Отговори
# 510
Честито на новите мами   bouquet Да са им живи и здрави бебчетата!

Мисти - я да те питам - ти къде се опитваш да се измъкнеш рано- рано с този 7-ми?
Нали уж до края на месеца ще си стоим тука  Laughing
Аз пък си бях избрала 13 - ти, ама май няма да е  Rolling Eyes

Днес бяхме на доктор, оказа се че всичко ни е добре за сега и ще планираме дата от 19 до 22, имам време до понеделник да решим. При мен отпадат 21 и 22
Скрит текст:
- дядо ми почина преди години на тази дата
така че моля, който разбира от астрология нумерология / или други такива/ да ми даде съвет на 19 или на 20 да планираме секциото, че никак ме няма в тази сфера  Peace

# 511
Аз не мисля, че разбирам от астрология/нумерология, но съм се интересувала за някои неща.

Виж тези сайтове, може да са ти полезни:

http://www.zodiacbg.com/numerologiya/godina-na-razhdane/10973-as … -ni-v-semeistvoto

http://www.astrology.com.au/astrology/12-signs-of-the-zodiac/cancer.html

http://www.beinsadouno.com/old/astro/my_ascendant.php?calc=ok

Не знам доколко може да им се вярва, но ти си прецени.

На мен по-рано са ми гледали (беше позната, на непознати не бих отишла само да ме лъжат), каквото ми каза излезе вярно, а имаше неща които няма откъде да знае за мен...но сега малко не смея да е питам за детето. Всеки път ми казва, колкото повече питаме, толкова повече намаляваме шансовете нещата да се случат както е писано, нещо като да отчупваш парче по парче от скала...

# 512
  • София, св. Троица
ЛЛЛ:
Днес е трети ден след раждането.Йоан ми го дадоха на дванайстия час( #Cussing out),но не можа да засуче до вчера вечерта-в 18ч. му беше първото истинско сукане.Оттогава ми го даваха в 6ч сутринта,в 9,в 12,в 15,в 18 и в 21ч.През нощта не го даваха.Днес е сукал в 6,9,12,14:30 и 16ч.Преди малко изцедих и двете гърди-количеството е малко над линийката на 10 милилитра.Това много ме притеснява,кърмата ми дойде снощи и си мисля,че не му стига.Йоан спи спокойно по принцип,но си мляска и си търси гърдата,което ме навежда на мисълта,че остава ненахранен?Какво да правя?Сега си варя български лактогонен чай,пия вода.Дайте още идеи.

Здравей **Baby**,
Честито бебе Йоан  Hug  bouquet Да сте живи и здрави и много щастливи.  Hug

Разбирам, че за теб е било разтройващо, че сте били разделени и се е налагало да го кърмиш според наложения график от болницата. За съжаление все още в болниците, не всичко зависи от желанието на майката и потребностите на бебето. Важното е, че вече имаш възможност да си го кърмиш и че си така мотивирана за това. Обикновено позитивната нагласа и решителността помагат за бързото преодоляване на трудностите. Независимо какво се случва ти си най-прекрасната майка за твоето бебе, познаваш го по-добре от всички останали и твоята интуиция може да ти подскаже какво би било най-подходящо за него. Hug

Вече прекрасно се ориентираш в знаците, които Йоан ти дава, за да покаже, че иска да суче - върти главичка, мляска - действително това са ранните признанци за глад и е пркрасно, когато майката ги разпознава и предлага кърмене именно тогава.

Разбирам, че се притесняваш, че нямаш дпстатъчно кърма, защото изцеждаш малки количества. Това, че изцеждаш малко кърма, не е показател за количеството, което можеш да правиш. Много майки не могат въобще да се изцеждат и въпреки това кърмят успешно бебета си колкото дълго време пожелаят. Помпата не може да стимулира така добре гърдите, както едно ефективно и често сучещо бебе. Peace

В първите дни след ражднето коластрата е много малки количества( при едно изцеждане може да се събере в чаена лъжичка) и обичайно те са достатъчни за бебето. Бебето от свя страна пък има малко стомахче първоначално. колкото черешка, после става по-голямо като през първите една две седици е не по-голямо от прасковка. Ето защо и количествто, което си успяла да изцедиш всъщност би могло да е достатъчно. От друга страна това малко стомахче има нужда от по-често запълване, т.е. добра идея е да кърмиш бебето на по-малко от 3 часа. От една страна е малката вместимост на бебешкото стомахче, от друга страна кърмата за разлика от АМ се усвоява много по-лесно и бързо от бебето за около 30 до 90 мин. , което може да обясни защо кърменето бебета в първите седмици имат нужда от по-често кърмене, като оптималният вариант е между 10 и 12 кърмения и не по-малко от 8 за денонощие. При по-честото поставяне на гърда бебето от една страна има възможност да получва адекватно количество кърма, от друга страна може да стимулира гърдите по много по-ефективен начин гърдите. В тази връзка би ли споделила как се случва сукането при вас? Как усещаш гърдите си преди и след кърмене?  Как разбираш, че се е насукал на пример? Как усещаш зърната си? Дали вече сте си в къщи и ако така колко горе долу напишкани и наакани пелени има Йоан? Предлагаш ли у друго освен кърма - вода, чай, АМ, залъгалка?

Това, което би могла да направиш на първо веме, е да предлагаш кърмене на бебето винаги, когато видиш тези първоначлни признаци за глад, независимо, че е сукал известно време преди това. Понякога бебета имат нужда да правят по-чести сукания(пез 10-15 минути дори) и след което могат да спят по дълго. По този начин се зареждат с калории за по-дълъг период напред. В тази връзка е добре бебето да има не повече от една 4 часова пауза от сън за денонощие. В случай, че бебето е по-поспаливо може да е добра идея ти поемеш инциативата за хранене. Можеш да предлагаш и двете гърди на едно хранене и да ги редуваш, докато бебето се засити. Обичайно, когато бебето суче от едната гърда, кърма се отделя и в другата и обичайно най-много кърма се отделя по време на кърмене. Така че след като приключите с първата гърда и ти се увериш, че е добре изсукана, можеш да предложиш и втората, а след това при нужда да върнеш отново на първата.

Надявам се да имаш възможност да отговориш на въпросите ми, така мога да ти бъда по-полезна. Случват се понякога разни предизвикателства. Обикновено с някои малки реорганизации в кърменето, нещата се подреждат така както са най-добре за дадена двойка майка и бебе.

bouquet

# 513
Честито бебе Мартин! Жив и здрав да е!

Надявам се, че няма да ми се разсърдите, но само за да онагледя изчисляването на асцендента, взимам неговата дата.

http://www.beinsadouno.com/old/astro/my_ascendant.php?calc=ok

Мартин
06.07.2013
5.10
Приемам, че е в София,макар че според сайта е все тая къде е, защото Бг е малка
и излиза едно и също като се смени града
зодия рак
асцендент рак
луната се намира в близнаци

# 514
Честито на ВеситоГрозд - жива и здрава да е Цветелинка, а мама бързо да се възстановя!   bouquet

Честито на Теди192 -  жив и здрав да е Мартин и тя да се възстановява бързо и да се гушкат в къщи!

Мисти, този път няма да се размине с парцала  Laughing, иначе  като започне чистенето възражения нямам - по-голям педант е и от мен  Blush Blush

Whistling добре, че днес е облачничко ... може да се направи хубава разходка.

# 515
Gift - абсолютно съм съгласна, че разбират всичко. Аз на моята госпожица нали й говорих да се обърне с главата надолу и тя ме послуша  Heart Eyes Сега сме се наговороли за датата на раждането, за да може татко й евентуално да се прибере ...надявам се да ме послуша и този път, а да не прояви характер Simple Smile
miriana86 - аз съм хремава без да съм болна! Тонове сополчета сутрин без да съм болна....а като ревна гледай какво става.
tedi192 - да ти е жив и здрав бебока, да расте умен, щастлив и обичан   bouquet
Сандалке - и на мен ми казаха, че бебето се ражда, когато сме готови...било хормонално нещо си, нали сме свързани. Природата е толкова велика - просто се успокояваш и баааам - бебче  Heart Eyes

Аз да измрънкам - получих за втори път тая бременност крампа и сега така ме боли крачето - едвам си го влача. Нещо помага ли за тая болка - масажи, студено?

# 516
Още не съм излязла и първото за деня бебе вече е готово Grinning
Теди192,честит ви Мартин,да ви е жив и здрав!
Гифт,стискам палци на ТМ,дано да го одобрят fingerscrossedКак сте вие с бебчо,как се справяте,посвикнахте ли с новия живот?
Мисти,ТМ наистина е голям нарцис,не го кори,от бременността е,какво да го правиш-хормони Grinning Hug
Мириана,хремата е от подути лигавици,вследствие на хормоните,с раждането изчезва.
Хера,в най запушения ми период ползвах Ксилометазолин,вечер преди лягане за 5-6 дни,не е страшно,те действат локално,не могат да навредят.
Цвети,то е хубаво на всяка смяна на памперс,ако сте вкъщи да миеш дупето,иначе този Судокрем наистина е много добър,или на Катето кожата е здрава като гьон,но досега не се е подсичала,а нощем се е случвало да изкара по 5-6 часа наакана,ако не я усетя.
Wwwaz,тези въпроси зачестяват правопропорционално на приближаването на термина,в края вече са по три пъти дневно Laughing
Си-ти,май Пина или Близначето бяха вещи по тези окултни въпроси,но те са още в бокса,може би някоя друга мама да помогне... newsm78

# 517
  • София
Честито бебе Мартин на мама Теди! Нека да са здрави и обичани!  Hug

Криани, хубаво е, че и ти се отбелязваш  Peace Как е при теб? Нормализираха ли се нещата с кръвното?
Понякога те виждам отгоре, както и Пеперудката, Тинтири, а и други познати девойки. Е, можете някой виц поне да напишете  Laughing  Hug
Леки последни дни и нощи ви пожелавам всъщност!

Данче, Карли, и аз съм в отбора на ръчното изцеждане. Спомените ми от преди 100 години напомнят, че ръчно ми беше много по-ефективно, отколкото с помпа (тогавашните модели, де). Дано не съм забравила всичко  Laughing

Мисти, 7/7, викаш си си харесала? Хех, и аз така. Тогава ще направим точно 365 дни бракувани хора, та да видим, дали ще мога да поднеса подаръче....

За постовете на ЛЛЛ. Горещо ви съветвам, ако разполагате с някакво временце, да ги прочитате отсега  Peace Да не ви притеснява, че са тъй дълги и подробни - всъщност Айдин и Скреч повтарят многократно доста от информацията - предполагам, че това е заради факта, че знаят, колко са ангажирани новоизлюпените майчета и не могат да четат назад. Та, всяка получава съвсем индивидуален отговор. Много мило и благородно, ЛЛЛ, чудесни сте!   bouquet
И по този начин, и ние можем да научим разни неща още отсега - факти и способи, които да ни бъдат полезни при нужда  Peace
Ето, аз например вече имам набити в главата поне 2 неща (които да не ме притеснят, ако изникнат в ситуация):
1. Количеството кърма се стимулира най-добре от бебе-помпа, и ако човек смята, че няма, значи известно време трябва да си слага бебе на цица нонстоп.
2. Изцеденото количество не е показател има ли кърма, няма ли. Само бебето е показател.

Гифтче, стискам палци и аз, много силно стискам!!!!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 518
Теди192 честит син Мартин !! Да е жив и здрав и много да ви радва   bouquet

Жалинка
- нищо не ми помагаше на мен . А мръдна, а заболи още повече.. а следата от болката в прасеца си стоеше дълго след това. Ще отмине, но след раждането ..

Сандалка , напълно подкрепям казаното от тез за ЛЛЛ и се присъединявам към благодарностите към момичетата   bouquet
За цеденето на ръка - и аз бях по-продуктивна по този начин, но то се случи доста след като се цедях с помпа а и след като бях хванала цаката за себе си как да цедя. Действително ми беше по-лесно и бързо, отколкото с помпата .

Аз искам да питам нещичко за конците в дупето, дето сами си падат и не се ходи в болницата да ги махат .. След колко време падат и какво да очаквам .. Като се мия напипвам кончетата ,острички като бодлички и ми е чудно какво ще се случи и как точно падат .. трябва ли да ги видя, какво ли .. ( миналия път ми ги махаха в болницата смед време и затова сега съм неподготвена ) Благодаря предварително  Hug

Прегръдки на всички и леко раждане на тези, за които големият ден е днес  Hug

# 519
# 520
Хера и аз цялата бременност бях много зле с хремата. Първо бях болна, после алергията ме почна която ме държи по 4-5 месеца. И преди месец о чудо, сополите изчезнаха и аз пак дишам нормално.

Първо пръсках Куикс с алое вера, нищо не правеше и накря като стана зле положението започнах муконазал плюс. Знам че не става за бременни, но при мен положението беше толкова тежко, че само така можех да дишам отново. Накрая установих, че като спя на отворен прозорец полуседнала  се понасят нещата и пръскам по-малко. Иначе не съм пръскала редовно, само като се запуши крайно носа или преди да си легна. Взех си и нисита спрей, също ми помогна.
Моята гинеколожка ми изписа едни капки с борови иглички, каза че ги е ползвала, аз си ги купих, но така и не ги пробвах, защото ми мина носа. Ако искаш мога да ги видя как се казват, май бяха около 4лв.

Честито на новите бебчета Simple Smile)

Ние сме готови отдавна, ама нещо не иска да излиза, приятелки нямам с които да ходя, а и трябва аз да карам, а изобщо не съм сигурна с детето и бременна.

Мисти не им се ядосвай, ами хващай багажа и идвай при мен Simple Smile) Ще изгоним моите при твоите и ще седим и ще си мрънкаме заедно Simple Smile

Флай, ти си машина, признавам те Simple Smile) С три деца и въпреки това намираш време за нас.

За кърменето не се притеснявам изобщо, може би за това съм една от най-спокойните. С Марти се кърмихме успешно година и 7 месеца. Единственото което правих е да слушам детето какво иска. Да имахме и тежки моменти и болки, но като за първи път съм супер доволна. Прости си наложих, че ще се кърмим и няма да му давам АМ и така и стана. Попаднах и на прекрасна педиатърка, която не спираше да ме подкрепя и да ми помага с кърменето.

Хайде сладурки, приятен слънчев ден от мен

# 521
Хера и аз цялата бременност бях много зле с хремата. Първо бях болна, после алергията ме почна която ме държи по 4-5 месеца. И преди месец о чудо, сополите изчезнаха и аз пак дишам нормално.

Първо пръсках Куикс с алое вера, нищо не правеше и накря като стана зле положението започнах муконазал плюс. Знам че не става за бременни, но при мен положението беше толкова тежко, че само така можех да дишам отново. Накрая установих, че като спя на отворен прозорец полуседнала  се понасят нещата и пръскам по-малко. Иначе не съм пръскала редовно, само като се запуши крайно носа или преди да си легна. Взех си и нисита спрей, също ми помогна.
Моята гинеколожка ми изписа едни капки с борови иглички, каза че ги е ползвала, аз си ги купих, но така и не ги пробвах, защото ми мина носа. Ако искаш мога да ги видя как се казват, май бяха около 4лв.

Честито на новите бебчета Simple Smile)

Ние сме готови отдавна, ама нещо не иска да излиза, приятелки нямам с които да ходя, а и трябва аз да карам, а изобщо не съм сигурна с детето и бременна.

Мисти не им се ядосвай, ами хващай багажа и идвай при мен Simple Smile) Ще изгоним моите при твоите и ще седим и ще си мрънкаме заедно Simple Smile

Флай, ти си машина, признавам те Simple Smile) С три деца и въпреки това намираш време за нас.

За кърменето не се притеснявам изобщо, може би за това съм една от най-спокойните. С Марти се кърмихме успешно година и 7 месеца. Единственото което правих е да слушам детето какво иска. Да имахме и тежки моменти и болки, но като за първи път съм супер доволна. Прости си наложих, че ще се кърмим и няма да му давам АМ и така и стана. Попаднах и на прекрасна педиатърка, която не спираше да ме подкрепя и да ми помага с кърменето.

Хайде сладурки, приятен слънчев ден от мен

Здравей! Моля те, сподели коя е педиатърка на детето, от много време търся, но нищо не намирам, щото и без това не ги познавам докторите. Много ми трябва нормален доктор и човек в района на Плиска, Младост, Гео Милев, Слатина...
Мерси предварително!

# 522
За съжаление, моята се мести в неонатологията на 2ра градска, и не се знае дали ще може да поеме и моето дете. Разбрали сме се като родя да и се обадя и да преценим, но ако не стане и аз трябва да търся и за двете деца. Така, че и аз приемам предложения.

# 523
  • София
Честити нови бебечета на майките   bouquet 

# 524
Относно хремета -на мен единствено ми помагаше физиологичен разтвор.Продават го в аптеките на дозички.Това ме спасяваше цяла зима.Ефекта е мигновен,препоръчват го на бременни,бебета и

Общи условия

Активация на акаунт