Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
         newsm44   Първите бебетааа!!!!  Мама hut  e родила на 26.06 ! Да са и честити принцесите Мая и Гергана и с много късмет скоро да са в къщи newsm10

Да са й честити рожбите и много да я радват!

Днес цял ден пазих дивана. Такова лежане не ми се е случвало от третия месец. Утре щях да пазарувам, но реших да отложа. Поне реших къде ще почиваме Mr. Green Избрах Рибарица Simple Smile

И аз започвам с прането на завивките.

Естреа, съчувствам ти за положението,в което се намираш.

-Petia-, честит празник! Да ти е жив и здрав!

# 226
Момичета, здравейте и от мен.
По план график утре вече трябва да ме изписват. Одеве ми биха една инжекция и май май друго няма да има. Абоката го свалихме още следобяд, така че оставам само с хапчетата.
Така като гледам, дай Боже до края всичко да е наред, но ще трябва само да лежа. Аз и без това първите 4-5 месеца само това правих, после имах малко "раздвижен" период и сега пак лежанка.
Но заради бебка на всичко съм готова - само тя да е добре, ще правя каквото трябва, а и живи здрави ще си отида в Пловдив и там при моя си лекар ще ми е по-спокойно.
Честити бебенца на мама Хът - живи и здравички, бързо да наддават мерки и теглилки и да се прибират вкъщи всички да им се радват.
Петя, честит ви рожденик. Да е послушен и много весел!!

# 227
Амели, а като изкъпеш бебчето не се ли маха и този крем? т.е. ако на всяка смяна миеш дупето, то на всяка смяна би трябвало да мажеш или бъркам нещо?

# 228
Мамчета, защо не ме поправяте, аз тука компетентно се изказвам и говоря за градуси, при положение, че става дума за проценти  Laughing Погледнах си шишенцето, като се заговорихме и си пише 90%  hahaha А и не съм се уточнила, че марличката я подлагам само докато слагам спирта, за да попива излишъка.  Whistling

Амели, а като изкъпеш бебчето не се ли маха и този крем? т.е. ако на всяка смяна миеш дупето, то на всяка смяна би трябвало да мажеш или бъркам нещо?
Аз така правя. Нашия нивейски крем също прави филм, даже трудно се отмива, дори и със сапун. Затова първо забърсвам хубаво с кърпички, после мием дупарата и накрая мажем наново. Чак напоследък, като е по-голяма вече, като е пико не мием на мивката, само сменяме памперса. При ако обаче продължаваме да мием със сапунче.

Сонка  и аз бях взела топоцин, то е антибиотично прахче, но така и не ни се наложи да слагаме, бързо зазадравя само със спирт.

# 229
  • Пловдив
Благодаря на всички за милите пожелания! Да ви се връщат.  Hug
zvezdi4ka*, миналата година бяхме в Рибарица, има наоколо много места да се разходите. Бяхме и до пещерата Съева дупка и до Гложенския манастир/ до него пътят е лош обаче/. Има какво да видите. Ако те интересува мога да ти кажа и в кое хотелче бяхме, много мили собствениците бяха и храната ми хареса. Въобще много приятно си изкарахме.
Amelly, имам чиста, преварена мас с невен и тетра. Стои в хладилника и не е гранясала изобщо. Ползвам я за изгаряния, пети, ранички и т.н.

# 230
Здравейте и от мен мацки   bouquet
Аз от сутринта такова чистене му ударих  Mr. Green, че само напоследък прахосмукачката я пускам през няколко дена, а с моя син под масата в хола мога да нахраня цял кокошарник да не говорим за кухнята  ooooh! и след обяд се отдадох на заслужена почивка  , след което малко излизане разходки кафенце в случая сокче де  Mr. Green
Относно спирта за пъпче , мажех го и с пудричката топоцин и сега пак така мисля да направя. А за свекървите , знаете моето мнение  Mr. Green, наскоро бях писала
Пожелавам ви приятни сънища, аз след следобедния сън нещо още не ми се спи  Hug

# 231
Минавам само да ви пожелая лека нощ !!! И се надявам да спя  Praynig Тази вечер дори по това време е горещо ...а го дават до края на седмицата да се покачват температурите  Crazy  
Аз лично не съм мазала с крем при всяко сменяне на памперс, само при необходимост. По-добре е да се ръси с пудра , която хем успокоява хем попива излишната влажност и държи дупето сухо за по-дълго .
Топоцин , не се произвежда вече , или поне го няма по аптеките . Може да се замести със Сулфатиацол .

# 232
Добро утро на всички, аз за пореден ден съм от ранобудните!
Днес съм планирала разходка по магазините със сестра ми, та се надявам да не е много горещо.
За спирта - инжекции могат да се поставят и с двата вида спирт, разликата е, че този от 90 градуса е по-летлив от другия. И градуси и проценти е вярно !
За подсичане с баткото ползвам Судокрем и до днес, но не всеки ден, а само като забележа зачервяване. Не знам как е с другите кремове, но Судокрема трябва да се поставя много тънък слой и да се размаже до пълно попиване, само тогава има ефект.Много е икономичен и не излиза изобщо скъп. Отива с месеци една опаковка, да не кажа почти година.

# 233
 Добро утро!
 Благодаря за съветите за киселините!  Hug
 За спирта- в списъците в интернет пише, че трябва да е 70% и точно такъв взех.
 Рибарица я обожавам.  Heart Eyes
 Аз пък два дни съм бясна. Щяхме да ходим в събота или неделя до Икеа за легло, скрин и някои други неща, но някои хора ги мързи. Много ме е яд. Всичко е в кашони и не мога нито да пера, нито да подреждам, нито нищо.
 Онзи ден поръчах матрака на Магнифлекс от сайта, който Танище даде. Танище , благодаря!   bouquet Очаквам го утре.

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 08:02 от Веселото

# 234
Добро утро!
Днес ми е изпита и ми е доста притеснено, стискайте палци да се справя Praynig

# 235
Добро утро!
Веселото не се ядосвай.Останала съм с впечатлението,че всички са мързеливи и за всичко трябва да ги побутваш иначе...развитие в застой  smile3511

milenkaa_ успех на изпита  newsm10

# 236
  • София
Добро утро момичета Simple Smile
Оххх тия болки от разтягането на таза пак почнаха,тука 1 седмица някъде бяха спрели ама от вчера пак хода като стара баба едва едва  Rolling Eyes
Вчера нали сложихте леглото в спалнята ейй цяла вечер съм го гледала и съм се радвала като малко дете,нямам търпение вече да идва момента в който ще се появи нашия малчуган  newsm30
Аз днес ще ходя до НОИ за да си изкарам такъв код с които да си следя болничните а след време и майчинството Simple Smile
На варненки честит нов кмет  bowuu Дано този път да сте уцелили правилния човек,защото този страхотен град не заслужава да бъде рушен и занемарен  smile3549
Аз отивам да закусвам защото съм мноооого гладна  Joy
Лек и усмихнат ден пожелавам на всички   bouquet

# 237

Чакай,че сега малко ме замисли...Със сигурност го мажех вечер след баня, а може би го мажех и сутрин след сваляне на нощния памперс, обаче помня,че въпреки измиванията през деня, то си стоеше, не се отмиваше. Мисля,че не съм мазала при всяка смяна на памперса, плюс това в първите месеци аз миех Ива с кърма против подсичане и наистина сега не си спомням много точно колко често съм прилагала крема.

За съжаление обаче не го намирам в нета, за да ти го покажа, или вече не се произвежда, или не се внася, или е в нова опаковка. Моят беше в кръгла кутия и на стикера с описание на български пишеше " крем за профилактика на подсичането". Сега намирам в българските сайтове само крем за лечение на възпаление от пелените, което не е същото.

# 238
Здравейте,мацки,как сте   Grinning
Аз след малко изчезвам-смятам да поизляза да видя да си купя нещо за бебка.Тъкмо има лек ветрец на вън.
Усмихнат ден  Simple Smile

# 239
  • Варна
Честити бебчета на мама Hut!

Естреа,трудна работа твоята Sad .Друг вариант при вас ,освен квартира,не виждам.Я бъди по-настоятелна,пък може и да склони мъжа ти и всичко да си върви добре между вас  като се отделите    Hug  Моята свеки засега поне не ми се бърка(живеем отделно),но и не бих го позволила де .

Относно вестителките-може всяка от нас да си избере по 2 такива с разлика в термините 2 седмици примерно.Аз вече е крайно време да си коригирам термина,че си стоя още с объркания-14.09 е Simple Smile .

Хич не мога да спя напоследък Sad .Това мъничкото все си динка нещо там в корема и се разбуждам...Като прибавим и жегата Crazy

Темата с килограмите да засегна.Четох,че сега би трябвало да качваме по около половин кг на седмица.Аз добре си вървях,но нещо 2 седмици не мърдам,дори леко кг са надолу.Също гърдите ми поспаднаха и намаляха  значително болките в симфизата.Някой друг така,че започвам да се притеснявам?

-Petia-,честит празник на патерица на бъдещия батко !  :bouquet

Веселото,много кофти така като си се настроила за покупки,а не се е състояло излизането  Hug

milenkaa_, fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт