Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 371
  • 995
  •   1
Отговори
# 525
Събрахте се няколко последователни потребители, та всеки, който се смята за компетентен протестиращ, да се чувства адресат на въпросите ми!

Банши, бюлетината едва ли ще има "отговорност" като участник в изборите, че да му ударя кръстчето.

Ааа, не става така, Хеске!

Оп, извинявай - не знаех, че провеждаш анкета - това е друга работа.

Да се върнем на конкретиката тогава - не мислиш ли, че ти спокойно би могла да гласуваш за някоя от представените  в сегашното правителство партии и да спреш да се терзаеш?
А също и за това, дали протестиращите знаят за кого да гласуват.  Peace

# 526
Не мисля, че Кунева ще успее. Иначе съм съгласна за другото, но пак не разбирам защо контролът се явява толкова нежелан?
Нали това пишем последните две страници - който и да е на власт, стар или нов, трябва да има коректив от хората.
И не трябва да се прощават недопустими грешки!

# 527
Според мен ако има избори конфигурацията в парламента няма да е същата.
Въобще няма да е същата. Според последното изследване на Галъп ДПС намаляват главоломно, но най-катастрофален е спадът при Атака, които биха получи нещо около 1-2%. Не са посочили обаче за каква избирателна ативност става дума. При по-голяма може и ДПС да не стигне до парламена. За Атака вече е ясно.

# 528
ДПС си имат твърд електорат, за съжаление. При тях не очаквам особена промяна. Би трябвало да се редуцират гласовете за АТАКА, БСП и ГЕРБ, но е трудна работа. Аз вкъщи си имам един върл атакист и върл гербаджия и при всичката простотия не им изменят.

# 529
  • В тъмната гора.
Ама разбере и вие, че аз като подкрепям протестите не значи,че искам Бойко да се връща.
Лично аз мисля, че след разцепването, ГЕРБ ще тръгне по пътя на НДСВ, бавно ще замре.
Всички видяхме какви ги надроби Дянков, аз съм икономист, та малко ми е по-светло в тази област. Но къде са достойнствата на БСП и ДПС. За мен най ме дразни "предателството" на БСП. Скачи се с тази партия ...и сега ДПС дърпа на буксир БСП. Всичко най-добро за ДПС, каквото остане за БСП.
Между другото, ако смятате, че на мястото на изчистените в държавната администрация ще дойдат по-добри ..лъжете си.

# 530
  • България-Швейцария
Не са посочили обаче за каква избирателна ативност става дума.
Декларирана около 50%.
Обикновено гръмко се декларира по-висока активност, а в деня на изборите излизат 10-15% по-малко.
Изводите сами си ги правете.

Мишел, вече не им е нужно точно Бойко като фигура да се връща, на преден план са новите 'месии'.
Кръгът обаче е един, и го знам не само аз.
#misletebe

# 531
... За мен най ме дразни "предателството" на БСП. Скачи се с тази партия ...и сега ДПС дърпа на буксир БСП. Всичко най-добро за ДПС, каквото остане за БСП.
Между другото, ако смятате, че на мястото на изчистените в държавната администрация ще дойдат по-добри ..лъжете си.

Мишел, аз от 20 години знам за редовни коалиции между БСП и ДПС. Това не е новина. Скачването далеч не е от днес.
Още през февруари лично в предходната тема написах, че съм убедена, как след като ГЕРБ сдадат багажа, ще ни управлява точно тази коалиция. Не че съм шаман, но то е логично. Като няма друга организация.

Народът е море. Не ползвам умишлено друга дума, Ако и да е по- подходяща. Когато му липсва организирана форма и конкретни лица- ръководители, той не може да управлява. Нито дори може да е коректив като аморфна маса.
Само с "не ща" не става. Трябва да се знае какво конкретно "искаме", наравно с какво не щем. Обаче това, с искането, на мен също не ми е ясно.
Няма партия, изразител на дясната идея. Кунева /тя си е само лице, никой не вярва, че води партия, надявам се/ се издъниха, когато решиха да наслагат в листите си не хора, представители на съответните местни общности, а отново някакви централни муцуни, далечни на избирателя. Изгубиха с този ход. Гърбавите изгубиха също маса електорат с цветановщините и дянковщините си.
Аз това питах още преди месец- каква алтернатива конкретно виждащ викащите.

