Отговори
# 210
  • varna
Близначе, с теб сме, само спокойно, всичко ще мине по вода  Hug И ти забранявам да не ни пишеш после, ама-ха!
Сандалке, и аз се виждам точно по същия начин да му говоря на моя доки, какъвто е мил и внимателен  Laughing
Мимс, той тоя си е за удушаване, бе, вземи го разнеси където може, та белким никоя не го избира повече  #2gunfire
Жалинке, недей така де, то тва са последни хормонални изблици, я виж каква хубава новина са ти казали - голямо гуш  Hug
Момичета, днес вече направих върха на бременелските разсеяни глупости  Laughing Сутринта нали плажувахме, после легнах да спя и като се събудих търчах до Пикадили, че е последен ден от промоцията на преносимите анти-комарени неща, а за количката ще е идеално. Свършвам аз с покупките, айде на касата и в един момент ми светва, че парите и документите са ми в плажната чанта  Shocked Добре, че жената още не ги беше маркирала, та ми ги задели да се върна да си ги взема после. На всичкото отгоре смятах и бенз да наливам, че беше на нула колата, ама слава богу, че е близо до нас, та Пиж издържа втори тур до вкъщи и обратно  Joy

# 211
Ох момичета - прегръщам ви! Такава упора и така ме успокойхте, даже малко се позарадвах, че все пак момента наближава стремително Simple Smile  Hug Hug Hug
Карли - те гащите не ми стават на бедрата, там е проблема ....сме много са по мен, не е да си мандахерцам д-то Simple Smile

# 212
  • София
На мен ми казаха храна - до 18.00 предната вечер, вода - до 22.00 предната вечер преди секциото.

мерси. Мен ме викат за приемане в 9,00, сигурно по-късно ще ми е секциото. Аз подозирам, че ще е към 11,00 но това си е моя измислица.

Близначе, стискаме ти силно палци!

jalina, успокой се до колкото ти е възможно. Мисли си, че ще гушнеш сладко бебче, а не за преди това.

# 213
  • София
Здравейте, нямам време да ви чета назад, че вчера се прибрахме от болницата и още е лека лудница вкъщи, скоро обещавам да наваксам, много целувки на всички и честито за новите попълнения, да са ни живи и здрави много, много щастливи!

Обещавам да намеря време тези дни да ви пиша малко повечко Simple Smile

Сега обаче се вкл. с кърмачески въпрос Simple Smile В болницата до вчера 6 дни бях на нифедипин, лекарство, с което не може да се кърми, та малката си ядеше АМ, аз се цедях и така, обаче, цедях се на 3 часа и повече от 20-30 мл. максимум от 2-те гърди не можех да изцедя. А гърдите ми си бяха сравнително меки, понапрягаха се, даже наболяваха, но си бяха меки и без "плочици" (тези болезнените подувания). Та от днес мога да кърмя и сутринта дадох на дребната да суче, преглъща тук-там, но изобщо не знам какво направи, не съм давала АМ след това и си спа към 2 часа, после се събуди и като я преобух имаше пиш в памперса, но не колкото след АМ, след това пробвах пак да я кърмя, обаче тя много малко сука и не заспа добре, след 30-тина минути се разплака и й дадох АМ, после си спа 3 часа и после си имаше доста пиш в памперса, после пак я кърмих, пак яде дълго към 40 минути и като предложих АМ изяде 5 мл и отказа да яде повече, сега спи, не е акала цял ден и се чудя дали изобщо е яла нещо като съм я кърмила, а и какво да правя...1-во днес е 7-ми ден от раждането и аз вчера цедих не повече от 30-40 мл., днес не съм цедила, чудих се след хранене дали да се цедя, ама така пък съвсем няма да остане нищо за детето, нали пък това стимулира производството на кърма, не знам какво да правя, другото което е, че една лекарка в болницата пробва да изцеди на ръка нещо понеже с помпата не ставаше, а тя мислеше, че нем оже да ми е толкова малко кърмата, ама и така и не успя и каза, че каналчетата ми били не знам си какви и зърната ми били също, обаче детето си суче много добре, захваща освен зърното и алвеолата и не мисля, че зърната са ми проблем, усещам как ми се напрягат гърдите и ме понаболяват, но като ги пипам не са много твърди, обаче като яде после си ги усещам по-меки все пак и тук се чудя, вариант 1: имам кърма, ама смотани каналчета и да не си докарам някой мастит, ако пия лактогонен чай и не се цедя, пък тя реално не е успяла да изсуче нещо и вариант 2: нямам кърма, каналчетата са ми ок, ама просто няма нищо какво да се яде, тук ми се струва по-ясно...и след всичките тези объркани мисли въпросът ми е, какво да правя? Да й давам да суче всеки път като се събуди, ясно, после да давам ли АМ и после да се цедя ли след като е сукала или не? А, и като не е акала цял ден, очевидно не е яла както трябва, а да отбележим, че тя се роди 2450, вчера на изписването беше 2400, качва вече, но си е мъничка и това ме притеснява много, а и да не се обезводни

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 19:09 от iva_angel

# 214
  • София
Скрит текст:
Според вас това нормално ли е?
http://mamita-bg.com/2013/07/03/tazi-korica-na-spisanie-vzrivi-sveta/
Аз на Canpol съм купувала еднократни гащи за миналото раждане, като и на мен ми бяха малки на бедрата.
Ходих да купувам подарък за един детски рд и установих, че по магазините има грандиозни намаления, така, че ако имате да набавяте дрешки за бебетата, сега е моментът. Peace
Иве, радвам се, че сте вкъщи.

# 215
Честито на новите майчета и да са ви здрави бебчетата! Наистина настана бебевалеж  Heart Eyes

blizna4e  - от нас имаш  fingerscrossed fingerscrossed И очакваме прекрасни новини утре!
mims_70  - честито прибиране вкъщи! Важното е че ти и бебка сте добре, а този така наречен доктор ще оставя без коментар!
jalina - успокой се мила, няма накъде все ще трябва да раждаме  Crazy
Агнес - банята не я мия, предоставила съм това изживяване на милото ми  Mr. Green
terpsyhora -  Hug и аз искам първокласник!

Бях на доктор днес, ще ходим вече по 2 пъти седмично на запис и доплер, понеже нещо с кръвотока става, бил намалял единия показател. На вас мерят ли ви кръвотока към мозъка на бебетата?
Това ставало по принцип преди раждане, но ако продължи да намалява ще правим секциото по-рано, по принцип трябваше да бъде около 20-ти, но док смята, че няма да изкараме толкова. А и бебчо е пораснал малко за една седмица, така че явно ще е скоро. Събота моля да стискате палци, пак ще ни гледат  Peace
Глупи - събота може да се видим на записите  Grinning

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 19 нови отговора.  Shocked

# 216
Ами, да и аз не усетих кога минаха 3 седмици. Далийка вече е на толкова. А какви бузки е направила.   Нямам търпение за прегледа на 12ти да видим колко е наддала.
И пак да пожелая успех и леко раждане на тези които са се запътили.

П.П. Слагам още снимки в снимката

# 217
Абе случи ми се нещо странно. От известно време имам едни бодежи на изхода на пикочните пътища, така да го нарека, все едно ти вкарват игла там. Последните няколко часа, освен честото ходене до тоалетната, нещо доста се засилиха тези бодежи. И преди малко както си седя, усещам нещо като ... както когато припуква газ в червата, но отпред. Отидох до тоалетната, защото съм чувала, че понякога като изтичат водите, се усеща нещо като пукане. Но не беше това, не ми е мокрило, нищо. Но като се изпишках,
Скрит текст:
имаше някакви бели работи - все едно трохи, но и по-едри, като парцалки. Уф как да го обясня. Sick
Кажете ми, че "е от бременността" и на вас ви се е случвало, че се шашнах сега.

# 218
Изтекоха ми водите Shocked
Айде умрях си от страх

# 219

irishka УСПЕХХХХХ! СТИСКАМЕ ПАЛЦИ

# 220
irishka - и от нас стиснати палци всичко да мине леко и бързо  Hug Успех!

# 221
  • София
Ива Ангел, по другите въпроси да се изкажат специалистите по кърменето, но поне на една част от твоите питания да отговоря, защото съм сигурна какво казвам, тъй като и аз съм имала тези съмнения и съм допускала грешки:

Не се притеснявай ,че докато се цедиш ще отнемеш от кърмата на бебето! Кърмата се произвежда НА МОМЕНТА, в който бебето суче или се цедиш и колкото повече дърпаш, толкова повече се синтезира. А и изцедената кърма така и така няма да я хвърляш, сипвай я в биберона, когато дохранваш, и после допълвай с АМ. Тя може да издържи доста часове на стайна температура и още повече в хладилника. Така че, моят съвет е: кърми малката, желателно и от двете гърди, стига да иска, после дозицеждай колкото можеш, пак и от двете гърди (но не прекалявай с усилията, да не се пък преумориш, че и изтощението не помага) и през останалтоо време гледай да си почиваш, доколкото е възможно. Ако може, нека някой друг забърква АМ, дохранва и сменя памперси. Успех!

Също така, аз бих ти казала да продължаваш да дохранваш с АМ още известно време, но гледай постепенно да намаляваш количествата, или пък дохранвай само на някои от храненията, но това вече бих искала и някой от ЛЛЛ да го потвърди.

Последна редакция: ср, 03 юли 2013, 20:38 от karlie

# 222
  • София
irishka,  fingerscrossed

# 223
  • varna
Irishka, спокойно, звънкай на докито и хайде към болницата - предстои да се запознаеш с бебо  Hug Стискаме палци!

# 224
Иришкеее - стискам палчета всичко да мине добре и да си гушкаш бебче  Hug Praynig Предполагам какво ти е, защото аз днес си представих ако е утре раждането ....значе успокой се и наистина мисли много позитивно  - това е среща, която си чакала 9 месеца Hug
Близначе- и на теб стискам палчета, да минава всичко бързо и лесно и да си гушнеш бебчо  Hug Praynig пиши моля те при първа възможност, да знаем че всичко е наред с вас....

Общи условия

Активация на акаунт