Отговори
# 105
Честит взет изпит, Кате    bouquet

# 106
  • София
Е, това с Тонитата си е чисто съвпадение. Аз пък познавам един възрастен мъж на име Тони, с когото работихме преди няколко години, човекът си беше едър, мъжествен и даже хубав.

Бейби
, леко раждане, мила! Wink

# 107
  • varna
Иха, честити бебоци на Яра и Мимито, живи и здрави да са!
Данче, това Тони хич не ми харесва на мен, някак пренебрежително такова, а все ще го питат цялото име как е. По-скоро като не искате Тодор, кръстете го Теодор, пак е международно  Peace
Портокалчо, моята щерка ще бъде Ема, обожавам името, мама и тати и те са Емил и Емилия, обаче това Йоанна отзад защо е? Никак не харесвам такива дълги имена, става тежко и претрупано някак си, но това си е мое мнение, де.
Кате, честито, знаехме си ние   bouquet
Луиза, честито прибиране, най-добре вкъщи  Hug
Близначе, е не, ти направо ме утрепА, шапка ти свалям  bouquet Ще ви стискаме палци с Верабел Simple Smile
Момичета, днес бях на свиждане при Гърлинблу - и двамата с бебо са добре, малко я боли от трудното раждане, но пък Юлиан е такъв сладур, че като го види човек и всичко забравя. Стискайте палци да ги изпишат в четвъртък, ако не развие жълтеница   Praynig Даже за кратко са се засекли с Мимс Grinning

# 108
  • София
Честити бебенца на всички родили!

rishka, благодаря!
Да, разбрахме се с  Близначето, дано има свободен двоен ВИП - да си правим компания!
Пина, хайде няма ли вече да раждаш, време ти е!

# 109
все повече се навивам за Тони ,само не знам как стои въпросът с бащиното име.
Примерно ,някой ден ,Тони като стане татко ,неговите деца с какво име ще се запишат?Тоневи ли?Хич не ми е ясно newsm78
Теодор мъжа ми не го харесва ,няма угодия.
Бейб ,тръгвай към болницата,стискаме палци всичко да мине бързо и утре сутрин да чуем добра новина.
Пина ,тука ли си ?
Дени беше споменала ,че като родят всички ,тогава ще сподели за своето раждане.Сигурно няма да е било леко,аз бих искала да чуя И този разказ ,все някаква поука ще си извадим от такива преживявания.
Близначе ,много работа си свършила.Повичай си сега ,завиждам ти ,че скоро ще гушкаш бебок Blush

# 110
Иси83,честита ти рожба.Живи и здрави да сте!
Честити бебчета и  на мама Яра и на Мими.то!

Веси,поздравления за прекрасния син,който си отгледала!Да ти е жив и здрав!Възхищавам ви се!
Луиза,радвам се че с бебчо вече сте си заедно и ще си се гушкате.За кърмата пии повече течности,а и сега бебето ще се увеличи,тъй като то ще стимулира.
Д.с трабанче,децата на Тони,може да се казват просто Иван Тони .... не знам фамилията ви.Не е задължително да слагате окончание -ов,ова,-ев,-ева и т.н.
Подозирам,че при Дени,лоша шега й е изиграл страхът.Не знам и не го твърдя.Може и друго да е бил проблема.Чакаме я да разкаже всичко.
Пина,Близначе,Бейб имате стиснати палчета от мен.Дано родите леко!!

# 111
Гифтче ,забравям да те питам ,,ти колко шева имаш?
След раждането нещо правиш ли ги ?Пръскало се с нещо,дайте акъл да си купя ли нещо за болницата newsm78

# 112
Момичета за шевовете много бързо помага смрадликата. Имаше и някакъв спрей, но доктора ми го препоръча

# 113
Д.с трабанче,не знам колко шева имам.Когато попитах ми казаха,че не ги броят,понеже не се свалят.Пръсках се с Оксикорт, а сега вкъщи си правя седящи бани със смрадлика.

# 114
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ РОДИЛИ МАМИ!
Гифтче ,забравям да те питам ,,ти колко шева имаш?
След раждането нещо правиш ли ги ?Пръскало се с нещо,дайте акъл да си купя ли нещо за болницата newsm78
На мен ми изписаха спрей Цикатридина,след като ти махнат конците почистваш със спирт и пръскаш със спрея,слагаш една марля и готово.А за болницата свещички Профенид можеш да си вземеш,аз поръчах,но така и не ги ползвах,поставяха ми мускулно аналгин.

# 115
Леле Карлиииии, какво подсъзнание имаш! Яде се паталаджана във всякаква форма - печен, варен, пържен  Laughing

Още нещо: люта храна.

Последна редакция: вт, 02 юли 2013, 23:04 от Niki1

# 116
  • Varna, München
Благодаря ви за хубавите пожелания !

За сребърна вода не бях се сетила, акушерката каза че са запушени сълзни канали  и изми оченцата с кърма.

Мисти , предизвикаха го защотот ми се спукаха водите, (течаха по малко) а нямх контракции. Тук след 12 часа ако не се пояеат контракции, предизвикват с хаПче, по 1 на 4 часа. Родилните контракции бяха по силни и наачестто от предния път, но пък за по кратко време- около час и нещо и тя се роди:-)

Чета ви перипетиите с ллекари и акушеркии болници- тук никои лекар не ти препоръчва секцио ако няма някакви проблеми или бебето не е обърнато... А сега даже и не ме питаха дали искам епидурална - а защо лекарят казва че трябва свкцио само защото бебето още не е слязло също ми е интереено. Сега корема ми падна вечерта преди да родя, а може и по време на раждане да се смъкне.

Мислете позитивно, вярвайте в себе си- природата така ни е създала да даряваме живот - затова кураж, болкатя се забравя в момнета когато гушнеш малкото същество Simple Smile

# 117
Глупи, Жалина, ама и вие сте попаднали на съседи ooooh!
mimi.to, да ти е жив и здрав големият малък мъж! bouquet
Луиза, такова е ангелче! Heart Eyes
Кате, браво за хубавия резултат на изпита!  bouquet

# 118
Иришка, за щастие не живеем там, казваме му на вилата Simple Smile) там живеят свекър ми и свекърва ми, но от март до ноември ги  няма, седят си на село и ние понякога ходим, ама с този тип не се търпи

За сребърната вода е много ефикасна за много неща, не случайно малките бебета ги захранвах със сребърна лъжичка.

А мен как ме боли кръста, направо ще се побъркам, на никъде не минава, ни седнала, ни легнала грррр

# 119
  • София
Rosi.to, мерси, мила. Аз обаче пия по принцип по около 4 л вода на ден, а сега добавих чай за кърмачки и супи. В тоалетната съм по-често откакто бях бременна. Пишкам, ям, кърмя, дохранвам и стерилизирам. Това е Simple Smile Ако някой има предложение как да подобря кърмата - количествено, насреща съм.

Skrech? Aidin?
Тези 4л вода умишлено ли си налагаш да ги пиеш или просто жаждата те кара да изпиваш толкова? По принцип кърмачките губят течности с кърменето, за това се и препоръчва да пият достатъчно течности. Обаче всяка лактогонна мярка може да даде обратен ефект, ако се прекали с нея (вода, лактогонни храни, лактогонен чай и изобщо прекаляването не е полезно). Ако тези литри ги изпиваш от жажда, можеш да замениш част от водата с доза лактогонен чай, за да не се претоварва тялото допълнително с чай. А ако не пиеш от жажда, би могла да обмислиш намаляване малко на течностите.

И друга мярка - почивката. Ясно, че няма как да стане като на курорт, но да намалиш до максимум домакинските задължения временно, да си поспиваш и през деня с бебето, ако е възможно. Да си намериш удобна стабилна поза за кърмене така, че да можеш да си подремваш, докато бебето суче. Ако е вариант за теб, може и нощем да вземеш бебето при теб, за да кърмиш с минимално разсънване. Разните отпускащи средства, които споменахме, че може да се ползват преди цедене, те могат да се ползват и преди кърмене - няколко минутки почивка, топъл влажен компрес, масаж на гърдите и подобни.

- А когато бебето спре да суче активно, компресия на гърдата, за да продължи да изсуква мляко: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683 и видео http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA (ако не я разбираш, ще обясня).
  - Предлагане и на двете гърди на всяко кърмене. А може след втората гърда отново да се предложи първата (като пинг-понг на гърдите, докато бебето е склонно да суче, дори да са няколко глътки)
  - Разбуждане и компресия на гърдата, за да не задрямва, ако бързо заспива.
  - Ако ползва биберон-залъгалка, може да суче по-вяло на гърда, за това е препоръчително залъгалката да не се предлага в първите седмици или поне да се ограничи ползването ѝ до минимум.
 -  Кърмене кожа до кожа. Бебето само по памперс се гушка в тялото ти на голо (например с разкопчана отпред риза) и завити заедно, ако ви е хладно.
 Има и по-радикални мерки, които могат да се приложат, като например маратонно кърмене за 24 часа. Или забравяш за всякакви ангажименти, някой само ти  сервира хапване и пийване, а ти тези 24 часа непрекъснато си гушната кожа до кожа с бебето ( и спяща в леглото най-често  Simple Smile ) и кърмиш възможно най-често. Дори да е постоянно за часове, ако бебето е склонно да суче "на празен ход". Но за тази мярка е важно все пак какви количества има да се наваксват и до колко често и продължително бебето е склонно да суче.

Колко кърмения имате за денонощие, какво количество е кърмата ( и изцедената) и с колко АМ дохранваш? Други течности даваш ли (вода, чай. глюкоза), ако да, колко за денонощие?
 Дохранването с шише ли е или по друг начин? Често, ако бебето не суче достатъчно ефективно, замяната на шишето с алтернативни методи на дохранване подобрява положението (система за дохранване на гърда, чашка, лъжичка, спринцовка). Ако имаш желание да проучиш някой от методите и евентуално да приложиш, можем да обясним ( и с видео) как се храни по алтернативен начин.

Колкото по-ефективно и често суче бебето, толкова по-бързо би се увеличило млякото. За това и идеите са основно насърчаване бебето да суче често и ефективно (т.е. да не спи на гърда и само да мърда езиче, а да суче с добър вакуум и техника)

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 00:45 от skrech

Общи условия

Активация на акаунт