ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ

• 77 582
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Да,за дантевия "Ад" още през учебната година преподавателя ги информира.По-забавното е изискването за четене на пълните издания-за "Граф Монте Кристо" иде реч.Другите произведения поне не са толкова обемни.

# 526
  • София
Само не ми е ясно какво прави Декамерон в списъка. Те изобщо не могат да го разберат. (то и аз не мога)

# 527
  • Там, където ме обичат
Само не ми е ясно какво прави Декамерон в списъка. Те изобщо не могат да го разберат. (то и аз не мога)

Aз пък харесвам Декамерон Peace, което обаче не значи, че и на девойката ще й допадне.
По-скоро не, понеже всичко задължително й е противно.  Mr. Green

# 528
Да,за дантевия "Ад" още през учебната година преподавателя ги информира.По-забавното е изискването за четене на пълните издания-за "Граф Монте Кристо" иде реч.Другите произведения поне не са толкова обемни.

Да, "Граф Монте Кристо" си е обемен. Дъщеря ми започна от него, че да "не й тежи цяла ваканция"  ooooh!  Laughing Но "Дон Кихот" и "Декамерон" ще ги чете съкратени. Не за друго, но ми се ще да има време за други книги, които кой знае защо не са в списъка. Как без "Ад" например Rolling Eyes

# 529
  • Там, където ме обичат
Търся книги на английски, подходящи за деветокласници.
Може на хартиен или електронен вариант, но да са подходящи за тази възраст.
Някакви идеи?

# 530
Дъщеря ми чете сега The Fault in Our Stars/Вината в нашите звезди. Не съм я чела, но знам, че е тежка книга. Някой й я е препоръчал. Тя също не е много прехласната, но казва, че е лесна за четене като език.
Иначе в "Ориндж" има много хубави, но класиката на английски й идва трудна. Миналата година пробва с "Виет" на Шарлот Бронте и се затрудни.

# 531
  • София-Младост
Търся книги на английски, подходящи за деветокласници.
Може на хартиен или електронен вариант, но да са подходящи за тази възраст.
Някакви идеи?
платени ел.книги-
http://www.macmillaneducationbookstore.com/BookStore/pagedisplay.do?pub=macedu
Хартиени на издателството адаптирани за нивото има в офисът им на пл.Славейков, разгледай и сайта и др. книжарници предлагат техни издания.
Имаше един линк с адаптирани книги безплатно, ама нещо не го намирам.

# 532
  • София
Бих препоръчала сериите The Giver Quartet by Lois Lowry. Те вървят така : "The Giver", "Gathering Blue", "Messenger", "Son". Водят се юношеска антиутопия и са доста интересни. По моя преценка езикът не е сложен и мисля, че са подходящи.

Ако те интересуват, мога да ти дам линк откъде да ги изтеглиш в електронен вариант. Wink

# 533
  • Там, където ме обичат
Бих препоръчала сериите The Giver Quartet by Lois Lowry. Те вървят така : "The Giver", "Gathering Blue", "Messenger", "Son". Водят се юношеска антиутопия и са доста интересни. По моя преценка езикът не е сложен и мисля, че са подходящи.

Ако те интересуват, мога да ти дам линк откъде да ги изтеглиш в електронен вариант. Wink
Да, интересуват ме, затова ако може да ми пуснеш линка на ЛС,  Praynig
Благодаря на всички за предложенията.   bouquet  bouquet

Химикал, класиката на английски не е за всички, а пък за тези, които не обичат да четат - ни-как!  Mr. Green Mr. Green

Ала-бала, разгледах линка набързо който си дала.
и благодаря за предложението.   bouquet  bouquet
Тези книги обаче не стават за моята цел.
Как да убедя пристрастен фен на ФБ, Туитър, Тъмблър и т.н. че си заслужава да прочете
на АЕ Робин Худ, Ромео и Жулиета, Сън в лятна нощ, Джейн Остин и т.н. - все книги от първа страница.
Пък и класика лесно се намира в безплатните сайтове.  Peace

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 15:41 от foxysilver

# 534
Само за задължителната литература по АЕ ,за която трябва да се пише и речник,госпожите са посочили примерни заглавия,които така и не разбрах.В класа са се разпределили ,за да няма повтарящи се заглавия.

# 535
  • София
Моята в момента чете тази тухла - The_Luminaries, в началото е, но казва, че е увлекателна. Дано е така и да я прочете бързо, че съм и приготвила Дон Кихот.  Laughing
The Fault in Our Stars не й хареса.

# 536
  • В най - голямото село
Дъщеря ми чете сега The Fault in Our Stars/Вината в нашите звезди. Не съм я чела, но знам, че е тежка книга. Някой й я е препоръчал. Тя също не е много прехласната, но казва, че е лесна за четене като език.
Иначе в "Ориндж" има много хубави, но класиката на английски й идва трудна. Миналата година пробва с "Виет" на Шарлот Бронте и се затрудни.
Дъшеря ми също прочете на английски книгите на Джон Грийн. Харесват и.
Ала-Бала   bouquet за линка.

# 537
  • Там, където ме обичат
Моята в момента чете тази тухла - The_Luminaries, в началото е, но казва, че е увлекателна. Дано е така и да я прочете бързо, че съм и приготвила Дон Кихот.  Laughing
The Fault in Our Stars не й хареса.

The Fault in Our Stars намира ли се в електронен вариант?

# 538
  • София
http://www.quia.com/files/quia/users/stvarraso/The-Fault-In-Our- … OS_JG_English.pdf
 Hug

Не знам доколко е пълен вариантът, моята девойка я има на английски на хартиен носител и там страниците са доста повече, но пък са с друг размер. Погледнах само  финала, същият е.

# 539
  • гр. София
А пък аз подозирам, че мойта щерка още няма списък с книгите за ваканцията  Rolling Eyes И че не иска и да го има......Тя приключи рано годината и я пратих при роднини в Щатите да упражнява малко английски, защото не иска и да чуе за курсове. Заявява, че това, което учи в у-ще й е достатъчно.  ooooh! Големи спорове имаме по този въпрос. Книги също не чете, въпреки че поне това беше обещала. Прочете една, с голям зор, и то защото ги изпитваха за годишна оценка на нея.
Сега почива, като се върне щяла да ходи на народни танци със съученичка. Организира всичко друго, само не и нещо свързано с училище.
Завърши с 5,50 и вероятно догодина ще взима стипендия, което много я радва. Хвана я на косъм.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт