Септемврийка на мъжО се въси, да фнимаа вече к'ви ги ръси - Тема № 19

• 23 485
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Добрютро   bouquet

Амели, това ли е кремчето?
http://cheapdiapers-product.blogspot.com/2011/07/bubchen-baby-cr … -diaper-rush.html

За Судокрема също знам, че има фанастичен ефект, но като не го продават свободно навсякъде и честно казано не ми се занимава специално да го издирвам. То от една страна и от Павловичата мас затова се отказахме - не само че излиза малко скъпо, ами и само в някои аптеки я има. А нивеата, която ползваме е със същата консистенция като судокрема - гъсто и лепкаво, трудно ми е да го опиша Simple Smile Но пък прави много добра защита.

Веселото, на мен 90 ми казаха в болницата, там такъв им слагаха. Иначе, както споменах и 70 да слагаш, пак върши работа, просто другия по-бързо се изпарява и затова гледат на бебетата да го използват.

Стела днес ми е голям сънчо... 10 часа стана, а още е в режим спане. Май тя има нужда от кафе днес  hahaha

# 241
  • Gone with the wind
За Судокрема също знам, че има фанастичен ефект, но като не го продават свободно навсякъде и честно казано не ми се занимава специално да го издирвам.

99 на 100 съм сигурна, че го има в аптеката на Щерев. Последния път загледах един крем за подсичане там (мисля, че точно содукрема), но реших, че още ми е рано за такива покупки.

# 242
Момичета, за чая от листа от малина говорихме, но самия плод можем ли да го ядем? Аз вчера хапнах малко и вечерта ме сви корема, та се чудя от умора ли беше от малините ли  Thinking Останалите ги прибрах във фризера и ще ги хапвам зимата, ама ми е любопитно.
А тази седмица ще ви помоля за малко палчета, че ми се очертава много напрегната. Дано после да имам с какво да се похваля  Hug

# 243
Ами докато бъдещия татко се стегне и си намери работа,ще стискам зъби имам ли избор  #2gunfire
Яд ме е още повече че имат 100 къщи пък за какво?Бабата,която е на 90 се шири в апартамент 2 стаи и кухня.Предложих варианта тя да дойде на наше място,а ние там,без значение че не е супер лукс.С времето малко по малко ще се оправяме.Нямало да й бъде удобно...ЛОГИКА  Tired Tired Tired

# 244
kotkincho , не е това, поне опаковката не беше същата, а за състава не знам.

new leaf , аз ако знаеш на морето....всеки ден по 300 гр.малини омитах и ми бяха малко, никакви проблеми не усещах, само дето ми бяха много вкусни и исках още,ама скъпички,пусто....
Все пак не мога да кажа със сигурност дали при теб не се е проявил някакъв ефект от плода,но се надявам да е нещо еднократно и безобидно и стикам палци каквото е нужно  Simple Smile

# 245
Честити рожби на мама hut! Да наддават бързо и да се прибират скоро да си ги гушка мама!

Докато изчета... ще се включа тук-там и по малко по-стари там.
kotkincho, с това, че и ти си се разтреперила като са ти влели банката много ме успокои, че всъщност съм раждала без окситоцин. Макар че - не знам дали е за успокоение - болеше си доста при вяско положение, а това треперене пък направо ме подлудяваше  Twisted Evil Затова пък умора не съм усещала изобщо - нито от самото раждане, нито след това, въпреки че родих в 3.30 през нощта. Заспах и то едва-едва чак към 6 сутринта след като ме оставиха в стаята.

За свекърите или майките и аз не завиждам на тези, които живеят с тях. Аз много се разбирам със свекърите (с майка ми далеч не толкова, но с нея мога да си позволя да си се карам и да си викам, колкото си искам), но въпреки това в момента наистина сме особено чувствителни. Помня и с първата бременност как настръхвах някой като си направеше някакъв план, свързан с бебчето (дори и да е просто за да му се радва, а не за да се налага). За съжаление, тази чувствителност не отмина веднага след раждането, напротив - още повече се засили и може би първата половин година хормони продължаваха да бушуват свирепо. Хубавото е, че после минава, наистина проклетите хормони имат много общо с тези дрязги, но в този момент бих препоръчала и аз - ако има как да сте отделно, да бъдете отделно.
Още един съвет относно "помощниците" като се роди бебето - били те майки, свекърви, лели,чичовци - канете ги у вас "не за да помагат, а за да се порадват на бебето". Има доста съществена разлика - в първия случай директно си казвате, че не можете да се справите сами и търсите съвета им и помощта им, а после - много съвети давали Simple Smile Във втория случай казвате - аз мога да се оправя сама, аз взимам решенията, но понеже бебето е радост и за вас - порадвайте му се. Те със сигурност като дойдат, ще помагат, но вече под контрол  Wink Е, хората са различни, не е ясно при кого какво ще проработи, това проработи при нашите родители и много бързо разбраха и майка, и свекърва (особено за майка ми имаше нужда Twisted Evil), че аз съм човекът, който определя как ще се гледа детето и че ако се бъркат, където не им е работа, ще им бъде отказано дори да се порадват на бебето.  Naughty

За спирта съм чувала различни мнения на педиатри - според мен не трябва да се бърза, спирт има във всяка аптека, когато педиатърът види положението, ще предпише. Нашата с Боил беше на мнение първо да е 90%, за да изсъхне и падне по-бързо, други смятат, че 70% е достатъчен и по-безопасен. Peace

Петя, честит празник и от мен на бъдещия батко на патерици!

А ние за 4-5 дни пропътувахме сигурно около 2000км, и още не сме се прибрали  Mr. Green Отскочихме до морето за уикенда, поне да знам, че съм се разписала Simple Smile Само малко ме е яд, че не ни остана време да се доберем до някой по-пуст плаж, да се отпусна както си му е реда и да не ми пука дали някой ще ми гледа корема. Не че и там където ходихме преливаше от хора, или пък че не съм се разперила по бански, ама все пак. Пък то и с малкото дете си вечно на крак, не можеш да се отпуснеш да лежиш и да си криеш корема под чадъра  Mr. Green Аз постоянно забравям, че съм бременна, ама като погледна някоя снимка и се шокирам Simple Smile Но да ви кажа - друго си е на почивка - нито за умора съм се сетила, нито за контракции, нито за болки  Mr. Green

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 10:37 от Lulu25

# 246
  • Пловдив
хей хей здравейте и от мен Simple Smile
Аз не съм писала 2 дена, защото боядисваме новата ни къщичка. Голямо боядисване 2 дена, а е боядисана само 1 стая и 1 таван от 2-рата. По 4 пъти повтаряме всеки таван....тоя картон попива жестоко. Та боядисаната стая е напълно зелена. Много свежарска стана. 2-рата я почнахме в лилаво. Чакаме и тапетите, защото на някой стени ще има тапет с орнаменти. Цялата ми къща е в цветовете на дъгата. Като стане всичко готово ще снимам да ви се похваля каква съм шерениика Simple Smile
Аз съм споменавала, но ние с ММ живеем с мойте мама и тати, че и брат ми. Всички сме в 1 къща, а там където ще се местим с ММ и беболина  (новата къща, която боядисваме сега) е в един двор с бащината къща Simple Smile т.е. ще живеем с мойте родители в един двор и вечно ще са ми на главата. Така като гледам май само аз се нервя, ММ хич не му дреме че сме с мойте родители. Те си се разбират много, ама аз немога да ги търпя. Особено баща ми е като свекърва. Наистина много ни помага финансово, но е изключително много нетактичен и дразнещ - вечно дава съвети и прогнози за всичко. Ама аз си го кастря всеки ден за всичко и хич не ми дреме. Мама е душичка. Тя ни гледа всички и само си мълчи и изпълнява. Сега милата 2 дена стени и тавани боядисва. Чак ми е жал понякога, ама аз като не мога с тоя корем...
За киселините и аз ги имам честичко и си правя цитронада. Изтисквам си малко лимон, содичка, лед и 2 лъжички мед и съм огън... Simple Smile
Ние с мъжа събота и неделя ще ходим на някъде (море или балкан). Обаче и 2-мата не знаем на къде ще хванем. Петък ще станем, ще палним колата и където кажа аз  Mr. Green (към морето)
Тук от 2 дена яко ме стяга корема. Пия си всички хапове, ама вечер доста ме стяга. Гледам да не се панирам и си лежа. Надявам се да изтикам още 6-7 седмици поне.
Сега съм си взела 1 химикал и един лист и ще почвам най - сетне да пиша списък за всичко необходимо за мен и бебка. Аз имам вече някой неща, но списъка е за пред таткото Simple Smile
Хайде почвам да се ровя из списъците тук и да пиша нашия Simple Smile
За сега чао от мен  Hug

# 247
Ужас, взех да ставам все по-късно, а и умирам от жега иде ми да скоча в някой гьол и да си седя там като жабите Joy
Ох, да стигнем до пъпчето, аз не бързам с него, моя е падналв болницата и е зараснал от самосвбе си Peace
Естреа, така е като не е твоето не може д кажеш какво ще става, ама според мен най-добре е първо да си намери работа твоя мъж, иначе на къде? Имай търпение и говори по-често с него и нещата могат да се променят Peace

Локресия, грунд експрес и няма да попива латекса в картона и цвета става много хубав Mr. Green

# 248
Добро утро !
Миленка успех на изпита  newsm10
Бебитка това с килограмите е много индивидуално ,аз до 5 м нямах и грам после качих 8 кг за 3 месеца и последния път бях -4  ooooh! не пазя диети и ям каквото ми се яде(плодове най вече). Гърди и те не останаха или се губят пред размера на тумбака newsm78 . Малини ям с овесени ядки ,но са кисел плод и по някога дразнят и без да има връзка с бебо.
Пуфи мен тази гледка много ме разтрои,а не го очаквах  Mr. Green
Вчера не станах от дивана ,но днес съм по добре и ще се поразвихря  Grinning  food002 1ironing newsm28 hang

# 249
  • Пловдив
Bebitka Сменихме ти термина в първата страничка.
Който иска някаква промяна или допълване да казва, докато мога да помогна или не родя.....  newsm78 Ама пишете на лична, че в темата може да попропусна.
 smile3525

Ох какви мъничета има мама hut, дано скоро наваксат с грамовете и да си ги гушка вкъщи. Дръжте ни в течение какво се случва. Стискаме палци.

Днес и Памперсчето има зор... мисля я от сутринта. Важното е да е спокойна, че бебо усеща всичко.

P.S. Мамита от Пловдив, като ходихме на отворени врати в Окръжна в обикновените стаи имеши ли климатици??? Хич не обърнах внимание. То като бебо е при мен няма да го пускам, но когато го няма дали ще устискам на августовско/септемрийските жеги???

Последна редакция: пн, 08 юли 2013, 11:35 от DianaR

# 250
Здравейте момичета  Hug
Малко ви поизпуснах, но решихме да отскочим до Гърция с ММ за уикенда Simple Smile Много добре ми дойде да топна краченца в морето, нищо че отидох с леко притеснение ( нали бях в болница и аз).
Иначе откакто ме изписаха контракции не съм имала, може би 1-2.  За сметка на това кръстът и ставите ме болят адски Sad

Честити рожби на мама Hut! Дано по- скоро се приберат у дома !

Петя, ЧРД на патерици на бъдещия батко ! Да е жив и здрав и да помага на мама Simple Smile

Направих списък с нещата , необходими за бебо. ММ се пули 2 часа и ме попита, дали с камион трябва да ходим по магазините! Този човек си мисли, че си измислям, като казвам , че до никъде не сме с покупките.
Аз имам страшно предчувствие, че края на Август ще родя. Само това ми е в главата Sad И едни сънища сънувам.... Абе хваща ме шубето.

# 251
С първата бременност и аз бях убедена, че ще родя по-рано. И особено като наближи, колко пъти го сънувааах, не е истина. Някакси все бях чела и чувала, че бебета се раждат в девети, а не в десети месец  hahaha Ама на, роди си се на термин като стой та гледай Simple Smile

# 252
Здрасти !
Пуфи,стана ми интересно с този номер за проследяване на болничните ? В интернет ли гледаш после нещо.Като се отиде в НОИ къде трябва да се пита ??? Ако можеш да споделиш малко повече инфо ще съм ти много благодарна.
Успех на имащите нужда днес  Peace

# 253
Здравейте момичета Hug

sealover Взима се ПИК код от Нои(става на място и е много бърза процедура).След това влизаш в сайта на Нои и по ЕГН и ПИК можеш да проследиш всичко-кога са ти е подаден болничния от работодателя,кога ще ти го преведат,каква е сумата,с две думи всичко се вижда там.

Слънчев ден от мен   bouquet

# 254
може ли някоя мама да сподели какво ще ни е нужно на нас,в родилното понеже да има списъци но само тези който са минали знаят точно от какво имаш нужда и какво може и да не си купуваш,примерно сутиена за кърмене,единичното бельо ...ще се радвам ако някой сподели

Общи условия

Активация на акаунт