Отговори
# 615
обаче ми прави впечатление че майките на гимназисти са по-спокойни. обръгва се явно.

Joy Joy Joy хахахахаха. дооообрее!

# 616
обаче ми прави впечатление че майките на гимназисти са по-спокойни. обръгва се явно.

Joy Joy Joy хахахахаха. дооообрее!
Че как няма!
Минаваме през месомелачката, наречена грундшуле - било то държавно, Монтесори или друга система.
Моя гимназист сега се сдоби и с нова раница - бил голям, не можел вече да ходи с драконовска раница, требе нещо по-фешън.  Харесахме една, да видим колко време ще изтрае, че на каката първата и гимназиална отиде още в 6 клас.

# 617
На добър час на всички първокласници! И на другите ученици, разбира се!  Simple Smile

Ние сме си в БГ и се радваме на вниманието на баби, дядовци и прочие рода.  Wink Изключително приятно съм изненадана от служителите в някои институции - имахме работа в общината, КАТ, полицията, НАП и т.н. Досега все попадаме на любезни служители, отговарят ни на многобройните въпроси и ни дават изключително важни съвети. За разлика от тях, служителките в ДСК са под всякаква критика. Става дума за малки и средно големи градове в Централна България.

Simple Smile

# 618
Здравейте момичета,от два месеца и аз дишам немски въздух барабар с мъжо и децата.Засега всичко е наред големият започна училище още като дойдохме и сега от 12.09 продължава ще бъде 5 клас,а малчо от 1.10 започва градина така че разбирам притесненията и вълненията ви.
Сега искам да ви попитам нещо /надявам се да уцелвам къде да си задам въпроса/,става въпрос за хапчета против забременяване. Аз си донесох с мен няколко опаковки ,но сега искам да ми изпратят от България,но се оказа че вече ги няма /Цилест/ Shocked.И сега незнам какво да правя.Ако може някакъв съвет много ще съм благодарна Hug
Извинявам се ако съм ви досадила но това ми е вълнението в момента  bouquet

# 619
  • в сърцето на един мъж...
Ами най-добре си намери лекар и той да ти предпише нови, но имай предвид, че не се покриват от касата, ще трябва да си ги платиш сама. Само лекар може да ти ги смени, все пак е лекарство.

# 620
Geia, благодаря за включването относно Хашимотото. От около 3 години съм в ремисия, в което време се случи и бременността ми - надявам се да продължа така. Но пък имам възел, който е добре да следя... И кръвни също да правя, разбира се.
Поздрави!

# 621
Обич, добре дошла, не е страшно морето, в един момент се оказва до колене Wink

Добре заварила, Geia, и Дай, Боже!

И на мен ми предстои разговор с лекаря ми как ще е най-разумно да процедираме. Пия метфогама, след няколко месеца съм пак на глюкозно обременяване - предполагам ще се наложи да закупя предварително определена доза от лекарството за известно време напред, за да не остана без него ако възникне недоразумение.

дидка82, дори и да не ставаше въпрос за чужбина, съветът ми пак би се припокривал с вече дадения:  Peace
Само лекар може да ти ги смени, все пак е лекарство.

# 622
  • в сърцето на един мъж...
Обич, хубаво е да имаш от лекарствата си за по-дълъг период, за да не се получи някое сътресение. Тези се изписват по каса, можеш да се следиш при специалист, но докато намериш подходящия и да започнеш да се следиш, да си подсигурена все пак.

# 623
Моя гимназист сега се сдоби и с нова раница -
Я думай каква взехте, че моята уж още не е стигнала до гимназията, но ми сервира, че всички в нейния клас имали вече раници за големи (баш пък всички не вярвам, ама Rolling Eyes) и тя нямало да ходи със скаутската вече... Гледах в събота тези на 4you в 3 магазина- хем не харесахме дизайн, хем и почват от 110Е нагоре ooooh! Гледам из интернет има разни 40-50Е, на снимка са хубави, ама не знам, в чуденка съм newsm78

Дидка, няма как да прескочиш лекаря- противозачатъчните тук са само с рецепта Peace

# 624
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
mata, много интересно разказваш за Монтесори училището. ще се радвам да споделяш как върви и обучението.
знам, че и дестката градина беше Монтесори... Simple Smile
за жалост при нас няма детска градина Монтесори, само училище...

сега в яслата видях някои от учебните пособия на Монтесори, ръководителката ги вади и по-големите деца с радост се занимават с тях.

успех през новата учебна година на всички ученици!!! и здрави нерви за родителите  Laughing

след като Дзвер беше болен, сега пак тръгна на ясла - ревял само, не искал там. лошото е, че не иска да яде там и после реве, защото е гладен. за закуска му слагам 4 различни неща!!! днес не е пипнал нищо. в 10ч. пак са му предложили нещо за ядене - пак не е ял. от яденето за обед - 1 лъжица е изял. заварих го да яде десерта си.
незнам вече какво да правя и какво да му слагам за ядене! Whistling

дидка82 , цилест са май малко стари. сега има по-нови продукти и по-ниско дозирани. посъветвай се с доки. пък като имаш ново лекарство - пак може да ти ги пращат от Бг  Simple Smile

# 625
Моя гимназист сега се сдоби и с нова раница -
Я думай каква взехте, че моята уж още не е стигнала до гимназията, но ми сервира, че всички в нейния клас имали вече раници за големи (баш пък всички не вярвам, ама Rolling Eyes) и тя нямало да ходи със скаутската вече... Гледах в събота тези на 4you в 3 магазина- хем не харесахме дизайн, хем и почват от 110Е нагоре ooooh! Гледам из интернет има разни 40-50Е, на снимка са хубави, ама не знам, в чуденка съм newsm78
Присъединявам се към въпроса, големият ми сервира същото.

# 626
Aми аз използвах един търг в limango и му я купих още в края на учебната година, което си беше преди 2 месеца. От дракони минахме на динозаври, на Скаут е и  много добре му стои на гърба. В комплект беше с торба за спорт. Цената вече не я помня.

# 627
на Скаут е и  много добре му стои на гърба.
Аз помислих, че сте минали на другия вид вече...
Знам аз, че хубаво стоят, а нашата си е почти като нова, особено сега, след като я изпрах, но скаутските ги имат за първолашки и девойките вече не искат да се "бламират" с тях, не бил въпросът до картинка, а до модел и форма ooooh! абе кво разбираме ние Laughing

Скрит текст:
Между другото на някой ако му трябва Скаут за момиче и не му се харчат много пари да ми пише на лични- нашата е запазена и изпрана даже Wink, има и разни несесери и спортна чанта към нея. Ето този модел е.

Последна редакция: чт, 15 авг 2013, 17:29 от Biba Sparrow

# 628
Biba Sparrow ние имаме абсолютно същата раница само дето картинката е друга. живеем в бг и я взехме на търг от интернета. обаче се оказа крайно неудобна за първокласник, много тежка и корава и я нося само аз  ooooh! иначе побира всичко вътре и не се мачка, но.....много по добре ни е с по обикновена платнена раница само с леко подсилен гръб - много по леки и удобни са за дете на 6-9 години.

# 629
на Скаут е и  много добре му стои на гърба.
Аз помислих, че сте минали на другия вид вече...

Oт другия вид е! Скаут имат раници и за по-големи ученици, не само за първолаци.
Намерих модела, да го покажа
http://www.schulranzen.net/$WS/ts-shop/websale8_shop-ts-shop/produkte/medien/bilder/gross/SC100234.jpg

Общи условия

Активация на акаунт