Търся електронна книга - тема 4

• 126 634
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Това е вярно. Съгласна съм да дам 4 лв за книжка под наем и ако ми хареса после да дам още 7 лв, за да я имам на хартия, и да си я препрочитам. А може и да измислят нещо от рода на възможност ако си я вземал под наем след това да ползваш отстъпка за хартиената. Но в момента изборът е да дадеш 7 лв за книжка, която може и да не ти хареса/а както казва big pufana дали можеш да я върнеш?/, или да не ги дадеш...

# 541
И от личен опит (просто ми беше интересно) мога да ти кажа, че един добре форматиран .epub файл има нужда от доста работа.
Така че да, е-книгата си искат някакво форматиране.

Каси, не ми отговори на въпроса за връщането на книги. Защо така?

Технически погледнато .epub е xml формат и е с оупън сорс, което отново е текстови файл. Каси нямам нищо против твоя личен опит, но не мисля, че издателите имат право да издевателстват над нас клиентите, с измислени права върху електронните книги. Колкото струва една хартиена книга, толкова и да струва електронната. Цената на електронната трябва да е по-малко от хартиената поне с 60%, за да се продава успешно. И още нещо, ако една книга ми хареса, било то хартиена или електронна, аз винаги ще си я купя! Винаги! А тази, която съм подлъгана да купя с милиардния си разход за ПР, бих искала да върна и да си получа парите обратно. Явно има доста неща за изглаждане с потока от информация, дано сме живи да видим докъде ще стигне пророкът Оруел.

Съжалявам, но нещо съм го пропуснала този въпрос. Според мен има логика да могат да се връщат книгите, но... първо, доколкото знам те се третират от друг закон (този за интелектуалната собственост, мисля)... второ, според мен типично по български къде е сигурността, че повечето хора няма да твърдят, че книгата не им е харесала само за да си вземат парите?...
Това са само мои разсъждения, не съм особено компетентна по въпроса. Аз също съм била подлъгана да си купя книга която да е под всяка критика. Такива книги ги продавам, след което много внимавам с книгите на конкретното издателство или автор.

Колкото до формата... Технически погледнато да .epub е xml формат и е текстови файл, но текстови файл които има нужда от оформяне, т.е трябва да се плати някой да го направи. Казвам го като човек които се е занимавал с предпечат, на мен ми отне също толкова време за форматиране на един .epub, колкото и за предпечат на хартиена книга.

За е-книги и цената... И на мен ми се иска е-книга да е с 60% по-евтина но не виждам как точно ще стане, освен правоносителите да намалят хонорара за правата си. Не може да се прави паралел с американските книги, за които не се плащат такива права, да не говорим, че реализираният им тираж на хартиени книги или продадени е-книги е в пъти по-висок. Още повече, че първата работа на един американец кагато си купи е-книга не е да я хакне. Да съзнавам, че при тях съпоставката между цена/заплата е друга, но... не мисля, че сканирането на новоиздадени книги е решение на проблема.
Тук нещата опират до икономика: колкото по-малки са продажбите, толкова повече скачат цените, докато накрая се спира изцяло издаването.... просто се въртим в омагьосан кръг.

Това е вярно. Съгласна съм да дам 4 лв за книжка под наем и ако ми хареса после да дам още 7 лв, за да я имам на хартия, и да си я препрочитам. А може и да измислят нещо от рода на възможност ако си я вземал под наем след това да ползваш отстъпка за хартиената. Но в момента изборът е да дадеш 7 лв за книжка, която може и да не ти хареса/а както казва big pufana дали можеш да я върнеш?/, или да не ги дадеш...
Другата страна обаче на монетата е когато дадена книга се хареса? Защо не се закупи тя и останалите от серията? Мисля, че тук има достатъчно примери с това. "Много ми хареса, може ли да ми пратите останалите"

Просто винаги има две страни на проблема и е добре да се замисляме не само как на нас ни е удобно.  Peace

# 542
Някой да има или да знае къде има книжките на Джон Грийн - "Къде си, Аляска?" и "Вината е в нашите звезди" и на Стивън Чбоски - "Предимствата да бъдеш аутсайдер"?

# 543

Другата страна обаче на монетата е когато дадена книга се хареса? Защо не се закупи тя и останалите от серията? Мисля, че тук има достатъчно примери с това. "Много ми хареса, може ли да ми пратите останалите"

Просто винаги има две страни на проблема и е добре да се замисляме не само как на нас ни е удобно.  Peace

Има и достатъчно примери "Толкова хвалена книга, а не струва, съжалявам, че си я купих"...

Каквото съм чела  и ми е харесало, си го купувам и на хартия.  Затова казах, че си очаквам благодарственото писмо, че поддържам жанра, издателството и "други колеги". Crazy

# 544

Просто винаги има две страни на проблема и е добре да се замисляме не само как на нас ни е удобно.  Peace

Има и достатъчно примери "Толкова хвалена книга, а не струва, съжалявам, че си я купих"...

Каквото съм чела  и ми е харесало, си го купувам и на хартия.  Затова казах, че си очаквам благодарственото писмо, че поддържам жанра, издателството и "други колеги". Crazy

Факт е и това. Не съм искала да засегна лично теб, това е просто мое наблюдение.
Колкото до благодарствено писмо....  дано го дочакаш  Joy
те пък може да чакат извинително, от всичи които само гледат наготово Laughing

ПС: Относно "Толкова хвалена книга" аз лично ги избягвам като дявол от тамян. Освен ако няколко човека с които имаме близки вкусове не ми ги препоръчат. Не ме интересува колко са хвалени из интернет и колко шум се вдига.

# 545
  • В най - голямото село
Някой да има или да знае къде има книжките на Джон Грийн - "Къде си, Аляска?" и "Вината е в нашите звезди" и на Стивън Чбоски - "Предимствата да бъдеш аутсайдер"?

Дай ми мейл. Имам едната от трите на английски ако искаш. Довечера ще погледна коя.

# 546
  • Варна
Някой може ли да ме изпрати Историкът на Елизабет Костова? Свалена е временно от читанката, а колежката ми я дочела до средата.
Благодаря предварително
krassimirast@abv.bg

# 547
  • София
Готово, Красе, пуснах ти я на мейла  Peace.

# 548
  • Варна
Готово, Красе, пуснах ти я на мейла  Peace.
Благодаря ти, много

# 549
  • София
Здравейте искам да помоля ако се намира на някой Първата дама-Сюзън Елизабет Филипс .Благодаря ви много   bouquet  bouquet  bouquet
shebek1733@abv.bg

# 550
  • Според сезона
Здравейте искам да помоля ако се намира на някой Първата дама-Сюзън Елизабет Филипс .Благодаря ви много   bouquet  bouquet  bouquet
shebek1733@abv.bg

http://www.escape-bg.net/torrents-details.php?id=8473

# 551
Мда...,след дълбоки размисли реших,че трябва да мина бърз опреснителен курс по руски ,при тях поне такива простотии като при нас няма.

katia89-пращам ти я.

# 552

Дай ми мейл. Имам едната от трите на английски ако искаш. Довечера ще погледна коя.

Благодаря за предложението, но не ми върши работа на английски...
Някой ако предлага някоя на български - ще съм благодарна.

# 553
  • София
Точно тези излязоха преведени съвсем скоро и ме съмнява да ги има някъде по нета на български.

Иначе... някой да има "Шадоус Фол" на Саймън Грийн и "Шепоти" на Кунц? "Шадоус Фол" е съвсем новичка, така че нямам надежди да я има някъде по нета, а и съвсем скоро има Алея на Книгата, та ще проверя там и не държа твърде на електронния вариант. "Шепоти" обаче уж не е нова, а нещо не я виждам по нета.  newsm78

Скрит текст:

# 554
kukundrelka много благодаря за книгата!

Общи условия

Активация на акаунт