Търся електронна книга - тема 4

• 126 582
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте,търся книгата "Любовникът на лейди Чатърли" на Д. Х. Лорънс. Благодаря предварително.

Мейла ми е rositsa_mitova@abv.bg

И аз наскоро я търсих, на доста места, намерих я само на английски и руски във флибуста, не знам дали те устройва. Има различни формати:

http://flibusta.net/b/277797
http://flibusta.net/b/69561

# 661
  • Пловдив
Здравейте,

"Любов" на Елиф Шафак има ли я вече в е-вариант?

# 662
Здравейте,

Заповядай от тука

# 663
  • Пловдив
Здравейте,

Заповядай от тука

Благодаря много!  bouquet

# 664
  • Пловдив
Здравейте, търся Петте четвъртини на портокала и Бонбонени обувки на Джоан Харис. Ще съм благодарна, ако някой ми ги изпрати
Скрит текст:

# 665
Здравейте, момичета, издирвам "Не дърпай дявола за опашката" на Джон Вердън; и се надявам, че някоя от вас може да я има каширана някъде и да ми я прати Hug Hug

Скрит текст:

# 666
Търся четвъртата книга на К.Паолини "Наследството".

# 667
Скъпи дами! Малко се поизгубих напоследък, но се занимавах с едни полезни неща, с които искам да ви запозная. Някъде далеч назад в темата бях написал, че ако тези идиотии с Читанката продължават, ще ме ядосат и ще измисля нещо. Ами..., ядосаха ме. Това, което измислих, можете да си дръпнете от следния линк:

http://dox.bg/files/dw?a=765fd11726

Ако нещо ви затруднява, можете да ми пишете на:

Скрит текст:

# 668
  • В две мънички очи...
Ще чакм развитие, на мен идеята ми допадна Simple Smile

# 669
  • Ямбол
Читанка вече предлагат да се свали и зареди виртуална библиотека на всеки компютър. Така вече даже някой да спре сайта, всеки ще си има цялата библиотека на компютъра си.
Не знам как работи, в смисъл дали товари много или е лека, но ако се наложи ще си я дръпна.
Засега обаче отлагам, понеже имам доста свалени книги.

....Това, което измислих, можете да си дръпнете от следния линк:

http://dox.bg/files/dw?a=765fd11726
....
Не можах да разбера какво си измислил.

# 670
На мен също ми допада идеята. Простичко и ефективно изглежда.

# 671
Лилянa. Читанка всеки уважаващ себе си читател си я е свалил и си я обновява. Няма какво да ти товари, това не е програма, а сборник от книги, които да си четеш - около 28000 книги (заемат по малко от 6 ГБ).

Това, което се крие зад линка, всъщност е проект, който ще ни позволида си обменяме книги по пощата без да питаме може ли някой да ни я прати. Предлагам да се направи едно централизирано хранилище на заглавията на книгите, които имаме (не самите книги); чрез една програмка ще можеш да влезеш в хранилището, да си намериш книжката и да си я поискаш с имейл от един или повече човека... Не се ходи по сайтове, никакви явни неща няма. Програмката изпълнява функцията на сайта Чети.ме, само че работи на твоя компютър, т.е. никой не те вижда... Единственото, което трябва да се направи, е всеки да обяви какви книги има. Колкото повече хора предоставят заглавията на книгите си, толкова по-голям ще е списъка с книги и по-малко ще се наложи да се търси по библиотеки - трябва само да си пуснеш програмката и да провериш...

# 672
Допълнение. Сървърът вероятно ще бъде в САЩ и само аз ще знам къде е, макар че няма проблем да е и в България.

Всеки, който иска да сподели заглавията си, няма от какво да се страхува - в базата данни съществува само неговият имейл (и книгите, които са свързани с този имейл) - по принцип трудно може да се намери човекът, стоящ зад имейла, пък и той не прави никакво престъпление, като казва какви книги има. В целия проект няма нищо незаконно, макар че ще има скърцащи зъби... 

Единственото, което трябва да направи всеки желаещ, е да си поправи заглавията на книгите, както е указано в линка - това е и в негов плюс, защото книгите му ще са наредени по автор в папката му с книги на компютъра. После чрез програмката ще качи описанията на книгите в базата данни (за секунди). Могат да се качат 10 книги днес, 15 утре и т.н. По всяко време всеки ще може да добавя и изтрива книги (само неговите).

Самата програмка ще е готова след 10-на дни и няма да изисква инсталация.

Надявам се да беше разбираемо...

# 673
Какво ще стане ако 2-ма потребители имат дублиращи се книги в списъците си и имат различни мейл адреси? Ще се индексират книгите и на 2-мата ли?

# 674
  • В две мънички очи...
С  една такава програмка вече спокойно ще може да се четат и издадените книги в последните 3 години, както знаете след атаката през 2010, Читанка намери един компромисен вариант с българските издателства като не се качват най-новите книги. Екипа, който помага да се изгради тази толкова богата библиотека спазва това правило и поради тази причина се появяват новоиздадените книги след години.
Само че напоследък в темата започнаха да се дават много линкове или да се изпращат новоиздадени книги и от постовете в темата се разбира лесно кой е разпространил. Доколкото разбрах е имало и ЛС към някои потребители във връзка с това. Затова и ПанЖоро реши да намери начин по който да се защитят потребителите които имат новите книги и са решили да ги споделят с други хора. Истината е че една такава програмка знае само списъка с книгите и e-mail, на сървъра на който е локализирана - няма книги. Който желае може да се включи в това. Рано или късно сайтове като рулит и флибуста също ще бъдат засегнати от постоянните опити на хората да спрат разпространението на книги по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт