Отговори
# 630
Виртуална, напротив, много удобна си е даже, но вече е ункуул Wink
Скаут е водеща марка и тяхните раници са едни от най-подходящите за детския гръб, просто няма сравнение с обикновена платнена раница- все едно да сравняваш краставици с домати Peace
А за тежкото- 1100 гр. е празна, не е 5-6 кила все пак?

Oт другия вид е! Скаут имат раници и за по-големи ученици, не само за първолаци.
Веч, нямат бе, ученически имам предвид...  Прерових им пак сайта...
Това, което си ми показала си е нормална раница , за излет. Сигурно върши работа, но ми се щеше нещо, което е замислено за ученическа чанта.
Абе ще грабвам една евтина за ушите, да изкара поне тази година с нея, а догодина за гимназията ще му мислим вече...

# 631
  • Германия
Защото имат лятно и зимно начало. Reformschule  е, подобно на Монтесорито на Мата.

# 632
Бибс, нещо такова ли търсиш?
http://bilder.taschen-welt.com/bilder/Butterfly/Lila-Logo.jpg
Щото такава имаше Мирел за 5 клас, но се скъса много бързо.
Затова и купих модел, подобен на този скаутския който показах. Те си се водят Schulrucksack, другите са Schulranzen.

# 633
Гледам доста интересни неща са се случвали в темата.То и затова повече чета ,отколкото пиша.
Имам си и аз първокласничка,почват на 20 август.Раница си има от миналата година,купих и вече всичко по списъка,шултютето го купихме,рокля,обувки и ние с баща и се обзаведохме с някоя дрешка за 1 учебен ден,че да не се излагаме Grinning Имаме и втори списък,но учителката ще ги осигури нещата,ние само ще ги платим и ще отида да ги взема  в понеделник.Учителката ми хареса,видяхме се на ушителската среща и се оказа майка на дете от градината и групата на дъщеря ми.Хич не се притеснявам от 1 учебен ден,че ще ни е за 2 път.
Диаманче,ако искаш подробности за репродуктивните процедури,питай на лични,в момента минавам през това.Ако си с държавна застраховка,плащаш 50% от процедурата(грубо около2500 евро).За частните незнам как е.

# 634
Аз пък си купувам раниците в България. Харесала съм си един модел който все го хващам на промоция в карфур и тази година пак ме огря. Нещо подобно на тази Гърба е с дунапренени подплънки, презрамките също са с доста дунапрен и е много лека и удобна.

# 635
  • DE
Момичета, дали ще е много невъзпитано от моя страна да пропусна родителската среща за яслата? Тя е на 02.09, но не дъм сигурна, дали ще успеем да се приберем до тогава. Малкият тръгва чак октомври, дали може самостоятелно да отида?

# 636
Момичета, дали ще е много невъзпитано от моя страна да пропусна родителската среща за яслата? Тя е на 02.09, но не дъм сигурна, дали ще успеем да се приберем до тогава. Малкият тръгва чак октомври, дали може самостоятелно да отида?

Можеш да пропуснеш, няма никакъв проблем. Да,можеш да отидеш сама, когато си вече в ДЕ. УСпех!! Laughing

# 637
  • DE
Biskara, благодаря ти!

# 638
е на някои деца или майки може да виждат удобни тези раници на скаут, но за нас хич не се оказаха удобни. и аз съм я носила и детето , ами много тежи и е много много твърда въпреки ортопедичния подплатен с нещо по меко гръб и прочее. тъй като сме фенове на немските неща - чанти, игри и т.н. решихме да купим немската раница с идеята да я носи детето поне до 3-4 клас...така де за толкова пари  Wink все пак тази година е пораснала и пак ще опитаме с чантата. но като гледам за нас най- удобна ще е именно 3-4 клас, а не предучилищна и 1 клас, когато са на 6-7 години.

# 639
Аз пък си купувам раниците в България. Харесала съм си един модел който все го хващам на промоция в карфур и тази година пак ме огря. Нещо подобно на тази Гърба е с дунапренени подплънки, презрамките също са с доста дунапрен и е много лека и удобна.

точно подобен модел и на нас ни е по-добре. много много по лека е, не е така ограмна в смисъл широка като на скаут и на детския гръб за първолак пасва много по добре. да не говорим че все пак се извива по гърба в някаква степен докато раниците на скаут са като бетонирани за теб. трябва да ходиш прав като струна  Simple Smile

# 640
Не забравяйте все пак, че тук децата тръгват на 6 г, а не както в България на 7 г. Има голяма разлика в ръста и способността на едно дете да носи раницата на 6 и на 7 г.

# 641
  • Германия
По-добре да ходи детето като струна,вместо да се изгърбва Peace

# 642
Към Виртуална : Изтърваваш един много важен момент. В немско ежеседмичните, да не кажа всички учебни материали стоят в училище. Детето носи само несесера, кутията за храна и няколко тетр.+- учебник. А в Бг. всеки ден се мъкне всичко (по няколко т-ки + учебник)  по всеки предмет. И един приятелски непоискан съвет: Ако искаш интеграцията на семейството ти в Германия да мине леко и безпроблемно - не сравнявай живота в двете държави.

# 643
Към Виртуална : Изтърваваш един много важен момент. В немско ежеседмичните, да не кажа всички учебни материали стоят в училище. Детето носи само несесера, кутията за храна и няколко тетр.+- учебник. А в Бг. всеки ден се мъкне всичко (по няколко т-ки + учебник)  по всеки предмет. И един приятелски непоискан съвет: Ако искаш интеграцията на семейството ти в Германия да мине леко и безпроблемно - не сравнявай живота в двете държави.
Да, но само в грундшуле! В гимназиите всеки ден си носят всичките бумаги  Sick

# 644
Не се и съмнявам, че не е удобна за голям човек, все пак не е правена за нашите гърбини Wink Аз даже не съм се опитвала да се навра в нея (в презрамките имам предвид) Simple Smile

Е колко по-лека ще е? 200-300 гр. най-много Peace Сега не ми казвай, че тези 200 гр. се оказват непосилни- един учебник тежи даже повече...А това, че трябва да вървиш изправен с нея си е само още един плюс- когато носим нещо тежко автоматично се изгърбваме и е хубаво, когато раницата не позволява това.
Тежестта на товара зависи от това с какво ще я напълниш и какво ще разнасяш, а не от това дали празната раница тежи 800-900-1000 гр.
Тук в началното училище тетрадки, учебници, боички и др. подобни си стоят в училище. В къщи се носят само нещата, които са необходими за домашните. Целодневните даже и домашни не носят в къщи. Голямото носене на тежести настава в горните класове на гимназията, тогава пък е още по-важно раницата да е стъбила и много издръжлива.

Общи условия

Активация на акаунт