ИНВИТРО /ИКСИ И ДРУГИ/ ПРИ ДОКТОР АЛКАН ЕМИН В МЦРМ „Радост” - гр. Варна

• 77 334
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Скъпи момичета, пожелавам на всички ни една весела коледа, да на този ден се случвали чудеса, затова пожелайте си на следващата коледа да не сме сами. Вярвам че мечтите се сбъдвам, вярвам в чудесата! Не се предавайте, вярвайте и вие в тях!
Весела Кледа и успешна нова година!!!

santa2 Nature Snowman Close-mas:
Чудесен поздрав! Късмет на всички, весели празници, позитивно мислене и много настроение. И си походете сега, че догодина като се народят едни близнаци, няма да може да мръднете от къщи  Heart Eyes

# 691
Здравейте, момичета, мисля, че все пак е логично и справедливо да попитам - за колко успешни случая знаете за клиниката на д-р Емин... Защото всички ние се интересуваме от успеваемостта на една клиника, преди да вземем решение къде да отидем. Парите не растат по дърветата и това е едно много важно решение за нас. Моля ви, от вашите наблюдения тук във форума, колко са момичета, които са забременели? Препрочитайки страниците, мисля, че са 2 или греша?

Благодаря за информацията. И успех на всички нас през 2014г! Весели празници!

# 692
  • Варна
То не знам една или две са, ама другите още не сме стигнали до опит май изобщо. Лекуваме болести, пием витамини, някой чакат разни определени дни, други чакат подобрение в резултатите. Може би е по-правилно да се попита: В МЦ "Радост" колко са опитали инвитро /или нещо друго/ и са забременели и колко са опитали и не са забременели? Ама нали знаете, че всеки е с различни проблеми и вероятността за успех си е индивидуална все пак за всяка двойка.
baloni ХУБАВА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ  1dating

# 693
То не знам една или две са, ама другите още не сме стигнали до опит май изобщо. Лекуваме болести, пием витамини, някой чакат разни определени дни, други чакат подобрение в резултатите. Може би е по-правилно да се попита: В МЦ "Радост" колко са опитали инвитро /или нещо друго/ и са забременели и колко са опитали и не са забременели? Ама нали знаете, че всеки е с различни проблеми и вероятността за успех си е индивидуална все пак за всяка двойка.
baloni ХУБАВА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ  1dating
Здравейте, много правилно попитахте.Никоя, освен тези двете дами не е забременяла.Аз също бях при ТОЗИ МОШЕНИК ИЛИ МОЖЕ БИ ЛУД и двтете твордения са ВЕРНИ и загубих 2000-3000 лева.Една моя позната от друг град също е била при него, но в Плевен, и каза, че той не можел дори един катетър да "сложи"-тя била колабирала и той не знае какво да прави, добре че е имало друг лекар там.Но и тук разбрах от този форум, че с упойката на друга дама е имало някакво "изпълнение".Пре мен даже акушерката не можа абоката да ми сложи, запуши ми вена, добре че операционната сестра прегледа дали е проходима системата и установи, че "връщало", което означава, че абоката не е сложен във вената, а в тъканта, което е много опасно.Ще Ви разкажа, как тръгнах за Варна, за клиника "РАДОСТ", което сега мога да кажа, че това не е радост.
След като изчетох всичко от всички форуми, реших да отида във ВАРНА.
Първо два-три месеца преди това, се обадих на доктор Емин, който после установих, че е със психическо отклонение, и проведох разховор, от който останах обнадеждена.Записах си час, и се отправих към ВАРНА.При влизането ми в кабинета/като махнеме, че клиниката е на съвременно ниво/ ми направи лошо впечатление-гледаше и си четеише нещо в компютъра и въобще не обръща внимание на пациента.Аз бях сама, без моя мъж.Носих си и изследвания от друга клиника, ..... но ще продължа утре, защото сега започва Шоуто на Слави, и започвам да го гледам.....Поздрави на всички и Весела Коледа.

# 694
  • Варна
veronik last , я разкажи къде беше преди това, какви изследвания имаше, какви ви направиха в "Радост", какъв опит направихте и за колко време всичко това. Изобщо сподели най-подробно, ама дай по-сериозно, седни да пишеш когато не гледаш телевизия. Не си споделяла до сега нищо, как се вреди така бързо и защо чак сега се включваш? Аз ходя от април в "Радост" - месец след откриване на болницата и Емин още не е предложил процедура по инвитро, пък ти си звъннала поне месец-два след мен и вече си минала всичко и имаш дори лични впечатления. Какви са вашите здравословни проблеми, каква процедура правихте, кога, колко време отне всичко - тук това е много актуален въпрос?
Аз може и да не мога да преценя доктор Емин правилно, но ходих на 12.11 в Плевен при професор Томов, който ми прави преди година и половина операция от миома и е перфектен лекар. Споделих му какво пия като лекарства изписани от Емин - особено ме притесняваше сиофора как действа на миомите ми. Според Томов аз вече съм добре и дори да се виждат разни образувания на видеозона, може да не са миоми и не пречат. Професорът ми каза да не пия сиофора, прати много поздрави на Емин и каза, че няма да му се бърка в работата, защото тя и без друго е трудна. От това мога само да си мисля, че един професор, на когото вярвам и от когото съм доволна на 100% е положително настроен към избора ми да продължа при доктор Емин. Ако имаше лошо мнение за Емин не мисля, че щеше да му праща поздрави...   Thinking  Те все пак са колеги и имат впечатления един от друг на професионално ниво.

# 695
  • гр. София
Момичета, минавам да ви честитя празниците! Бъдете много здрави, търпеливи, спокойни и вярвайте, че скоро слънцето ще изгрее и при нас. На всяка  пожелавам на следващата Коледа да си гушка своето малко чудо.  Praynig Praynig Praynig
Аз евентуално февруари ще подновявам опитите. Януари чакам да ми дадат зелена светлина кога точно може.  Praynig Praynig Praynig

# 696
Момичета защо след като не сте доволни от доктора не го смените нацяло , а ходите и при двама наведнъж ? Това е най-голямата грешка!Само да ви кажа , че аз познавам няколко забременели при доктор Емин и нямам намерение да ви ги цитирам една по една.Сами виждате колко много момичета има в чакалнята и не всяка една от тях се отчита тук в бгмама.Тук пишат не повече от 10 .При всяка една проблема е различен и е много смешно да питате кога и колко забременели имало?Тук няма да намерите отговорите.Отговора във всичко това е да се доверите на доктора си или ако имате съмнения да го смените с друг.
Ние като двойка сме много доволни от доктора , доверихме му се изцяло нашия опит не беше започнал след 2-3 месеца след като посетихме клиниката , а чак след 6-тия месец след като изчистихме всичко нацяло.Доволни сме от екипа му , много мили,  отзивчиви и старателни.Докато съм била за по-дълго там съм се чувствала повече от добре, не съм имала никакви проблеми.
Успех на всички момичета , а на тези които не са доволни от доктора по-голям успех в другата клиника.

# 697
Здр Момичта, Честито Рождество Христово първо.
Сега искам да ви споделя, че честно казано се разстроих от поста на veronik last. Има вярно в нейния изказ, затова че на прегледи доктора изглежда доста нехаен и си пише нещо в компа, води лични разговори по 10-15 мин докато съм в стаята и чакам - три пъти съм ходила и все подобни ситуации. Все се извинява, че е спешно, но честно казано не прави добро впечатление!
Ние имаме 3 неуспешни опита все при прочути доктори и клиники, където уж хиляди момичета са забременявали, но не и ние. Така че процента успеваемост не е гаранция че и при нас ще се получи и да броим и да не броим колко са забременели, миля че това няма да помогне. Единствено може да ни помогне да вярваме че сме попаднали на правилното място. И при трите неуспешни опита все четох добри коментари за докторите и все се настройвах, че съм на правилното място и този път ще стане - -е резултата се вижда. За това сега това нямаше голямо значение за избора ми на  доктор Емин. Въпреки че да си призная съм чела за него и добри и доста лоши неща. Предположих, че като всяка една нова клиника и Радост ще иска да спечели добра репутация и доктора ще направи всичко възможно за да доведе нещата до добър край. Ето защо сега не ми харесват написаните коментари по горе, едва ли не той е доста некадърен доктор - -един катетър не може да сложи или пък сестрите един абокат. Много лошо ми звучи това, все пак ние си поверяваме здравето на тези доктори. Имаме надежда..... Не зная какво да мисля, искам да вярвам и да съм спокойна, а вече се чувствам разколебана. Много ми се иска да се включат повече момичета с добри или лоши впечатления - все ще са от полза!
Моля veronik last. да продължи поста си и да разкаже какво точно се е случило!

# 698
Съгласна съм с NadiND, ако veronik last  има сериозни причини за това изказване може да ги сподели подробно. И все пак да не забравяме, че от всеки доктор има доволни и недоволни, което е абсолютно нормално.
И emeka е права, че не всички забременели са длъжни да ни дават отчет тук. Като си знаем проблемите трябва да сме наясно, че без търпение и постоянство няма как да се случат нещата. Пък и в крайна сметка никой не ходи по доктори от хубаво, но не всеки обича да ги споделя.
sonne79, при единственото си посещение при доктора също говори няколко пъти по телефона и в един момент се изнервих. Но по едно време каза, че баща му е приет в болница и се усетих, че срещу мен седи човешко същество, с проблеми не по-малко сериозни от моите.... и някаква доза разбиране и човещина няма да са ми излишни.

На veronik last  пожелавам да намери точния за нея доктор, ако не го е намерила все още.

А на всички момичета - С 2013 година да приключат и разочарованията ни.   bouquet

Весели празници!

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 12:16 от Мари-Я

# 699
# 700
Честита Коледа мили момичета  Hug
Мари-я,виждам МЦ те е посетил,и при мен дойде точно когато не трябва .Сега заради почивните дни ще трябва да чакам другия.
Поста на veronik last и мен ме натъжи,моля да разкаже по подробно. Peace
На всички Вас:много успехи,здраве и вяра в доброто.Сигурна съм ,че другата Коледа всички ще бъдем дарени с поне по една рожба.Целувам ви момичета  Heart Eyes

