АВГУСТинката пере, подрежда и чака с трепет своята надежда! - 13

• 36 263
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Трикси skorpi_iv изобщо си нямам и на идея защо ни го искат, мин. седмица на ЖК ми дадоха списъка (аз съм от Габрово и имаме само 1 болница, така че нямам избор хах) и в него пише йод. Няколко майки са ми казвали, че след всяко ходене до тоалетна с едно шишенце вода и малко йод и се измиват... дали е така не знам. Аз май ще съм секцио ама ще си го купя пък да видим.. Като родя ако помня, след това ще ви кажа Wink

За шишетата имам 1 пластмасово и едно стъклено и двете на НУК, бибероните обаче мисля да са силиконови.
Аз не съм почвала да пера.. пазарувам само, ако родя преди да съм свършила вссичко, майка ми и свекървата да се оправят.. 3-4 перални с една ютия и готово.. Simple Smile

Приятен ден на всички (тук времето е ужасно)

# 406
Чувала съм, че в някои болници използват освен спирт и йод за третиране на пъпчето.

# 407
Здрравейте Sunglasses
аз сега се чудя в унисон с името на темата, като се има предвид,че моя термин е чак накрая на август кога да изпера и изгладя всичко и да наредя постелята в легълцето. смисъл чудя се има ли разлика кога ще го направя. Защото нали идеята на гладенето най-вече е да се убивам микроби и бла бла, та си мисля ако ги приготвя всички неща от прекалено рано не се ли губи смисъла на цялата история.  newsm78

Ами аз съм съвсем в края на август, но оня ден си изпрах и изгладих дрешките, вчера чаршафите и хавлийките и пеленките. Знам ли кога ще си реши да излиза красавицата Simple Smile))  иначе ги гладих, но и аз Знам че ютията не ги прави стерилни дрешките
 Даже ако Се глади с пара, се задържала влага. Та аз без пара гладих.... Май раничко ги подготвих, но ми беше много мерак  Wink

# 408
  • София
аз гладя само , защото дрешките изглеждат по-добре и успявам да си ги подредя по добре в скрина. Стерилизация с ютия не се прави, а като знам че някои гладят и от опаката страна и от лицевата.

# 409
  • пловдив
Мами всички сме с близки термини-скоро ще гушкме малките слънца!!! Hug Hug HugАз лично нямам търпение да го гушна и вече да се ражда.....В този ред на мисли разкажете какво чувствате,вие,мъжете до вас,роднините.....При нас бебечо е много чакан понеже мъжът ми е на възраст-според него ,но наистина е така-родителите му се вълнуват страшно много-даже повече от нас май!!! Simple SmileВече със сигуност знаем и пола-момче и ще носи трите имена на дядо си!А вие за тези неща мислили ли сте или още не?

# 410
Мами всички сме с близки термини-скоро ще гушкме малките слънца!!! Hug Hug HugАз лично нямам търпение да го гушна и вече да се ражда.....В този ред на мисли разкажете какво чувствате,вие,мъжете до вас,роднините.....При нас бебечо е много чакан понеже мъжът ми е на възраст-според него ,но наистина е така-родителите му се вълнуват страшно много-даже повече от нас май!!! Simple SmileВече със сигуност знаем и пола-момче и ще носи трите имена на дядо си!А вие за тези неща мислили ли сте или още не?

Ради,

При мен си го има страхът за това как ще се справя след раждането. Интересно ми как точно ще започне самото раждане и куп други неща. Искам разбира се вече да си го видя, чудим се как ли ще изглежда. Съпругът ми се вълнува и само й приказва, разказва, че всичко й е готово и само я чакаме, аз все му повтарям да не бърза, че има още поне месец и така.

Емоцията си е много голяма и най-хубавата на света, няма спор!

Като се замисля колко бързо мина времето, откакто видяхме 2-те чертички... как чаках да ми проличи коремчето, как си въобразявах в 12-13 седмица, че ми личи Grinning Grinning Grinning  а сегаааааа....леле леле, колко е голям Simple Smile)))

Иначе кг са ми + 15 досега, това скоро не съм го споменавала. та се чудя сега за месец и нещо....ще ударя ли двадесетака или не Simple Smile))) Принципно не качвам по 5 кг на м3есец, но... при всеки е различно варирането на кг през месеците. Та, силно вярвам че до 20 няма да стигна:)

# 411
При нас бебчето беше планирано на по късен етап,но след като се случи бях сигурна че го искам.Мъжа ми гледаше  Shocked в първите месеци но сега уж всичко си е наред.Сега с трепет си пера и гладя бебешките дрешки и ми е много мило.Нямам търпение да раждам.Иначе за родителите и за моите и за неговите естествено че са на седмото небе.Само ходят и говорят напред назад как щели да го гледат ,да го къпят и т.н. и реших поне за сега да не им убивам ентусиазма.Живот и здраве като родя и всичко е наред ще ги смъкна малко на земята  Laughing

# 412
И при нас вълнението е голямо! Много ми е интересно как ще изглежда, гледам снимките от феталната, опитвам се да си го представя Simple Smile
Засега най-големият ми страх е да не се появи по-рано и да не сме приключили с ремонта и преместването Sad Иначе изпрах и изгладих дрешките и ми е малко по-спокойно. От друга страна, чистя по малко, не ме е обхванало така нареченото "гнездене", така че може да си изчака поне месец още Simple Smile

# 413

Ради,

При мен си го има страхът за това как ще се справя след раждането. Интересно ми как точно ще започне самото раждане и куп други неща. Искам разбира се вече да си го видя, чудим се как ли ще изглежда. Съпругът ми се вълнува и само й приказва, разказва, че всичко й е готово и само я чакаме, аз все му повтарям да не бърза, че има още поне месец и така.

Като се замисля колко бързо мина времето, откакто видяхме 2-те чертички... как чаках да ми проличи коремчето, как си въобразявах в 12-13 седмица, че ми личи Grinning Grinning Grinning  а сегаааааа....леле леле, колко е голям Simple Smile)))

Иначе кг са ми + 15 досега, това скоро не съм го споменавала. та се чудя сега за месец и нещо....ще ударя ли двадесетака или не Simple Smile))) Принципно не качвам по 5 кг на м3есец, но... при всеки е различно варирането на кг през месеците. Та, силно вярвам че до 20 няма да стигна:)
didu6a_87 , в книгите пише, че в 9-я месец се отслабва, не напълнява Simple Smile Аз качих най-много във втория триместър, бях напред с килограмите, но после спрях да качвам и си останах +14.

# 414

Ради,

didu6a_87 , в книгите пише, че в 9-я месец се отслабва, не напълнява Simple Smile Аз качих най-много във втория триместър, бях напред с килограмите, но после спрях да качвам и си останах +14.

хехе, това не съм го чела Simple Smile)) иначе и аз най-много качих 2-ри триместър.

# 415
И аз не съм качвала никакви килограми последният месец.  Grinning Едно, че мястото за храна в стомахчето ми е много малко и другото са киселините, които ме отщяват да ям, когато не ми се яде и така хапвам само малко, начесто и то когато наистина съм гладна.Вечер само плод или течности.

И аз постоянно се чудя как ще изглежда малкото човече, но ровя в моите и татковските бебешки снимки, за да видя как сме изглеждали ние като бебоци.Нали уж на нас трябва да прилича до някъде.  Grinning

За бебешките неща - готова съм почти с всичко.Купих си и електронният термометър, който мисля, че е идеален.Измерва за 10 секунди и никак не беше скъп, а и е с гаранция 10 години.  Shocked Остава да си купя един галиев за всеки случай.Козметиката и медицинските препарати не ги бързам, за да видя какво ще ползват в болницата и как ще реагира малчо на тях.Почти всичко друго ми е изпрано, изгладено, прибрано далеч от прах и подобни, дезинфекцирано, завито и т.н.  Grinning И аз съм с термин чак в края на август и уж има време ама все ме е страх да не реши да излиза по-рано.Всичко е възможно и се притеснявам, че няма да съм готова.Вече съм към края на приготовленията, но и силите ми много намаляха.Не ми е добре и каквото и да започна го правя на почивки.
Между другото ми се иска да се запася и с пелени за многократна употреба, но то има 200 вида и марки май.Вчера се опитах да се просветя ама то много инфо.Ако може някоя мама, която ще ползва да сподели към какво се е насочила.  newsm78   Mr. Green

