Как разпределяте харченето на парите?

• 33 736
  • 241
  •   1
Отговори
# 150
L'Agent , някой беше пуснал тема, че не се справя с 6хил, та ти за някакви смешни 3 говориш.

# 151
  • София
Сега Лизет ще каже, че 3 бона са нищо. Mr. Green

Че това пари ли са?! 15-годишната й дъщеря сигурно е вземала толкова в началото на кариерата си...

Реално погледнато и сметнато веднага, това са 12 долара на час. Възможно е за 15 годишна в Щатите.

Леле, 6 хиляди! Аз съм смятала, че с 5 бона мога да направя чудеса.

# 152
  • sofia
А като нямаш свободно време, не можеш да харчиш чак толкова!
Точно!
Шматкането по магазини (били те и интернет) води до ненужни покупки......почти половината от летните си дрехи не съм ги облякла... не броя тези, които са ми отеснели и не ми стоят добре Mr. Green

# 153
Основен принцип в икономиката е принципът на алтернативния избор - че за да се сдобиеш с едно нещо, трябва да се откажеш от друго. Съвсем прост пример - за да имаш по-висок доход трябва да се откажеш от повече свободно време. Принцип.  Peace

Всеизвестно правило в бизнеса е че от икономист бизнесмен не става.

Кога икономист се научи да прави пари, аз трамвай ще стана.

пс. Най-богатите хора в света имат най-много свободно време. От бачкаторство никой не е забогатял.

# 154
Абе оставете картите. По-интересното е как мъж иска 10 лева от жена си и после връща рестото.  newsm78 Всъщност това е далеч извън пределите на тема за разпределяне на харчовете.
Лесно. Ако преди това е дал всичките пари на жена си.Simple Smile
Моят мрази да пазарува и не държи пари в себе си.

Ние също сме си връщали ресто един на друг - ако това са ми последните пари си ги искам.   Mr. Green По принцип нямам нужда от пари, защото ползвам карти, но понякога ми трябват дребни и се старая винаги да имам в себе си.

# 155
Основен принцип в икономиката е принципът на алтернативния избор - че за да се сдобиеш с едно нещо, трябва да се откажеш от друго. Съвсем прост пример - за да имаш по-висок доход трябва да се откажеш от повече свободно време. Принцип.  Peace

Всеизвестно правило в бизнеса е че от икономист бизнесмен не става.

Кога икономист се научи да прави пари, аз трамвай ще стана.

пс. Най-богатите хора в света имат най-много свободно време. От бачкаторство никой не е забогатял.

Ти от кои си J? С многото свободно време?

# 156
Някак няма да ми е много приятно ежедневното купуване на парцалки да ми е основната цел в живота.  Confused

А ако нямаш дисциплина, и 3 бона да получаваш, все ще ги наместиш по 100 кинта на ден и накрая ще кажеш - ми нямам пари за нищо.

Абсолютно вярно.

Имало е немалко теми за индивиди, харчещи за имидж...  Tired

# 157
Колкото по-малко харчиш, толкова по-малко получаваш. Това е закон за равновесие във Вселената и той действа дори да не ти се вярва. Харчи толкова колкото искаш, не мисли да спестяваш от нуждите си, а мисли как да увеличаваш дохода си!

Адмирации за този пост, Лизет!  Grinning Напълно споделям твоето мнение.
Въпреки че много от чето-пишещите тук едва ли го вярват, но всичко е точно така, както си го формулирала.
По-ясно от това, няма накъде  Peace
Поздрави   bouquet

# 158
И кое е вярно ? Че трябваше толкова да го уголемиш и почервениш ? Crazy

Ако харчиш много и всичко , което получаваш , едва ли ще забогатееш .

# 159
Оооо, да, на тоя принцип много хора затънаха до гуша в кредити, чакайки високият доход и харчейки на поразия.    Naughty Вселената доход не дава, колкото и да е велика.  Joy Звучите меко казано несериозно.

# 160
Аз и затова не пиша из тези теми, за да не ставам "смешна" и "несериозна" Laughing
Сега просто не се стърпях  Laughing
Лизет много точно е формулирала основен метафизичен принцип. Затова я поздравих за лаконичната и точна формулировка, която е дала  Grinning

Както и да е, сгрешила съм мястото. Не ми отговаряйте, излизам от темата , дами  Hug

# 161
Ух, аз не знаех, че говорим за метафизични принципи.  Grinning просто познавам бая хора, които чакат вселената да им увеличи дохода, харчейки все едно идва краят на света, обаче не им се получава.  Peace

# 162
Само дето не винаги харченет оводи до стремеж за по-високи доходи. Напротив - в общия случай води до кредити и по-голяма задлъжнялост  Crazy

# 163
Ако се абстрахирате от това, че Лизет го е написала, ще прочетете и следното:
"Харчи толкова колкото искаш, не мисли да спестяваш от нуждите си, а мисли как да увеличаваш дохода си!"
Което не е като да чакаш на Вселената да ти пусне 20-левка отгоре.

# 164
За увеличаването на доходите - да !
Но да харчиш много ( от фиксиран доход ) и да чакаш , че той ще се увеличи от този факт - не става .

Общи условия

Активация на акаунт