ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна

• 77 481
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Минавам да дам отчет за вчерашната среща с доктора.
Изписа ни АБ за хламидията при мъжа ми и на двамата - Вибрамицин за 10 дни. Само един антибиотик, а пък четох , че често се комбинират два антибиотика. Какво ще кажете вие? Някой от вас имал ли я е тази хламидия и как сте се лекували?
След това поради не добра морфология (3% по Крюгер) на мъжа ми изписа прахчета Андрозитол и Омега-3 за три месеца и после контролна спермограма. Каза също така че с тази морфология не е възможно естествено забременяване и спомена за инсеминация или инвитро.
На мен също ми изписа един "букет" от добавки заради завишеното ми ФСХ. И аз ще ги пия три месеца. Също така в следващите три месеца ще следим нивата на ФСХ, ЛХ и Естрадиол на 3ти ден от МЦ.

И сега съм много тъжна. Цели три месеца ще трябва да чакам. И само си задавам въпроси, защото не знам какъв е проблема при нас. Оффффф...
macherie с цялото ми уважение към доктора - и на нас така ни каза за резултатите по крюгер но както можеш да видиш от подписа ми случва се и нормално забременяване - при нас месец след като резултата беше 3%. пожелавам на всички такива изненади - и продължавам да ходя при Др. Емин - според мен той е най добрия.

Иренадубай, много се радвам за теб! Пожелавам ти една спокойна бременност и най-хубавото малко човече на света!
При вас какъв беше проблема и доктора беше ли ви изписал накакво лечение, добавки или други?

# 151
macherie и при нас проблема не беше ясен - правила съм 3 пъти ин витро неуспешно и от 5 години се опитваме, единствената причина която док изтъкна беше резултата по крюгер . И ние се подготвяхме за ново ин витро даже бях на инжекции декапептил като установих че някак си съм забременяла. на мъжо му изписаха също андрозол и омега 3 - дали това помогна или факта че аз се успокоих че съм си при моя доктор незнам - но резултата е факт  EFP babydust7 babydust7 babydust7 ( казвам моя си доктор защото бях негова пациентка още пред години в Плевен и точно когато щяхме да почваме ин витро го махнаха)

# 152
Благодаря ти за отговора, иренадубай! Дано и нас скоро ни сполети същото като вашето щастие!
Пожелавам успех на всички момичета и споделяйте как вървят нещата при вас. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 153
  • гр. София
Macherie, както са ти казали хубавите неща стават бавно. ММ също беше пило тези прахчета, но не му повлияха. Повлия се от Фертилейд в комбинация с Мотилитибууст ( Крюгера от 3 % стана 9% ).  Peace
http://fertilaid.bg/producti/Produkti-za-myje-7/Fertilejd-za-myje-11
http://fertilaid.bg/producti/Produkti-za-myje-7/Motiliti-Buust-za-myje-16
На теб какво ти изписа за високото FSH?

# 154
Здравей, Шоколадче. На мен ми изписа много витамини, както и ще изследваме ФСХ, ЛХ и Естрадиол на 3ти ден от МЦ следващите три месеца. Ето ги нещата, които ми изписа да пия 3 месеца, но не знам дали са за смъкване на ФСХто:

Pregnacare Plus x 1
Omega 3 Doppel Herz x 1
Neopholic meta tab. 0.4 mg x 1
Vit."E" caps. 400IU GNC x 1
Antoixidant strong Walmark x 1
Selen Walmark tab. 100mcg x 1
Metfogamma tab. 500 2x1

А на теб какво ти е предписвано от лекарите, при които си била за ФСХто. За фертилейда и овабууста сама ли си ги назначи?

А иначе какво стана с вашата спермограма и другите изследвания - готови ли са? И най-вече - доволни ли сте от резултатите?

# 155
  • гр. София
На мъжо утре ще пускаме разширената спермограма, SDI теста и хламидиите. Аз утре съм на хормонални изследвания на 3-ти ден - ФСХ, ЛХ, Е2, пролактин, после докторът ще ме преглежда и ще коментираме резултатите от понеделник и евентуално ще предпише да пия нещо за високото ми ФСХ. Фертилейда и овабууста сама съм си ги назначавала, а от Щерев само Dhea B ми бяха предписали. Тези на мъжо обаче лекар му ги е назначавал.

# 156
Ами успех тогава утре. Пиши да видим за твоето фсх какво ще каже.  Hug

# 157
  • гр. София
Разбира се. Ще се отчета, ама от София. Утре свършва нашето ваканцуване.

# 158
На мен доктора също ми изписа този лист с хранителни добавки, пия ги вече 3 месеца. Мъжа ми не се повлия от андрозитола , при нас единствено ни помогна за SDI теста, ние сме с 3% по Крюгер и така и си остана след пиене 3 месеца.

