Отговори
# 630
  • София
Никитка, вие правите опити за бебе или е станало случайно? При всички положения е супер!  Чакаме новини Peace

Да чукна на дърво, но Зари заспива в 22.20 и спи непробудно до 5.00 или до 7.00, след което доспива до 9.00. Но това е за сметка на дневния сън  Tired Или спи сутрин и следобяд по 45 минути, или спи час и половина само следобяд, определено не е много весело  Tired

# 631
Айде и ние в кюпа на събуждащите се. Елина често ме буди нощем, отдавна спрях да броя по колко пъти. Доста дни е така и вече съм, като пребито куче. Как ще се подготвя за държавният ми изпит не знам. Айде и аз се оплаках.  Laughing Дано този период приключи и децата по-скоро се успокоят.
red_nelitka ще чакаме новини. И аз нямам цикъл 2 месеца вече, но пък теста, който правих беше отрицателен.
Някой знае ли какви документи бяха нужни за детските надбавки? И кога горе-долу трябва да се подадат?

# 632
  • София
Някой знае ли какви документи бяха нужни за детските надбавки? И кога горе-долу трябва да се подадат?

Документите са една камара  ooooh! Бележка от лекаря на детето, служебна бележка за всички доходи (включително и тези от НОИ - всички ще трябва да ги опишеш по месеци в декларацията), акт за раждане и още нещо имаше  newsm78 Можеш да ги подадеш когато желаеш в момента, в който доходът ти на член от семейството (при брак - на всички членове, при припознато дете - само на теб и детето) престане да превишава 350 лв месечно за 1 година. Сега ще потърся декларацията, но не съм сигурна къде я дянах.

Значи така:
Удостоверение за брутните месечни доходи на семейството за последните 12 календарни месеца.
Удостоверение за раждане
Служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имуницации и профилактични прегледи.
Лична карта

Има още документи, но те се носят само при ученици и деца с ТЕЛК, затова не ти ги изброявам.

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 14:14 от -=Деси=-

# 633
Деси, благодаря!  Hug Ние с таткото нямаме брак и ще си спестя част от бележките.  Laughing
МИналата година ми искаха документ за семейно положение, че съм неомъжена и там трябваше да запиша и Елина, като свое дете. Това еднократно ли се прави?  newsm78 Дано има и друго майче без брак тук, за да помогне и тя, че точно сега нямам възможност да ида до социалните и да питам.
А и да не забравя бележка от банката с IBAN-a!

# 634
  • София
Джъст, аз такава декларация за брак (или по-точно - за липсата му Simple Smile ) попълних на място в общината още като взимах акта за раждане, но не знам при вас как е.

# 635
Ама пак ли трябва да се подава? Аз пак не съм разбрала, разбира се.
На мен ми искаха и някаква декларация от Общината миналата година, не помня вече каква. Аз освен, че нямам брак имам и развод зад гърба си, та тогава и за това ми искаха документ (а аз нямах и обикалях и до съда да си изкарам...)
Калината май си спи както обикновено - самообслужва се нощем няколко пъти, аз май не съм ненаспана. А цикъл още нямам.

# 636
  • София
Навремето (когато имах няква мотивация да се боря за детски) ми искаха удостоверението за семейно положение на всеки 6 месеца, но не знам как е сега.

Фуууу, успях да се добера до комп и форум, ама с деца на море е така. При това съм с три - мъж, пубер и бебе. Затова моля да ме извините за закъснелите благодарности за споделеното относно търсенето на медицинска помощ по Варненско - момичета, благодаря!   bouquet

Сега да споделя двата опита "проба-грешка" с двете частни кухни. Дзуфлянка не хареса основното и супата от ВИП бебе и затова реших да пробвам "Лакомник". Каката, която май го държи, леко махленски успя да ме убеди по телефона да поръчам за три дни, понеже такова й било условието, когато е с доставка до курортите. Кандисах. Ама хак ми е. Отварям блажено термобокса (бях пратила баткото да донесе обяда от апартамента да не прекъсваме плажа), докато чакаме нашия обяд в крайбрежното кръчме и що да видя - ризотото със заек не е пасирано. Подмятат се едни дълги космарлаци месо, цели грахчета и парчета моркови, които знам, че нашата ще я задавят. Пробвах само от ориза да й подбирам, но моето иначе почти всеядно дяти на 4-тата лъжичка ревна възмутено. Набрах се на телефона да питам махленската търговка що за безобразие и тя спокойно ми обясни "ми щот ни са счупи пасаторът и затва не е пасирано; аз казах на охраната да ви предаде, ма той явно не ви е казал; ама вие сте единствената, за която това е проблем...". Ей, т'ва последното ми е много "любимо", като го чуя  #Cussing out Та, до края ще сме на ВИП бебе... Надявам се, другите им манджи да допаднат на малкото ми диване.
Като цяло Златните се оказаха голямо разочарование (добре, че поне в апартамента има всички удобства) - но заведенията, плажът (пак добре, че е този на Ривиера) и гмежта със сергии като от 90-те и яко чалга са си мор Sad

# 637
Milenita , съжалявам за разочарованията ти. Поне ми отговори на въпроса защо днешната манджа не беше пасирана, че и Елина се мъчи малко, но пък аз съм си вкъщи и не пречи да пасирам, но пък ти..  Дано имате повече късмет с "ВИП бебе".

