Отговори
# 495
  • в сърцето на един мъж...
Да ти кажа, човек като се изказва толкова категорично за някои неща, все пак е хубаво да е подплатен с нещо, ама тъй си е, не може човек да чете всичко Wink А заушката по принцип дава такива отклонения, не само при някои мъже. Колкото до ваксините - интересно по преценка на кого сте ги слагали, след като не е на лекаря? За теченията, не знам, не съм се интересувала, формирам си мнението по друг начин, не от форумите.

# 496
ами гея или аз грешно се изразявам , или ти грешно четеш. ваксините , които не сме слагали, не са слагани по преценка на лекар...как иначе да го кажа. тези които сме слагали са пак по преценка на лекар. кое изречение в моите постове ти се вижда толкова императивно, демек категорично...нищо категорично не съм казала, а и не може да съществува...немските философи доста да писали по тези теми  Wink

# 497
Чета това, което пишеш.

# 498
  • Germany

Като цяло хигиената е на доста ниско ниво.

Такива са и моите наблюдения... Мислех си, че преувеличавам, но явно не е така.
Ние 1вите 3 месеца нямахме педиатър, защото бяхме във временно жилище и при необходимост ходехме в детската клиника. Чака се повече, но не са ни върнали. Аз си подържам връзка и с българският педиатър и ходим на лекар само когато е наложително. Надявам се да не ни се налага често.

# 499
Аз си подържам връзка и с българският педиатър и ходим на лекар само когато е наложително.

Да, нашата българска педиатърка се оказа много корава жена, и отговаряше неотлъчно на всеки мой въпрос. Тук не можаха да познаят веднага варицелата, тя я позна по телефона.

# 500
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Като цяло хигиената е на доста ниско ниво.

къде? по детските градини и училищата ли?  Thinking
забелязала съм, че има майки, които са маниаци на тема чистота и вървят едва ли не нон стоп със сагротан в ръка. другите са доста ларж - виждала съм пълзящо бебе да си лапа олигавения брецел от земята, доволно овъргалян в пръст  Crazy

как се раплащате с българските педиатри? или имате здр. застраховка и в Бг? newsm78

аз да се похваля, Дзвер е здрав и отново ни побърква  Crazy

Германия е интернационална държава и там има много по-пъстър набор от етноси, както и много повече население. Има цели етнически квартали.

Laughing това като го прочетах си си представих как зарази с екзотични болести се надигат от тез квартали  Crazy или в друга връзка си го споменала?!  Mr. Green

# 501
Ася, и в детските градини и у-щата, също. Особено в детската градина вирусите бяха отвратителни. А беше в район населен предимно с германци.

# 502
Не, във връзка с ваксините го споменах. В крайна сметка, не съм живяла там - ще ида и ще се убедя лично как стоят нещата. Детето ми ваксини няма, но ще се консултирам и с педиатър на място и може да започне слагането.

# 503
ха хах а в тази връзка да ви кажа като бяхме в турция едно лято - имаше детска анимация вечерта и едно бебе /на 10-11 месеца/ с биберон също лазеше съвсем само по доста висока сцена, около 2 метра. не успя някакси да падне, обаче бибероната му беше настъпена от 100 деца, даваха му я пак в устата което дете я намери и като за капак накрая я намери единия аниматор , лапна я , облиза я и той и я пъхна в устата на бебето пак  Shocked Crazy майката не я видях през цялото време, но май бяха германци....

# 504
И аз да се включа по темата лекари и медицинско обслужване. Ние сметук вече близо щ месеца и не ми се беше налаголо до опирам до лекари.Но седмицата която мина ударихме 10 просто.Малката ми направи страхотно възпаление на дясното око отидох по спешност в специализирана очна клшника чакахме не повече от 10 минути страхотни лекари много съм доволна.След три дена пък както си хапвахме пица рев маме боли ме зъб.Отидахме в специализирана клиника за деца и там веднага ни приеха за съжеление новините баха лоши заради един зъб се наложи операция.Като чух narkoza für kinder и ми се изправи косата.Но всичко мина без проблими  клиника лекари а обслужване във възторг съм.Та аз съм много доволна от тукашното обслужване дано и занапред да е така.Ако някои иска кординати на клиниките са пише на лични.Приятна и спокойна вечер на всички

# 505
В България има добри лекари, ама там се ходи с пари. Да не изпадам в подробности и да разказвам случки. Тук поне тези притеснения ги няма.

# 506
О да, няма ги тия притеснения, дори като ти откажат час и не можеш и да си платиш на някой да те види... Много е хубаво това, или пък да не ти предлагат терапия, да те чакат да си помяташ докато се откажеш да забременяваш... Предпочитам да има на кой да си платя и да ида, пред това да се гърча от невъзможност да си реша проблемите...

# 507
О да, няма ги тия притеснения, дори като ти откажат час и не можеш и да си платиш на някой да те види... Много е хубаво това, или пък да не ти предлагат терапия, да те чакат да си помяташ докато се откажеш да забременяваш... Предпочитам да има на кой да си платя и да ида, пред това да се гърча от невъзможност да си реша проблемите...
Shocked Ти направо ме уби... Sad

# 508
Съжалявам, не съм искала да разбивам на никого розовите илюзии, но има много много хубави неща в България, които никога няма да откриете в Германия. И здравеопазването не е толкова прелестно, колкото си мислите.

# 509
И няма никаква разлика между държавната и частната застраховка?

Общи условия

Активация на акаунт