ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна

• 77 443
  • 744
  •   1
Отговори
# 120
  • гр. София
Мacherie, ако не е тайна на колко си години и предписа ли ти нещо заради високото ФСХ? Интересува ме заради стойностите от резултатите ти, тъй като аз съм на 25 години и при мен тези стойности са:
AMH ( анти-Мюлеров хормон )  1.32 ng/ml 1.00 - 6.80
Inhibin-B ( Инхибин Б ) 64.7 pg/ml 40-200
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) 15.31 IU/l  фол. 3.5- 12.5

# 121
Шоколадче, на 28 години съм. Така като ти гледам стойностите, май че са ни горе-долу еднакви. Като видя стойността на ФСХ доктора каза: "Защо ли е толкова висока?", това му беше коментара. Не знам, но пък също така каза, че ще чакаме да се готови всички резултати и чак тогава ще се предприема лечение, за да "не вършим работа на парче" (така се изрази).
Аз изрично го попитах дали трябва да се притеснявам за ЯР, а той каза че резултатите ми на са лоши, въпреки че стойностите са близки до долната граница. При теб какво ти е казала лекарката за ЯР и правиш ли нещо за високото ФСХ?

# 122
  • гр. София
Ами нищо не каза. Дърпам й думите с ченгел от устата и за това ще сменям клиниката. Даже и тези изследвания сама си ги пусках, за нея намало смисъл да ги правя. Но ми предписа Дея, а аз на своя глава вземам и Фертилейд и Овабууст.

# 123
Аз съм чела, че д-р Емин не приказва много, много, но пък на мен ми се стори дори доста приказлив. Докато ме преглеждаше ми показваше и ми обясняваше това, което вижда на екрана. Не съм му задавала много въпроси, тъй като чакам и други резултати от изследавния.
Щоколадче пиши като ти мине консултацията за впечатления. Hug

# 124
  • гр. София
Разбира се.  Simple Smile

# 125
Искам само за информация на момичетата тук да кажа, че току що си запазихме стая в хотел Елица. Цената за пациенти на клиника "Радост" за двойна стая за двама е 45 лв. Ако не си техен пациент, цената е 75 лв.

# 126
Здравейте момичета  Simple Smile
Записвам се и аз тук,вчера бяхме на преглед при д-р Емин.Ние от година и половина се мъчим.
На кратко:аз съм с много нередовен цикъл,овулация имам "от време на време",имам си и аденомче на хипофизата.
Доктора ни назначи много изследвания ,паричките малко ни притесняват ,но ще се справим някак.Желая успех на всички  Praynig

# 127
  • гр. София
Минавам да се отчета с част от консултацията.
Днес пуснах следните изследвания:
Анти-нуклеарни антитела (ANA)   0.4   IU/ml   N < 1; Bord. 1.0-1.2; Pos. > 1.2
Анти-двойноверижна ДНК (Anti-ds DNA)   25.8   U/ml   < 25.0
Анти-кардиолипин IgG (aCl-IgG)   1.7   U/ml   < 10
Анти-кардиолипин IgM (aCl-IgM)   0.8   U/ml   < 7
Анти-b2GPI-IgG   3.0   U/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
Анти-b2GPI-IgM   1.3   U/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
Анти-фосфатидил серин IgG   2.6   U/ml   < 10
Анти-фосфатидил серин IgM   1.6   U/ml   < 10
Анти-фосфатидил инозитол IgG   3.9   U/ml   < 10
Анти-фосфатидил инозитол IgM   2.3   U/ml   < 10
Анти-анексин IgG   1.4   IU/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
Анти-анексин IgM   2.7   IU/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
Анти-овариални антитела (AOA)      U/ml   < 10
Анти-зона пелуцида антитела (AZP)      U/ml   < 10

Chlamydia trachomatis IgG   6.2   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
Chlamydia trachomatis IgA   2.1   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
Chlamydia trachomatis IgМ   4.7   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
NK клетки         
Toxoplasma gondii IgG   0.9   U/ml   < 10
Toxoplasma gondii IgM   negative       N (-) negative
За три чакам резултати още. Анти-двойноверижна ДНК (Anti-ds DNA) нещо е извън норма. Някой знае ли нещо какво показва?
Чакам евентуално в сряда цикъл и ако си дойде на време в петък вече ще е същинският преглед да видим какво става с моя ЯР, както и че ще пускам и малко хормони - ФСХ, ЛХ, Е2 и пролактин.
Милото пък ще прави разширена спермограма, SDI тест и кръвните за хламидии.

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 23:26 от Shokoladche

# 128
Shokoladche пусна ли ви и за Уреаплазма?

# 129
  • гр. София
Таквоз си имаме. Признава ни всички изследвания с изключение на НК клетките, тъй като имам 2 коренно различни резултата от 2 клиники, а и 2-та не му харесват. За това ги пуснахме пак.  Peace

# 130
здравейте момичета. И аз съм пациента на Емин. Включвам се, за да ви следя Simple Smile

# 131
Ние си изпихме вече АБ, сега да мине малко време и към средата на месеца ще записвам час да пуснем контролно изследване за уреаплазмата и ако всичко е ОК вече, ще чертаем по-нататъшен план за процедурата.  Praynig

# 132
Аз пък днес имам час при д-р Емин. Всичките изследвания при мен и при съпруга ми са готови и ще видим какво ще каже.

Кокошинката, вие за какво се пили АБ? За уреаплазмата ли?

Скуки, добре дошла при нас. Ти отскоро ли си пациентка на д-р Емин? Какъв е проблема при вас? Ако искаш не отговаряй, просто ми е любопитно.

Шоколадче, не знам какво означава тази Анти-двойноверижна ДНК при жените, но вчера получихме резултата от ес ди ай теста на мъжа ми и най отдолу беше обяснено следното ( направо съм го копирала):

ДНК фрагментацията включва промени в генетичната информация на сперматозоидите, вследствие разскъсване на двойноверижната структура на ДНК молекулата, с последваща денатурация. Тестът за ДНК фрагментация е ключов фактор за оценка качеството на семенната течност при мъжа и дава ценна информация за оплодителните възможности и за фертилната функция на мъжа. Колкото по-голяма е степента на ДНК фрагментацията, толкова по-ниска е целостта на генетичния материал на сперматозоидите, и шансовете за настъпване на бременност прогресивно намаляват. Спермограмата отчита количеството, подвижността и морфологията на сперматозоидите, а тестът за ДНК фрагментация оценява целостта на генетичния материал в тях и оплодителния им потенциал.
          Тест за ДНК фрагментация на сперматозоидите е препоръчителен при следните случаи: идиопатичен инфертилитет (с неизяснени причини); след повтарящи се неуспехи при АРТ; случаи, при които се наблюдава лошо качество на ембрионите; при пациенти, с често повтарящи се аборти; при наличие на варикоцеле; при мъже над 45 годишна възраст; при замразена семенна проба (по принцип при замразяване на сперматозоидите се регистрира несигнификантно покачване на процента сперматозоиди с фрагментирана ДНК); при настинка или заболяване с висока температура, прекарано през последните три месецa.

Споменава се за  двойноверижната структура на ДНК молекулата. Не знам дали ще ти е от полза. Доктора не ти ли обясни защо ти го пуска това изследване?

Успех на всички! Hug

# 133
  • гр. София
Мерси, macherie и успех днес.   bouquet Да минеш да кажеш какво е казал доки.  Grinning

# 134

Кокошинката, вие за какво се пили АБ? За уреаплазмата ли?

Да, за нея. Дано се е разкарала тая гадинка

Общи условия

Активация на акаунт