Горски дъхави цветя - за Мама ЮЛЧЕТО набра:)

• 62 264
  • 602
  •   1
Отговори
# 345
  • в 1001-та нощ
Благодаря,  в сряда съм на преглед да определим дата за серклажа  Peace

Имах един преглед след отлепването и се оказа, че хормоналната терапия ми се е отразила много добре и за мой ужас ми назначиха втора. Може би от натрупването -0 много тежко ми понесе ..... очаква ме още една след серклажа, но .... ще си мисля, че е последна, за да преживея по-лесно  Blush

Още не знаем пола  Blush

# 346
  • Stavanger, Norway
Виждам, че сте се пораздвижили.
Алена - всичко ще си дойде на мястото.  Hug И накрая едно хубаво бебче да си гушнете в къщи   ylinfant

Ние до вчера бяхме на антибиотик и ходихме на преглед и изследвания. Всичко е наред, само дето на Алекси са му увеличени сливиците, защото има гъбички от антибиотиците  ooooh! Сега 10 дена ще мажем устата за гъбички  #2gunfire

Ако всичко е наред към 4-и ноември пак ще го пусна на детска градина. Сега го гледа майка ми и той не се кефи много, защото е свикнал с другата си баба, която си го глези и много го забавлява, но си трае, защото алтернативата му е  детска градина  Mr. Green Е, няма да се размине, но поне поведението му значително се стабилизира. Направо от ден на ден се връща все повече моето добричко детенце, послушно и умно. Само посяга да удря, но вероятно тества защото покрай болницата и истериите не издържах и го тупнах 1-2 пъти по дупето (нещо ново за него). Ще се опитам да не правя тази грешка повече. Нито има ефект, нито ми олеква като ме гризе съвестта после.  Rolling Eyes

# 347
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Алена, тези хормонални терапии никак не са приятни, наистина  Sick , но после идват по-светли дни  Peace

Цвети, това с удрянето го виждат от градината, не е от теб, не се притеснявай. И моя беше започнал да ми посяга - но на 2-рия опит и го убедих, че така не се прави. Говорих му, че децата не удрят родителите си и го питах кои са моите мама и татко, той направи връзката и аз го питам "ти виждал ли си ме да удрям баба ти?" и т.н. с всички от родата  Laughing  преди това му се бях разсърдила, но това нямаше такъв ефект. Според мен на децата трябва да им се обясняват нещата  Peace

# 348
  • Stavanger, Norway
Теди и аз започнах с обясненията, но на другия ден пак посегна. Тогава му се разсърдих и той дойде да ми се извини и обеща (сам), че вече няма да прави така. От тогава не е посягал.  Peace Иначе и аз съм за обясненията, но цялото тръшкане около детската градина и болницата за глупави и безсмислени неща направо ми скъса нервите. Слава богу, че се успокои вече, но сигурно като го пусна на детска градина пак ще се върне нервността  Rolling Eyes

# 349
Цвети, и на теб да кажа - идват и по-светли дни  Peace  Като свикне с градината и всичко ще бъде наред. Борко в яслата дори ми се сърдеше, че съм го взимала много рано и не можал да си поиграе  Crazy
Тук имахме някои проблеми в градината и си говорим с баща му преди няколко дни, че обмислям да го преместя в друга група и той като чу "ааа не искам да ме местите" .
А проблемите бяха, че още първата седмица се сдърпаха с едно дете, което го ухапа  Shocked после се оказа, че това дете хапе всички наред  Crazy
От скоро и едно друго детенце е станало малко по-агресивно преди няколко седмици, като се прибирахме бутна Борко и аз му казах, че няма да играем с него щом така прави и се прибираме, в интерес на истината, това се случи по път за вкъщи, ние вече бяхме тръгнали да се прибираме; мин. седмица същото това дете натисна на площадката едно момиченце от тяхната група, аз дори не разбрах какво стана, детето изпищя и майката си го прибра. Преди 2 дни същото дете бутна Борко както си тичаше, без да са имали каквито и да било пререкания преди това, а аз като му казах пак, че тогава си тръгваме, то започна да ме плюе....
Искам Борко да разбере, че това поведение не е правилно и може и да не съм права, но съм решила от сега на татък да му подбирам средата и децата, с които да играе. Според мен децата копират не само поведението на възрастните си, но и това на връсниците си и той трябва да знае, че такова поведение е неприемливо...поне докато порасне достатъчно да преценя сам кое поведение е приемливо и кое не, мисля да му подбирам средата, като стане голям вече и да искам няма да мога, но поне да съм му дала основата за правилна преценка... ох, дано сте ме разбрали  Crazy
Цвети, ти си завършила детска психология, нали? Можеш ли да ми препоръчаш някой автор? Също ако може някоя мама на двама да ми препоръча книжка със съвети как да се справя с евентуална ревност или ако мога изобщо да я избегна  Rolling Eyes

# 350
  • Stavanger, Norway
Теди, завършила съм обща психология. По принцип добър автор е Жан Пиаже, засегнал много неща от детската психология (психология на развитието), но не съм сигурна дали има преводи на български. Ще поразпитам дали има нещо по темата, която те интересува.

