АВГУСТинче за море се стяга, но майка му от форума не може да избяга - 30

• 26 515
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Фери, не ми обръщай внимание на заблудените въпроси!  hahaha
Рош, Неско съм го забелязала, че започва да прихърква като му избива зъб ...  Rolling Eyes Ама сополи е нямал и с аспиратор не съм дърпала! Сега му избиват седми и осми отдолу и хърка от време на време ... newsm78

# 571
  • By the sea

Пейпърче, ми не е много лятна манджа, ама те са като бременни - като им се прияде нещо ...  Rolling Eyes
Joy Hug

Рош, не знам какво ще рече такива сополки newsm78 Педи да каже newsm78 Hug

# 572
Аз писах преди няколко часа,но от телефона и съм затрила поста..........Рош вече е с безцветни течащи сополи.......А на мен ми писна всеки месец да сме болни  Tired
Отивам да си чопля и ровичкам в дупката  Tired

# 573
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Рош,
и на Бобо се случва същото от време на време, и то не от вчера - похърква, току изкиха някое лепкаво сополче, но да речем на седмица веднъж, на няколко дни, не по сто пъти на ден. И аз не се притеснявам Embarassed И не дърпам с аспиратора, нямам нерви. То и на мен понякога ми се пълни носът с разни работи, а нямам хрема или нещо подобно. Предполагам, че и при децата е същото. п.п. сега прочетох, че са станали воднисти. Много ли са? Защото и това се е случвало при Бобо, току изкиха нещо воднисто, но еднократно, след това няма нищо. Бързо оздравяване, а ти стига дълба дупката, знам ти тайната мисъл, искаш да идеш до ХАмериката по прекия път, нали, аааааа такаааааа Hug Hug Hug
Лино,
имаме режим уж, но напоследък спи по никое време и все го омотваме. Но минава достатъчно време между храненията. Вчера пак не щя да яде на обяд, но опитах да въведа рибата, явно не му хареса. После едно заешко на Хипп омете Rolling Eyes А ММ се изцепи, че щом Бобо ядял така капризно, аз съм объркала нещо в захранването, подходът ми бил погрешен Close И задето се тръшкал и ревял като не стане на неговото пак било грешка във възпитанието. Направо му казах да си пуска отпуската и да гледа той детето, а аз да се връщам на работа, докато не съм опропастила всичко ooooh! Той ми вика, че нямал предвид мен, ами и двамата сме постъпвали грешно, да бе да.
Бютка,
има някаква вероятност ММ да е в отпуска другата седмица, ако е така ще се получи чудничко да дойдем на 26-ти. Ако не, ще го мислим Hug
Муки,
да ти е жива и здрава рожденичката Hug
Скрит текст:
За ваксините да се изкажа и аз, аз пък се чудя как имате смелост да не ваксинирате децата си Embarassed Не искам да звуча заядливо,с  най-добри чувства го казвам. Бихте ли рискували наистина детето да се разболее от дифтерит, от туберкулоза, от полиомиелит, да не изреждам всичко? От болести, които са предизвиквали жестоки епидемии в миналото? Ми честно, не бих рискувала. Натоварвали се децата с алуминий, ми по-добре да се натовари, отколкото да се разболее от смъртоносна болест, срещу която има защита. Казвате, че и ваксинирани боледували. Може, но това са по-скоро изключения. Или имате предвид, че и ваксинирани и неваксинирани - все тая? Не мога да се съглася, ако беше така и сега щяха да избухват епидемии постоянно. А изключения има - някои хора просто не изграждат траен имунитет, както и при варицелата - счита се, че от нея се боледува само веднъж, но има и хора, които повтарят. Но те са много малко, това не означава че като цяло не се създава имунитет. Та така.

# 574
Добро утроо  Heart Eyes Heart Eyes
Още 11 дни до морето  Joy Joy
Рошке, марш от дупката   Hug всичко ще е наред с Рош  Hug
Охааа, Васето - това зайче - ам ам  Mr. Green
Абе тая панда от вчера издава едни звуци като Дарт Вейдър, малко е зловещо  Twisted Evil Twisted Evil
Пейпър, що не си пльоснала снимка в групата  Twisted Evil
Аз пък да се оплача нещо  Cry
Скрит текст:
По принцип всички ми казват, че за да се уредиш в училище ти трябват връзки, дори местата, които публикуват в регионалния инспекторат по образованието отдавна са заети с връзки, просто трябва да публикуват нещо. Всеки ден гледам и няма нито едно свободно място за учител по БЕЛ. Единствената връзка, която имаме е на свеки един приятел и вчера говорих с него и той ми каза общо взето да нямам надежди и че в момента всеки магистър ме изпреварва и само бакалавър никой няма да ме вземе, пък аз ще записвам и без това магистратура, ама докато я изкараммм  Crossing Arms Crossing Arms и съм била без стаж  #Cussing out еми ясно ми е, нали все някой трябва да ме вземе, за да го натрупам тоя стаж  Cry и така и ми стана тъпо, щото наистина искам да работя това, а се взимат хора, които не им е присърце да обучават деца, а на мен ми идва отвътре  Cry не губя надежди още, ама общо взето много ме е страх какво ще работя, ако не е това, което искам  Cry
[/color][/b][/i]

# 575
  • До морето
Добро утро, влизам само да се похваля, че най- накрая си имам нова баня +перално и килер. Голямо преустройство беше, ама свършиииииии  newsm44 Толкова съм щастлива, не мога да се нарадвам, само ходя и си ги гледам  Laughing Ние нали се чудехме дали да не вземаме ново жилище и все отлагахме ремонта, ама в крайна сметка решихме да си го направим, а след някоя друга година, живот и здраве, ще се разширяваме.

За ваксините и мен много ме е страх. Страх ме е от тях, страх ме е и без тях! Уважавам мнението на Диди, Лино и останалите, ама като цяло и на мен не ми стиска, както на Месечинка! Да не дава Господ, да се сблъсква човек с болест, срещу която е можел да сложи ваксина и да предпази детето си. Сигурно бих се гръмнала веднага, ако знам, че съм можела да направя нещо по въпроса и да предпазя детето си, а не съм го сторила  Rolling Eyes

Бюти, много ми е странно това, което пишеш. Аз бях останала с впечатление, че вече никой не иска да е учител на тези години, което е разбираемо с тези ниски заплати и цялостното отношение към учителите. Защо не пробваш в малките градчета и селца около Пловдив? В малките населени места винаги има недостиг. Аз нали съм от малък град, постоянно търсят учители. Аз тъкмо бях завършила гимназия с първи немски и втори английски и ми предложиха да съм станела учител в Провадия по Английски. Без тапия, без нищо, нали съм го знаела   Rolling Eyes Много ти се радвам, че искаш да си работиш по специалността, дано да стане скоро!

Рошке, как е Рош?

# 576
  • Обетованата земя
Разговорът ни за ваксините не е нито заяждане, нито спор.  Peace Това е въпрос на лично решение! Всеки си преценя сам постъпките и е отговорен за своето дете. Точно поради тази причина аз за момента съм се отказала от идеята за трето дете, въпреки че много ми се искаше преди.  Peace

Рошка, не се притеснявай за едни сополи, минават заминават, така е при децата, нормално е. Само да не се стига до усложнения, другото да не те плаши! Остави ги да си текат и да си се изчистят, пръскай физиологичен разтвор и бързо да оздравявате!  Hug

Бюти, докато зацепя си мислех, че отсега ще уреждаш Пандата в някое училище...  hahaha Ти не бързай да се отчайваш, пробвай, а пък то всичко е въпрос на късмет!  Hug

Самимами, честито разширяване!  Hug

Отивам да шетам и чистя, че малката ми отпуска едни 3-4 часа сутрин, докато се наспи окончателно.  Mr. Green

# 577
Сами, и аз така си мислех - викам си млада, завършила СУ, все някоя баба ще се пенсионира или по заместване, ама реално се оказаха по-сериозни нещата  Cry иначе аз и в селата ще питам, за мен не е проблем, стига да не е повече от 2 часа пътя  Joy
Честито ти перално, и ние имаме - много ми е удобно  Blush
Диди, като прочетох това "честито разширяване" - да не казвам кво си помислих  Joy Защо се отказа от трето дете засега  Hug

# 578
Точно поради тази причина аз за момента съм се отказала от идеята за трето дете, въпреки че много ми се искаше преди.  Peace

Заради ваксините ли, Диди?  newsm78  Hug

Сами, честито преустройство, със здраве да си го ползвате  Hug

Бютка, така е, за съжаление, навсякъде, не само в БГ  Rolling Eyes Стискам палци все пак да се уреди нещо. А и да ти кажа честно, не мисля, че ако имаш и магистърска (по принцип казвам, не да не го изучиш), веднага ще те прилапат навсякъде, пак същата работа ще е  Rolling Eyes

Рошле, чакай, де, може да не се разболява.  Hug Зеленички вади и Камелия понякога, хич не се замислям, боклучета разни  hahaha

Аз отивам на зъболекар  Tired

# 579
beauty_ за училищата и магистрите трудно се уреждат за жалост, аз съм в същото положение само дето моята специалност не е толкова широко разпространена. За магистратурата ако има как да запишеш държавна поръчка и редовно може да вземаш стипендия за отглеждане на дете, погледни условията на университета към който си се насочила. Тук в Русе ако си редовно, държавна поръчка ти дават по 90 лв. за отглеждане на дете над 1 година.

П.С. другият месец идваме в Пловдив, ще се радвам да се видим с пловдивските мами.

# 580
  • София
Рошке, я не изпадай за такива неща в дупки  Naughty Ами всяко дете си вади по нещо - било то по веднъж на седмицата нещо гъсто и цветно Mr. Green или пък нещо воднисто и бистро, все пак си е кухина, нормално да има някакви секрети, може и да е от зъбките. Не си мисли, че веднага Рошльо е болен Hug  И Валери понякога има по нещо, виж и Борко, според мен е нормално, ти със сигурност ще разбереш кога не е нормално количеството Hug А и да те успокоя, мисля че едни сополи са много по-добре от кашлица Hug
Сами, честито ви преустройство Hug
Пейпърче, аз изобщо нямах намерение да имам каквато и да било чанта, защото ръцете ще са ми заети през цялото време, но по принцип си мислех, че би стоял плик/клъч, но когато видях тази, тя е супер елегантна, носи си и на лакът, и стои много добре, дори някак си прави още по-тежка роклята, иначе пробвах и един от моите клъчове да видя как стои с нея, но по-безгрижно някак си, като за вечерно парти, коктейл или нещо подобно Crazy
Фери, взех бежовата, мога да си я нося и друг път, имам много неща с които да я съчетавам, а и нали бежовото този сезон е супер актуално Crazy
Е Блонди, аз гледам продукта, не как изглежда дизайнера, те всичките са големи перки, странни, екстравагантни и т.н.  #Silly То по тази логика, да не харесваме и Версаче, D&G, Вивиан Уестууд, и Лоран, и Лагерфелд, изобщо всичките са абсолютни перки, но затова са гении Hug А и повечето са на преклонна възраст Laughing, с малки изключения, няма как да изглеждат като нас  hahaha
Бюти,
Скрит текст:
и аз си мислех, че има отдръпване и недостиг за тази професия Rolling Eyes А за стажа - за съжаление на всякъде е така, много е тъпо и нечестно, всеки го иска, а хич не се сещат, че ти трябва някъде да го започнеш все пак и да го трупаш ooooh! Поне в това отношение през доброто старо време са се грижели хората за току-що завършелите, разпределяли са всички някъде и ето хората как са си правели стажа, а и са им намирали работа, а не като сега, масово има толкова много висшисти, които са безработни, ами много ясно ,че ще бягат Tired Ти не се отчайвай, все ще изпадне някой място, можеш да пробваш да говориш с директорите, иначе в по-елитните училища е нормално да няма свободни бройки, но като за начало можеш да започнеш от някой - каквото и да е училище, да си направиш там стаж 1-2г, през това време и магистратурата ще изкараш и готово Hug Млада си още, пътят и живота са пред теб Flutter
И аз съм готова с подаръка на сладката Майнмунка, нямам търпение майка му да го види, така се вълнувам, все едно на мен ще ми го подаряват това нещо Blush

Последна редакция: пн, 15 юли 2013, 10:28 от belverde

# 581
  • Обетованата земя
Да, заради ваксините... Tired Много сериозна отговорност си е, само ще ги мисля нещата, а и като вземеш решение да ги откажеш, почваш да мислиш за начини детето да посещава ясли и градини, училища, санкции, отношения с педиатъра, тъпа работа.  Outta Joint Най-вече заради това не искам, засега категорично даже. Иначе мъжа ми не иска за момента и поради други причини-финансови, и едни такива свързани с евентуални жълти книжки...  Crazy Crazy Crazy
Бюти, добре де, преустройство тогава  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 582
Рош, спокич, нищо му няма на малък Рош! Ще му минат сополките, важното е, че не кашля!  Hug
Бюткааа, не се кахъри, ще си намериш работа. Аз съм на принципа, че като му се работи на човек, винаги има работа, даже за известно време да не е това, за което си мечтал! И аз никога не съм си мислила, че ще си намеря работа без връзки, ама ето - и двата пъти ме избраха по качества (и хиляди интервюта) ...  Rolling Eyes
Белверде, к'во пък им харесваш на тези, аз примерно ако не видя етикета никога няма да разбера, че нещо е Версаче?! newsm78 Ми аз имам една позната дето твори такива чудесааа, че всичките тези могат само да й дишат праха ...  hahaha Ми де да знам, специално аз нищо гениално не виждам в тях ...  Joy
Оф, тука по ТВ-то бъркат некви сладоледи, трюфели, бисквити, Бейлис ... направооо  Crazy

# 583
Добро утро  Hug
Бюти, права си за съжаление. Аз сега защитих магистър по : Езиково и литературно развитие на деца в  ПУП И НУП. И да си призная, НИКОГА няма да седна да преподавам БЕЛ, не за друго, ами не се чувствам подготвена и знаеща за това призвание. Записах педагогика, защото имах уредено място в детска градина и с удоволствие бих работила с малки сладки бонбончета, на тях бих им била полезна. Но да ида и да преподавам на първокласници-Не! И какво като имам магистратура, как да ида и да осакатя децата, като аз самата не се чувствам знаеща, но имам колежки, които и на половината на моите знания нямат, ама казаха, че ще се вредят някъде  ooooh! И познай тия дечица в 1-2-3-4 клас какво ще научат от подобен учител -НИЩО! За това се дразня много. Ето ти си интелигентна, знаеща, това ти е в кръвта и няма да ти дадат шанс да го практикуваш, а някоя си смотла, ще преподава и то как Crossing Arms Ядосвам се много, ама.... това е действителността в Бг:(
Рошкова мама, ние сме от една седмица, че ако не и по-вече с безцветни сопорляци ooooh! Сутрин и вечер пръскам с RINOMER и им давам едни хомеопатични за настинка, ама.... няма ефект. Преди им парех и дупенцата, ама все тая. Според мен е от времето, ту топло, ту вали, духа вятър....нормално е. Щом не кашлят, не се втелясвам по много, нека си изградят имунитет  Wink Изхвърлят ги с кихане и когато плачат за нещо също им потичат, иначе не е така да се точат по цял ден:) Като идем на консултация ще питам доки, ама не мисля, че е проблем:)
Сами, айде честита баня, килер и перално Wink Да си ги ползвате с мерак и кеф:) Има ли вана в банята? Аз съм някаква фенка на ваните, мечтая си от години, ама все не ме огрява Laughing
Еличка, кога ще се видим? Много искам вече:))) Айде преди да тръгнете за Пловдив? Simple Smile
Слънчев и весел ден момичета:)))

# 584
Hug Hug
Тефи, как си? Отпаднала ли си още или си по-добре вече  Hug
Диди, верно голяма хамалогия с тия ваксини - мен най ме дразни това, че не ни оставят избор - биеш ги и после, ако стане нещо недай си боже  Praynig поне да имаш избор да не ги слагаш, пак може да стане нещо, ама ти ще си си виновен тогава  Crossing Arms
Еличка, аз съм винаги ЗА среща  Joy пиши като наближи  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт