Бихте ли крили, че имате дете?

• 25 922
  • 426
  •   1
Отговори
# 90
При моята "героиня" няма никаква разумна причина- здраво дете, мъжът е ясен от години, детето не е осиновено, бяло е, оказва се и много умно, красиво. От страна на бащата роднините му знаят до един. От страна на майката малкото й роднини, в които не е в лоши отношения, както и семейните им приятели и тези на бабата и дядото, и тези на младите не знаят, или почти не знаят с малки изключения. Носи се слух, нещо пълзи, но клюка няма, защото малцината посветени са наясно, че всъщност грандиозна тайна няма. И това ги хвърля в недоумение, някои дори са обидени и то сериозно /аз не съм от тях; аз съм от тези в шах с пешката/.

# 91
Аз мисля, че някой я е подковал нещо тази жена с разни страхове: я гледачка някоя, я нещо да е сънувала. И на мен ми се струва ми се, че причината е нерационална, а нещо, което е трудно да се обясни и разбере, но тя го прави, за собствено спокойствие и за да не се чувства виновна.

Другото, което си мисля че е възможна причина, е много тежко...чак не ми се споменава.
Каси, ти сигурна ли си наистина, че е здраво това дете? Може да е нещо, което не си личи визуално, но...да да носи рискове, заради което хората да ги е страх да се похвалят.
Искрено се надявам да не е това причината  Praynig
Всеки случай не бих нарекла "луд" човек, когото не познавам, тълкувайки информация от трето лице.

Хрумна ми още нещо, сега като каза, че има някакво неразбирателство с роднините.
Имам една позната например, която е в някакъв конфликт с роднините на мъжа си, породен от една страна от неин проблем със забременяването, а от друга заради някакъв сблъсък на характери. Както и да е, тези хора вече са си внушили, че тя им завижда за детето, което наскоро са си родили. И съответно никак не са бързали да й съобщят, че имат дете, защото са решили, че тя като има затрудения да си има нейно, много ще им завиди. Сега пък се случи, че тя забременя и побърза да им се похвали и те вместо да се зарадват за нея, реагираха като ощипани моми и взеха, та още повече й се обидиха. Стигна се до тежки думи като най-общия смисъл беше тя буквално да забрави за тях, че изобщо съществуват. Сега се е заканила наистина да се държи, сякаш за нея те са умрели и не знам как би постъпила като се роди детето или децата ( че май към близнаци върви работата).
Та от последния ти постинг не изключвам и вероятността да има някакъв момент на обида, който да е отключил някакво суеверие в тази жена и затова да крие за съществуването на детето си. Един вид, за да го предпази от зли очи и езици.

Последна редакция: сб, 29 юни 2013, 22:58 от Анонимен

# 92
Добре де, а на това дете някои нещо казва ли му?!
Празници семейно празнуват ли се?
Изобщо как се държи майката, когато е с него?

# 93
Здраво е, познавам го вече.... И днес дори го гледах.

Добре де, а на това дете някои нещо казва ли му?!
Празници семейно празнуват ли се?
Изобщо как се държи майката, когато е с него?

Също като моите деца и то си има баба и дядо по майчина линия и никакви други роднини, близки, за да са заедно на семейни празници. Така че, реално то е крито от лели и семейни приятели, от родините на баща си, както казах не.

# 94
Ами аз например, нямам братя и сестри.Но в един момент се оказа, че братовчедките ми "скриха" и то точно вторите си деца, първите съвсем редовно си ги обявиха.За вторите и аз научих случайно...не съм се замисляла.

В случая по-скоро влияние има факторът България- извън България, някаква фобия на тема престъпност в Бг, отвличане на деца и ets.

# 95
Възможно е от страна на нейни роднини да има тогава някои изтрещял и просто да не иска да го афишира...

А за здраво....хмм, има доста заболявания, които няма да ги видиш ей така от здравей, здрасти.

