ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна

• 77 449
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Мерси, macherie и успех днес.   bouquet Да минеш да кажеш какво е казал доки.  Grinning

newsm10

# 136
  • гр. София
Кокошинке, всичко ще е наред.
macherie, за колко време излиза рарширената спермограма и SDI теста в клиниката?

# 137

Кокошинката, вие за какво се пили АБ? За уреаплазмата ли?

Да, за нея. Дано се е разкарала тая гадинка

Дано наистина да сте я излекували! Какво е лечението при нея? Продължително ли е и с един вид антибиотик ли я лекувахте? Питам защото при съпруга ми се откри Хламидия - стара инфекция и съм много притеснена? Разбрах, че за хламидията лечението трябва да е по-дълго и че се комбинират няколко АБ. Хубавото в случая е , че аз нямам ( което е и много странно, че не съм се заразила).

# 138
И при нас беше така - той има, аз нямам. Но това няма значение, щом има единия и другия се лекува по същата схема.
Ние трябваше да пием два АБ - Сумамед 9 дни и Вибрамицин 10 дни.
За Хламидията май е по-дълго лечението, но той ще ви каже и май са почти същите АБ.

п.с.
Да питам, вие имате ли проблем когато си разпечатвате готовите изследвания от сайта на клиниката?

# 139
Шоколадче, на 23.07 дадохме материала. Спермограмата я получихме на 24.07 следобед, а ес ди ай теста вчера ми го пратиха на имейла.
Обаче постоянно се обаждам да питам дали са готови резултатите на момичето от регистратурата през ден или през два. Тези не ги публикуват в сайта. Там публикуват само кръвните и то не всички. Така че те съветвам да й се обадиш днес по някое време да питаш дали нещо е готово и ако има готови резултати тя ще ти ги прати на имейла. Но й се обаждай да й напомняш.

# 140
И при нас беше така - той има, аз нямам. Но това няма значение, щом има единия и другия се лекува по същата схема.
Ние трябваше да пием два АБ - Сумамед 9 дни и Вибрамицин 10 дни.
За Хламидията май е по-дълго лечението, но той ще ви каже и май са почти същите АБ.

п.с.
Да питам, вие имате ли проблем когато си разпечатвате готовите изследвания от сайта на клиниката?

Имах проблем в началото. Там, където пише РАЗПЕЧАТАЙ, натискам го и нищо не става. Излезе ми май (не помня много добре) някакви настройки да разреша и вече нямам проблем.

Радвам се че и на двамата ви е изписал лечение, и аз така четох.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 10:44 от macherie

# 141
  • гр. София
Мъжо в петък ще прави изследванията.

# 142
Здравейте! Минавам да дам отчет за вчерашната среща с доктора.
Изписа ни АБ за хламидията при мъжа ми и на двамата - Вибрамицин за 10 дни. Само един антибиотик, а пък четох , че често се комбинират два антибиотика. Какво ще кажете вие? Някой от вас имал ли я е тази хламидия и как сте се лекували?
След това поради не добра морфология (3% по Крюгер) на мъжа ми изписа прахчета Андрозитол и Омега-3 за три месеца и после контролна спермограма. Каза също така че с тази морфология не е възможно естествено забременяване и спомена за инсеминация или инвитро.
На мен също ми изписа един "букет" от добавки заради завишеното ми ФСХ. И аз ще ги пия три месеца. Също така в следващите три месеца ще следим нивата на ФСХ, ЛХ и Естрадиол на 3ти ден от МЦ.

И сега съм много тъжна. Цели три месеца ще трябва да чакам. И само си задавам въпроси, защото не знам какъв е проблема при нас. Оффффф...

# 143
  • UK
Изписа ни АБ за хламидията при мъжа ми и на двамата - Вибрамицин за 10 дни. Само един антибиотик, а пък четох , че често се комбинират два антибиотика. Какво ще кажете вие? Някой от вас имал ли я е тази хламидия и как сте се лекували?
След това поради не добра морфология (3% по Крюгер) на мъжа ми изписа прахчета Андрозитол и Омега-3 за три месеца и после контролна спермограма. Каза също така че с тази морфология не е възможно естествено забременяване и спомена за инсеминация или инвитро.
На мен също ми изписа един "букет" от добавки заради завишеното ми ФСХ. И аз ще ги пия три месеца. Също така в следващите три месеца ще следим нивата на ФСХ, ЛХ и Естрадиол на 3ти ден от МЦ.

И сега съм много тъжна. Цели три месеца ще трябва да чакам. И само си задавам въпроси, защото не знам какъв е проблема при нас. Оффффф...

Има много хубава тема за Хламидиите, тук в проблемното забременяване. Потърсете я, има много хубави съвети и препоръки относно лечението и Peace
Но не се отчайвайте, хубавите неща стават бавно, но въпреки всичко стават Hug

# 144
macherie само не се притеснявай, не е толкова страшно положението. Ей сега ще мине времето  Hug  Стикам палци да се отървете от хламидията от първия път.
Ние сме с 2% по Крюгер. И на нас така каза, само че при нас с тази спермограма изключваме инсеминацията като вариант и направо ще работим на инвитро или икси по-точно мисля.
И мъжа ми ще пие Андрозитол 2х1 и Омега-3 1 път на ден за 3 месеца. Единия месец вече мина. При нас е ясна причината, което е хубаво поне да не се лутаме и да се чудим от къде да я подхващаме.

# 145
macherie само не се притеснявай, не е толкова страшно положението. Ей сега ще мине времето  Hug  Стикам палци да се отървете от хламидията от първия път.
Ние сме с 2% по Крюгер. И на нас така каза, само че при нас с тази спермограма изключваме инсеминацията като вариант и направо ще работим на инвитро или икси по-точно мисля.
И мъжа ми ще пие Андрозитол 2х1 и Омега-3 1 път на ден за 3 месеца. Единия месец вече мина. При нас е ясна причината, което е хубаво поне да не се лутаме и да се чудим от къде да я подхващаме.

При вас е само мъжки фактор, така ли? А кога говорихте с доктора за инвитро или икси? Нали след тези 3 месеца лечение уж се очаква някакво подобрение? Така че пък и при вас може и да се пробва с инсеминация, не знам, така си мисля. Аз вчера като го попитах какво ще следва след лечението, нищо не ми каза. И това ме притесни.
А ние имаме още две спермограми, все правени в репродуктивни клиники. Едната е правена в края на април и диагнозата е Нормозооспермия, морфология 9,5% по Крюгер. Втората спермограма е обикновена - показа Астенотератозооспермия, правена е юни. И последната в МЦ ":Радост" 3% по Крюгер - Тератозооспермия. Иначе поне ес ди ай деста е с хубав резултат.

# 146

Има много хубава тема за Хламидиите, тук в проблемното забременяване. Потърсете я, има много хубави съвети и препоръки относно лечението и Peace
Но не се отчайвайте, хубавите неща стават бавно, но въпреки всичко стават Hug

Благодаря ти кокона20 за окуражителните думи! Така е права си, че хубавите неща се случват бавно.
Относно темата за Хламидиите - да четох я, зададох си въпроса и там.  Hug

# 147
Сега след около две седмици като направим контролното изследване, за да проверим дали сме уморили уреаплазмата, ще говорим по-конкретно какво и как ще продължим. Но при нас инвитрото е сигурно. Ще замразяваме и материал, защото на него пък може би му предстои една друга нелека операция в скоро време. Имаме 3 спермограми направени - една в Олимед, една в лаборатория Лаборекспрес и последната е в "Радост". И трите са с  подобни резултати. Няма смисъл просто да губим време, допълнителни средства и надежди за инсеминация някой ден.

# 148

macherie с цялото ми уважение към доктора - и на нас така ни каза за резултатите по крюгер но както можеш да видиш от подписа ми случва се и нормално забременяване - при нас месец след като резултата беше 3%. пожелавам на всички такива изненади - и продължавам да ходя при Др. Емин - според мен той е най добрия.

# 149
irenadubai много се радвам за вас и че сте овладели положението. Разбира се, че винаги има изключения. Дано тези изключения са по-чести  Peace
Пожелавам ти леко бременеене и едно щастливо и здраво бебче на финала   bouquet

п.с.
Надявам се да си повлякла крак  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт