Бихте ли крили, че имате дете?

• 25 931
  • 426
  •   1
Отговори
# 405
А ти си противник на разбирането ли? Мислех е ясна моята позиция, но да обясня - абсолютно тъпо и злобарско е да се обяснява как стоенето при баба е грешно, за сметка на това в чужда обстановка с чужди хора, на фона на година обучителен процес като цяло...

# 406
Между черното и бялото има още много нюанси и цветове....

# 407
Какво от това?
Тук иде реч за конкретен въпрос - стоенето при баба в летните месеци. Когато времето е за ваканция по принцип. Но има достатъчно амбициозни родители, които и тогава биха натискали детето да се занимава, да. Справка - съседни теми бол.
Това всъщност не е мнението ми по темата - не отричам ползите от занимания постоянно, но отговарям в тон с Сулето.

# 408
  • София
Не пипайте мекиците и тутманиците! Те са емблема на бабиното глезене! Когато навремето за пръв път отидох при родата на мъжа ми, баба му ни беше направила мекици за закуска първата сутрин от гостуването ми, и така спечели сърцето ми. Чакаха ни топлички, покрити с една кърпа, и с кана айрян.

# 409
стоенето при баба в летните месеци варира от приятно до неприятно...
...майка ми се караше на баба ми и у нас пържено не се близваше... Laughing
към момента забранява на моите деца да ядат такивИ неща... Sunglasses

# 410
  Вие пък, какви мекици пред телевизора. Децата обожават да са при - свестните - си баби и дядовци. Особено ако това е гарнирано с зеленина, котенца, дълги игри с връстници до след смрачаване. Че там се събират такива ваканционни компании - по-хубаво общуване с деца отколкото във всяка занималня.

Така е минало детството на мъжа ми и на зълва ми- игри и закачки като в "патиланско царство"- разходки сред природата, край язовира, домати от градината и да, вкусни бабини мекици и баници, цяла тумба деца...

Моите селски баба и дядо бяха далече, затова ходехме за по седмица при тях, заедно с родителите ми.Все не ми стигаше времето, искаше ми се да остана още.

Ако трябва да избирам между летните занимални в града, които познавам и летните гостувания при баби и дядовци, за които зная, с две ръце избирам бабините и дядови гостувания.Нещо, което все по-рядко се среща при съвременните деца.А това би било незаменимо инвестиране в здраве, в настроение , в емоционалност.Все пак говоря за информиран избор, за неща които познавам, не за абстрактна баба с мекици и абстрактна занималня.

# 411
  Вие пък, какви мекици пред телевизора. Децата обожават да са при - свестните - си баби и дядовци. Особено ако това е гарнирано с зеленина, котенца, дълги игри с връстници до след смрачаване. Че там се събират такива ваканционни компании - по-хубаво общуване с деца отколкото във всяка занималня.
 Може би говорите за някакви баби и дядовци, които не могат да гледат деца или са възпитали своите лошо, обаче ако става въпрос за разумни, интересни и интелигентни хора, които плюс това, че могат да научат това дете на какви ли не важни неща - нас как са ни научили - освен всичко това го и обичат горещо, ми се струва че това ще му бъдат едни от най-хубавите спомени от детството.

Точно!

От дядо ми съм научила толкова много неща,че чак свят ми се завива.Да не говорим,че ни четеше приказки  часове наред със съответната интонация на героите.А не бях никак малка,но просто не беше същото аз да

И мекици съм яла до пръсване,и лютеница и баници ,и питки ,но не пред телевизора.Що за щуротия беше това?

Игри до среднощ,забавления,вълнения....

И нямах търпение да свърши училището и да заминем с брат ми при баба и дядо/в град бяха,не на село, но спомените са ми най-милите и съкровени/.Интелигентни хора,с които нямаше как нито да скучаеш,нито да затъпееш  Crazy Ходих на работа с баба/беше ДЗИ застраховател/,водеше ме навсякъде и кой ли не ме познаваше. Бях толкова горда,че съм нейна внучка!Това бяха най-милите  и искрени баба и дядо,които трепереха над нас цял живот.

И кажете ми моля ви се как това може да доведе до лятно затъпяване  Rolling Eyes Та на мен ми се ревеше,като трябваше да се връщам в гадния Пловдив  Laughing

# 412
А ти си противник на разбирането ли? Мислех е ясна моята позиция, но да обясня - абсолютно тъпо и злобарско е да се обяснява как стоенето при баба е грешно, за сметка на това в чужда обстановка с чужди хора, на фона на година обучителен процес като цяло...

Нещо съм се разсеяла явно, извинете...

Стоенето при баба дали е грешно, зависи главно от това каква е бабата Laughing
 Също изключително важно е и в какви условия ще бъде, защото сравнението между летния град опечен от жега и едно по-здравословно място със зеленина и хубав въздух, вода за плискане и газене, и възможност да ходи три месеца босо предимно по трева, както и добрия сън, забравил съобразяване с часовника, само по себе си е достатъчно като предпоставка за здраве през студените месеци.

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 14:56 от Iris04

# 413
  • София
В момента моето дете е за първи път във ваканция при баба си на село. Въпреки че ми е трудно да е далеч, основният ми довод "за" беше точно въздухът и играта на открито, къпането в басейна и плодовете от градината. Тук той скучае много повече. Отделно осъзнах, че когато се замисля за детството ми, едни от най-хубавите ми спомени за точно от ваканциите при бабите ми.
Така че една нормална, обичаща баба - даже и две Simple Smile -  е ценна част от живота на детето, и в случая не става ясно защо е държана умишлено встрани...

# 414
  • Бургас
Мисля, че темата доста се измести.

# 415
Съдите от вашата си камбанария. Това мога да кажа аз.

# 416
  • София - Рим и обратно
И нищо не каза.

# 417
 По кой въпрос?

# 418
И нищо не каза.
Не всички имат баба на село. А и да имат, не означава еднозначно, че за детето е по-добре.
Това, което въобще не можах да разбера връзката с темата.
За мен бабата трябва да участва в живота на децата не защото прави мекици (нашата баба бая ще се озори с тия мекици), а защото им е баба.

# 419
По темата - може и да е писано, но ето: ако действащото лице  е разведен/разделен баща. Бащата на сина ми със сигурност го прави, Каси - той снимки със сина си така или иначе няма /предполагам де, или поне не от някое смислено събитие/, та не виждам да има изобщо какво да поства..  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт