастие няма ! Да , сега си позволявам за себе си много по-малко , лишавам се от някои иначе задължителни  за други жени неща , но това няма да ме накара да съжалявам , че съм избрала този път  Sunglasses
Хубав ден ви желая , и дано днес не е такава жега  Praynig

# 86
Добро утро!
Тази нощ и аз не спах добре, малката също много риташе във всички посоки- отляво,отдясно и горе в стомаха, чак ми се доповръща, не можах да си намеря поза и съответно почти не спах. Сега ме цепи главата, бебето е спокойно, но аз се въртя в кревата и сън не идва.  Tired

За дилемата печка- телевизор положението не е чак толкова драматично, както писах вече няколко години живеем и без двете и още никой не се е споминал от мъка  Laughing
Ние предпочетохме да инвестираме по-сериозно в ремонта на стаята, а пък за уреди, осветителни тела и т.н. каквото остане. По-гадно е да живееш в 70 кв.м апартамент, но да имаш само една обзаведена стая от 16 кв.м. Другите бяха на замазка и реално две години обитавахме само спалнята.
Ето да видите примерно новия ламинат, който вчера монтираха 1 2
той е среден клас и съответно по-височка цена, но и двамата с мъжа ми решихме,че е по-добре 10 години да тъпчем и гледаме един хубав под, отколкото да имаме една хубава готварска печка.
Техника втора употреба не ни седи като вариант, предпочитаме новото и сега мисля,че обективно е по-необходимо да поръчам печката, за да може да се напасне по размери с кухненските мебели ( които предстои да поръчаме), а живот и здраве,като се роди детето и вземем еднократната помощ, ще си купим и телевизор.

На мен за сега не ми се очертават никакви покупки за бебето, освен памперсите. Вчера си намерих столче за кола от една съседка, количка също ми е обещана, дрехи събирам полека, но това не го броя за крупна инвестиция и от друго нямам нужда. С това имам преднина в разходите пред повечето от вас, които купуват колички и мебели наново, така че все някак ще заделя и за телевизор   Wink

# 87
  • София
Добро утро и аз да се запиша в новата тема Simple Smile
Дундичка благодаря  Hug
Сега да се похваля , вчера си купихме ето тази количка:
http://www.bambino.bg/peg-perego-kombinirana-kolichka-peg-perego … -2013-p-1939.html

Двоумях се между още две марки X-lander и Quinny, но накрая се спряхме на тази. Четох добри отзиви дано изборът е добър.
И да се оплача, че днес ходих на ортопед, тъй като от една седмица много ме боли стъпалото. Оказа се, че заради качените килограми имам плоско стъпало. Аз съм от "късметлийките", които до тук съм качила 18кг. Общо взето доктора не можа да ми каже как да облекча болката, само ми препоръча да си купя ортопедични стелки и да почивам повече. Мажа се с конски кестен, защото само това ми препоръчаха за бременни и се надявам да отшуми, защото това че не мога да вървя и ме боли ме изнервя доста. Вчера си поплаках доволно...
Веселото и аз като теб почти никога не виждам бебето като съм на преглед. Докторката си гледа, а аз не смея да я помоля да ми го покаже, а и аз съм на частно Simple Smile Само и само заради това се чудя дали да не се запиша на 3та ФМ, от чисто любопитство Simple Smile

# 88
  • София
Добро утро момичета Simple Smile
Ооооо днес със сигурност ще се живее,защото тука в София през нощ какъв дъжд валя и какви гръмотевици имаше даже на 2-3 пъти се стрясках и се будех,но поне ще е хладно днес да не кажа че сега излезнах на балкона и даже си е студено Simple Smile
Хо хо днес влизам в 30-та седмица Simple Smile Остават още 10 до финала естествено ако не реши да се появи по рано нашия малчуган  Heart Eyes
Ние пък нямаме кола Sad ММ естествено много иска,както и аз де ама пусти пари все не стигат и за сега  ще си останеме само с желанието,добре че моите родите живеят на 10 минути от нас та винаги може да се разчита на тяхната кола,но не си е работа и това.
Ох ние се чудиме дали да ходиме на 3-тата ФМ (за нас 2-ра де),защото и там едни 80-100 лв ще заминат,ама хем искаме да отидеме за да видиме малчуган и да се убедиме че всичко му е наред въпреки че моята лекарка ми казва че всичко е наред,но друго си е на по хубав ехограф,но пък си мисля ако пак ме гледат на 2Д няма смисъл.Аз искам или на 3Д или на 4Д (на онова на което се вижда кафяво) Embarassed не съм запозната не ми се смейте  Laughing
Sophie PP Честита количка.Със здраве да си я ползвате Simple Smile
Това е от мен за сега,лек и спокоен ден пожелавам на всички   bouquet

# 89
  • До морето :)
So Amazing, да скърца, колко да скърца, все ще се смазва  Grinning
Иначе и аз много се потя. Спя само по гащи, без да се завивам с нищо. Сутринта даже по едно време пуснах малко климатика, че да се разхладя. Няма запиване...

Amelly, вие в брой ли ще плащате покупката? Защото ако е на изплащане, може и двате да ги вземете, пък просто по-дълго време ще плащате.

sealover, при нас пък само работещите майки могат лятото да си пускат децата на градина. Понеже събират 3 детски градини в една (разбирай 3 групи), за да могат да си взимат отпуските и ако не работиш - трябва да си гледаш детето. Пълна глупост. Да не говорим, че има и такива които не го спазват, на село всеки се знае и започват едни интриги...

Отивам да плодове, че да правя фрешове. Не виждам друг начин за спасението от болести. Да не говоря, че половината деца около нас са с летния вирус (повръщане и разтройство)

Общи условия

Активация на акаунт