СЕПТЕМВРИйската дружина вече е в последната третина - Тема №18

• 24 519
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
 Връщам се от магазините. Взех нещата за мен за в болницата- лигнин, памперсни пелени и превръзки. Взех и спирт за пъпчето, марлички, бинт и лекопласт, понеже нямаме вкъщи.

# 391
Tuitito Казваш.ама то идва следващия с умни идеи и изказвания  hahaha И така,ама то хората за това имали усти-да говорят. Ми да си говорят,опитвам се вече да не се ядосвам.
Момичета,някъде назад беше писано,но заформихме спор,сега като съм в 28 г.с. + 5 дни ,28 или 29 г.с. се води?  newsm78
За киселините и аз съм чувала газирана вода,но не съм пробвала.За протекторите ме отказаха.
Така като гледам как вали тук и днес разходката ми се размина.

# 392
Здравейте момичета  Hug

Снощи и аз и ММ сме сънували подобен сън  Shocked
За пръв път се случва такова нещо. Аз сънувах , че съм родила и бебето ми е много красиво , със светла косичка и огромни черни очи. Аз го целувах и плачех с глас от щастие, а то се смееше много Simple Smile А ММ пък е сънувал ,че го гушка, а то се смее много. Той също каза , че е било със светла косичка и черни големи очи  Heart Eyes
Много странно се чувствам цял ден , все едно бях реално с бебето си Simple Smile Проверих в съновника, пише само хубави неща.

Искам да ви задам един много тъп въпрос, ама явно съм много неориентирана  Embarassed
Вчера няколко пъти коремът ми се втвърди, ама като камък стана. Не ме болеше, обаче не можех да стоя права. Та... това ли са контракции?  Защото ми се случи поне 10-15 пъти за деня, а преди не ми се е случвало? Във вторник съм на ЖК, но ме е страх да не би да е нещо друго newsm78

ПП. Забравих да кажа , че чантата за родилното ми е готова. Само памперси и мокри кърпи ми остават! Е, и комплект за изписване де, ама това е лесно Simple Smile

# 393
So^Amazing , мисля,че това са контракции, ама тези не са добри.
Аз имам стягания ниско долу и си мислех,че товва са контракции, но тук (в болницата) като го усетя, апаратът не отчита контракция, чисто права черта! Обясниха ми,че тези пристягания около ингвиналните гънки са по-скоро позив за уриниране или движения на матката, а контракцията било втвърдяване на целия корем от влагалището до над пъпа, което втвърдяване трае 30-40 секунди и после отпуска.
Сега в стаята ми има едно момиче в 34-та седмица с точно такива оплаквания, нейните контракции са  средно по една на час и докторите смятат,че това е твърде често за този срок на бремеността.
Прецени дали да чакаш до вторник.
(Извинявай,ако съм те изплашила,но реших,че след като питаш, трябва да споделя това,което знам).

# 394
Здравейте Simple Smile За киселини (за щастие имам рядко до този момент) понякога ми помага сладолед, не знам защо, или студено прясно мляко. Случвало се е 2 пъти да прибягвам до талцид. Лекарката ми каза ,че може до 4 на ден, но предпочитам да го взимам само в краен случай. Леле как почнах да забравям... четох няколко страници , сетих се да пиша доста неща и сега забравих  Embarassed Аз вчера видях на живо една количка която ми харесва- Еспиро атлантик. Единствено коша за новородено не може да се повдига т.е. е само легнал. Според вас това проблем ли е, че не съм много запозната? Видях ,че пишете за прахове за пране- не съм търсила , но в магазина до нас съм виждала на Персил, Тео и Бочко май. Защо Тео и Бочко не са хубави? Като се сетя какво още щях да пиша пак ще се включа Simple Smile Амели - оправяй се бързо   bouquetПожелавам на всички ви хубав и спокоен ден Simple Smile

# 395
Здравейте  preggo!

Тук при нас днес е доста хладничко, снощи валя много, но пък сега е идеално за мен, че вечно ми е топло. Днес мисля да не излизам, че два дена по магазините ми са доста, а и снощи като се върнах ме болеше.
Нямам търпение да дойде 10.07 да видя бебчо, притеснявам се,нали не е много активен.
Момичета усещам нещо като трептене в корема, това ли е хълцането на бебето  newsm78, може да е странно, но с Габи не помня да съм имала такова усещане.

Седмаче в 29 г.с. си

# 396
So_Amazing, контракциите са това, да, но са съвсем нормални за този етап на бремеността. Въпросът е да не са болезнени и да не са регулярни. И при мен се получават, особено когато съм в движение, може и по няколко на час да отчета. Страшно ми се допишква в такъв момент, а после ми минава. Контракциите, с които се усеща тръгването на бебето, определено са болезнени, няма как да бъдат объркани.

Много са сладки тези сънища, а с времето ще зачестят Simple Smile Аз вторият хубостник още не съм го сънувала. Но както споменах, някакси съм си затворила съзнанието за него, сега даже ще се мъча умишлено да се настройвам. Като ви чета колко сте напред с приготовленията, се стегнах тази сутрин да прегледам шкафчето с  шишета, помпи и тем подобни. Въпреки че Боил редовно го преравя и е разглабял много пъти помпата, за мой късмет се оказа, че е всички части са налице, даже и резервните. Открих и силиконови зърна, подплънки за кърмачки, няколко шишета, но без биберони и един биберон-залъгалка, но без кутия, така че го изхвърлих.
Сега уж съм се наканила да преровя остатъците от козметиката (дали изобщо стават) и някой и друг плик с бебешки дрешки, но да видим дали ще ми стигнат силите.... че май вече се чувствам изморена  Rolling Eyes

tania_tsvetanova, хълцането е като трептене, познава се по това, че е ритмично и продължава известно време, иначе е доста по-леко от обичаен ритник.

