Как разпределяте харченето на парите?

• 33 765
  • 241
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Абе оставете картите. По-интересното е как мъж иска 10 лева от жена си и после връща рестото.  newsm78 Всъщност това е далеч извън пределите на тема за разпределяне на харчовете.

Ами ела да ти покажа.
Всъщност, от един месец разнася едни 100 лева в него за части и още не ги е похарчил, така че повече от явно е, че просто няма нужда от други пари.

# 136
Абе оставете картите. По-интересното е как мъж иска 10 лева от жена си и после връща рестото.  newsm78 Всъщност това е далеч извън пределите на тема за разпределяне на харчовете.

Ами ела да ти покажа.
Всъщност, от един месец разнася едни 100 лева в него за части и още не ги е похарчил, така че повече от явно е, че просто няма нужда от други пари.

Моя е абсолютно същия.  Simple Smile

# 137
Не става въпрос дали ги е похарчил. Sunglasses

# 138
  • София
Разпределям, разпределям аз! Така съм ги разпределила тоя месец, че ще ходим на море без допълнителни средства. bowuu Мъжът ми това не може да го направи и туй то.

# 139
  • Варна
Важно е парите да стигат, всеки да има достъп и да разполага с тях според нуждите си. Дали са в буркан, банка или в нечий джоб - какво значение има щом е удобно за собствениците.
У дома кеша е сведен до минимум, обожавам си кредитната карта/и да, има cash back/ , всички сметки, данъци и т.н се плащат по банка. Винаги мога да проверя в банкирането кога и колко е платено, не се налага да пазя разписки, бележки, да водя тефтери и т.н. .

# 140
 Ако се взимат пари всеки ден ,или през ден как да спестявам по нещичко? Всичко ми отива в магазина.Всичко плаща мъжът ми ,аз после само добавям каквото е свършило.Всичко харча я за храна ,я за някоя дрешка на децата, или за други дребни неща.Ако си събера парите за един месец не е малка сума, но така'на час по лъжичка' всичко харча веднага EmbarassedМоля за съвет как да спестя поне нещичко?

# 141
  • София
Ако се взимат пари всеки ден ,или през ден как да спестявам по нещичко? Всичко ми отива в магазина.Всичко плаща мъжът ми ,аз после само добавям каквото е свършило.Всичко харча я за храна ,я за някоя дрешка на децата, или за други дребни неща.Ако си събера парите за един месец не е малка сума, но така'на час по лъжичка' всичко харча веднага EmbarassedМоля за съвет как да спестя поне нещичко?

Ами определи си някаква сума на ден /примерно 20 лв/ и недей да я превишаваш.
Ако вечер ти останат някакви пари, ги оставяй вкъщи, нали така или иначе ще вземеш пак на другия ден.

# 142
Аз мисля, че този начин на получаване (ден за ден) е най-лошият вариант за спестяване.

Последна редакция: пн, 12 авг 2013, 14:43 от hot tea

# 143

Ами определи си някаква сума на ден /примерно 20 лв/ и недей да я превишаваш.
Ако вечер ти останат някакви пари, ги оставяй вкъщи, нали така или иначе ще вземеш пак на другия ден.
Ами все не успявам- като мина през някой магазин и край с парите- я за храна , я за някоя дрешка на децата. EmbarassedВсе не успявам да скътам нещо.

# 144
  • София
Значи проблемът не е в ежедневното заплащане, а в широките ти пръсти.  Joy

# 145
Ами все не успявам- като мина през някой магазин и край с парите- я за храна , я за някоя дрешка на децата. EmbarassedВсе не успявам да скътам нещо.
Значи задавай си въпроса дали децата ти могат и без поредната дрешка. То е ясно, че всеки има мерак да пазарува за децата си и ако за нас ни се свиди, то за децата никога Wink. Но точно това много често ни подлъгва и буквално се затрупваме от ненужни вещи. Помисли като в онова предаване Разсипници - колко се цапат децата ти, на колко време пускаш пералня, и сметни колко дрехи дефакто са им необходими. Давам го само като пример - да пресметнеш съвсем практично. Дали е дрехи или играчки за децата или козметика за теб, това е отделен въпрос.

Значи проблемът не е в ежедневното заплащане, а в широките ти пръсти.  Joy
Точно. В ненужните разходи.

# 146
Това е най-лесния начин да си останеш завинаги нещастен мизерник- да свеждаш харченето до това което е необходимо.

Не ги слушай, dezi 13 !

Колкото по-малко харчиш, толкова по-малко получаваш. Това е закон за равновесие във Вселената и той действа дори да не ти се вярва. Харчи толкова колкото искаш, не мисли да спестяваш от нуждите си, а мисли как да увеличаваш дохода си!

# 147
Основен принцип в икономиката е принципът на алтернативния избор - че за да се сдобиеш с едно нещо, трябва да се откажеш от друго. Съвсем прост пример - за да имаш по-висок доход трябва да се откажеш от повече свободно време. Принцип.  Peace

# 148
  • София
А като нямаш свободно време, не можеш да харчиш чак толкова!

Ами и аз така съм си ги сметнала без да искам дрехите на децата.
Седем комплекта дрехи за всеки ден от седмицата стигат.
И някоя друга рокля или ризка за фръц и официални случаи.
И аз се изкушавам да купувам дрешки де - и за мен, и за децата.

Да ви кажа, видяла съм 2 и 200!
Получавала съм и повече от 2000, и под 200 лв.
Обаче точно периодите с малко пари ме научиха на финансова дисциплина и управление на разходите. Благодарение на което, сега като пак започнах работа, усетих, че наистина имам пари.

А ако нямаш дисциплина, и 3 бона да получаваш, все ще ги наместиш по 100 кинта на ден и накрая ще кажеш - ми нямам пари за нищо.

Сега Лизет ще каже, че 3 бона са нищо. Mr. Green

# 149
  • Mediterraneo
Сега Лизет ще каже, че 3 бона са нищо. Mr. Green

Че това пари ли са?! 15-годишната й дъщеря сигурно е вземала толкова в началото на кариерата си...

Общи условия

Активация на акаунт