Благодаря за отговорите относно документите. За най-голяма достоверност ще отскоча до социалните и ще споделя.

# 638
Привет!  Hug И ние сме от не-спящите нощем.  Sad Кво му стана на туй дяти - много хубаво си спеше по 6-7 часа до 6 мес.  ooooh! Но за да спя и аз, а да не се въртя между кошарата и моето легло - спим заедно, тя се самообслужва, когато огладнее, ожаднее или просто реши, че иска цица. Долу-горе поспивам, пак е нещо. През деня спи по 2часа, 2 часа и половина (днес от 15ч. е заспала и сега се събуди  Laughing). Наддала е 200гр, порастнала е 3см.
Ставам, че ме вика.  Grinning
п.п. Миленита, чак "чух" как въпросната кака ти е говорила (меко, нали).  Mr. Green

# 639
Srebrina81  аз си имам петък вечер, тогава спя в друга стая и ставам само и единствено за кърмене в 3 и в 6. Да се оправят както искат с мъжа ми, едната вечер са играли с играчките от 2 до 3  Laughing

# 640
Здравейте, момичета Simple Smile

Голяма веселба с тези домашни любимци. Ние нямаме и смятам това да остане така, докато не реши сам да си гледа животинчето. Калина е толкова деликатна милата пу-пу. Здравко приказва като Бузан и има перчем като Зари, ама съм се зарекла никакво подстригване  Naughty Mr. Green

Ето го и него с новата придобивка за баня...така де омръзна ми да се нагълтва с вода всеки път, особено напоследък
Скрит текст:

Ние сме на ДК вече втори месец тук в Габрово, нямам кой знае какви оплаквания, освен че не редуват винаги месни със зеленчукови пюрета. Кремчетата ги правят с прясно мляко, аз ги давам, не сме имали проблем досега.

Джъст, мисля че имаше една бележка за родените от майката деца, ние с мъжа не сме сключили брак, та издадоха я още в Общината с Акта за раждане, останалите документи мисля, че са ти ясни, аз не мога да се сетя за още, но не е ли рано, подават се документите след като изтече периода отбелязан на бележката, когато си подавала първия път..поне на мен така ми казаха тук

Със събужданията е същата работа, да не би да е от страха за раздяла това нещо  newsm78

Имаме два зъба, вече се изправя сам и пада, лази и прави разни суплекси докато не се удари по-здраво..днес чак се разтрепери от плач  Confused затова сега го дебна постоянно и придържам, а като ми омръзне го слагам в проходилката, готов е вече според мен..

# 641
  • София
Здравко има перчем като Зари

Едно към едно са ако гледаш само горната част на главата Mr. Green

На Зари днес му излезе и последният от осемте резеца (долу вляво), почваме да чакаме кътниците.

# 642
 newsm78 Аз пак чула, не дочула ... тази година пак ли се подават документи за детските надбавки?  newsm78 

Дани вчера  беше на ранен плаж, на обяд с баба, а следобед на детска площадка. Толкова беше изтощена !  Laughing и пак се събуждаше вечерта, а дневния й сън не надвишава час и половина.  Laughing  Няма оправия това дете, каквато съм поспалана... не знам как ще се разбираме занапред.  Иначе пързалката ни е  любимо място! Simple Smile Имаше и една кака с музикални сандали, на която Дани открито се присмиваше ха ха ха  hahaha сочи й сандалите и се залива от смях  hahaha 

Утре заминавам на малка сладка почивка. Не че ще си почивам с детето и мъжа, но поне ще сменя средата и пейзажа. Мисля да се отдам на плаж и барбекю с биричка    grinning039

# 643
newsm78 Аз пак чула, не дочула ... тази година пак ли се подават документи за детските надбавки?  newsm78 

Всяка година се подават. Досадно, но няма как.
Все пак реших октомври да подам документите. Сега просто си питах, защото обичам предварително да си знам нещата. Малко съм странна ама..  Mr. Green Щом вече и торта за детето харесах, представете си.  Rolling Eyes

# 644
  • София
Молба (надявам се последна) за съвет за бебе-магазин, по-към този край на Варна, дет са курортите (че Джъмбо е чак във Владиславово) - искаме да си вземем някво просто гърне да не загуби навици Дзуфлянка, а в Пикадили парк имаше само две - музикално за 80 и някво за 35лв  ooooh!

Мерсим в аванс!

Общи условия

Активация на акаунт