Няма проблем да се замразяват домашни пюрета. Има само няколко правила, ако мога така да ги нарека

След като направиш дадено пюре, го насипваш във формички. Може и за лед, а може и в специални. Покриваш с найлоново фолио и замразяваш. Целофанът е по-добър вариант от фолиото, защото е по-дебел. Фолиото може да се скъса при отлепването му. След като пюрето се замрази го вадиш от формичките и слагаш в торбичка за фризер, като надписваш на коя дата е замразено. После вадиш колкото кубчета искаш, размразяваш и храниш.
Зеленчукови и плодови пюрета се съхраняват 4-6м.
Месни и рибни - до към 2 месеца.
Смесени - зеленчуци и месо - до към 2 месеца.
Можеш да замразиш направо отделни порции плодове и зеленчуци, също и месо/риба. Аз така направих миналата пролет. Купих тиква, нарязах на единични порцийки, сварих на пара, загънах всяко парченце в целофанено фолио и замразих. После само вадех, размразявах, пасирах и давах. В момента имам замразено месо на единични порцийки.
Аз също мисля да замразя някои продукти. Готови пюрета не, тъй като през зимата бебочко ще започне да яде по-едра храна и пюретата ми се виждат малко ненужни. Пък и едрите парчета винаги могат да се пасират при нужда.
Зеленчуците могат да се бланшират преди замразяване, но аз не мисля да го правя. Или сурови, или варени на пара.
Ако решиш да ползваш стъклени бурканчета за замразяване, ползвай само такива, на които изрично е указано, че стават за замразяване. Иначе могат да ти се спукат от ниската температура. Имай предвид също, че при замразяване пюрето увеличава обема си, затова не пълни догоре бурканчетата. НЕ замразявай пюрета с мляко/кърма. Добавяй млякото/кърмата след размразяване.
ТУК има интересна статия с таблици как се променят различните продукти при замразяване.

ПП: май исках още нещо да напиша, обаче забравих

