АВГУСТинче за море се стяга, но майка му от форума не може да избяга - 30

• 26 555
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
Биби, все търсиш правдата подозирам Козирог Wink
Знаеш ли в колко часа си родена, за да провериш?

# 526
  • Обетованата земя
Всъщност каквото и да се каже за ваксините, повечето от нас вече са взели своето решение. Аз повдигнах темата с една едничка цел-да изостря вниманието ви и да се замислите и да прецените за себе си. Simple Smile Така както преди ивестно време една друга съфорумка подбуди моето внимание и започнах да се интересувам. За съжаление никой от привържениците на ваксините не успя да ме убеди, че не вредят.  Confused Дарлена, благодаря и на теб за мнението. Все пак в мен остава категоричното убеждение и съм си го мислила много пъти за дечицата от темичката, които имат АД или АБКМ- за мен това е 100% последица от една или друга ваксина, или от натрупването на няколко. Но това е мое мнение. Относно аутизма, не е доказано, че е вследствие на ваксините, но само майките на такива деца си знаят че промените които са видели в децата си са веднага след тази ваксина, явно нещо се е случило след поставянето й. Но техния глас никой не го чува.  Confused Въпреки многобройните данни и сигнали за подобни реакции след ваксините, никой не обръща внимание, явно не е удобно.  
Има много, много неща, които мога да кажа, но те не са за тази тема, който се интересува ще потърси и ще помисли! Дано са здрави децата ни и Бог да ги пази!  Grinning  Hug

# 527
Добро утро:)
Аз в Бургас не съм ходила много отдавна, ама и тогава ми харесваше, имаше доса зелени площи, които се косяха:) Сега е станало още по-хубаво със сигурност. Не ми се изреждаха всички морски градчета, за това просто написах, че всички морски градове ми харесват по принцип:)))  Wink
Прочела съм ви, но излизаме на разходкааа:))) Приятен ден Simple Smile

# 528
Морген,
искам да ви кажа, че съм ви невероятно благодарна за хубавите и успокоителни думи  bouquet Много ме заредихте и сега гледам по- ведро на нещата. Колкото и изтъркано да звучи, вашите думи означават много за мен. Благодаря ви Hug Hug Hug Сега може да ме помислите за луда, но ние взехме в къщи решението да оставим монитора още около 2 седмици, според зависи кога ще го вземат от фирмата обратно. Освен това виждам, че и ММ е спек. След това заминаваме на почивка и се надяваме със смяната на средата и прехода да бъде по- лесен. Направо се оказа трудничко.
Сами аз не споделям понеже съм такъв човек, че не обичам да говоря зa проблемите си и си го трупам в мен. Сигурна съм, че на нервна основа ми се появи заболяването с щитовидната и сега колко бели коси ми излезнаха след раждането ooooh!
Бобърче аз съм на 6- ти. Браво за обрива, че се маха Simple Smile
Фери аз много добре те разбирам, имам една под едната мишница и трябва да я отстраня и аз, че съм я разкървявала при бръснене
Дарлена на теб ти е интерестно за Хърватия, а на мен пък за Америка Laughing Последните години в мен се зароди желанието да живея или в Америка или в Канада. ММ е обещал да посетим Америка, но кога ли ще е това. Ти в кой град си? Разкажи малко за там. Много ми харесва, че там всичко е голямо, даже и храната Mr. Green
Блонди не съм я прочела книгата, аз я взех малко късно, бяхме почнали с ваксините, стигнах до 120 страница и я захвърлих ужасена. Хубавото на книгата е, че има за всяко изказване посочен източник, така че ако се съмняваш  или ти се рови и задълбочава още повече да си провериш Peace Мисля да я почна скоро, че за ММР ваксината искам да имам мнение. А каквото съм чела за нея от списания знам, че трябва да има 2 приема, затова избухвали епидемии в германия, понеже много деца имали само един прием. Но тези списания не са ми достатъчен източник. Ако мога ще направя рецензия, но мисля, че темата е твърде комплексна за да мога да го опиша с няколко изречения. така като прехвърлих книгата, видях, че има за всяка болест, история, статистики, рискове и предимства на ваксината и четох малко критика за книгата и хората споделят, че наистина помага за вземането на решение.
Пилето почна да яде от немско- българския ми речник Laughing Блонди аз между другото в къщи му викам или по име или ПилО, от пиле, с ударение на О Crazy
Ще се върна назад да видя сега тази торта за деца как се прави
Пратиха ми мостра на мляко за след годинката. Прочетох малко за него, ама то си е пълно с въглехидрати, захар Crossing Arms Сега се чудя какво ще се правим. За отбиване сега ми се струва неподходящо, аз всъщност си давам млечна каша, но взех едни мюсли и си мислех за тях дали да не взема млякото. Отделно май съм единствената, която още не дава закуска и мисля да я вкарвам полека лека. Аз и сирене още не съм давала и жълтък, май е добре преди почивката и това да направя. И обувки не съм купила още. Голяма мотла съм ooooh!
Тефита забравих, иди да ти вземат кръв, в крайна сметка, ако се налага ще пиеш желязо, по- добре да се оправиш, нека ти видят и жлезата. Аз също ходих да ме изследват, че се чувствам все уморена. Стискам палци всичко да е наред Hug

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 11:50 от Lino

# 529
 Чета си ви, чета си ви..
 За градовете Бургас  Heart Eyes Heart Eyes ми е любимия, нали студентските ми години бяха там, обичам го този град, като отидох там, бях решена да си остана там да живея, но се запознахме с ММ (В Бургас), бяхме една специалност, въпреки че имаме разлика в годините и така се озовах в Стз, но това си ми остава любимият град.
 Лино, подкрепям, абсолютно всичко, което са ти писали и другите момичета, нормално е да го има това притеснение, но все някога апарата трябва да се махне, ще свикнеш и ще видиш, как всичко ще бъде наред.  Praynig Hug
 Ще бъдем на море в Поморие от 19-ти, Пейпърче, знам че имаш да ми подаряваш подарък, ако не ти се занимава с изпращане, можеш да ми го дадеш лично в Поморие:) (дано не звуча, невъзпитано и нахално), ако така ще ти е по-лесно, предния път, моят подарък го бях дала лично така на Калка, вместо да се занимавам с пратки  Flutter Crazy

# 530
Тефски, аз пък не виждам какво те притеснява, белезите не са грозно нещо, те не са по желание, те са се наложили, случва се на всеки. Аз лично никога не бих сметнала какъвто и да е белег за грозен. Но ако те притеснява, че хората ще се зазяпават - вземи друг бански. Аз бих взела друг знаеш ли заради кое - за да не излагаш белега на слънце, ако ще се печеш изобщо  Hug
А изследвания не пречи да си пуснеш, аз приемам желязо вече 11 месеца, все си имам лека анемия, но много кръв изтече с тая довйна плацента, така че провери и ако трябва пий, какво те притеснява в него?  Hug

Ивка,
Ивка, недей да я насливаш, защо го правиш?

И аз това щях да питам, ама айде, ще ти се накарам на лични  Mr. Green

Дарлена, мерси много за мнението и инфото за ваксините. Да ти кажа честно и тук не ни засипват с кой знае колко информация. Може би ще има, но ще трябва изрично да попитам и може би не всеки ще може да ми я даде.  Thinking

Лино, добре сте решили, така ще имате време да се настроите и да свикнете и прехода да стане по-плавен  Hug

За ваксините
Скрит текст:
пак да кажа - аз съм малко, как да кажа... вярваща, че ако има нещо да става, то ще стане, независимо от моите усилия. Милиони и милиони деца се ваксинират непрекъснато и проблеми нямат никакви. Усложненията са редки (на база на общи статистики) и съм сигурна, че винаги има предходни предпоставки. Рискът за мен си остава по-голям от НЕслагането им, а и не мисля, че съм достатъчно разбираща, за да взема подобно решение на своя глава. Все пак си има куп учени медици, които са ги създали, които ги препоръчват, аз ли ще съм по-умна и знаеща от тях?  Thinking  Вярно е, че ако имах засегнато дете сигурно нямаше да мисля така, но все пак - не искам и не желая да взимам подобни решения аз, не се чувствам готова и уверена за подобно нещо. Та ако не се доверя на медицината днес, на кого?  Simple Smile Това е само мое мнение, разбира се, още с Криско го мислих, четох и преценявах и до такива изводи за себе си стигнах.  Hug

# 531
Мили момичета, с малко закъснение да ви почерпя за първия рожден ден на моето Боби, благодаря за милите пожелания: Изживяхме една прекрасна година с моето момченце, пожелава му да ми е жив и здрав, любознателен и игрив. Една година мина като сън, най-хубавия в живота ми. Толкова години на очакване и всичко забравих, когато се появи той - моето слънце, смисъла на живота ми, всичко за което съм мечтала. Скоро тръгва на градина, аз на работа и живота ни ще поеме по друг път, но благодаря на Бог, че ми даде шанс да се радва на малкото ми съкровище и дано скоро да мога да се радвам на поне още едно. Освен това Борис е вече и християнче, дано Бог го закриля през целия му живот.
Сега предстоят рождените дни и на вашите деца, пожелава на всички да сте живи и здрави и много щастливи с малчуганите, а на тях пожелавам щастливо детство.

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 12:13 от Котка и Калинка

# 532
КиК, пожелавам ти една принцеска скоро  Hug

Коралита, забравих да кажа - Карамелия е очарована от новото си мляко  Hug Първо направи физиономия и си казах - айде, и това не хареса. После обаче с настървение изпи цялото шише, тази сутрин също  Simple Smile Сега ще трябва от БГ Лактана да влача  Joy

Кармелита заспала в проходилката, закротила се, обръщам се, тя спи права  hahaha

# 533
Блонди  Hug
Скрит текст:
За ваксините аз пък мисля, че не всички в сферата на медицината, които се занимават с ваксините, имат само за цел да спасят човечеството, за такава машина за пари става въпрос. Също така мисля, че човек за да стане разбиращ( по- скоро да си изгради мнение), трябва да се рови, да чете. Не на всеки му се занимава. В България не ти оставят този избор, да се интересуваш, да си изградиш мнение. Ей това за мен е неправилно, а не дали ще ваксинираш или не. Но както Попи писа, явно в Бъгария на здравната система им е по- удобно така, давай всички подред, че и наказание има, ако не искаш. Ако се остави на родителя да реши за детето си, виж това е друго, този родител си носи цялата отговорност за решението.
Истина обаче е, че няма дългосрочни проучвания, които да имат за цел да установят, дали диябет, Алцаймер, алергии са се отключили заради ваксини. Просто кой има интерес и средства да ги прави тези проучвания. Мощните фармацевтични фирми със сигурност не Tired
Аз самата смятам да взема решение след четене и ще бъда убедена за себе си,че е правилно, независимо то дали ще бъде за или против

# 534
Бръммммммм,страхотен звънннннннннннн smile3534 smile3534 smile3534

Къде сте ги намерили/направили тези кротки деца? newsm78 Кам заспала в проходилката,Бейбито играе на одеалото newsm78 Рошавото в проходилката се джаскаше като луд,та затова и се счупи.А да седи и занимава сам е абсурд Crazy
Иначе,Блонди,радвам се,че Кам е харесала АМ  Hug
За ваксините клоня по-скоро към мнението на Блонди,ама не задълбавам,че съм такъв сценарист,че.....
Лино,щом ще сте по-спокойни още 2 седмици да е с апарат малкият,лошо няма Hug
Кашпи,аз имам още по-смайващ случай.Един ден отивам да тегля пари от банкомат.Въвеждам ПИН,не става,пише,че не може да бъде извършена операцията.Вадя картата,отивам на друг банкомат,по същия начин.Само да поясня,че имам записан ПИН–а в мобилния си телефон,но аз бях толкова сигурна,че въвеждам правилно и дори не погледнах за проверка в телефона.След като и вторият банкомат не успя да извърши транзакцията,реших,че най-вероятно парите ми още не са по сметката ми,въпреки че НОИ ги бяха превели,ама викам може да не е извършена от банката операцията.Та реших следобеда пак да пробвам.И какво мислите става.Следобед преди да изтегля пари от банкомат решавам да проверя все пак ПИН-а- ами въвеждала съм грешен  smile3532
Тефииииииии Hug Hug Hug Hug Hug Ако ще си по-спокойна,си направи изследвания  Hug

Бобарита,аз главно с това се храня вече няколко месеца.Ама при мен има малък проблем,та се налага да бъда по-стриктна  Mr. Green А за подарък за сестра ти...защо не идете двете на масаж,на басейн в някой комплекс.....ей така да си бъдете двете и да релаксирате  Mr. Green

За дупетата,памперсите и кремовете...преди около 2 месеца Рош имаше едни пъпки по Д-то,с бели връхчета и не се махаха по никакъв начин.Мажехме със Судокрем,после решихме да сменим малко с крем за дупе на Ла Рош.Последният не понесе на нежната Рошкова кожа,върнахме се на Судокрема.Един ден просто взех Павлодерм с невен и установих,че действа много добре на малкия.Слагам след баня и след като е акал,че му е зачервено дупето Simple Smile

Койчева,ти пиеш скришом,аз пък вчера изпуших 3 цигари.Хич не се гордея с постъпката си,ама бях много нервна,взех решение,купих кутия цигари и изпуших 3 броя.Не съм сигурна,че ми хареса,но не мога и категорично да заявя,че не ми хареса...Еми...рачешка му работа  hahaha hahaha hahaha

Бютка,Пандата долу лапичките от КитинцитУ днес,че да нема кълбо от Рош и Панда  smile3534 smile3534 smile3534 smile3534 smile3534 smile3534 smile3534
После чакам снимки с новата прическа.Аз вече се клъцнах и ми е толкова леко и хубаво..А и по-малко капе  Hug

Слагам в скрит текст нещо,което е тъжно....
Скрит текст:
На този ден,преди 2 години си отиде един мой близък познат...няколко дни преди детенцето му да навърши една годинка .....

Свършиха кайсиите,които хапвах,време е да пооправя из нас  newsm47

# 535
Ние с Неско като станем сутрин (обед  Rolling Eyes), му мия очите и го слагам на гърнето. Кахъри нямам, щото той така или иначе не може да се изправя сам, най-много да се катурне като оня ден ...  hahaha Всеки ден си ака там, пишкането явно го изпускаме понякога. Неговото гърне е едно Лидлско, ама пак е с висок гръб и високо отпред, с гумирани крачета да не се пързаля.  Peace
Дарлена, прекрасен пост, прочетох го като приказка!  Hug
Фери, ми без упойка ли ти ги махаха (местна)?  newsm78
Би би, браво на ТМ! Моят като се прибере вечер и като заседне на компа ... Вчера му оставих дребното докато се преоблека, а той ме вика да го сложа в проходилката ...  ooooh! И се скарахме ...
Между другото ММ до сега само веднъж му е извикал по име ...  hahaha
Лино, и аз не давам закуска по простата причина, че ставаме за обяд ...  Rolling Eyes
КиК, искрено ти пожелавам поне още едно човече да щъпука около вас!  Hug
Блонди,  hahaha Права в проходилката ...  Joy

# 536
Лино, и аз не давам закуска по простата причина, че ставаме за обяд ...  Rolling Eyes
Васето ти си отделен случай Joy Обаче да ти кажа и при нас се получава нещо такова. Събужда се към 9, ако е по- рано го кърмя и го оставям да си играе в леглото, аз дремя, той заспива пак. После докато отворя очи, че форума да чекна и то станало 10, после оправям малко из къщи и то станало 11:30. Кога да давам закуска, направо обяда към 12:20- 13.00 и после навън или малко игра и следобеден сън. Мен ме е яд, че не мога да се организирам и рядко излизаме преди обед, виж ако ставахме в 7 сигурно щях да успявам Rolling Eyes
Я да го стягаш ТМ, направо му го остави някой ден сам да свърши някой неща с Несторче.
Рош много, много тъжно Tired

# 537
Лино,  Hug

Скрит текст:
така е, права си. Обаче в мен възниква и въпросът - кое от прочетено да игнорирам? Защото плюсове -има, минуси - също има. И за двете каузи. Значи остава да избереш едно от двете и абсолютно никой не може да каже със сигурност кое е по-правилното решение. Съгласна съм от една страна, че майката трябва да има избор. От друга страна, как да сме сигурни, че тази майка наистина е взела избора като плод на много прочетено, консултирано, проверено, а не просто под влияние на форума например или подобно, ей така, импулсивно? Все някакви граници трябва да бъдат определени. И как едни деца да се ваксинират с цел да не се разпространява дадена болест, пък други не и евентуално да ръсят зарази? Ни тако, ни вако, както се казва. Трудно може да се вземе решение, именно защото, както казах - не е ясно, сигурно и точно определено кое е правилното решение. Може би някой ден ще стане, но засега не е. Затова аз избирам да вярвам в медицината и в доброто и че тези ваксини не са измислени, за да увреждат децата ни, а за да ги пазят. Обратното би било просто не тъжно, ами нечовешко. Отказвам да вярвам в него  Blush

Рош, съжалявам, толкова много хора си отиват без време... трябва да се радваме на всеки ден.

# 538
А, Тийна, честит първи рожден ден на Екатеринка, честит празник и на теб   bouquet

Последна редакция: сб, 13 юли 2013, 16:11 от Блонди

# 539
 newsm59 на Екатеринчето Hug Да расте здраво, слънчев и добро дете:))) Весело изкарване на празника:)  Heart Eyes
 Много ми е мързеливо днеска:))) А е такава жега, иде ми да се цамбурна в някой басейн:)))

Общи условия

Активация на акаунт