# 701
Здравейте, продължавам с моята история.....
Само пред това, да се извиня, че можа да допускам печатни грешки от бързане!
След като влезнах в кабинета и изчаках "гледането в компютъра", той ме попита "За какво сте тук", може би в смисъл "Какво Ви е довело тук", и аз обясних, че съм било при д-р Стаменов, и съм с три опита, един от които успешен като ин-витро, но завърши неуспешно с отлепване на плацента.И обясвих, че ползваме донор, тъй от страна на мъжа ми си има медицинска причина наследена още от казармата, която аз няма да я споделям, тъй като той не желае това и е против да пиша тук, но след моято настояване стигнохме до това, да пиша само от моя страна и моето си мнение.Представих си документите от другата клиника, и цел да признае някои от тях, както твърди, но се "оказа", че на  д-р Стаменов, не са му били надеждни изследванията и били "измислени".Аз казах, че не ми пречи, да си пусна отново някои основни показатели, защото съм сагласна изследванията на са ми акутални.Даде ми ония лист, като ми огради кои в кой ден се пускат, и че може някои да ги пусна сега, като едно от тях е микробиологиен секрет, който знаета как се взима.Направи ми преглед, взе ми сетрет, и ми каза, че може и втората част на изследванията да си те пусна сега.И всичко това струваше около 650.00 лв.Изписа ми от оная рецепта 10 - ти витамина на определени фирми от които единия не е витамин, а нещо доста вредно Метфогамма защото намалява нивото на инсулин, а той е важен за обработната на въглехидратите, но аз тогава, не знаех какно е, но вйпреки тома го пих.Тези витамини в такова голямо количество и в комбинация натоварва организъма, и вредят, те могат да се пият но преди това трябва, да се изследва човек, как така ще ти дават без изследване 9 Витамина?Това е мное мнение за тези витамини.Но да продължа, по времето в кабинета, започнахме да говориме за избор на донор. мъж, но тук той ме СРАЗИ С МНЕНИЕТО СИ, ЧЕ АЗ ИМАМ НУЖДА ОТ ДОНОР-яйцеслетка, той като съм била на "възраст".Няма да си споменавам възрастта, но мисля, че не съм за такова нещо.След като премина "шока", казах, това е изклучено, аз си имам яйцеклетки, нямам гинекологични проблеми, имам само "немъзможност" да забремения мъжа ми, и затова само ще ползвам донорски сперматозоиди.Отновора беше"Но Вие как го мислете това, това е невъзможно".Аз попитах пак защо, така мисли, без да ми е направил изследвания, оттовора беше, че дори и изслдванията ще покажат това,Аз категорично заявих, че не съм съгласна, нито аз, нито раднините ми ще бъдат сагласни, а той заяви, че само аз съм щяла да зная.Аз продължих да си отстоявам мнението, че в такъв случай, е по-добре, да се осинови дете, поне ще спасиш едно човешщо създание от неясното му бъдеще, но неговото твърдение беше, че при едно раждане, на жената и се намалявал риска от рак на гърдата,ВИЕ чувалили сте такава глупост.Точно обратнато, даже в рекламите за прегледи казват, че при раждали жени риска е по-висок, е е по-добре, да се преглеждат на 6 месеца, а при не раждали на 1 година.После казах, че гена на моето семейство е важен, той каза, че след 1000 години, гена нямало да има никакво значение.Защо Ви го пиша всичко това, ЗАЩОТО ИСКАШЕ ДА МЕ ИЗНУДИ, КАТО МЕ УБЕДИ, ЧЕ СОБСТВЕНИЯ МИ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ Е НЕКАЧЕСТВЕН, И ДА ПОЛЗВАМ ДОНОРСКИ, КОИТО СТРУВА 18 000.00 ЛЕВА, СЛЕД КАТО УСТАНОВИ, ЧЕ СЪМ САМА В КАБИНЕТО БЕЗ НИКОЙ ДРУГ, И СЛЕД КАТО РАЗБРА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ПРАВЯТ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА МЪЖА МИ, ОТ КОИТО, ЩЕ ИЗКАРА ОЩЕ 1000.00 ЛВ, КАТО МЪЖЕТЕ ДА ПИЯТ "ВИТАМИНИ" и ДА ЛЕКУВАТ ХЛАМИДИИ И УРЕПЛАЗМИ ПО ПЕТ ПЪТИ И ПОСЛЕ ПО 10 ПЪТИ ДА СЕ ИЗСЛЕДВАТ.следва продължение........

# 702
veronik last защо след като при доктор Стаменов сте успели веднъж, въпреки че не си износила до края, си решила така рязко да смениш доктора?
Аз пък мога да кажа, че да при доктор Стаменов не ми взеха нито лев за изследвания, зачетоха ми стари изследвания от неизвестни никому, евтини лаборатории. Не ми назначиха нищо за да видят дали при мен всичко е наред ( и аз бях доволна от това, че не трябва да давам излишни пари).После осъзнах- претупаха ме набързо (или ще стане или не) и какво трябва ли да съм доволна ,че са ми спестили тези изследвания за 1000лв, същите ми ги спестиха после и в Щерев и аз съм спокойна че при мен всичко е ок и сме с мъжки фактор. Трябваше ли да минат 3 опита за да се разбере че и при мен има проблем, откриването на който ми струваше само 300-400лв, които можеше да бъдат дадени в началото, а не да минат три опита и най-накрая един доктор с влизането ми да ми даде правилния лист с всички изследвания които трябва да се направят, а аз ако искам да ги правя!
Истината е ,че ако бяха ми назначили изследванията при първия опит  за 1000 лв щях да си помисля, тези само парите искат да ми глътнат, аз съм добре, но сега след трите неуспешни опита вече узрях за да мисля че може би не е само за да ни лапнат парите.
Аз пък съм страшно недоволна от клиниката на Стаменов, освен че ни претупаха, от 12 фоликула изкараха само 5 яйцеклетки и мисля че това си е по грешка на докторите, защото естрадиола показваше 10-12 Яйцеклетки. И какво сега да кажа че Персенска е с психично отклонение, че за 10-те ни срещи сме говорили не повече от 10 минути,като на конвейер влизаш, сваляш гащите, броиш яйцеклетките и всичко заедно със събличането за 2-3 минути и дай следващия, защото клиниката е претрупана с хора! Всички като овце се трупат като прочетат за успехи, а колкото повече толкова повече шансовете намаляват, защото не могат да смогват еднакво добре да обгрижват всички ни.
Не защитавам Емин, но ми е интересно защо един доктор е обявен за "психично болен" след като е успял да направи сам клиника, да закупи апаратура, да се бори с институции и закони, печелил награди, защитил Докторат. Може би ние "психично здравите" със средно образование или някое измислено висше, всезнаещи и всеможещи успяваме да съдим другите, а не се замисляме че всеки е човек и има хубави и лоши дни, успехи и неуспехи.
 Опитвам се да бъда обективна!И се чудя ако бях на мястото на Емин и се опитвам да пробия с новата си клиника дали щях да принуждавам пациентите да си правят изследванията в моята клиника...или нещо друго за да си покрия разходите. Ясно е че това също си е вид малък бизнес, ясно е че трябва да има печалба иначе за какво да се прави частна клиника???, ясно е че  първите сме най-потърпевши и си решаваме сами по какви причини сме стигнали до този доктор и тази клиника.
Аз избрах тази клиника заради претрупаните софийски, уж с добра репутация, но само ако  си успял да влезеш под кожата на доктора. Все се надявам, че тук по на спокойствие ще огледаме по - добре нещата, парите ще се дадат така или иначе , ако пътувам до София пак ще ги дам едно 1500-2000лв с хотелите и храната. Е предпочитам да тествам всичко с тия пари отколкото да се тъпча в клиниката на Стаменов с надеждата да ми обърнат този път повече внимание!
veronik last  ще те помоля да споделиш всичко до края, това не е турски сериал, да спираме на най-интересното и да чакаме на следващия ден продължението. Ако все пак искаш да ни предупредиш за нещо, да ни помогнеш, сега е момента, а не така на етапи да ни поднасяш някаква информация на части.

# 703
А сетих се и още нещо
Какво ще ми отговорете за д-р Стаменов, защо кара пациентките си на естествен цикъл да правят поредица от пункции, да събират яйцеклетки, да замразяват и после на куп да ги оплождат??? Чела съм в чуждестрани сайтове, че яйцеклетката като не е оплодена е  по неподатлива на замразяване и че да се замрази ембрион е по добрия вариант! Какво да си мисля, като шанса след размразяване да се оплоди една яйцеклетка е много малък, защо го прави доктор Стаменов- не е ли тогава заради това да си взема от възможно най-много пункции и замразявания паричките!?! Е фенките сега ще ме нападнат, но навсякъде си е чист бизнес инвитрото и за да съществуват клиниките е ясно че трябва да ни лъжат по един или друг начин. искам да кажа че ако сте се почувствали по един или друг начин манипулирани финансово от Емин не означава че в другите клиники не го правят. Просто защото там вече има много успели момичета сме склони да четем хубавите неща и да пропускаме лошите, а защото Радост е новоизгряваща клиника във Варна сега слагаме всичко под съмнение! Ако някой прочете из постовите ми назад ще види нещичко и за Владимиров ако го интересува....