# 159
  • гр. София
Андрозитола май при никой не помага.
Може да пробвате с Фертилейда и Мотилитибууста, но пак се пие минимум 3 месеца.

# 160
  • гр. София
Имам още 2 готови резултата:
Анти-овариални антитела (AOA)           1,283    U/ml < 10
Анти-зона пелуцида антитела (AZP)   2,265    U/ml < 10
Останаха утрешните изследвания и контролата на НК клетките.

# 161
  • гр. София
Здравейте момичета, минавам да се отчета с вчерашната си визита при доктора.
НК клетките са завишени и Анти-двойноверижна ДНК. Хормоните също-  LH 8.99 ( реф. 2.12-10.89 mIU/ml ), FSH 14.76 ( реф. 3.85-8.78 mIU/ml ), Prolactin 15.16 ( реф. 3.34-26.72 ng/ml ), Estradiol 40.6 ( реф. 27-122 pg/ml ).
Гледа ме и на ехограф и за първи път чувам и виждам, че съм с обърната матка. До сега никой не ми го е казвал. Единият ми яйчник бил с малко по-малки размери, кистата намалява. Има достатъчно на брой антрални фоликули. Емин малко се шашна, тъй като очакваше много по-лоша картинка заради хормоните.
Явно нещо не съответства.
Каза, че за тези повишени стойности на Анти-двойноверижната ДНК и НК клетките по време на стимулация трябва да се направят вливки с Lipovenoes и Immunovenin. А ако се цели естествено забременяване трябвало да се вливат май 3 поредни месеца на 7-ми ден.
Изписа ми следните добавки: Pregnacare plus, Vit. E, Antioxidant strong Walmark, Selen Walmark и Metfogamma tab. Каза да продължавам да си пия Ovaboost и Dhea-b ( но да не е на Биогейм, че била най-лоша ). Някакви отзиви за Metfogammata, че нещо не мога да разбера на какво влияе?
Мъжо е с отрицателна хламидия и сега чакаме новата разширена спермограма и SDI теста във вторник.

# 162
Здравей, Шоколадче!
При мен също са леко завишени НК клетките - 17,8% при реф. ст-ти от 2% до 15%. За тях мисля, че нищо не ми предписа. Дано само да не е забравил, че и аз не го попитах.
Аз имам двурога матка, за която разбрах , когато правих цветната снимка в "Надежда". После като попрочетох малко разбрах, че тя може да се види и на ехограф. Зачудих се как така никой от лекарите при които съм ходила не я е видял. Когато д-р Емин ме преглеждаше ми каза че матката ми е двурога. При тебе според мен е трябвало да се разбере при цветната снимка (знам, че си я прави няколко дни преди мен) и да ти го пише в заключението. При мен е така.
На мен ми изписа същите добавки като твоите плюс още две - Омега-3 и Неофолик мета.
За Метфогамата и аз в момента чета и пише че се изписва за подобряване качеството на яйцеклетките за подпомагане на овулацията. като цяло добри мнения има за това лекарство. А някъде май прочетох и че регулира нивата на ЛХ и ФСХ.

А на теб за колко време ти предписа добавките?
И каза ли какво следва след това?
НК клетките колко са ти завишени? И ще правиш ли тези вливания или още не си решила? То е естествено , че всички целим естественото забременяване, ако има такъв вариант!

П.С. Аз утре ще ходя за изследване на ЛХ, ФСХ и естрадиол. Да видим този път как ще е ФСХто.

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 11:28 от macherie

# 163
  • гр. София
NK клетките са ми 16,9. Една от  вливките са именно за тях, но ще я правя по време на процедура, че са доста скъпички. Без вливки няма да стане, тъй като високите нива на тези клетки убийци пречат за имплантацията на ебрионите. Добавките каза да ги пия минимум 3 месеца, за да имат ефект. Ехографът на Емин е от най-ново поколение и плазмата позволи и на мен да виждам нещата в детайли. На ЦС в Щерев никой не ми каза за тази матка, че е обърнта, но аз при прегледа видях, та дори си имам и ехографски снимки. Докторът на мен лично много ми допадна, отговаря на всички мои въпроси.  Та ноември ще решавам кога да почвам процедура. Искам да ми повлияят малко добавките.

# 164
На ме пък нищо не ми каза за тези НК клетки. Моите дори са по-завишени от твоите. В заключението на листа пише "леко завишени'. Но засега така ли ги оставя при теб? Прави се вливане по време на процедура ли? И означава ли, че ако всичко друго е ОК тези НК клетки ще попречат за евентуално естествено забременяване?  Оф, извинявай за многото въпроси! Освен да звънна и да питам?

Общи условия

Активация на акаунт