Относно агресивните деца - Алекси ги избягва и дори не приближава до тях.

# 351
Теди, завършила съм обща психология. По принцип добър автор е Жан Пиаже, засегнал много неща от детската психология (психология на развитието), но не съм сигурна дали има преводи на български. Ще поразпитам дали има нещо по темата, която те интересува.

Относно агресивните деца - Алекси ги избягва и дори не приближава до тях.

Благодаря  Hug  Аз разбрах, че д-р Спок имал публикации по темата с ревността, но аз не одобрявам голяма част от съветите му за отглеждане на новородено и като цяло му нямам доверие като автор, така че от него нищо не съм чела, признавам си  Rolling Eyes

# 352
Теди и аз започнах с обясненията, но на другия ден пак посегна. Тогава му се разсърдих и той дойде да ми се извини и обеща (сам), че вече няма да прави така. От тогава не е посягал.  Peace Иначе и аз съм за обясненията, но цялото тръшкане около детската градина и болницата за глупави и безсмислени неща направо ми скъса нервите. Слава богу, че се успокои вече, но сигурно като го пусна на детска градина пак ще се върне нервността  Rolling Eyes

При нас е обратното - като ходи на градина "влиза в режим" и няма време за глезотии. Обаче, видите ли, като си бяхме миналата седмица вкъщи (беше хремава) направо беше без контрол. Явно и писна от стоенето вкъщи и от моя милост  Grinning

За удрянето - удряла съм по дупето, но не виждам ефект...или поне не е дълготраен.
Метода "отвличане на внимание" обаче върши работа безотказно  Peace, особено като се заинати за нещо.

# 353
Да има вирус с разстройство и хрема? От снощи е с разстройство

И тази седмица няма да е на ДГ, дано се оправи бързо  Praynig

# 354
Да,има.На Алекс групата е пламнала ooooh!

# 355
 Shocked 3-та седмица вече не е на ДГ, дано се закрепят нещата

# 356
  • Stavanger, Norway
Какво става? Болните оздравяха ли? Бременните как сте - растат ли коремчетата? Ние тук на Бургаска земя все по-често се събираме из бургаските заведения  Peace

Моят мушморок оздравя и вече е на детска градина. Изглежда големия престой вкъщи му се отрази добре и му даде време да осмисли всичко около големите промени в живота му. Сега пак плаче сутрин, като отива на детска градина, и там си поплаква следобед, но е далеч от онзи първоначален стрес  Peace

Хайде включвайте се и останалите, да кажете кое как е при вас Simple Smile

# 357
  • в 1001-та нощ
В събота Калоян се поразболя, искаха да го взимат в болница, но се разбрахме да остане у дома. Слава Богу аз не съм поразена  Blush

Надявам се - при мен трудният период да поотмина, изкарах малко време в болница за серклаж (профилактичен) и вече съм у дома, дори имам малко апетит и лека полека започвам да се храня.

Такива крайни и драстични диети не съм имала никога през живота си  Crazy

И другата новина е, че явно момченцата си ме избират за майка Simple Smile Ако и третото е момче - ще си имаме футболен отбор у дома Simple Smile

# 358
Здравейте!

Радвам се, че Алекс вече се присобява към детската, още седмица-две и няма да плаче изобщо Hug

Алена мъжка майка си ти! Абе да се роди живо и здраво, пази се ти да стигнеш този път до деветия, пък нека е момченце Hug

Да се включа и аз с новини. Болни, Слава Богу, нямаме, но пък си имаме още едно християнче вкъщи, а и аз се видях в бяло покрай него Grinning
Ето малко снимков материал:
Не обръщайте внимание на качеството на снимките, от тел са, но докато чакам професионалните да дойдат, може и дъщерите да омъжа Rolling Eyes

Скрит текст:
Тук с ме с брат ми, а малката ми шаферка придържа роклята Laughing

А тук със щастливия младоженец Wink

Ето го и измъченото ми християнче, което в крайна сметка се казва София Grinning

И една семейна (+ братовчедка и племеничка):

# 359
Кости много красива булка си  Hug Още много години да се обичате и да изглеждате така лъчезарни ищастливи. Честита сватба и честито кръщене  Hug

Алена не е чак толкова лошо да си баш свекърва  Mr. Green Аз от сега тренирам  Whistling

Тия дни си мислех за Диването и че скоро не е писала. Обожавам снимките и и толкова ме е яд, че съм далеко от София. Искам фотосесия при нея. Някой знае ли как е тя? Третото бебче как е?

Общи условия

Активация на акаунт