Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 361
  • 995
  •   1
Отговори
# 30
Да, в моя град лично наблюдавам случващото се, отбелязал съм го още в първия постинг.

# 31
  • Варна
Да, в моя град лично наблюдавам случващото се, отбелязал съм го още в първия постинг.

Т.е. не си участник, само предполагаш какви са им мотивите?
И според теб младежите просто пият бира и си създават емоции с крещене п/в Правителството?
Не знаят срещу кого протестират. Интересно.

# 32
Не съм участник, точно така - пряк наблюдател.
Според мен наистина огромна част от младежите
правят точно това, което казваш. За по-зрелите
хора не твърдя подобно нещо. И естествено, че не
всички сред редиците са отишли на разходка да се
разнообразят, но голяма част от хората там, в това
число и не само малките, имам чувството, че точно
това правят.

# 33
  • Varna
Ако не протестираме- що сме такъв овчи народ......ако протестираме.....не зме знаели за какво....Ай стига бе...
Е и аз съм от тези протестиращите....И не съм там да люскам бирите. Писна ми да ни управляват хора които нямат капчица морал, писна ми да ми обещават 23 години едни и същи мутри какво ще направят за народа, писна ми да не се спазват закони които те съставят.... Писна ми да ме управляват безотговорни  "слуги на народа ".  Писна ми да гледам колко млади и талантливи хора заминаха и заминават навън. И що бе, що те да заминават.....да заминат тия некакърници и маскари от ПарлИмента. Какво направиха за тоя млад народ????? За стария просто няма да питам дори риторично.....................
Аз самата нито викам, нито пия бира и кафе....просто вървя мълчалив в редиците, не е нужно да се вика, или да се правиш на маймуна за да покажеш, че тия горе нищо не правят а само искат кредит на доверие....И колко още кредит на доверие, колко..................Една шепа народ сме българите, толкова останахме....една шепа народ не могат да управляват.....Та с хората с които излизам искат ни предишните, ни сегашните УбаФцИ.....а малко по морални, по отговорни хора, които поне малко ги е еня за народа.

# 34
  • Варна
Ами няма лошо, нека поседят, пък може и да се ограмотят политически. Laughing
В началото на 90те и аз съм ходила на митинги като ученичка, без да съм напълно наясно какво се случва (то май и възрастните не са били Tired)

# 35
За младите хора в ученическа възраст и малко отгоре твърденията ми се основават на това, че контактувам ежедневно с такива и съм си изградил трайни впечатления, че огромна част от тях са напълно аполитични и не познават като имена и физиономии и 20% от лицата в политическите прослойки.

DELTA_DELTA , адмирирам постинга ти! Аз също не искам ни предишни, ни сегашни, "УбаФцИ",
лошото е че няма никаква алтернатива и други нови хора, които да дойдат на тяхно място.

# 36
  • Varna
Argent,
И ти си прав, колко много си прав.....

# 37
Ако не протестираме- що сме такъв овчи народ......ако протестираме.....не зме знаели за какво....Ай стига бе...

Умните хора знаят кога и защо да протестират и най-вече кога да спрат .
Един социолог нарече ставащото ирационална социална истерия . смятам че е прав .
Досега българският народ се върти в цикли апатия-истерия-апатия-истерия . По-добре е да използват психическата си енергия в постоянна здравословна активност .
  В основа на сегашните истерии стои копнежа на някои хора да се почустват възвишени, правилни  , добри , да се поборят с вятърни мелници. Да намерят виновник за неудачите си . Сигурно е приятно но непродуктивно .
 Смятам че е важно да се разбере нещо много просто , политиците са точно на новото на всички останали в държавата и няма как да е другояче . Ако тези изчезнат следващите ще са приблизително на същото ниво.

# 38
  • Varna
Жална ни мамата ако и следващите са на нивото на сегашните.....
Страх ме е, че при това положение един млад човек няма да остане тук Sad

# 39
  • Tам през Атлантическия океан
Edинствените , простести които ще запомня и които предизвикаха промяна  бяха студенските протести през  зимата на 1997 мисля  Rolling Eyes

Няма да забравя как цяла София бе блокирана , ама блокирана в истинския см. на думата ..... 

# 40
Деси, аз също бях тогава на улицата. Нали на всички е ясно, че НИКАКВА промяна не сътворихме тогава, защото бяхме майсторски изиграни от върхушката, която ни подметна Костов и ние му повярвахме? Онези протести бяха зрелищни и абсолютно безплодни.

# 41
Проблема не е в това: "Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?", а в това, че все още има хора, които не знаят "протестиращите срещу кого и срещу какво протестират".
С идеята, че "нищо няма да се промени", няма как да се промени нещо!

# 42
  • Tам през Атлантическия океан
Ок , Bili

промяна имаше а това че сме били изиграни не е наша вина  Sad

Казваш простеста е бил безплоден , дай пример за протест в БГ кито е донесъл нещо положително  Sunglasses Няма ?!

# 43
Ами няма досега такъв, но това не пречи да вярвам, че този пък ще успее. Simple Smile

# 44
  • на брега на морето
Ами няма досега такъв, но това не пречи да вярвам, че този пък ще успее. Simple Smile

Ох, и аз силно пожелавам това!!!

Общи условия

Активация на акаунт