# 416
  • Пловдив
Добро утро   bouquet
Понеже всички май сме на тема ремонти да кажа: вчера бяхме в Практикер и ни дадоха формуляр за семейна карта с 10% отстъпка за всичко от магазина. Може и да нямате брак,стига да чакате дете или да имате общо такова на възраст до една година. Предполагам,че офертата ще важи за всички магазини в страната.

Супер, мъжа ми ще се зарадва, дано важи и за София или Пловдив Simple Smile.

Иначе аз си качих 15, сега да видим този месец какво съм добавила, но мога да си кажа, че качвам стабилно от втория триместър до сега. Имала съм месеци и с +4 килограма включително предния, но какво да се прави.

В нашето семейство имам чувството, че аз и мъжът ми най-много сме в еуфория. Естествено и техните на мъжа ми, но не си го показват толкова (все пак той им е единствено дете), а пък нашите не мога да реша, но пак се радват де, но не така еуфорично както аз и ММ.

# 417
  • пловдив
 Simple SmileАз до сега съм качила 9 килограма-коремчето сревнение с бременни които съм виждала в 8 месец ми е малко  Rolling EyesДаже като кажа на някои по неблизък че съм вече в 8 месец-казват че изобщо не личи!А и да ви кажа всички дрехи ми стават ,единствено например дънките немога да си ги закопчея-разбираемо защо-коремчето не позволява!!!Н е се притеснявам как ще се спревя с грижите след раждането защото съм се мотивирала и просто знам че няма кой да ми помага освен мъжа ми-бабите са ни далече и работят.Майката на мъжа ми един път си направи устата че ще си вземе отпуск за да го гледа но мъжът ми много бързо и стопи ентусиазма като и каза че няма нужда да му разваля дисциплината  Laughing!!!!!И тя скоро ми каза че щом не я искаме няма да се натрапва,щяла да дойде само на изписването и на другия ден си тръгвала....Стана ми мъчно но си замълчах....А за дрешките-като ги гледам какви са малки....Лелеее как искам вече да минава това време и да идва раждането от което признавам си хем го очаквам ,хем ме е страх!!!!И нашият татко му говори ,слага си ръката на корема ми като рита но интересно сложи ли си я спира!!!Той казва че го успокоява неговата ръка затова спира!!!! LaughingЗа сега нашият бебчо е седалищно но мисля че има време и ще се обърне....

# 418
И при нас е еуфорично настроението. Всяка вечер си лягам с мисълта, че може да родя всеки момент. Отделно моят мъж всеки ден ме пита: ти кога ще родиш?  Crazy вече стана като виц и ми е смешно. Има още малко време, но все си мисля и се надявам да ни изненада мааалко по-рано Simple Smile

И ние сме купили всичко. Изпрах и изгладих повечето неща. Тъй като сме взели дрешки от племенника ми, има много неща, които още няма да ни трябват и те ще чакат ред Simple Smile

Наистина единственото, което ни е останало, е чакането   bouquet

# 419
Почти всичко друго ми е изпрано, изгладено, прибрано далеч от прах и подобни, дезинфекцирано, завито и т.н.  :

Ехххх, завих и аз вече всичко, след като и без това се чудих дали няма да се прашат там Simple Smile))))) не ми беше съвсем добре изолирано сякаш от останалите неща, макар че ние у нас достатъчно често и стабилно си чистим. Вчера усещах че мога да си родя, докато се чекна с чистенето  Rolling Eyes  но нали умереното движение е добре за предстоящото раждане:)

Общи условия

Активация на акаунт