ЕВРОВИЗИЯ - Denmark 2014 / (тема 16)

• 24 985
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
12т.2002 – Marie N – I wanna -  Латвия
10т.1997 – Каtrina&The Wawes – Love shine a light – Великобритания
8т.1996 – Eimear Quinn – The voice – Ирландия
7т.2001 - Tanel Padar, Dave Benton& 2XL  - Everybody – Естония
6т.2000 – Olsen Brothers – Fly on the wings of Love – Дания
5т.1998 – Dana International – Diva -  Израел
4т.1999 – Charlotte Nielsen – Take me to your heaven – Швеция
3т.2005 – Helena Paparizou – My number one – Гърция
2т.2004 – Ruslana – Wild dances – Украйна
1т.2003 – Sertab Erner – Everyway That I can – Турция

# 586
Май имало и стил етно-джаз  Grinning   Eurovision 2008 - Moldova - Geta Burlacu Жалко за хубавата тема.

# 587
12 - 2000 – Olsen Brothers – Fly on the wings of Love – Дания
10 - 1997 – Каtrina&The Wawes – Love shine a light – Великобритания
8 - 1996 – Eimear Quinn – The voice – Ирландия
7-  Tanel Padar, Dave Benton& 2XL  - Everybody – Естония
6 - 2004 – Ruslana – Wild dances – Украйна
5 - 1998 – Dana International – Diva -  Израел
4 - 2005 – Helena Paparizou – My number one – Гърция
3 - 2003 – Sertab Erner – Everyway That I can – Турция
2 - 1999 – Charlotte Nielsen – Take me to your heaven – Швеция
1 - 2002 – Marie N – I wanna -  Латвия

# 588
Ето и резултатите

# 589
Швейцария (SRF- немскоезичен) е отворила уеб-портал за качване на песни  за Евровизия 2014 г. http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos  -  вече могат да се слушат 16 песни, които ще се увеличават до крайния срок 28 октомври 2013 г.  Една изпълнителка Melis Bilen е качила 5 свои песни! Чрез онлайн гласуване от зрители и професионално жури ще бъдат избрани 9 песни.

Втори тур - избраните 9 песни на SRF + 6 песни от RTS (френскоезичен Radio Télévision Suisse) и 3 от RSI (италианскоезичен) ще се представят на живо пред експерти, които ще оценяват музиката, вокалното и сценичното присъствие.
Финал-1 февруари 2014 с общо 6 песни: 3 песни (SRF), 2 песни (RTS) и 1 песен (RSI)

# 590
  • Norge
Исис, и аз ти благодаря за поздрава!! Hug
С теб определено имаме допирни точни в ...стиловете  Heart Eyes
А това молдовското не бях го чувала досега, би могло да е страхотна песен, жалко, че подобни уклони Simple Smile  рядко биха получили оценка на подобен конкурс.

Само забележка, винаги ми е забавно с думата “конкурс“: при мен тя означава “банкрут“  Grinning Само последната буква е повече Ш отколкото С. Но все си е катастофа.  Joy

# 591
Някои от швейцарските предложения са в съвсем суров вид. Но други са се постарали да представят добри записи  Хареса ми http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos/too_good_to_be_losed    

Последна редакция: вт, 01 окт 2013, 15:50 от Isis

# 592
Към момента групата на твърдо отказалите се да участват в Евровизия 2014 включва:
Монако, Мароко, Андора, Люксембург, Чехия, Словакия, Хърватия, Кипър,Турция.

Песните в швейцарския SRF се увеличават по-малко -с рок, гръцки участник - към 28.10. ще има голям наплив.

# 593
  • Norge
Страни(! Simple Smile ) като Монако, Люкс. и Андора мога да ги разбера. Би ги водил единствено олимпийският принцип, това е ясно на всеки. Едно изключение би било веднъж на сто години, предполагам. Мароко ...там съвсем други неща са под въпрос за мен. Но при желание биха могли да се присъединят към новосформираната група за изток?

# 594
  • MJF
Кипър и Турция като гледам са "новоотказалите"

# 595
  • в 1001-та нощ
Имате ли идея - кой стои за новия (мисля беше турски) конкурс  Rolling Eyes Странно ми е неприятно това разделяне, но всичко е въпрос на интереси - спор няма  Blush

# 596
Шош,нем.Турция се отказа от участие още тази година.

Алена,Турция заяви, че няма да участват 2013/2014, защото са против Големите 5 да участват само във финалаи за това разширява някакъв техен фестивал (на който се изпълнявали само песни на турси) и създават свой конкурс,в който да участват турски автономни области и страни от средна Азия като Казахстан, Киргизстан, Туркменистан ...+  всяка държава от Европа която има желание да се изяви.

Пък Мароко само една година е участвала на Евровизия и е ман е някаква тайна,че няма да го стори пак ако Израел е участник.

Обаче ще ви пусна един киргизски изпълнител  Laughing

# 597
  • в 1001-та нощ
Съгласна съм, че привилегията е отживелица, обсъждано ли е до сега да отпадне  Rolling Eyes

# 598
Alena , привилегията на „Големите 5” (от 2000 г.-Великобритания, Франция, Германия и Испания; и Италия(2010)) за автоматично класиране на финала на Евровизия) е заради най-големия им финансов принос в конкурса в сравнение с другите участващи държави.
http://www.eurosong.net/archive/esc1999.pdf   т.V.3.    Отделно  Франция, Германия и Италия са сред основателките на конкурса http://en.wikipedia.org/wiki/Eurovision_Song_Contest_1956

Независимо от тази привилегия, доста от песните им не се класират на добра позиция.

# 599
  • Norge
Дали на “по-високо ниво“  Simple Smile е обсъждано не знам, но ние   Grinning разменихме няколко мнения по темата по-рано през годината. Май бяхме общо взето единодушни, че в един момент тази привилегия на петте страни играе срещу тях. Откак конкурсът беше разделен на етапи, край всички страни, явяващи се в предварителен кръг, се шуми дни наред. Докате те остават някак изолирани.

Мен не ме дразни по никакъв начин техният специален статус, той е съвсем логичен, но си мисля, че е време тази им привилегия да намери някаква по-друг израз и да не ги ощетява откъм интерес от страна на зрителите.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт