ЕВРОВИЗИЯ - Denmark 2014 / (тема 16)

• 24 984
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Привилегията не е толкова заради самите пари, защото примерно една България плаща само 3-4 пъти по-малко от Италия или Испания.  Причината е най-вече в големите пазари и рейтинги, които се постигат там всяка година. Един финал без тези държави би бил рейтингова катастрофа за един конкурс, който всяка година отчита над 120 милиона зрители и е магнит за рекламодатели Wink

# 601
Кандидатката с 5-те песни в швейцарската класация Melis Bilen е от Турция - хората търсят изява след като страната им се е отказала. Допада ми нейната песен Too Good to be Losed. И миналата година в предварителната селекция участваха чужденци, но по принцип предпочитат швейцарци.

Eurovision Bulgaria   bouquet  Ще очакваме новини от теб.

# 602
Що така нещо не ми се получава да послушам от швейцарските песни. Там където трябва да има видеоплейър е едно бяло празно квадратче. 

# 603
Морфи, сайтът на SRF (Schweizer Radio und Fernsehen) вече е ОК -.крайният срок е 28.10.  http://www.eurovisionplattform.sf.tv/videos  Защо не го направят така и у нас!

Днес, за Исландия е крайният срок за представянето на евровизионни песни, съответно 9 октомври за Албания.

# 604
  • в 1001-та нощ
Някои страни - толкова рано избират  Blush

# 605
През декември ще гледаме:
20.12.2013 г.- полуфинал 1 - Албания
21    - полуфинал 2 - Албания
21    - Шоу 1- Литва
22    - Финал Албания
28    - Шоу 2 - Литва
28    - Серия 1- Финландия
31.12.1013 г.. – Финал Русия

Литва има промяна в правилата за националната селекция за Евровизия:  изпълнителите и песните ще се избират поотделно и после продуцентите ще разпределят 20 избрани песни към избраните изпълнители. Преминавайки през отделните шоу-вечери тези 20 песни ще бъдат сведени до 4 най-добри изпълнения в националния финал на 8 февруари 2014 г.   Евровизионната сага започва на 14 декември със специален юбилеен концерт в чест на 20-годишното участие на Литва в Евровизия.

# 606
Унгарската публична телевизия MTVA е отправила призив за изпращане  на кандидатури до 1 декември. Националната селекция наречена A Dal ще се състои от два полуфинала и финал. Финалния вот ще бъде 50/50 жури-публика. Не знам дали досега се е пеело само на унгарски, но в статията пише, е песните може да бъдат на унгарски, на английски или на някой от езиците на малцинствата в Унгария. Мисля, че това се обявява като новост. От друга страна се напомня, че конкурса е за песен и телевизията си запазва правото да смени певеца, певицата или групата, която ще изпълни избраната песен. Спомням си, че такава смяна имаше в Грузия - смениха певицата на Eldrine и смяната беше за добро.

# 607
Датчаните имат депозирани 872 евровизионни песни!
А песните, качвани в швейцарския SRF постепенно се увеличават. Случайно прослушах едно добро данс парче, но ....изпълнителят е с предпочитания към женската визия. Понякога си мисля как някои се загрозяват заради егоцентризма си.

# 608
За съжаление, не мога да коментирам клиповете, защото настоящия ми нет е бавен и не зарежда клипчета/зарежда ги, но много бавно/. Мога само да чета. Но мисля, че не изтървавам кой знае колко.

# 609
Ох, аз покрай университета нямам време да чета много. Исландия вътрешна селекция ли правят?

# 610
Я да пусна на Ерик Сааде - Coming Home.Приятно ми е да я слушам Blush Пък и обичам пясачливи клипове Heart Eyes

# 611
Тази сутрин си тананикам тази песен. Чух я преди 2 дни в предаването "Ретро" по Канал1. И си мисля, че хубавите песни не остаряват.
Йорданка Христова и Боян Иванов - Пръстен на ръката (1975)
http://www.youtube.com/watch?v=G7hN0BRvSak

# 612
  • Русе
    Здравейте! Отдавна не съм влизала в темата за Евровизия и съм приятно изненадана да видя колко много сте изписали! Както очаквах, БНТ още не са измислили нищо, а другите държави започват вече пресяването на песните. Шведите например ще избират от 2628 песни!
    Надявам се от БНТ да успеят да ме изненадат приятно, но засега съм песимист по отношение на нашето участие - не защото нямаме можещи млади изпълнители, а защото нямаме стратегия за участие в Евровизия. Имам впредвид - дългосрочна стратегия. Всяка година се сменят правилата, всичко се прави в последния момент... Да не говорим, че така и не дочакахме клипа към песента на Елица и Стунджи, който уж щеше да бъде с много наши известни спортисти.
   За да не завършвам поста си песимистично - очаквам по-чести включвания от Eurovision Bulgaria, надявам се - само с добри новини Peace

# 613
БНТ тези години се намира в много бурни води на постоянни промени, свързани с преоборудването на телевизията (струващо доста пари), навлязлата цифровизация и така нататък. В тази обстановка не е възможно да се реализира смислена стратегия в дългосрочен план (иначе подготвена такава за Евровизия има). Всичко зависи от финансите, когато се изясни бюджетната рамка, ще се определи и процедурата, по която ще се реализира конкурса. На всички ни се иска нещата да стоят по друг начин, но БНТ не е SVT, както България не е Швеция за съжаление.

# 614
Прочетох нещо странно - сръбския вестник "Вечерни новости" Горан Брегович е получил предложение да композира песен за представянето на Украйна на Евровизия. Отначало той не бил много заинтересован, но му предложили 50 000 евро и той накрая приел. През 2010 Брегович беше автор на сръбската песен, изпълнена от Милан Станкович.
http://novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:459963-PROCITAJTE-Kako … u-da-radi-za-njih

Общи условия

Активация на акаунт