2 АЕГ "Томас Джеферсън" - ИНФОРМАЦИЯ

• 141 807
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
СУПЕР. Ще сме в черно......Притеснена съм, че влиза в паралелка с руски. Десет години учи немски. Има добро ниво. Нямам представа дали ще успее да продалжи с немски. Допълнително в Гьоте...

# 556
Ехааа, колко испанци има😂
Ние към обяд ще ходим.
Късмет и много успех на децата ни!
Напълнила съм си портмонето, че ще има голямо изваждане😂
420 лв униформа и учебници😒

Верно ли толкова много? и до кога трябва да се дадат?

# 557
  • София
На нас ни казаха до края на Юли.

# 558
  • София
За тениските - на сайта на училището са посочили цветовете: черно, бяло, тъмно синьо, морско синьо, червено и розово. Ние ще нападаме розовите, естествено ако ги харесаме. И морското синьо ни влече.

# 559
  • София
СУПЕР. Ще сме в черно......Притеснена съм, че влиза в паралелка с руски. Десет години учи немски. Има добро ниво. Нямам представа дали ще успее да продалжи с немски. Допълнително в Гьоте...
Много хора през първата година правят почивка от втория език. Аз пък си мисля дали да включим уроци по испански, тъй като моята до сега е учила английски и няма много да се напрегне.
Sanaka може би ще подскаже Simple Smile ?

# 560
  • София
Със същите доводи включихме немски в 8-ми клас, но май не й помогна особено. Опитай се да разсееш очакванията й за една супер лежерна година, защото е напреднала с английския. Не е баш така и отпускането, тип "аз всичко си знам", може да изиграе лоша шега. Ще има непознати думи почти от началото. Дъщеря ми взе FCE в 7-ми клас, на вътрешния изпит в началото на годината изкара най-висок резултат от всички зайци /поканиха я в отбора на училището и естествено, отказа - никакви ангажименти над необходимия минимум Joy /,   но не е като да нямаше какво да научи през първата година. По-академично е нивото от това, на което са свикнали досега.

# 561
  • София
Ааа, тя знае, че няма да си почива.  Даже госпожата й по английски каза, че може и на английски да си продължи да ходи. Но аз мисля, че ще стане много. Все пак дете ми е, жаля я Joy

# 562
Ние към обяд ще ходим.

240 за учебници.
89(мисля толкова беше) за сакото и ризата и по 22 лв за блузки. Аз поръчах 5 - 2 бели, черна, св.синя и синя. И оставих на бабата 440 лв.

# 563
Подарявам официална униформа за Втора английска за момче номер 46. Носена е 1 или 2 пъти и отговаря на M или L.

# 564
  • София
Ние към обяд ще ходим.

240 за учебници.
89(мисля толкова беше) за сакото и ризата и по 22 лв за блузки. Аз поръчах 5 - 2 бели, черна, св.синя и синя. И оставих на бабата 440 лв.
Какви са учебниците, на кое издателство?

# 565
Здравейте,
Униформа 95 лева- риза, сако и вратовръзка. По 22 лева на тениска. Тениските са с къс ръкав, на въпрос няма ли с дълъг за зимата- няма тук е топло и нямало нужда.
Учебниците са на издателство Pearson -Longman. Цена за всички учебници- общо 235.90 лева- като са включени и учебниците по БЕЛ, Математика и т.н.- 8 учебника. Само учебниците по английски са 162,40 лева /три учебника и три тетрадки/ до ниво B1.1 ми се видяха, а останалите 73,50 лева.
В началото на учебната година на родителска среща ще кажат и какви други помагала по английски ще трябват /книжки на английски, речник на Oxford/.

# 566
Досега беше така:

8 А - АЕ, НЕ, МАТ, Г
8 Б - АЕ, НЕ, БЕЛ
8 В - АЕ, НЕ, Х, Б /при дъщеря ми, випуск 2018 беше 8 Б/
8 Г - АЕ, ИЕ, МАТ, Г
8 Д - АЕ, ИЕ, И, БЕЛ
8 Е - АЕ, ИЕ, Г, И
8 Ж - АЕ, РЕ, БЕЛ, МАТ

Санака,
А какво означава химия и биология, имат повече часове от другите училища ли? На интернет страницата не е публикуван учебния план за по-горните години и не мога да се ориентирам? Кой предмети учат на английски в 9 и по-горен курс?

# 567
  • София
Да се включа и аз с малко по-нова информация. Първо за тениските - в началото много ги гонеха всеки ден да са с униформена тениска, но от втори срок на миналата година стана по-лежерно и децата си ходят с неуниформени тениски, носят по една униформена в чантата за всеки случай. Не знам дали това ще бъде така наесен, но според мен не купувайте повече от 3 тениски, би трябвало да са достатъчни. От 9-ти клас се учат повечето разказвателни предмети на английски (зависи кои точно ще бъдат преподавателите). Профилиращите предмети се учат с определения от МОН брой допълнителни часове.

# 568
  • София
На английски се учат: химия, биология, история и физика. Профилиращите предмети се учат с повече часове и учебници за профилирана подготовка. Но вие /ние/ сте по нова програма, при която 3 и 4-ти профил ще се изучават като такива в 11-ти и 12-ти клас, когато ще се учат основно прифилиращи предмети. На сайта на Испанската са публикувани учебните планове и по старата и по новата програма. Там можеш да видиш разликите.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 13:21 от sanaka

# 569
  • столицата
Какви са тези тениски по 22лв? В основното училище  плащахме по 18лв за тип лакоста с дълъг ръкав. Май  съвсем започнаха да прекаляват. Дано поне децата ги ползват наистина.

Общи условия

Активация на акаунт