# 704
  • Варна
към емека: Не знам дали мен имахте предвид, че правя грешка като ходя при двама доктори, понеже споменах прегледа си при професор Томов, затова ще уточня. Професорът ми прави операцията от миома и при него трябва да ходя на профилактични прегледи на всеки 3 месеца да си следя туморите, той е онколог. Аз не бях ходила от година. В клиника по инвитро ходя само при Емин. Той не се занимава с тумори. Ако сте имали предвид някой друг, а не мен за двамата доктори - не съм разбрала кого.
Докторът си гледа компютъра и закъснява с прегледите, никога не съм влязла на време, НО явно в този момент отделя необходимото за някой време - толкова, колкото трябва, така както ще го направи после и за мен, А в компютъра мисля, че си припомня историята на проблемите ни, гледа изследванията, пише рецепти, сверява дози и даже ни показа опаковката на лекарството, което трябва да си купим. Така че, може би гледа нещо, което се отнася за това, за което сме влезли при него.
Да, говори по телефона веднъж с момиче, което е забременяло и искаше да го пита нещо лично. Аз бих питала на място, но все пак клиниката ми е на 15 мин от къщи, сигурно дамата е от друг град.
Пия 6 витамина и определено не се оплаквам от това. Дори съм доволна. На два пъти вече ме хваща хрема за няколко часа и си мисля, че ще ме почне поредната зараза, но още съм здрава. Друга година вече да съм болна. Усвояването на витамините по принцип не е на 100% и не мисля, че има нещо опасно да се пият витамини без изследвания. Аз го правя редовно пролет и есен.
През януари ще стана на 43. Докторът не ми е предлагал донорски яйцеклетки. Каза, че трябва да бързаме, за да не се стига до там. До преди няколко години не е било разрешено инвитро със собствени яйцеклетки на възраст над 43, но са го сметнали за възрастова дискриминация и това е премахнато като забрана. Наистина ми е интересно на колко години е вероник, че докторът е предложил донор. Все пак да знам за себе си.
Според разни глупави статистики, например: http://www.monitor.bg/article?id=364258  "По-предразположени към карценом са жените, които не са раждали или пък са родили първото си дете над 30-годишна възраст." Ами според статистиките за миомите - имат ги нераждалите негърки, ама аз съм раждала и не съм негърка и пак ги имам. Баба ми е родила 3 деца, докато е била на около 20 и на 89 имаше рак на гърдата - сигурно е рядкост да се появи на такава възраст.
Дамата, която повдигна въпроса  за броя забременели е същата, която го зададе и през август. Статистиката за бройки се трупа с години. Клиниката няма такава. Колкото за по-дълъг период е направена статистиката, толкова по-точна е. Ами, ако Ви интересуват числа - почакайте към 5 години още и ще имате по-точен отговор. Това изобщо не отговаря на въпроса какво точно ще се случи в бъдеще на който и да е пациент на клиниката.
Лекуването на болести е задължително, защото болните от инфекциозни болести не могат да участват в опити по инвитро. Все пак е важно и двамата в семейството да са здрави, независимо кой ще участва в инвитрото, няма да ползваш презерватив с мъжа си до края на живота си. Ама това последното си го мисля за себе си, аз до тук съм доволна от Емин, че ни излекува от разни инфекции. Сега ни даде няколко месеца да опитваме да се получи по естествен начин - без болестите, без цигарите на мъжа ми и докато пием витамините. Ако държеше да ни вземе парите за неуспешни опити и излишни изследвания сигурно щеше да бърза, знам ли.
Все още не мога да разбера защо вероник смята докторът за луд, то сигурно на работа и мен ме смятат за луда понякога, изводите на друг не ме вълнуват, затова бих искала да чуя фактите. Очаквам продължението на историята, ама вероник, вземи я напиши цялата в един файл и я копирай, верно не сме в сериал.

Общи условия

Активация на акаунт