# 532
ДПС си имат твърд електорат, за съжаление. При тях не очаквам особена промяна.

Ти пък! Гласовете за ДПС намаляват главоломно. На изборите през май получиха (не в проценти а в брой гласове) два пъти по-малко спрямо 2009. А спрямо 2005 да не говорим. При евентуални сегашни избори биха получили пак наполовина спрямо май месец тази година (по данни на Галъп от вчера).
Това, че ДПС са непоклатими е една от лъжите, с които ни облъчват медиите непрекъснато. Всъщност най-големият бум в техните гласове дойдоха след появата на Атака. Много умело и едните и другите си надъхваха електората и си правеха всевъзможни провокации, за да може турците да се почувстват застрашени от националистите и да прегърнат Доган, а националистите да се почувстват застрашени от турците и да прегърнат Сидеров. Точно каквото и стана през 2005.
Но точно този цирк вече отива към затваряне.

# 533
Е аз пък като бивш гласоподавател на ГЕРБ съобщавам, че повече за тях (или за коя да е от партиите в това НС) няма да гласувам. Приятелят ми на последните избори гласува за Атака, но той също се разочарова от тях и ще гласува като мен за партия, която от доста време е вън от парламента. Щеше да е добре народът да се обедини и поне на едни избори да гласува само за партии и движения - аутсайдери. Представете си какво шоу ще е ако ДПС, ГЕРБ, БСП и Атака не влязат в парламента или са на ръба? Laughing За съжаление при нас твърдите ядра, особено на Атака, ДПС и най-вече на БСП трудно се разубеждават. За ГЕРБ може и да има надежда - много десни избиратели видяха, че ГЕРБ с нищо не са повече от другите десни партии.

# 534
ДПС си имат твърд електорат, за съжаление. При тях не очаквам особена промяна.

Ти пък! Гласовете за ДПС намаляват главоломно. На изборите през май получиха (не в проценти а в брой гласове) два пъти по-малко спрямо 2009. А спрямо 2005 да не говорим. При евентуални сегашни избори биха получили пак наполовина спрямо май месец тази година (по данни на Галъп от вчера).
Това, че ДПС са непоклатими е една от лъжите, с които ни облъчват медиите непрекъснато. Всъщност най-големият бум в техните гласове дойдоха след появата на Атака. Много умело и едните и другите си надъхваха електората и си правеха всевъзможни провокации, за да може турците да се почувстват застрашени от националистите и да прегърнат Доган, а националистите да се почувстват застрашени от турците и да прегърнат Сидеров. Точно каквото и стана през 2005.
Но точно този цирк вече отива към затваряне.

Е, а дано!  Grinning

kalina_bg, наистина има хора, които са се хванали за едно име и цвят и не пускат.
Не мога да ги разбера. Не мога да разбера как един човек може да вижда грешките на всички останали, само на партията, на която е поддръжник - не! Какъв е смисълът и защо е мазохизъм не знам. То си е ''проста'' психология, но все пак ми се иска хората да можеха да направят една крачка назад и да видят ясно нещата. Да няма твоите и моите.

Народът е море. Не ползвам умишлено друга дума, Ако и да е по- подходяща. Когато му липсва организирана форма и конкретни лица- ръководители, той не може да управлява. Нито дори може да е коректив като аморфна маса.

Аз това питах още преди месец- каква алтернатива конкретно виждащ викащите.

То затова не се получава. Трудно е една маса да се самоуправлява в синхрон. А когато има ръководители, много често всичко се опорочава или се изменя смисълът, трудно е.