Amelly, до кога ще те държат там, казват ли?

За седмиците и месеците,за да не се обърквам, съм си избрала най-лесния начин да следя: терминът ми е на 16.9, значи на 16.8. влизам в девети месец, на 16.7. в осми месец, а в момента съм в седми. Така или иначе не ме вълнува коя точно седмица Simple Smile

# 397
Амели, благодаря за разяснението  Cry
Аз така или иначе съм се притеснила, но лекарката ми е в отпуск до вторник. Нямам доверие на други лекари тук Sad Днес не съм имала , бебето мърда както обикновено, пия магнезий 3х1 , нищо не ме боли. Не знам как да постъпя?  Да търся ли лекар ?!?  Cry

Лулу и на мен ми се допишква след тези стягания Sad  Не се усетих да си засичам снощи, но ме трябва да са през определен интервал минути, така ли?

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 14:18 от So^Amazing

# 398
Амели, благодаря за разяснението  Cry
Аз така или иначе съм се притеснила, но лекарката ми е в отпуск до вторник. Нямам доверие на други лекари тук Sad Днес не съм имала , бебето мърда както обикновено, пия магнезий 3х1 , нищо не ме боли. Не знам как да постъпя?  Да търся ли лекар ?!?  Cry

Щом не те боли и не се повтарят периодично, няма страшно, живей спокойно  Hug

# 399
Аз така или иначе съм се притеснила, но лекарката ми е в отпуск до вторник. Нямам доверие на други лекари тук Sad Днес не съм имала , бебето мърда както обикновено, пия магнезий 3х1 , нищо не ме боли. Не знам как да постъпя?  Да търся ли лекар ?!?  Cry

Примерно ме трябва да са на определени минути , например 10 -15мин. , така ли ?  newsm78 Embarassed

# 400
  • София
Добър ден и от мен!

Днес се възползваме от "хубавото" време, за да си починем вкъщи и да изперем (т.е. ММ и пералнята Simple Smile разни столчета и люлки, които ни подариха.
ММ ми сготви вкусна зеленчукова супа и омеси хляб от лимец, тъй че днес поне хапваме здравословно Simple Smile А миризмата на хляб ми създава усещане за домашен уют Simple Smile
Пристигнаха ми и втората доза многократни пелени от Китай и след малко ще дам снимки. Сега трябва да поръчаме и оставащите около пелените неща, че с тия доставки след 3 седмици направо няма време. Все пак ми се иска да си намеря прах за пране на пелени в България, за да не го чакам да пристига толкова време от чужбина. Мисля да си вземем и допълнителни бамбукови подложки, чанта за пелени за разходка и може би кош за вкъщи. Дано не изпускам нещо.
Поздрави  Hug

# 401
Амели, благодаря за разяснението  Cry
Аз така или иначе съм се притеснила, но лекарката ми е в отпуск до вторник. Нямам доверие на други лекари тук Sad Днес не съм имала , бебето мърда както обикновено, пия магнезий 3х1 , нищо не ме боли. Не знам как да постъпя?  Да търся ли лекар ?!?  Cry

Щом не те боли и не се повтарят периодично, няма страшно, живей спокойно  Hug

Примерно ме трябва да са на определени минути , например 10 -15мин. , така ли ?  newsm78 Embarassed
Да, примерно на всеки 20 мин да имаш такива контракции. Тези, които са преди раждането, са наистина на точен интервал от време, който се скъсява - на 30 мин, на 20 мин, на 15 мин.  Ако получиш три контракции през 15 мин, но после 5 часа спокойствие, това са Бракстън-Хикс,подготвителни контракции.
Както Амели беше писала, явно при това момиче са на равни интервали от един час, което прави положението по-тревожно.

# 402

Примерно ме трябва да са на определени минути , например 10 -15мин. , така ли ?  newsm78 Embarassed
Да, примерно на всеки 20 мин да имаш такива контракции. Тези, които са преди раждането, са наистина на точен интервал от време, който се скъсява - на 30 мин, на 20 мин, на 15 мин.  Ако получиш три контракции през 15 мин, но после 5 часа спокойствие, това са Бракстън-Хикс,подготвителни контракции.
Както Амели беше писала, явно при това момиче са на равни интервали от един час, което прави положението по-тревожно.

Разбрах  Hug  Hug

# 403
В този дъждовен и мрачен ден, ние с мъж ми решихме да се пошматкаме и да разгледаме неща за бебо, та от толкова гледане, съвсем случайно си купихме количка, добре че имахме пари в нас. Количката е на Еспиро, модел Ензо ево , цвят черен със сиво. Много ни впечатли окачването и ексрите и. Взехме я с 3 коша : зимен, летен и кош за кола. Купих още и мек повивалник на кравичка. Доволна съм от днешния ден, сега малко сън, че се изморихме да обикаляме тая София.
 Heart Eyes Hug Stop

# 404
Tuitito Казваш.ама то идва следващия с умни идеи и изказвания  hahaha И така,ама то хората за това имали усти-да говорят. Ми да си говорят,опитвам се вече да не се ядосвам.
Момичета,някъде назад беше писано,но заформихме спор,сега като съм в 28 г.с. + 5 дни ,28 или 29 г.с. се води?  newsm78
За киселините и аз съм чувала газирана вода,но не съм пробвала.За протекторите ме отказаха.
Така като гледам как вали тук и днес разходката ми се размина.

За г.с. на мен така ми  обясниха - Ако си на 25 години и 2 месеца не означава, че си на 26 години, просто си минала 25  Wink т.е. шом днес си 28 +5, след два дни си точно в 29г.с.

Общи условия

Активация на акаунт