# 96
Аз продължавам да си мисля, че просто си е бурсук жената.Явно има проблеми с роднините, дръпната е, не иска въобще да знаят и познават детето.Имам един такъв вкъщи, ако аз не настоявах, никой от семейството му, освен сестра му, нямаше въобще да знае за детето. Те дори не знаят къде живеем и ако звъннат на вратата той със сигурност няма да им отвори, както ги и подминава по улицата.
Имам братовчеди, доста...от страна на баща ми са, внуци на неговите двама вуйчовци. Та като бях малка се виждахме чат пат, познаваме се. Но нито са ни канили на сватби, нито знаем вече колко деца имат и как се казват. Иначе още се виждаме понякога. даже баща ми онзи ден беше при едната си вуйна. Но нищо не се казва, не се кани.
Та се съмнявам да има някаква дълбоко заровена и огромна тайна. Сдърпали са се, майката е по-чешит и ще ги мрази до гроб.

# 97
  • някъде под слънцето...
Какъвто и да е мотива на майката , аз ли4но бих го уважила, без да  се опитвам да разни6твам при4ините за него.
Дали бих се обидила, не знам, зависи от много не6та.Може би  бих се дистанцирала,,,Ако някой не иска да бъда в живот му , не бих горяла от желание той  да бъде в моя.<но едва ли това би ме засегнало.
На въпроса, не бих скрила, 4е имам дете.
Но за бременността ми до 4 месец  в  Бг знае6е само сестра ми, след това разбраха родителите ми и приятелката ми.Севкърите нау4иха , 4е са станали баба и дядо едва  след като родих.
След 8 години  о4акване и два  спонанни аборта, не исках  да казвам за бременността си на родителите ми, за6тото  ако загубех бебето 6тяха да го преживеят зле, всъ6тност им  бях спестила и преди6ните два инцидента.
Свекърите не бяха информирани за6тото имах достатъ4но подмятания, докато все о6те се виждахме,.А и всъ6тност не съм крила, за6тото тогава не поддържахме връзка.Девер ми предполагам, 4е е разбрал от свекърите.Е и ние не знаехме, 4е жена му е бременна  , но свекитата не пропуснаха да се похвалят, дори  твърдяха, 4е е забременяла преди мен Simple Smile, като 4е ли  има някакво зна4ение кой кога е забременял. ^Племенницата  се роди  жива и здрава  3 месеца след дъ6теря ми.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 00:42 от sl

# 98
И аз мисля, че е суеверие и опит да предпази детето от завист, зли очи и прочее. Явно не вярва (със или без основание), че всичките и роднини са добронамерени. Друга причина не мога да измисля. А защо не я попиташ?

# 99
Касита, а тя общува ли с вас? Идва ли на семейни празници, говорите ли си по телефона?

# 100
  • В една Дупка.
Странно! А на директен въпрос – защо го крият?

# 101
  • Ню Йорк
Честно казано изобщо не ми е странно. Аз също не харесвам всичките си роднини и има такива с които хич не бих се обяснявала, че имам дете. Просто явно тази жена не харесва авторката на темата, с която явно са рода. Също така изобщо не бих се обидила, че някои от роднините ми не са ме уведомили, че са се женили, имат деца, нова къща или каквото и да е друго. Личния живот затова е личен. Щеше да е странно, ако жената крие от бащата на детето, ама това че не иска цялата рода да знае хич не е странно.

# 102
Умишлено скриване, не неизтъкване, а нежелание, забрана да се говори за наличието на дете.

Thinking От сегашния съпруг на майката ли е? Добре ли е здравословно детето, с нормално физическо и психическо развитие?

Децата обикновено са повод за гордост за родителите. Забелязала съм, че не се споменават,  ако са увредени - инвалиди или с психични заболявания.

# 103
Касита, а тя общува ли с вас? Идва ли на семейни празници, говорите ли си по телефона?

Аз не съм й роднина. Както казах вече тя няма близки роднини, още по-малко пък да е в лоши отношения с тях. С малкото, които има, приятели на родителите й и пр. близки, не е спирала да общува. Била е на сватба, кръщене, погребение.

Странно! А на директен въпрос – защо го крият?

Така били решили. А интерпретациите в темата тя окачестви като болни фантазии. Нейното било избор.  Wink

# 104
  • София
Най- различни причини може да има, много неща отстрани изглеждат странни, а за хората, които са в нещата имат желязна логика. Аз не съм привърженик на това човек да уведомява света за проблемите в семейството и рода си, вероятно е и твоята приятелка да избира да държи къщата си заключена. Подкрепям нежеланието и да обяснява избора си.

Общи условия

Активация на акаунт