Една софиянка в София!

• 65 578
  • 921
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Някои ще пият биричка в Младост, ние с теб пред Фантастико  Wink Поне бирата е наливна, студена и евтина  Joy

# 31
До преди година не излизах от центъра - живея и работех там, и така докато не смених офиса. Сега съм намай....си и нямам търпение да си тръгна, за да видя малко свят  Joy По кварталите трудно се оправям, а и някои от тях намирам за откровено гадни и порутени.

Така като ви чета, обаче, май само на мен не ми харесва Витошка с новия й облик - с тези цветови съчетания ми изглежда като залята с кофа боза. Настилката е потресаващо качество, което обечава да се разхлопа съвсем скоро

# 32
Лабрадор, добре! Wink

Приемам възраженията за Славейков.Не бях отчела факта, че е късно.Ще се пробвам някой път по-рано през деня.

Кака, и на Филибето центьра много го барнаха в последно време. Римският стадион и Джумаята ги тунинговаха подобаващо. Ела ми на гости. Mr. Green Бирата е подготвена. Joy
Кака, чакай да те цитирам, за да ти напомням при нужда  Laughing
Знам аз за промените в Пловдив, там даже и снимки имам, пък и книжка си купих тогава от Хеликон, много бяха любезни!

L'Agent, решено!
Ще бъде паметна среща.Само кажете кога и съм готова!

Четейки ви разбрах, че е време да тегля един тигел на Витошка. Ще е следващата дестинация в културният ми живот през този месец.

yovanka, те и моите спомени от квартала са подобни....
И ние си имахме пейка в двора, а тя пази много тайни тази пейка  Flutter

# 33
То и на Шанзелизе настилката не е кой знае какво и боклуци много, ама мааа гащи простият народ от цял свят.  Аз съм принудена да си гледам в краката, но казах , че и доста хубаво може да видиш по Витошка. На мен ми харесва обстановката - точно като на градското стъргало.

# 34
Хм, аз може би защото не живея в София, та 2-3 пъти годишно се разхождам активно по центъра, там където съм отраснала.

Особено летните вечери са вълшебни Simple Smile

Минах по Витошка преди 10тина дни, но си признавам, не се загледах в настилката.

# 35
  • София
То и на Шанзелизе настилката не е кой знае какво и боклуци много, ама мааа гащи простият народ от цял свят.  Аз съм принудена да си гледам в краката, но казах , че и доста хубаво може да видиш по Витошка. На мен ми харесва обстановката - точно като на градското стъргало.
На Шанз- Елизе настилката е точно каквато трябва да бъде- издръжлива. А на Витошка е боклук, който освен, че е грозен и се пързаля след една- две години ще трябва и да се сменя.
И много се надявам да ми падне някъде архитекта Диков, за да го попитам защо реши да направи "улица на заведенията" улица, на която има само и единствено жилищни сгради.

# 36
Бояна, нали реститутите по Витошка трябва да се издържат от нещо, след като всичките магазини се изнесоха по МОЛ-овете.

# 37
  • София
Бояна, нали реститутите по Витошка трябва да се издържат от нещо, след като всичките магазини се изнесоха по МОЛ-овете.
А хората, които живеят в района какво, да се застрелят ли? Защото целия квартал е само с жилищни сгради, само и единствено. В други страни ако по случайност се е оформила зона за заведения в жилищен район се взимат мерки, за да бъде преместена другаде, а не обратното, в жилищен район зорлем да привличаш и създаваш денонощен шум, а и не само.

Ето го въпросния тротоар на Шанз- Елизе. Но мога да ви покажа тези в Черноморец, Китен, но и Трън, да видим Витошка на кое прилича.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 15:14 от Бoяна

# 38
  • София
Някои ще пият биричка в Младост, ние с теб пред Фантастико  Wink Поне бирата е наливна, студена и евтина  Joy

Абсолютно Laughing

# 39
Аз живея в центъра на София, на улица до Витошка, откакто съм се родила и въобще не ми харесва новия вид на този така емблематичен булевард.Всеки ден минавам оттам с детето на път към НДК и ми прави впечатление колко е мръсно, новите плочки са започнали да се разместват и в час пик гъмжи от всякаква сган. Витошка е притегателен център за луди, клошари, бездомни кучета и улични "музиканти".  Това, което ми харесва е, че махнаха трамвайните релси, нищо друго!

# 40
Че Витошка винаги си е била притегателен център за луди, клошари, бездомни кучета и улични "музиканти". И много преди ремонта.  Grinning

# 41
Аз пък сто години вече живея в Младост и се потрисам от това колко хубав квартал беше, а сега на какво Бунище и паркинг на близките села се превърна. Как запустяха детските площадки, голяма част бурените и ниската растителност ги превзе; уличните кучета са повече от децата, а новото строителство създава усещането за третата част на Аушвиц.
Така де, всеки си тегли към близкото и свидното му. Мен за Витошка ми дреме. Даже харесва ми, но пак да си кажа, не живея там, а и избягвам да минавам от там, никога не съм си падала по разходките на култовата улица.

# 42
Егати, а как хубаво почна темата.

# 43
  • София
Че Витошка винаги си е била притегателен център за луди, клошари, бездомни кучета и улични "музиканти". И много преди ремонта.  Grinning
Естествено, но разликата между Шанз- Елизе и Витошка е, че първата улица е населена само с банки и офиси, мисля Рики Мартин е един от двамата, които живеят на тази улица.

Касита, защо не ти дреме, нали с 6- 8 млн от нашите пари я правят?  Сега с 20 млн евро ще ремонтират около НДК в течение на две години, интересно там какво ще е.Изпълнението и цената на малкото детски площадки и ремонти в района ме карат да се страхувам.

Егати, а как хубаво почна темата.
Защо не си доволна? Аз си споделих болката и се изнасям, за да се възторгвате на спокойствие.

# 44
Че сега какво й е на темата? Всеки се похвали от къде е и какво не му харесва в неговата част.
Ето, едни не ходят из Центъра и го предоткриват, за други само Витошка е градът.

Бояна, защото два пъти в годината минавам по Витошка, абсолютно целенасочено я избягвам.  Simple Smile А несгодите на моята част ги споделям ежедневно. Те също касаят общи пари, събирани от нашите данъци.

Общи условия

Активация на акаунт