Една софиянка в София!

• 65 577
  • 921
  •   1
Отговори
# 15
Аз скоро открих Младост и бях много приятно изненадана.  Мислех, че всичко вече е застроено. Поляни, градинки, някои места почти като на село - бабите  по пейките, пияниците до трафопоста.   

Къде? Само района около ОБ си остана от селски тип.

# 16
Нагоре към Младост4 забих. Посока Лидл, но през квартала пеша.  Какво е  ОБ?

# 17
 Пеша ако тръгна, ще се загубя!
Няма да се загубиш, всичко си е по старому, но наблъскано с мнооого нови сгради.
Аз така търсих някакъв диспансер, гледам картата на София  - улици непознати, квартали непознати,  а като стигнах - поликлиниката на кв.Емил Марков Joy.
Добра идея ми давате, ще направя на детето  някоя екскурзия из София през август, че и то от кола я гледа, основно.

# 18
Много ми хареса разказа...
Аз работя на центъра и не ги виждам така нещата...
(Метростанция Васил Левски, ми се струва по-близо до Халбите).

Окръжна Болница.

# 19
Аз така много спорих с ГПСа, накрая се беше запенил горкият, но се оказах права.

# 20
Кака, и на Филибето центьра много го барнаха в последно време. Римският стадион и Джумаята ги тунинговаха подобаващо. Ела ми на гости. Mr. Green Бирата е подготвена. Joy

# 21
  • на брега на морето
Аз скоро открих Младост и бях много приятно изненадана.  

Преди две години ми се наложи да отида до една болница в Младост; като излязох от ръкава на метрото останах очарована - приятни блокове, улици, магазини. Спокойно, слънчево и ведро. Ама нали съм наплашена от мъжа ми, че Младост е някакъвгаденнеприятен квартал.
Като преустроиха "Витоша" ми се дорева; цял живот си знам трясъка на трамваите и старите тротоари. Едва преживях подлеза за шестицата и изравняването на пазарчето Баба Неделя (помните ли го?)заради строежа на НДК.

abet, за кое училище говориш? Сърцето ми подскочи - близо до 120-то тече Перловец.

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 13:34 от Котьо Тръмп

# 22
  • София
Ха ха, Котьо, и в 120 съм учила. Само една година  Peace л Класна ми беше една преподавателка по музика, но за съжаление съм забравила името и.  Но по принцип пишех за 130 в квартал Левски. Там пък съм учила до 4 клас. И съм дивяла по улиците на квартала.

# 23
Едва преживях подлеза за шестицата и изравняването на пазарчето Баба Неделя (помните ли го?)заради строежа на НДК.
Не помня, ама нашите са ми разказвали, че като току-що родена постоянно съм се стряскала и плачела от гърмежите, съпътствали построяването на НДК. Било голямо взривяване, голямо чудо. Сега често гледам в сайта Изгубената България какво е било преди там, а също и на красивата улица Александър и Търговска, разрушени по време на бомбандировките.
Всъщност всеки си има своя си София. Моята е някъде в района Орлов мост, Университета, Шипка, Оборище... Много ми е мило там.

# 24
  • София
Мъстейн, подозирам, че трябва да се съберем с теб и Касита да пием бири в Младост!

Иначе и аз съм същата комедия по центъра.
От 2009 работя в квартала. Сега пък съм в Манастирски Ливади и пак се прибирам по Околовръстното в Младост.
Центъра го виждам веднъж на пълнолуние.

# 25
  • София
Не съм ходила от години из софийските квартали, но центъра ни го осраха така безобразно, че едва си сдържам нервите. Никога, абсолютно никога не е било толкова мръсно и никога, абсолютно никога не ми е хрумвало, че ще направят Витошка толкова грозна, а и толкова калпаво за толкова ужасно много пари. Сега разбирам защо така бясно бранят осмоъгълния петох**ник, те си го харесват от общината, той чудесно се вписва в стила  "град от селски тип по време на сто годишната война".

Но пък се радвам, че гостите на столицата са доволни, явно те са таргет на тези промени. Аз накрая ще се преместя в Бургас, който наистина доби вид на един красив, европейски град през 21-ви век. И да не кажете нещо, и в двата града кметовете са от Герб, единия знае какво прави, другата илюстрира, че фантазията без разум ражда чудовища.

# 26
  • на брега на морето
Ха ха, Котьо, и в 120 съм учила. Само една година  Peace л Класна ми беше една преподавателка по музика, но за съжаление съм забравила името и.  

Моята учителка по музика беше  едра и дебеличка, възрастна. Казваше се Богдана Маринова и понеже са подписваше с инициалите си й викахме Баба Меца. Деца-идиотчета.

Жаве, вярно, много гърмяха за тези изкопи. И понеже има високи подпочвени води се наложи за около година да отвеждат водата с тръби в Перловец. Ах,  колко хубав беше този звук - съвсем като  на поточе. Хубаво си беше и без този НДК. Червените стени, градинката Монте Карло. Мразя промените!!!

Не съм ходила от години из софийските квартали, но центъра ни го осраха така безобразно...

Нали, нали, Бояна? С мъжа ми едва не се сбихме. На него му харесвала съсипаната "Витоша".

# 27
Бояна, звучиш като един същи Мопасан, който бягал ли бягал, а чудовището Айфелова кула го преследвало навсякъде!  Grinning
(Накрая си наел жилище досами кулата, защото това било единственото място в Париж, откъдето не можел да я вижда!)

# 28
  • София
Бояна, звучиш като един същи Мопасан, който бягал ли бягал, а чудовището Айфелова кула го преследвало навсякъде!  Grinning
(Накрая си наел жилище досами кулата, защото това било единственото място в Париж, откъдето не можел да я вижда!)
Аз освен да вдигна едно къще на градското бунище, за да се знае.
Но благодаря за сравнението, не съм очаквала паралел с гражданин на такова ниво. Hug

# 29
  • София
Ха, абет е комшийка от караулката Mr. Green

Аз пък онзи ден получих оргазъм просто - в една пряка на Иван Асен, зад къщите....обрасли градини, недокоснати от времето. Невероятно чувство на покой, на две крачки от Орлов мост.

Общи условия

Активация на акаунт