Бихте ли крили, че имате дете?

• 25 954
  • 426
  •   1
Отговори
# 105
Бояна, подозирам, че и тя самата не знае, защо е направила този си избор, който е взет под някакво влияние и при дадени обстоятелства и, който избор сега е по-лесно да се спазва, ей, така на инат, отколкото да се обяснява защо е направен.

# 106
  • София
Бояна, подозирам, че и тя самата не знае, защо е направила този си избор, който е взет под някакво влияние и при дадени обстоятелства и, който избор сега е по-лесно да се спазва, ей, така на инат, отколкото да се обяснява защо е направен.
Еми, хубаво, нейна работа, не виждам да е причинила зло някому. Ако беше близка с хората, от които е крила нямаше да успее да скрие. На хора, които не са близки обяснения по лични въпроси не се дължат, според мен.

# 107
  • някъде под слънцето...
А за6то трябва да обяснява избора си?
Това 6те промени ли факта, 4е е скрила за детето си?

Така били решили. А интерпретациите в темата тя окачестви като болни фантазии. Нейното било избор.  Wink
Може да не и е приятно ли4ните и мотиви да се обсъждат  по форумите.

# 108
Еми, хубаво, нейна работа, не виждам да е причинила зло някому. Ако беше близка с хората, от които е крила нямаше да успее да скрие. На хора, които не са близки обяснения по лични въпроси не се дължат, според мен.

Обаче е близка. Спорадично се среща с тях по поводи, никога не пропуска техни празници, редовно комуникират по телефон, скайп, във Фейсбук.

А за6то трябва да обяснява избора си?
Това 6те промени ли факта, 4е е скрила за детето си?

Така били решили. А интерпретациите в темата тя окачестви като болни фантазии. Нейното било избор.  Wink
Може да не и е приятно ли4ните и мотиви да се обсъждат  по форумите.

Разбира се, че обяснението ще промени негативното отношение, което тя отнесе и, което обаче тя не разбира.

Приятно, неприятно инициатор на темата е тя.

# 109
  • София

Обаче е близка. Спорадично се среща с тях по поводи, никога не пропуска техни празници, редовно комуникират по телефон, скайп, във Фейсбук.

Можеш да общуваш с много хора и то често и да не си близък с тях. Но пък ти я познаваш, ако ти нямаш обяснение защо не я попиташ за нейното, ако има такова?

# 110
Може би за хиляден път го написах, пак ще го кажа- самата тя не дава никакво обяснение. "Просто така се получи", това е отговорът й. Аз нямам логичен и разумен довод, който да приведа, за да разбера решението й. Близките ни, които постепенно разбират за детето /дете не бебе!/, се люшкат между изумлението и обидата. Била си на сватба, била си на погребение с тези хора, обаждала си се и си се интересувала от тях и техните деца, носила си им подаръци, целувала си ги, а си крила четири години, че имаш дете.
И така, за да имаме не само моята и на пристрастните други гледната точка, пуснах темата. Тема, която тя чете, следи и коментира с мен от самото начало.

# 111
  • София
Може би за хиляден път го написах, пак ще го кажа- самата тя не дава никакво обяснение. "Просто така се получи", това е отговорът й. Аз нямам логичен и разумен довод, който да приложа, за да разбера решението й, близките ни, които постепенно разбират за детето /дете не бебе!/, се люшкат между изумлението и обидата. Била си на сватба, била си на погребение с тези хора, обаждал си се и си се интересувал от тях и техните деца,  а си крил четири години, че имаш дете.
И така, за да имаме не само моята и на пристрастните други гледната точка, пуснах темата. Тема, която тя чете, следи и коментира с мен от самото начало.
Може в началото да е имала причина и тя да я е повлякла, пък после  да не е намирала начин да каже истината. Да речем имала е проблемна бременност не първа по ред, за предишните също е мълчала, проблемно раждане, пак замълчава и след това стои на нокти до един момент, а когато момента отминава детето вече е на 4. Например, по - назад прочетох подобни истории. То може и без такива събития, нещо в даден момент, я суеверие, я фатализъм я е накарало да крие и после трудно казваш- хора преди няколко години родих.

# 112
Аз залагам на ексцентричност.

# 113
  • София
Аз залагам на ексцентричност.
Може и това да е. Странно, но не ми изглежда толкова ексцентрично. За мен тя изобщо не е близка с тези хора, разговори, срещи, погребения и сватби въобще не са близост, това са формални прояви.

# 114
  • някъде под слънцето...

Явно  не си и толкова близка, 6том не е преценила за необходимо да сподели с теб.
Доколкото разбрах, майка и  и  малкото близки, които знаят и са уважили желанието и, да не се афи6ира детето   са разбрали своевременно за детето.
Комуникацията по файс, телефони и 4еститки за празници, не са критерий за близост.

# 115
Да, да, добре. Да прелетиш половин свят за юбилея на най-добрата приятелка на майка ти, или за погребението на мъжа й; да звъниш всяка седмица в определен ден и час по традиция на същите тези хора и децата им, да уважаваш роднински сватби и дори се ангажираш с изработване на покани и нам си кво, обсъждано повече от три месеца по телефон и скайп, формална комуникация ли наричаш?  Mr. Green

Щом сте рекли, че не сме близки, не сме. Какво ли зная аз? Видно е, че нищо.

Телепати, Бояна, така ли беше? Sunglasses

# 116
  • София
Да, да, добре. Да прелетиш половин свят за юбилея на най-добрата приятелка на майка ти, или за погребението на мъжа й; да звъниш всяка седмица в определен ден и час по традиция на същите тези хора и децата им, да уважаваш роднински сватби и дори се ангажираш с изработване на покани и нам си кво, обсъждано повече от три месеца по телефон и скайп, формална комуникация ли наричаш?  Mr. Green

Щом сте рекли, че не сме близки, не сме. Какво ли зная аз? Видно е, че нищо.

Телепати, Бояна, така ли беше? Sunglasses
Е, телепати, ние нали предполагаме.
Всеки има различна представа за близост, за мен това, което описваш влиза в представите ми за протоколно поведение.

# 117
  • някъде под слънцето...
За6то се пали6?
Явно си доста засегната отфакта, 4е не са ти казали за детето.Ако наистина сте толкова близки, би трябвало да я рзбере6 и уважи6 желанието и за дискретност по въпроса.
Когато преди години бяхме ре6или да напуснем България, и из4аквахме 6енгемски визи, никой освен сестра ми и майка ми  не знае6е за намеренията ни.
Казахме на най добрите ни приятели когато полу4ихме визите.Не се обидиха, нито  искаха обяснения, за6то не сме споделили с тях.Подкрепиха ни морално без да се цупят.Разбраха ни, за6тото бяхме и  след толкова години продължаваме да  бъдем много близки.

Петнайсет години след сватбата на братов4едка ми, разбрах, 4е те всъ6тност са подписали три месеца  преди нея, и цялата церемония в гражданското(тогава не бе6е оби4айно да се правят църковни бракове)   е била бутафорна(разписали са на бели листове).Разбрах го слу4айно, но това не промени отно6енията ни.Така е преценила, така е направила.Имала е своите мотиви.

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 14:55 от sl

# 118
Добре де, щом общувате по скайп редовно, това дете седи под ключ ли през това време?
Като носи подаръци на другите деца не сте ли подхващали теми типични за Бг " Ти какво чакаш? Кога ще раждаш?" Mr. Green

# 119
  • В една Дупка.
Има  нещо друго, неразказано. Друга смислена причина не виждам, от това, което разказа авторката на темата.
А може би наистина  е някакъв вид странност.

Общи условия

Активация на акаунт