Бихте ли крили, че имате дете?

• 25 963
  • 426
  •   1
Отговори
# 120
  • Ню Йорк

Приятно, неприятно инициатор на темата е тя.

Това пък вече ми звучи съвсем малоумно  #Crazy За какво и е тази тема? Тя сама не знае защо си крие детето ли? Това ми прилича на някаква подигравка към пишещите в темата.

# 121
  • София

Това пък вече ми звучи съвсем малоумно  #Crazy За какво и е тази тема? Тя сама не знае защо си крие детето ли? Това ми прилича на някаква подигравка към пишещите в темата.
Защо? Може да иска да провери какво евентуално биха предположили хората в подобен случай, за да разбере какво си мислят за нея онези, от които е крила.

# 122
За мен това криене е абсурдно....
Щом толкова хора познават детето, виждали са го...същото има социален живот и т.н., за какво криене говорим изобщо?
Нещо не ми е ясно...

# 123
  • някъде под слънцето...
Именно.
Детето не се крие от вси4ки, а само от определен кръг хора.
Бабата и други близки  знаят, както и родът на ба6тата.

# 124

Защо? Може да иска да провери какво евентуално биха предположили хората в подобен случай, за да разбере какво си мислят за нея онези, от които е крила.

Страхове и комплекси. Същите мотиви, които водят всички дребни хорица. Какво ще помислят, да не помислят...да не кажат....да не обсъждат...
Ясно като бял ден. "Ексцентричността" не е нищо повече от селска простотия.

Да се чудиш как не я е страх от Бога, като нищо ще реши че не заслужава да е майка.

# 125
Да, да, добре. Да прелетиш половин свят за юбилея на най-добрата приятелка на майка ти, или за погребението на мъжа й; да звъниш всяка седмица в определен ден и час по традиция на същите тези хора и децата им, да уважаваш роднински сватби и дори се ангажираш с изработване на покани и нам си кво, обсъждано повече от три месеца по телефон и скайп, формална комуникация ли наричаш?  Mr. Green

Щом сте рекли, че не сме близки, не сме. Какво ли зная аз? Видно е, че нищо.

Телепати, Бояна, така ли беше? Sunglasses
Е, телепати, ние нали предполагаме.
Всеки има различна представа за близост, за мен това, което описваш влиза в представите ми за протоколно поведение.

Аз също не намирам тук особена близост.
По скоро сложена традиция, която да се уважи.

С моите братовчедки сме близки по подобен начин- случвало се е да се виждаме всяка седмица, случвало се е да не се видим с години- в един и същ град живеем.Не сме имали проблеми или недоразумения.На едната  на момента отидох "на бебе", като се роди първото, второто- ако не я бях срещнала случайно на улицата с детето нямаше да зная.

Просто форма на общуване, какво толкова.Сватби, погребения и др.- да.
А това- телефон, скайп и ФБ са последните неща, които бих нарекла "близко общуване".Често това е някакъв вид абстрактно комуникиране и хората, колкото да изразяват ежедневно внимание не чувстват отсрещните в истинския смисъл близки.

По-горе дадох пример с мъж, който криеше детето си от родителите. И пак, не че го криеше, просто не живеят в една държава.Но в един момент, след години ги уведоми и запозна родителите си със семейството си.

Едно е, да "скрия" детето си от най-добрите си приятели, с които живеем на една улица и работим на едно и също място.Друго е от майка си, ако тя живее извън БГ, трето- от някакви си близки, с които всеки ден си говорим по скайп.

Ако темата беше зададена- приятелка от чужбина не е споделила с роднините на майка си, че има дете- отговорите нямаше да са потопени в догадки, ами вероятно най-многобройните щяха да са "какво толкова, не е длъжна".

Самата тема така тайнствено зададена, че в началото човек има чувството, че това дете едва ли не от задължително училище е скрито, от баща си, от бавачката, която го гледа и каквото там се сетите...

А за снимки- нищо необичайно, не зная помните ли преди години тук една майка се беше оплакала, че снимката на детето и била ползвана за реклама.Колкото и да се "заключват" и какво ли не, съвсем разбираемо е нежеланието на хората да публикуват снимки в И-нет пространството.

# 126
  • Ню Йорк

И тя понеже няма мозък в главата си пуска темата за да чуе страничните каква причина ще измислят, че да я ползва пред обидените роднини?!

Аз почвам да се чудя дали някой не пише дипломна работа по психология и да ни ползва за опитни зайчета  newsm78

# 127
  • някъде под слънцето...

Да се чудиш как не я е страх от Бога, като нищо ще реши че не заслужава да е майка.
А за6то да не заслужава да бъде майка?
Явно добре се грижи за детето си... то  според авторката изглежда добре, умно и на 4 години говори добре два езика.Има си своя социален живот.
Не е недохранван затворник  ,без социални контакти.
Ако не е добре гледано до сега социалните слъжби в страната , където е да со го прибрали..
Не заслужва да бъде майка, за6тото не иска да афи6ира детео си, не публикува снимките му във фейса и не иска да говори за него с определен кръг хора?Това ли е критерият за ло6 родител?

# 128
  • София
За снимките няма нищо необичайно, много хора не пускат снимки на децата си в нета, моето дете също не може да бъде видяно във ФБ или скайп. Не показвам лицето му съвсем съзнателно и нарочно. За мнозина това също е странно, аз имам своите причини. Не случайно и по закон не могат да публикуват в пресата или нета снимки на дете без съгласието на родителите му.

# 129
Цитат на: Галактическа принцеса link=topic=726292.msg25560544#msg25560544

И тя понеже няма мозък в главата си пуска темата за да чуе страничните каква причина ще измислят, че да я ползва пред обидените роднини?!

Аз почвам да се чудя дали някой не пише дипломна работа по психология и да ни ползва за опитни зайчета  newsm78

Не се притеснявай, никой за нищо не ви използва.
Жената е учудена защо онези, от които е крила, са й обидени пък чак толкова.
Аз се опитах да се мотивирам и дойде форумът  на помощ, като в лицето на непознати, които даси кажат безпристрастното мнение. Тя не търси идеи за оправдаване, а доказателство е или е, или не е странно поведението й.
Както стана ясно, за едни е приемливо, за други не.

# 130

А за6то да не заслужава да бъде майка?
Явно добре се грижи за детето си... то  според авторката изглежда добре, умно и на 4 години говори добре два езика.Има си своя социален живот.
Не е недохранван затворник  ,без социални контакти.
Ако не е добре гледано до сега социалните слъжби в страната , където е да со го прибрали..
Не заслужва да бъде майка, за6тото не иска да афи6ира детео си, не публикува снимките му във фейса и не иска да говори за него с определен кръг хора?Това ли е критерият за ло6 родител?

Жена която се е отказала пред обществото от детето си заслужава ли го?
Това дете да не е затворник та да го крие? Явно  обаче майка му смята че неговото съществуване е нещо срамно, та току виж си предизвикала бедите на главата.

Тук не говорим за криене на снимки, а за криене на съществуването му изобщо.

# 131
  • София
Цитат на: Галактическа принцеса link=topic=726292.msg25560544#msg25560544

Аз почвам да се чудя дали някой не пише дипломна работа по психология и да ни ползва за опитни зайчета  newsm78

Не се притеснявай, никой за нищо не ви използва.
Жената е учудена защо онези, от които е крила, са й обидени пък чак толкова.
Аз се опитах да се мотивирам и дойде форумът  на помощ, като в лицето на непознати, които даси кажат безпристрастното мнение. Тя не търси идеи за оправдаване, а доказателство е или е, или не е странно поведението й.
Както стана ясно, за едни е приемливо, за други не.
Странно е поведението и как да не е, учудвам се, че въобще се колебае по този въпрос.

# 132
  • Сопот, Пловдив
За повечето писали тук е неприемливо и неразбираемо, поне аз с такова впечатление останах.

# 133
За повечето писали тук е неприемливо и неразбираемо, поне аз с такова впечатление останах.

Така е, но други обясниха, че не е, че не сме й близки и пр.
Ако ти Роис родиш второ дете и аз не разбера за него, няма нито да се чудя защо не си ми споделила, нито да се обиждам, нито да питам, защото те познавам, но не сме близки, никога не сме били и вероятността да бъдем такива вбъдеще е нищожна.

# 134

Това дете да не е затворник та да го крие? Явно  обаче майка му смята че неговото съществуване е нещо срамно, та току виж си предизвикала бедите на главата.

Тук не говорим за криене на снимки, а за криене на съществуването му изобщо.

Както стана ясно, не го крие преднамерено, а просто не го е споменала пред определен кръг хора, които се чувстват засегнати, че не е намерила за необходимо да ги уведоми.

Явно, разнопосочни критерии за близки отношения.

П.С.Rois,  неразбираемо беше до момента, в който от заглавието на темата се предполагаше едва ли не, че майката по принцип крие раждането на детето.Впоследствие се оказа нещо съвсем различно.

Общи условия

Активация на акаунт