Отговори
# 465
  • София
Бейби, задължително трябва да кърмиш и през нощта! Минимум първите 20-30 дена, докато кърмата ти се регулира, а и след това не е хубаво насилствено да правиш големи нощни паузи, ако бебето се буди и е гладно. Направи всичко възможно да оставят бебето при теб напълно поне през деня, и го храни винаги щом е буден, но не по-рядко от на 2-2,5 часа. А нощем ходи да го кърмиш поне на 3-4 часа. Иначе, не се притеснявай от малкото количество, което можеш да изжцедиш, то първите дни е съвсем малко и с течение на времето се увеличава, а и аз през първия месец така и не можех да изцедя повече от 20 мл от двете гърди взети заедно, колкото и да се мъчех, пък бебето очевидно си е изяждало повече, защото наддаваше. Тоест, количеството изцедена кърма не е меродавно за количеството кърма, което реално имаш в гърдите си, просто понякога тя не може да излезе оттам с цедене, а само със сукане.

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 18:44 от karlie

# 466
Честито на новите мамита! Да са им живи и здрави бебчовците   bouquet

Катенце - няма да си сама в темата, нали и моят термин е края на месеца...

На мен хем ми се ражда да се успокоят тия хормони, хем не искам, защото си представям после какво ще е....Днес нещо съм се наежила на всички, искам да се карам с хората. Развиках се на майка ми, скарах се с магазинерката(защото ме излъга с парите), после спорих с една приятелка сума ти време, сега и ММ като се обади сигурно ще се скараме, защото няма да съм в добро настроение. ще чакам да ми мине, ако не няма да му звъня. Хормониии, хормониии - моля ви нормализирайте се!  Praynig

Глупи - супер, че си толкова често на тонове, поне ще си спокойна, че всичко е наред Simple Smile
Bellatw - стискам палчета!

# 467
Весе е как да не бързам, тя спечели безплатна фотосесия, сега остана само да се роди, направо си нямам търпение, фотомодел ще я правим  Laughing
Обаче се засрамих и реших да опитам номера с чистенето, изчистих цялата къща, изпрах на ръка сака за да взема да приготвя багажа за родилното, накрая май хванах дископатия, но изгледи за раждане няма, Кате мисля че знам откъде е проблема, нали ни писа вестителки, и сега трябва като родят всички тогава ние  Thinking
Жалина а ти поне някакви контракции имаше, аз цък, а и Катето не се е похвалила, та ние ще си чакаме.
Глупи аз очите тия дни не мога да й видя, та камо ли детегледачка да ми е, по-скоро ще забрави някъде бебето по дискотеките  Laughing
Данче сега се сетих, че и на мен вече две ми разправят да съм ходела до църквата ама аз нещо не загрях какво да правя там, в смисъл какво да кажа, но виж това което казваш не е лошо, може утре да свърша тази работа.

# 468
  • София
Верабел, жив и здрав да е малкия!
Добре дошла, Ема на Портокалчо!
Честита радост и на Бебооо!

bouquet  bouquet  bouquet

Бейби, радвам се за лукото раждане и, че вече сте си вкъщи Hug
Весе, аз така първият път бях много нетърпелива, исках да излиза, за да я видя, толкова съм била проста, че ми се раждаше още от 7ми месец /бившето ми гадже е седмаче и аз явно от това съм се ръководела, че няма проблем. Луда работа/. Сега хич за никъде не бързам. Не е леко, иска ми се да се приключва и всичко да минава, понякога ме е страх, но все ще родя.

# 469
Весето , честита рожба   bouquet 

Бейби - karlie  ти е казала съвсем правилно. От мен да добавя- прекомерното наливане с течности може да изиграе лоша шега след някой и друг ден, когато слезе кърмата. Пий , колкото ти се пие, но не се наливай излишно, че да не постигнеш обратен ефект. Това го знам от опит с Дари, а и сега една акушерка го каза същото на родилка, с която бяхме в една стая. Най-важно е честото кърмене  Hug От консултантката по кърмене, която идва у дома преди години знам,че в гърдите има много повече мляко, отколкото можеш да изцедиш. Отначало с Дари аз също цедях много малко ( 10-20мл) а постоянно ходех с помпата. Ще се отпушат нещата , бъди търпелива и кърми честичко  Hug
Не претендирам за правилност , ако съм дала грешен съвет, моля Скреч да ме поправи  Hug 

# 470
Весето , честита рожба   bouquet  

Бейби - karlie  ти е казала съвсем правилно. От мен да добавя- прекомерното наливане с течности може да изиграе лоша шега след някой и друг ден, когато слезе кърмата. Пий , колкото ти се пие, но не се наливай излишно, че да не постигнеш обратен ефект. Това го знам от опит с Дари, а и сега една акушерка го каза същото на родилка, с която бяхме в една стая. Най-важно е честото кърмене  Hug От консултантката по кърмене, която идва у дома преди години знам,че в гърдите има много повече мляко, отколкото можеш да изцедиш. Отначало с Дари аз също цедях много малко ( 10-20мл) а постоянно ходех с помпата. Ще се отпушат нещата , бъди търпелива и кърми честичко  Hug
Не претендирам за правилност , ако съм дала грешен съвет, моля Скреч да ме поправи  Hug  

Родилите вече мами - излизате ли вече с бебешорите на разходки ? Аз все още не съм излизала, но пък и количката е още на гардероба отгоре Simple Smile Случи се дъждовно, докато бях в болницата и не сме я изпрали .
Да похваля - поръчах си този комплект на Себамед - днес дойде - рамката е супер , голяма и стабилна , а козметиката се надявам да понесе добре на Василена.
http://sebamed.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0% … D1%80%D1%8A%D0%BA

Ух, без да искам го редактирах като цитат и сега не знам как да изтрия ...
Сори за двата поредни поста  Embarassed

# 471
  • varna
Еха, и днес бебевалеж  bouquet
Честито на Верабел, Портокалчо, Бебо и ВесетоГрозд! Да са живи и здрави мъниците и скоро прибиране вкъщи!

# 472
Здравейте, мили мои!
Честито на всички родили мами! Простете, че не мога да ви изброя поименно! Да са ви живи и здрави дечицата!!!   bouquet  bouquet  bouquet
Сърдечно благодаря за поздравленията!  Hug Иришка, верно провлачих крак - бебе през Юли  Blush
Не мога да ви изчета, защото не мога да седна да ям или спя, камо ли пред лаптопа. Моля се всички да сте добре!  Praynig
Специални благодарности на Хера, че ме държи в течение с форума!   bouquet
Ние от вчера сме си вкъщи, след малко проблеми. Забавиха изписването, загубихме една част от коланите на количката и в АГ объркаха името на детето  #Cussing out #Cussing out #Cussing out Написаха го ЮлиЯн, а той е ЮлиАн. Направо ме сринаха. Уж си оправиха грешката. Днес ходих да му взема акта за раждане, слава Богу там всичко е наред. Имам да оправям една камара административни работи.
Сега съм по цял ден с помпата, Юли ме изяде цялата, пуснах кръв, мязам на силиконовата долина и май ще имам проблеми с това  Cry За сметка на това, шев и кройката на четирибуквието ми е по-добре, да не казвам голяма дума.
Ще опитам скоро да покажа нашето творение в снимката.
Мисля ви всички, да знаете!
Прегръщам ви и дано успея да ви смогна.  Hug Hug Hug

# 473
Здравейте,
Честито на всички нови мами.
Аз имам ъвпрос, който сигурно сте дискутирали, но не мога да намеря еднозначен отговор.
Не мога да разбера инжекцията, която се бие при майка с отрицетелен резус фактор и бебе с положителен, поема ли се от здраваната каса или не? Дали някой е имал този казус? Във ВИТА май казаха, че си я купуваш сам, но ако се поема от здравна каса, това не е редно.

# 474
  • София
Дени радвам се, че се обади и сте добре с Юли. И ние те прегръщаме! Hug

Elenco аз имам този проблем с различните RH. Тази инжекция Анти Д-гамаглобулин СЕ ПОЕМА от здр. каса. Тя е безплатна. На теб може така да са ти отговорили, защото Вита е частна болница, тя няма общо с здр. каса.
Само едно уточнение, поема се от касата когато се поставя след раждането. Ако е по време на бременността си я купуваш ти.

# 475
честито на мама  ВесетоГрозд да им е жива и здрава Цвети и много да ги радва  Hug

# 476
Плами84,ти още ли си тук  Hug Сигурно е адски изнервящо да преносваш ,направо си се представям като кълбо от нерви !
Дени ,радвам се ,че сте добре вкъщи ! Разранените зърна в повечето случаи са следствие от неправилна поза или неправилно захапване на бебето.Ще се справите ,спокойно,не се колебай да търсиш помощ от ЛЛЛ  Hug

Честити мъхчета забравих да кажа   bouquet  bouquet  bouquet 
Честито на Верабел и на Весето грозд!
Хора ,аз много се изпотявам.Като заспивам и се започва едно потене по шията ,гърдите ,под гърдите....мокра ми е тениската чак Sad

# 477
Данче - не си сама в потенето, ако те успокоява...абсолютно същата работа и при мен - будя се мокра, сменям по две нощници на вечер. От хормоните е  Confused

# 478
Да честитя отново на новите мамчета. Живи и здрави бебенца, а на вас бързо възстановяване.
Аз също съм за края на месеца, така че вероятно и аз ще си стоя в темичката до край. Признаци няма като че ли за сега, освен съвсеееем леки менструални болчици и също толкова малки болчици в кръста.
 Приятна вечер на всички   bouquet

# 479
Жалина,аз понеже ставам да  изпишквам детето, понякога по 2 потника сменям Sad
Днес на обяд по изключение бях с тениска ,която отпред беше абсолютно мокра.Иначе само с потници спя ,с тънки презрамки и пак е страшно положението.Дано с раждането да отмине това ,да не продължи после и при кърмене ,че ще е неприятно много.
Ти как си ,нямаш ли някакви изгледи за раждане?Нали уж беше тръгнала работата Laughing
Джине и аз като теб,си мислех ,че може да се ражда спокойно след 7 месец,само дето бебето е по-малко  ooooh! Колко проста и неосведомена съм била:ooooh: Днес се зачудих ,близначето нали роди 3700 гр мъж ,ако беше изкарала до термин ,колко ли би могъл да порасте  Crazy
Ники не е писала днес Praynig То за нея сигурно ще разберем чак като се върне у дома с бебето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт