Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случи с бебето на Василена?
Какви са мненията на форума за ражданията на Илю и Гер?
Какви са мненията на форума относно болничните и липсата на информация за тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случи с бебето на Василена?
-
Какви са мненията на форума за ражданията на Илю и Гер?
-
Какви са мненията на форума относно болничните и липсата на информация за тях?
-
Какви са мненията във форума за подготовката за раждането и методите за предизвикване на раждане?
-
Какви са мненията на форума за случая със супенната ключица на бебето на Василена?

Но с това паднало коремче, непрекъснати контракции (подготвителни) и напълно изгладена шийка май няма да чакам дълго още. Даже лекаря от поликлиниката каза, че понякога помагали бебето да излезе по-раничко, но аз няма да се съгласявам в никакъв случай на такова нещо. А иначе си мисля - хвърлих се в паника, че ще раждам, приготвих всичко, стегнах багажа и така ми олекна, че вече не ми пука кога ще е и сигурно даже ще пренося

Не знам дали има нещо общо ... 

(Отразих ти поста, и още КАК!!!)

Добра идея е това изцеждане да е само до облекчение, не до край(макар че край, практически няма). Постепенно изцежданията би следвало да намаляват до окончателното им отпадане - тогава, когато кърмата се регулира според конкретните нужди на бебето. При всяка жена това се случва по различно време и зависи от различни фактори, като на пример колко често суче бебето, дали е на график или по-скоро когато то има нужда и по-често по-преценка на майката. Повечето бебета през първите 6 седмици имат нужда от често кърмене между 8 и 12 пъти за денонощие, като 8 е минимума и е добре да имат не повече от една 4 часова пауза от сън. Обичайно по-честото и неограничавано във времето, но все пак ефективно сукане, подпомага по-бързото регулиране на кърмата. Обичайно, когато кърмата се регулира гърдите се усещат спокойни и меки, а моментите на препълване и тежест стават по-скоро рядкост или липсват въобще.
Направо да се дигна и да дойда за чистене с теб