Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 23

• 76 777
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
благодаря на всички ви за отговорите
всяко нещо било то положително или отрицателно по темата за мен е важно и е помощ.
ние сме в началото и може би за това съм такава объркана
за две седмици не стават чудеса
трябва време и ще се науча какво как и защо. но като начало се опитвам да приема проблема като такъв щото малко вътрешно в себе си упорствам и го отричам
не ми остава много време но при всяка минута влизам и чета.

# 616
Ще пусна един коментар на родител и една статия. Прочетете под статията коментарите за да си направите изводите.
We put my daughter on the diet when she was 3. When she was 4 we took her off the Gfcf diet for 6 weeks to really test if it was working or not. She regressed terribly during that time...stopped talking and completely left our world, and it took us months to get get her back to medium/high functioning. At the same time we saw a psychiatrist who specialized in autism who told us the diet was fiction invented by desperate, uninformed parents.

http://www.autismspeaks.org/science/science-news/autism-study-fi … n-reactivity-real

Мисля че всички родители на дете с аутизъм трябва да бъдат съветвани да тестват диетата за 1 месец. От такъв опит глава не боли, а може да се окаже че за точно тяхното дете това може да е решаващо и разликата между нормален и аутуистичен живот.
Всеки път когато специалисти отричат това може да отнемат шанса на едно дете. Може да не е за всички, примерно от 20 да се подобрят 5. Струва ли си?

# 617
да така е . сигурна съм че съм длъжна да опитам всичко и е направо задължително. и терапевта ни ме посъветва същото да пробвам поне месец или два понеже глутено по бавно се изчиства от организма и трябва малко повече време.
но нали ви казвам ще изчакам за сега. първо защото самата аз още не асимилирам какво точно ни се случва а и искам сериозни консултации с педиатърът защото ние имаме и куо други проблеми.
детето е с един бъбрек, и този бъбрек не работи съвсем правилно. следователно е с бъбречна недостатъчност и тежка анемия, с три кръвопреливания. тъй като бъбреците произвеждат много важни хормони/ за еритроцитите, за раастежа/  при ники ве сложно защото е само с един и то не съвсем работещ и най малката загуба на телесно тегло и не пълноценно хранене води до страшни неща.
а глутена и казейнът сме ги включили в диетата му след втората годинка. така ни посъветваха още неонатолозите. и до ден днешен много внимавам какво яде, но тотално да ги изключа все още се притеснявам.
много благодаря за съветите и коментарите.  в процес на обмисляне съм, но най вероятно ще пробвам  пък да видим

# 618
http://www.mmsautism.org/

Здравейте!
Случайно попаднах на този сайт, възможно е да го има в началната страница, но не го видях. Надявам се поне с нещо да Ви е полезен.
Стискам палци на всички ви!
 Praynig

# 619
Виолина, че вие имате толкова сериозни проблеми, за които да се притесняваш. Правя аналогия с моето дете, което е с епилепсия, хидроцефалия, ДЦП и аутизъм /или нещо такова/. Аутизмът ни е последната грижа, важното иначе да е здрава, да се чувства добре, да е със спрени пристъпи. Най-важното е детето да е щастливо и да се чувства добре, независимо от това колко е увредено. При вас тия поведенчески проблеми, които пишеш като аутистични, може да са следствие на основното заболяване.

# 620
да Гала
така е
до две годишна не се знаеше изобщо ще живее ли, да не говорим и раждането му в клинична смърт и т.н
поведенческите проблеми нейзменно са в следствие на основното му заболяване.
до третата годинка изобщо не обръщах внимание на тези особености но сега здравословните отшумяха или поне са адски рядко и реших че е време да се погрижа и за социалния живот на детето

# 621
Виолина, след това което пишеш си мисля че вашия проблем е различен от нашия. Ние регресирахме от здраво до аутуистично състояние. С други думи може би глутена не е проблем при вас.
Мисля обаче, че витамините и добавките може да са ви полезни, но се консултирай със специалист който си разбира от работата(ако изобщо има такива тук)

# 622
Виолина, аз не бих рискувала дете с бъбречна недостатъчност да го подложа на диета, но не съм специалист.

# 623
аз рухвам със всеки следващ ден. просто не зная до кога а процесът е дълъг, много дълъг.
всеки ден си казвам няма да търся инфо повече, няма да чета за това, няма да говоря само за това но не мога
като седна пред компа и все това правя.
мисля че моето психическо здраве се срина още от сега, чувствам че си губя разсъдъка
 Sad
Струва ти се, че няма измъкване, знам. Дай си време, в началото е много трудно. Катина е описала етапите, при всички продължават различно, но не са безкрайни. От теб зависи в някаква степен, колко бързо ще се мобилизираш, защото времето тече. Наплачи се, потъгувай по онова дете, мечтаното, чието бъдеще си рисувала в розово, после се обърни и погледни твоето дете, онова, което обичаш с цялото си сърце и което има нужда от теб сега. Когато се случи, ще намериш сили в себе си, за които дори не подозираш. По-устойчиви сме, отколкото мислим.
В началото аз четях през всяка свободна минута, по цели нощи. Информацията беше толкова много, че сътвори абсолютен хаос в главата ми. С времето се избистри и уталожи, нещата вече не бяха толкова черни. Първите резултати ми върнаха надеждата. Да си родител на различно дете понякога носи неописуемо щастие. Научаваш се да цениш банални наглед за останалите неща.
Няма да се сринеш. Детето ти има нужда от теб и ти ще се справиш.  Hug

# 624
  • Анкх-Морпорк
violina и при нас е нещо подобно, почна се от вродена аномалия, грешки в лечението, опасност за живота и  минаване през куп диагнози, едни верни, а други - неверни, и последно - аутистично поведение.
И на мен понякога ми се струва, че повече няма да издържа, ама точно в такъв момент детето прави крачка напред, или пък прави нещо мило, което ти стопля сърцето. Днес по едно време идва с щастлива усмивка и ми дава телефона - (не съм видяла, че го е взел), но му се е порадвал и ми го връща сам. Показах му клип с едно коте и едно малко пиленце и той го гледа с интерес и се усмихва и си го пуска отново. Не че е нещо велико, ама беше сладък как се радва на пиленцето. Сестра му (по-голяма) понякога казва "Мамо, другите момчета са ужасни, а той ни е такъв добричък"
С времето свикваш да се радваш на напредъците, защото те са толкова по-ценни, колкото по-трудно са постигнати. Не че е лесно. Ама всеки един ден е спечелен ден.
Не се впрягай веднага за диети и тн, и съгласувай всичко с лечението за бъбрека, защото това е сериозно. Аутистично поведение при деца, които са страдали много, в известна степен се израства, когато се подобри общото здравословно състояние. (затова и при тези, при които се открият стомашно чревни заболявания и се излекуват, настъпва подобрение)
Ще се справиш, сигурна съм!  Hug

# 625
не знаете мили момичета колко ми помогнахте.
искренно ви благодаря.
първоначалния шок като че ли отмина. много неща които изчетох ме объркаха и уплашиха съвсем, но вече информациата се уталожи. чувствам се много по добре и изпълнена със сили и адска мотивация.
е това се дължи и на първия ми напредък с детето разбира се.
ednakaka разбира се ще пробввам витамините и различните добавки и ще ограничавам глутен до колкото ми е възможно, но не съвсем стриктно.
прекрасни и отзивчиви!!! благодаря ви!!! това е страшно мило и полезно за мен особено в началото на дългия ни път!!!!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ ВИ!!!!
ще се радвам да виждам публикации за всеки успех от прекрасните дечица, защото всеки ден има такъв, макар и за околните да е нищо аз нзам че за нас е огромен напредък всичко различно при тях.

# 626
ние сега започваме от нулата. сякаш сега за първи имам детето . учим се на всичко. на обличане на хранене и огромния проблем с тоалетната. НИЕ СМЕ С ПАМПЕРС ОЩЕ  Cry
а е на 4 вече. но не се усеща че пишка и не иска да казва.
но за три седмици успях да го задържа за 10 мин, да ме гледа и слуша и да прави това което искам след като показвам около 20 пъти, но се получава/ почти де/

# 627
Момичета, имам въпрос. Тъй като хранителните добавки не подлежат на контрол както лекарствата има вероятност да не съдържат посочените съставки или количества. Фирмите производителки могат доброволно да подлагат добавките си на същите тестове като лекарствата и да ги сертифицират.  Някъде някой беше поствал сайт на който може да се провери дали дадена добавка или фирма производител е сертифицирана но не можах да открия къде. Намерих само този  http://www.consumerlab.com/aboutcl.asp  който е платен . Някой има ли информация?

# 628
Доника, видях написаното и се свързах с с Виолина пък тя ще реши дали иска да поговори с някой очи в очи или ще пише. Ще се радвам да помогна.

# 629
  • София

Доника, видях написаното и се свързах с с Виолина пък тя ще реши дали иска да поговори с някой очи в очи или ще пише. Ще се радвам да помогна.
Hug Сподели как беше обучението този уикенд. Можа ли всъщност да дойдеш?

Общи условия

Активация на акаунт