Лято в Албена 2013г. - (Тема 3)

• 51 771
  • 756
  •   2
Отговори
# 540
  • София
Моля, някой да даде отзиви за Арабела бийч.
Кой хотел, от тези на първа линия има по-големи стаи така, че да се съберем 2 възрастни, 1 дете на 5 и бебе. Миналата година бяхме в Гергана и стаята беше толкова малка, че едвам се събрахме с 1 дете, а и бебе сега..ще трябва по-голяма стая.
Погледни новите стаи на Амелия http://albena.bg/bg/hotels/hotel-amelia.html#hotel-gallery.
Изкарахме 9 нощувки там. Само от стаите съм доволна, по-късно ще напиша мнението си за другите неща.
Ще чакам отзиви. А  на какво разтояние от плажа е и има  ли собствен плаж?

# 541
  • София
Inanna, благодаря!  Hug
Междувременно успях да прегледам отзивите, но ако ти е удобно, а и на другите почиващи в Лагуна Маре, да споделите още и:
По повод стаите - има ли реновирани или всички са на едно ниво? На кои етажи и с какъв изглед е най-добре?
По повод храната - има ли детски бюфет в основния ресторант? Има ли храна за немесоядни - риба, посни ястия, постни супи, повече на брой салати?  Има ли айран или поне кисело мляко на всяко хранене, че моите само това пият? Кафето само от машина ли е или има еспресо (не държа на Лаваца, а на сносно еспресо)?  Междинните хранения къде са организирани? На плажа има ли храна/напитки?
Благодаря предварително!

Хотелът е реновиран преди 8-9 години и не съм запозната дали има по-скоро ремонтирани стаи. Мисля, че няма.
 Аз винаги държа стаята ни да е между 3-6 етаж и да гледа към розариума/морето. Гледката е красива, а мястото е спокойно.
 Относно храната - има детски бюфет, както и вегетарианска храна. В повечето случаи месото е приготвено и сложено в отделни тави, а гарнитурата - в други. Задължително на всяко хранене приготвят някакъв вид паста - макарони, спагети, тортелини и пр. Риба също има почти всеки ден. Кисело мляко предлагат на закуска, обяд и вечеря. Обикновено правят по два вида супи за обяд и вечеря, като едната е някакъв вид крем супа.
  Междинните хранения са на снек бара на Сенди (намира се точно срещу басейна на Лагуна Гардън) - има пица, скара, салати, пържени картофи и сладолед. На плажа няма храна и напитки, ние си носехме от външния бар, за който писах по-горе. Еспресото се заплаща (2.20 лв.), а безплатно можеш да си вземеш само кафе от машина.
  Питай, ако имаш нужда от друга информация  Grinning

# 542
Моля, някой да даде отзиви за Арабела бийч.
Кой хотел, от тези на първа линия има по-големи стаи така, че да се съберем 2 възрастни, 1 дете на 5 и бебе. Миналата година бяхме в Гергана и стаята беше толкова малка, че едвам се събрахме с 1 дете, а и бебе сега..ще трябва по-голяма стая.
Погледни новите стаи на Амелия http://albena.bg/bg/hotels/hotel-amelia.html#hotel-gallery.
Изкарахме 9 нощувки там. Само от стаите съм доволна, по-късно ще напиша мнението си за другите неща.
Ще чакам отзиви. А  на какво разтояние от плажа е и има  ли собствен плаж?
И аз имам резервация за Амелия. Ако не са хубави отзивите, имам време да сменя, та и аз се нареждам към чакащите впечатления.

# 543
  • В най - голямото село
Относно Амелия. Както казах новите стаи са много приятни (много по - хубави и от тези на Калиакра, въпреки, че това ми е любимият хотел). Плажът е на около 150 метра и е общ за няколко хотела. Когато отивах към 7.30 можех да си оставя кърпите на 4-5 ред. Спред мен местата не са достатъчни. Храната средна работа. Доста еднообразна, но все пак това си е 3 звезден хотел. За вечеря и обяд винаги имаше и скара, но се извиваха страхотни опашки. Ресторанта отваряше за вечеря в 18.30 печенето на скарата също започваше в 18.30. Една сутрин бях свидетел на следното - семейство руснаци, мъжът отиде и си наля от диспенсърите 2 бутилки минерална вода от по 1.5 литър, а съпругата му си напълни голям буркан с мед от купите за закуска  ooooh!
Хигиената в ресторанта не беше на ниво, подът винаги лепнеше.
Това са ми впечатленията от Амеля, но аз резервирах в последният момент и нямах време да изчета темата.
Пожелавам хубаво време и приятна почивка на сега заминаващите!

# 544
Относно Амелия. Както казах новите стаи са много приятни (много по - хубави и от тези на Калиакра, въпреки, че това ми е любимият хотел). Плажът е на около 150 метра и е общ за няколко хотела. Когато отивах към 7.30 можех да си оставя кърпите на 4-5 ред. Спред мен местата не са достатъчни. Храната средна работа. Доста еднообразна, но все пак това си е 3 звезден хотел. За вечеря и обяд винаги имаше и скара, но се извиваха страхотни опашки. Ресторанта отваряше за вечеря в 18.30 печенето на скарата също започваше в 18.30. Една сутрин бях свидетел на следното - семейство руснаци, мъжът отиде и си наля от диспенсърите 2 бутилки минерална вода от по 1.5 литър, а съпругата му си напълни голям буркан с мед от купите за закуска  ooooh!
Хигиената в ресторанта не беше на ниво, подът винаги лепнеше.
Това са ми впечатленията от Амеля, но аз резервирах в последният момент и нямах време да изчета темата.
Пожелавам хубаво време и приятна почивка на сега заминаващите!
Много ти благодаря за информацията. Май ще си запазя резервацията обаче - повечето от недостатъците се дължат на простотията на летуващите, а това може да го има и в Калиакра и във Фламинго Гранд. Аз резервирах заради новите стаи и относителната близост до плажа. За храната не сме толкова претенциозни, а сме и без малко дете. На плажа - ако е пренаселено възнамерявам да си взема мой чадър и да седна на свободната зона. И как няма да е недостатъчен плажът на х-л Амелия, като се ползва от няколко хотела, един от които е Дружба....Нали се сещате колко стаи има там. Колебаех се известно време дали да сменя резервацията с някой от хотелите в гората, но май в Амелия ще си останем.

# 545

Ще се радвам на отзиви, ако можеш да пишеш от там!  Hug
Включвам се от ''Орхидея парк".
Пристигнахме вчера и все още нямам кой знае какви впечатления, освен съвсем първоначални. На рецепцията момичетата са млади, много любезни, усмихнати и услужливи. И като цяло, това важи за целия обслужващ персонал. 6+ за тях! Самият комплекс е много соц, като повечето в Албена, но поне си има всичко - детски площадки, няколко наброй, чудесна паркова зона, приказна гледка. За стаите предварително си бях наясно, че са малки и те наистина са.  Laughing В нашата има легло персон и половина, едно единично и едно подвижно. Гардероб, бюро и... това е. Изпитах сериозно затруднение да намеря място за куфарите, накрая ги сложих един върху друг, поради което постоянно падат. Банята е чиста, няма мухъл (огледах под лупа). Ние сме настанени срещу тенис корта, с гледка към морето, което обаче не се вижда много добре заради буйната растителност. Спокойно е, за разлика от ''Орхидея" където ми се струва, че е много шумно.

Басейните са абсолютно пренаселени, освен в часовете за хранене. Но дори и тогава няма свободни шезлонги, защото никой не си маха хавлиите. Изобщо няма място, нито вчера имаше, нито днес. Още в 9:00 сутринта всичко беше запазено. Плочките ми изглеждат пожълтели и макар че водата не изглежда да е много мръсна, няма как да не е, при наличието на толкова народ. Всички са като хипопотами в гьол, аз изобщо не съм влизала във водата. На деца им харесва, което е по-важно, в крайна сметка.
На бара при басейна има напитки (на Пепси от постмиксер, Присан, някакъв алкохол, наливна бира). Понеже бях умряла от жажда, пък и от много време не бях пила газирано, реших да си поръчам Пепси, но то имаше вкус на канал. Оказа се, че водата на този бар традиционно си имала такъв вкус (от персонала ми признаха с огромно неудобство) и от там не препоръчвам на никого да пие нещо различно от Присан.
Над басейните има друг бар, тип механа, не знам как точно се води. Има някаква скара и сладолед. Безалкохолните са ок, момчетата ме посъветваха от там да си ги набавяме, има и кафе, топли напитки. Засилих се аз за сладолед  и що да видя - огромна опашка (но пък май е само в определени часове), щипката стои в някаква гнусна бълвоч от вода и разтопен сладолед и всеки опипва вафлените фунийки с ръка. Отвратих се и забраних на децата да взимат от там сладолед. За успокоени ще кажа, че и на лоби-бара в рецепцията има и е значително по-хегиенично. Там има и някакви пици, салати, плодове.
В ресторанта места се намират, не е драма, но храната на мен не ми харесва. Обаче не знам дали съм фактор, защото съм капризна в това отношение. Закуската е сравнително разнообразна. Има банички, палачинки, гофрети (и огромни опашки за тях), горе-долу става. Няма да останете гладни. Но готвеното е отврат по моя критерий, кашкавалът от най-евтиния, вероятно растителен. Сиренето също, за маслото само мога да предполагам. На обяд от всичко си харесах само кюфтета на скара, а аз мразя кюфтета. Чаках двадесет минути за тях, понеже ги приготвят на момента и накрая се оказаха сурови. Така че ядох само варени картофи и салата. Пак казвам, за храната съм претенциозна, но преди три години в ''Оазис", който по принцип си е непретенциозен хотел, всичко беше много вкусно приготвено. За ''Орхидея" не мога да кажа същото. Храна много, но некачествена и недобре приготвена.

Като цяло хотелът ми харесва, с изключение на кухнята и хигиената. За последното има време да си променя мнението, но до момента си спомням с носталгия колко прекрасно си изкарахме в Тасос през юни и то без '"ол инклузив", на което и без друго не съм привърженик. След малко отиваме на плажа и се надявам да си намерим шезлонги, които да не са последна линия.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 15:21 от Клото

# 546
Има ли тазгодишни отзиви за Добротица? Hug

# 547
  • В най - голямото село
milittana според мен е по - добре в Амелия (новите стаи), отколкото тези хотели в гората.
Да споделя и още нещо... ние ползвахме басейна на х-л Фламинго Гранд.

# 548
milittana според мен е по - добре в Амелия (новите стаи), отколкото тези хотели в гората.
Да споделя и още нещо... ние ползвахме басейна на х-л Фламинго Гранд.
А, това е интересно за басейна. И аз съм резервирала в новите стаи и като писах в хотела ми отговориха, че гостите в тези стаи ползват басейна на хотел Калиопа. За Фламинго Гранд не е ставало дума. Да няма някаква промяна сега?

# 549
Едно въпросче към дългогодишните посетители на Албена: ако Ви е трябвало медицинска помощ към кого/къде сте се  обръщали? Има ли нещо като поликлиника или медицински персонал по хотелите?

# 550
  • Плевен
Здравейте!
Още ли няма отзиви от тази година за хотел Компас и Панорама? Бяхме там 2 поредни години и сега май пак там ще ходим, но ми се иска някой да сподели прясна информация, че разбрах, че аниматорите са нови, а също и управителя на ресторанта, а това си е от значение. Благодаря предварително на който сподели!

Анна, преди години като ни се наложи ходихме до Варна в Бърза помощ. В Албенския спешен център знам, че е скъпо, освен ако не си спешен случай, тогава май е безплатно, но не съм сигурна.
Дано не се налага на никого де!  Praynig

Клото, и аз съм със същите впечатления от Орхидея - не е раят на земята, но не е и лошо. Пожелавам ви да си изкарате много хубава почивка и да и се наслаждавате максимално!   Hug То ако вземеш да търсиш кусури - винаги ще се намерят, но пък почивката е една и аз предпочитам да и се наслаждавам и да се отпусна Simple Smile

# 551
Inanna, пак благодаря!
Сетих се още нещо - как стои въпроса с хавлиите? Разбрах, че за плаж не дават, но тези за къпане достатъчно ли са? Дали се съобразяват, че с 2 възрастни има и 2 деца (едното бебе) и да дават повече кърпи? Има ли сушилник на терасата?

# 552
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние снощи се прибрахме, супер беше. В Лагуна Гардън бяхме. Всеки ден стаите се чистеха, сменяха чаршафи, храна - бол и разнообразна, имаше за всички, басейните бяха чисти, персоналът беше чуден. Абе, моренце, ама много скъпо, бреееееее. Сега всичко ми се вижда за без пари.

Последна редакция: нд, 28 юли 2013, 18:57 от Гита Ог

# 553
  • sofia
Ние се върнахме от Оазис. Мръсни чинии нямаше, ако свършеха приборите, то вадеха веднага, храната беше вкусна и различна. Десертите- пасти, като навсякъде. Сутрин баница, принцеси, палачинки.
Анимация не ползвам, басейн също( видя ми се чист, децата казаха, че е топъл)
Мебелите не бяха захабени, в едната стая миришеше канала и фугите на баните бяха мръсни( това ме погнуси).
Персонала готин и приветлив. 
Ако искате, питайте Simple Smile

# 554
Има ли тазгодишни отзиви за Добротица? Hug

Има разбира се,как да няма.На по-предни страници, и други дадоха отзиви за хотела.Споделих че отново съм много доволна от хотела,обслужване,чистота...всичко. Храната е по-малко разнообразна от предните години/без миналата-тогава пропуснахме хотела/,но от миналата година е сменена управата и тогава имаше доста недоволни хора.
Но посрещане,настаняване,обслужване- всичко беше перфектно както винаги. И тук други споделиха че също са доволни тази година. И така всъщност се уверих, че не само към нас отношението е добро.

Общи условия

Активация на акаунт