А иначе алтернативата е в това да започнем да изразяваме ясно съгласие и несъгласие. Или казано иначе - 4-ри годишните на детска градина задължително - неприемлива идея? Изразява се така, че да не могат да не се съгласят. Т.е. който и да е на власт да чува хората.
А, когато има недопустими грешки - без компромис.
Малко ми се струва мираж, за съжаление, виждайки нагласите на хората.

# 535
Според мен ако има избори конфигурацията в парламента няма да е същата.
Въобще няма да е същата. Според последното изследване на Галъп ДПС намаляват главоломно, но най-катастрофален е спадът при Атака, които биха получи нещо около 1-2%. Не са посочили обаче за каква избирателна ативност става дума. При по-голяма може и ДПС да не стигне до парламена. За Атака вече е ясно.
ДПС ще намалее главоломно, когато етническия вот бъде разбит, а това няма да е скоро.
При Атака е ясно и доказано едно- на всички досега проучвания по предишни избори и дават от 0,8 до 2%, но какво става?
Просто електоратът на Атака не споделя пристрастието си. Помниш им даваха 0,7% пък взеха 7%-т.е умножено по 10. Сега им дават 1,8%, което умножено по 10 е 18%. Избирателната активност май е лек за всички болки, но надали ще приемат задължително гласуване, а даже и да го приемат не е сигурно дали ще има санкция ако не гласуваш. Напротив-на БСП дават повече от Герб и при едни нови избори коалицията в момента ще излезе по-силна.

# 536
....
А иначе алтернативата е в това да започнем да изразяваме ясно съгласие и несъгласие. Или казано иначе - 4-ри годишните на детска градина задължително - неприемлива идея? Изразява се така, че да не могат да не се съгласят. Т.е. който и да е на власт да чува хората.
А, когато има недопустими грешки - без компромис.
.....

Това повтаряме непрестанно вече 29 ден. Недопустимите грешки се наказват с оставки. Никакви покаяния, извинения, катарзиси!  Naughty

# 537
Повтаряме, повтаряме, ама току дойде някой да ни светне, че не знаем какво искаме или да ни размаха реторично пръст с въпроса КОЙ да дойде вместо тези  Joy
Трагедия.

# 538
Няма партия, изразител на дясната идея. Кунева /тя си е само лице, никой не вярва, че води партия, надявам се/ се издъниха, когато решиха да наслагат в листите си не хора, представители на съответните местни общности, а отново някакви централни муцуни, далечни на избирателя. Изгубиха с този ход.
Не само с това изгуби Кунева, а и с това, че е точно тя. Защото в НДСВ имаше доста свестни хора, но тя, прехваления Вълчев и Велчев бяха от нечитавите.

# 539
Повтаряме, повтаряме, ама току дойде някой да ни светне, че не знаем какво искаме или да ни размаха реторично пръст с въпроса КОЙ да дойде вместо тези  Joy
Трагедия.

Налага се да повтаряте, защото сте изначално неясни.
И наистина е трагедия да се скача само на "въпреки". Такива сме ги виждали да скачат не за първи път, та не е новина. Старите скачащи, обаче, бяха обединени под една по- конкретна цел, бяха водени от една партия с определени лидери. При това положение шансът е в пъти по- голям от възможността една аморфна маса да постигне някакви конкретни цели.
Казвате- народът да е коректив на "недопустимите грешки". А дали народът е единен в мнението си кои са тези грешки? По всеки въпрос референдум ли ще се прави или за всяко несъгласие ще се хепаме- един месец ще скачат тези, дето са против това 4 годишните да ходят задължително на училище, другия месец- другите. Един месец ще пият кафе непушачите- ще се забрани пушенето. Но следващия месец пушачите ще открият една бирария пред НС, докато не се пък позволи.
Детинско е това. Не само аз, а и очевидно редица други хора са наясно, че така нито се управлява, нито дори се упражнява контрол върху решенията.

Общи условия

Активация на акаунт