Отговори
# 675
  • София
Мерси за мненията за зеленчуците, а сменихте ли кошниците (0-13кг) със столчета за кола от 9кг нагоре?  newsm78

Поръчали сме го по-голямото столче, пътува насам  Simple Smile Britax King Plus е, като дойде ще споделя впечатления  Peace Нашето бебешко обаче е 0-10кг., т.е. група 0, а не 0+, вече едвам се събира в него, но още си го ползваме активно.

Сурови зеленчуци си давам без никакви притеснения, много обича да ръфа домат, гризе го като ябълка  hahaha Ама аз от доста време всичко й давам, изключвайки млечните, към които има алергия. Противно на очакванията ми към нищо друго не ми е направила алергия, а вчера дори яде едно кремче от детската кухня, в което съвсем ясно се виждаха семките и власинките от ягоди, в кашата Холе пък си има изсушени малини също със семките. С кухнята нещо хич не се наяжда обаче и днес я донахраних с мусака и хляб  Mr. Green

Marie Curie, при мен с космите няма никаква промяна, ама аз принципно съм природно ощетена откъм окосмяване, на краката например си ги махам веднъж месечно  Mr. Green  Само докато бях бременна ми се бяха появили едни по корема, но те опадаха отдавна.

# 676
Ние вчера станахме на 10 месеца. Да ни е жив и здрав.

Има 6 зъба (изникнаха по два, по два) - 2 долу и 4 горе. Горните са широки и 4те не са доизникнали и го мъчат. Много неспокойно спи. Направо сме се зомбирали от неспане. Дори като го взема в нашето легло не спи. Разиграва се и трябва някой да му изпълнява желанията.

И аз се нареждам в клуба на мамите с цикъл макар че още го кърмя.

За космите - аз имам много по-малко от преди.

Косата ми пада, даже се подстригах късо.

Да се похваля. Отиваме на ваканция една седмица. Нямам търпение.

Напоследък не искаме в количка, не искаме да ни носят, а само с walker. Той сам да върви, а така много далеч не се стига. Много хленца по мене, само аз да го държа за ръцете да върви, само аз всичко. А аз съм толкова уморена и кръст не ми остана, но...

# 677
Цикъл още нямам, макар, че кърмата ми понамаля и кърмя основно нощем и при заспиване.
Космите през бременността почти не ми растяха, но сега съм в старото положение. Косата ми също много пада, и не знам вече какво да я правя.
Днес дадох на Сиана леща, понеже майка ми беше сготвила и каката я нахрани с леща. Давали ли сте такива варива, чудех се дали няма да й е тежко от това newsm78
Сетих се и още нещо, понеже сме от пресните със зъбчета, да споделите нещо за почистването им - от кога ги чистите, с каква четка или напръстник и слагате ли паста?

# 678
  • София
Здравейте, и аз се чудя кога точно да почиствам 6-те зъбчета на Адриан, тъй като след вечерното мляко той веднага заспива още докато го пие...

# 679
  • София
Аз съм купила комплекта на "Нуби". Сега сме на първата още
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5171&cat=53

И тази паста на "Чико" за 6+, после ще я сменям с 12+
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11187&cat=53

В съседната темичка горещо препоръчаха "Ненедент бебе", но нямаше в нашата аптека.
http://apteka.framar.bg/30007501/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0- … D1%81%D0%BA%D0%B8

Зари мие с голямо удоволствие - първо той гризе, после аз четкам внимателно, изобщо не се съпротивлява. Чистим след последното вечерно в 21.00 и сутрин след ставане.

# 680
Деси, благодаря ти, много си изчерпателна. Само още един досаден въпрос - кога почнахте да ги миете, като израснаха ли или като се показаха? Понеже нашите са още много мънички, само са се показали Laughing

Последна редакция: чт, 29 авг 2013, 00:02 от късметче

# 681
  • София
Деси, благодаря ти, много си изчерпателна. Само още един досаден въпрос - кога почнахте да ги миете, като израснаха ли или като се показаха? Понеже нашите са още много мънички, само са се показали Laughing

По стечение на обстоятелствата бях купила този гел на "Чико" http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=15238&cat=53 , който е с антибактериално действие и почиства лигавицата, затова реших, че е достатъчен и известно време след като поникнаха първите два зъба използвах само него, а когато зъбчетата пораснаха така, че да се виждат хубаво - минахме на пастата. Долните се показаха на 6 месеца, а пастата я включих, примерно, на 7 месеца и половина.

# 682
Мием 2-та зъба  Laughing  вечер , докато я къпем. Имаме паста Ненедент и силиконов накрайник с нея. Освен това масажирам и венците. Дани и т се унася или заспива докато я кърмя и няма как да мия зъбите след последното хранене.  Crossing Arms Тогава приспиването ще стане невъзможно!

Ние се завърнахме от селския морски туризъм, ех... красота. Всяка годинасме на едно и също място и всеки път се връщам толкова заредена с енергия и ми е някак по-леко. Simple Smile Дани беше по цял ден на двора - от ставането в 6 до  лягането вечерта.  Laughing  Има си и нови номера, станала е по-бъбрива .

ДК вече сеприема добре. Нямаме  отказани  порции и съм мноооого доволна, че не се налага да готвя повече  newsm68 . Е... не всичко е такова, каквото бих го приготвила вкъщи, но пак е в допустимите ми граници.  Пък и май основния проблем е в мен, че не мога да  преглътна лесно, че храненето на дъщеря ми се променя и няма как да е като в началото на захранването  Simple Smile

Това е от нас в общи линии. Ето я и Даниела на плажа на Шабленска тузла
Скрит текст:

# 683
Много е весела Дани на плажа. Аз така и не се пречупих да го сложа да стои в мокрото басейнче  newsm78 Това естествено не ми попречи да го обърна в морето с една лодка  Embarassed 
Още не съм започнала с миенето на двата ни зъба, а четите съм ги купила отдавна. Да взема сега да ги извадя и довечера започвам и аз, но без паста първо.
Моето дете много обича да лапа..железни неща. Знам, че има случаи на деца ядящи мазилка, ама това като докопа нещо студено и веднага го налапва. В едната количка спрях да го возя, защото не мога да го отделя от лостовете  newsm78  Чудя се заради студеното ли е или е липса на някой витамин.

# 684
  • София
Фусте, Зари не се разделя с една метална капачка  Mr. Green

# 685
Фусте, Зари не се разделя с една метална капачка  Mr. Green
Не ми напомняй  ooooh! Изпокрила съм всички капачки, защото ги лапа и пълзи из къщата като куче.

# 686
  • София
Фусте, ама пък ще има един хубав хемоглобин...  Joy Таня също беше залепена за желязото на едната количка, докато не обърнах коша да си гледа напред, сега вече просто няма тази възможност  Mr. Green

Зъбките още не ги мием, вече има 5 или може би 6, не дава вече да й бъркам в устата да видя колко са, но са още съвсем мънички, ни един не е израснал изцяло, дори и наполовина. След годинка възнамерявам да започнем да ги мием.
С ходенето нещо е голям инат, изобщо не иска да я хващам за ръцете и да ходи, даже ми се и сърди и демонстративно си вдига краката като се опитам да го направя. Ходи само и единствено сама като си се изправи да ходи по мебелите или по стените, с проходилката също много тича, а и се научи да изскача от нея, с главата в пода, разбира се, очаквам скоро и от кошарата да изскочи. А вече се опитва сама да се изправи от седнало положение, без да се държи никъде, ама още не й се отдава и е много смешна  hahaha

# 687
Благодаря на всички, значи ще си взема и аз тази пастичка с напръстника, та да видим как ще се мием  Joy
Дани е много сладка в басейна  Grinning

Eто го и Сианчето на морето

# 688
Добър вечер, момичета!Имам нужда от вашата подкрепа.Понякога съвсем се отчайвам, че изобщо не съм подготвена да бъда майка.Не мога да го разбера това моето дете,ето  сега заспа в 23,00 ч.Имах намерение да се изкъпя,но нямам сили вече.Тази вечер го оставих на една съседка за час да си пооправя малко къщата,че утре си идва нашия татко.Направо ме е срам другите майки как успяват със всичко,не знам,че и някой са с по 2 деца.Не иска да седи и да си играе в кошарата сам,не заспива сам,добре че тази вечер поне хапна.Аз не мога да се наспя като хората,не мога да се наям като хората и понякога съм на ръба на нервна криза.От няколко дни и в количката не иска да седи,слагам го с 300-та зора.Онзи ден щях да изпусна кухнята,така съм заспала...
Хайде,на оплаквах се вече.Отивам да лягам,че съм гроги.
Джъст а дриймър,забравих да те поздравя за успешната операция на малката Елина.Дано всичко оттук нататък да е безпроблемно!

# 689
Srebrina81 с риск да обидя някой... избери си 2 неща от списъка - майка, домакиня, съпруга, работеща жена. Недей да се нагърбваш с всичко - ще полудееш, може би някъде ги има тези свръх жени, но аз не съм виждала до сега, само съм ЧУВАЛА ЗА ТЯХ  Crossing Arms  и убий ме ама не вярвам!  Crossing Arms   
 При мен на заден план е останала работата и домакинските задължения. Чистя когато времето е кофти ( не сме на разходка)  и ако съм се наспала и отпочинала. Иначе пооправям в движение  което  мога и толкова! 

Друг съвет , нали и аз съм от недоспалите, ако имаш кой да ти помогне - майка, приятелка , извикай я да спи една вечер при теб и да става  за да приспива бебето. Ти поспи в другата стая и ставай само за кърмене/хранене. Съпругът ти и той се прибира, нека  се  грижи една вечер за отрочето  Laughing  Ще видиш, че ще се почувстваш много по-добре, по-спокойна и уравновесена.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт