ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна

• 77 353
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • гр. София
Средно положение, ама става.  Hug

# 76
запис и от мен - след 30 дни на декапептил чакам да ми дойде за да продължим със стимулацията.

# 77
Искам да пожелая успех на всички момичета в процедура и да им кажа,че са избрали правилния лекар!За нас той е най-добрия специалист,който сбъдна мечтата ни!  bouquet

# 78
  • гр. София
Благодаря ти, qq!   bouquet

# 79
запис и от мен - след 30 дни на декапептил чакам да ми дойде за да продължим със стимулацията.

По дълъг протокол ли сте ? Декапептил какво стимулира? И защо толкова дълго се приема?

# 80
Изследвания , които не знаех , че съществуват , той ни ги показа , докато стигне до проблема и разбира се , решаването му.
Здравей Емека,
моля те кажи за кои изследвания става въпрос,
аз не съм пациентка на доктора ... но следя темата с интерес защото съм от варна ... не се знае дали няма да стана Wink

благодаря предварително Simple Smile

# 81
Изследвания , които не знаех , че съществуват , той ни ги показа , докато стигне до проблема и разбира се , решаването му.
Здравей Емека,
моля те кажи за кои изследвания става въпрос,
аз не съм пациентка на доктора ... но следя темата с интерес защото съм от варна ... не се знае дали няма да стана Wink

благодаря предварително Simple Smile

Изследванията бяха за НК клетки , Chlamydia trachomatis IgG
Chlamydia trachomatis IgA
Chlamydia trachomatis IgМ
ТАТ , МАТ , Анти - кардиолипин IgG , IgM, Анти-Бета2GOU-IgG , Анти-овариални антитела, Анти зона пелуцида антитела, Основен панел тромбофили
А да не говоря , че цитонамазката ми беше толкова подробна , че бях приятно изненадана.Аз съм очарована от доктор Емин до сега , имала съм над 15 срещи с него и един път не ме е разочаровал.Той изисква тези изследвания и на всеки следващ преглед се вторачва в тях , за да избере най-доброто което искаме Simple Smile

# 82
  • гр. София

По дълъг протокол ли сте ? Декапептил какво стимулира? И защо толкова дълго се приема?

Декапептил подтиска, а на по-късен етап се прави същинската стимулация. Ето малко инфо за Декапептила:
На аптечния пазар в България такива са препаратите Decapeptyl и Dipherelin, които се прилагат подкожно, ежедневно по 0,1 mg. Чрез тези лекарства се прекъсва функцията на хипофизната жлеза да отделя естествени фоликулостимулиращ хормон (FSH) и лутеинизиращ хормон (LH). Тази стъпка е много важна, защото цикълът става манипулиран изцяло от лекаря, провеждащ лечението. Така се избягват изненади от преждевременно освобождаване на LH, което води до преждевременна овулация, т.е. пукване на фоликулите преди изтеглянето на яйцеклетките от тях.
GnRH-a блокират хипофизната жлеза (това е малка на размер, но изключително важна жлеза, разположена в центъра на мозъка) чрез механизъм, наречен down regulation, което означава, че първоначално я стимулират, а на по-късен етап я подтискат. Имено поради това прилагането на GnRH-a започва на 21 ден от месечния цикъл и продължава между 7 и 14 дни до започване на същинската стимулация. Маркер за блокиране на хипофизната жлеза е ниската кръвна концентрация на хормона естрадиол (Е2) под 50 pg/ml, който се произвежда от яйчниците. Накратко казано GnRH-a (Decapeptyl, Dipherelin) прекъсват връзката между хипофизата и яйчниците, като така се предоставя възможност за пълен контрол върху яйчниците от страна на лекаря.

# 83
Изследванията бяха за НК клетки , Chlamydia trachomatis IgG
Chlamydia trachomatis IgA
Chlamydia trachomatis IgМ
ТАТ , МАТ , Анти - кардиолипин IgG , IgM, Анти-Бета2GOU-IgG , Анти-овариални антитела, Анти зона пелуцида антитела, Основен панел тромбофили

Благодаря   bouquet

# 84

Декапептил подтиска, а на по-късен етап се прави същинската стимулация. Ето малко инфо за Декапептила:
На аптечния пазар в България такива са препаратите Decapeptyl и Dipherelin, които се прилагат подкожно, ежедневно по 0,1 mg. Чрез тези лекарства се прекъсва функцията на хипофизната жлеза да отделя естествени фоликулостимулиращ хормон (FSH) и лутеинизиращ хормон (LH). Тази стъпка е много важна, защото цикълът става манипулиран изцяло от лекаря, провеждащ лечението. Така се избягват изненади от преждевременно освобождаване на LH, което води до преждевременна овулация, т.е. пукване на фоликулите преди изтеглянето на яйцеклетките от тях.
GnRH-a блокират хипофизната жлеза (това е малка на размер, но изключително важна жлеза, разположена в центъра на мозъка) чрез механизъм, наречен down regulation, което означава, че първоначално я стимулират, а на по-късен етап я подтискат. Имено поради това прилагането на GnRH-a започва на 21 ден от месечния цикъл и продължава между 7 и 14 дни до започване на същинската стимулация. Маркер за блокиране на хипофизната жлеза е ниската кръвна концентрация на хормона естрадиол (Е2) под 50 pg/ml, който се произвежда от яйчниците. Накратко казано GnRH-a (Decapeptyl, Dipherelin) прекъсват връзката между хипофизата и яйчниците, като така се предоставя възможност за пълен контрол върху яйчниците от страна на лекаря.
Shokoladche много интересно благодаря за обяснението. а нормално ли е толкова много да ми закъснява цикъла вече 18 дни, освен това естрадиола ми на 17тия ден от започване на декапептила беше висок над 470 - това какво значи

# 85
  • гр. София
Иренка, никога не съм правила стимулация по дълъг протокол. Била съм по къс.
Нямам представа до колко е нормално е това. Най-добре звънкай на доктора, за да не си в чуденка. Пиши после какво е казал.

# 86
звъннах му преди два дни - каза ми чакай да ти дойде и тогава ми се обади  newsm78

# 87
  • гр. София
Ако искаш питай в http://www.bg-mamma.com/index.php?board=103.0 .

# 88
  • гр. София
А какви са референтните граници на естрадиола?

# 89
фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 27-122 pg/ml
лутеална фаза: (19-23 ден) - 49-291 pg/ml
овулаторна фаза (12-14 ден) - 95-433 pg/ml
менопауза - < 40

моят беше 439

Общи условия

Активация на акаунт