Наясно ли са протестиращите срещу кого и срещу какво протестират?

• 34 399
  • 995
  •   1
Отговори
# 930
  • София
Това, че спрях да пиша, не означава, че спрях да ви чета...

Доста сте се отклонили от темата... Peace

# 931
# 932
Преди години прочетох романа на Ал. Томов "Триумфът на лешояда", където практически е описана сегашната ситуация и как чрез стачки, не протести това е разликата, една власт се смени с друга, за да обслужи определени интереси. Никога "За" и "В" името на народа.

# 933
Сега няма граници-хората попътуваха и видяха че много други народи не са нищо повече от нас-просто имат повече исторически късмет.

Значи излиза, че ние сме повече от тях или поне равни на тях, а все нямаме късмет! Горките ние!
Ама вие историята учили ли сте я? Или сте бягали от час и не може да сравните съдбата на България с която и да е европейска страна?
Като ви харесва да се смятате за малоценни никой не може да ви спре-дерзайте.

Eх, тази съдба! Май САМО ТЯ Е ВИНОВНА.......

За бягствата от час се пишеха неизвинени отсъствия и когато те станат 5 на брой намаляваха поведението, а за 20 изключваха от у-ще.  Аз за цяла година събирах около 2-3такива от закъснения за утринна гимнастика, която започваше 20минути преди първия час! Пишеха 1/3 неизвинено отсъствие за ваше сведение, дори и минута-две да закъснеем. Какво знаете за бг историята и за новата и най-новата обща история, което аз не зная? Пишете, пък мога нещо да науча от Вас.
Вашият начин на писане напомня този на кака Сийка(подобна демагогия). Да не би това да е тя под прикритие???
Познавам много чужденци и всички се гордеят с родината си, даже и африканците, чието минало е по-тежко от нашето. А ако случиш на унгарец и кажеш нещо язвително на тема народа му може и да ти обърше някой шамар. Та питам аз поради що се срамиш че си българка и с какво точно другите народи са нещо повече от нас? Да не са от висшата арийска раса?
Или може би ти си от арийската раса и ни гледаш нас простите и бедни българи отвисоко, че даже нямаме право и да се засегнем? Ако някой не харесва сънародниците си и ги смята за малоценни знае къде е летището-светът е отворен и има право да стане гражданин на света.
Аз не мисля че ние сме нещо повече от останалите. Смятам, че останалите не са нищо повече от нас, че са имали късмета да живеят в по-добри времена по-дълго време и да се чустват свободни, а не притеснени като нас. И е грозно според мен, когато един народ въпреки несгодите си се опитва да се бори за по-добри времена някой язвително да му се присмива и да обяснява, че другите видиш ли какви са, пък той (народеца) за нищо не ставал.
Айде стига толкова.

Коя е тази арийска раса? Май я има само в бълнуванията на Хитлер. Другите раси какви са? Неарийски? Ако трябва да бъдем точни е добре да се каже, че някои британски и американски учени от 19-ти и началото на 20-ти век да мечтаели за изтребване на всички, които не са руси и със сини очи!!! Тоест Хитлер е стъпил върху нещо. Но сега тези учени са слабо известни. Дори не запомних имената им.

Колкото до пишман патриотизма, спорът може да се проточи до Нова Година. С какво да се гордеем? Какво ни е цъфнало и вързало? Защо я няма дисциплината на пътя, а и другаде? Защо възпитанието е тотално пренебрегнато? Защо законите ни са престъпни? Защо улиците са извънредно мръсни и разбити? На какво отгоре трябва да се надуваме, че сме втори в света по интелигентност? Какви са доказателствата? Анкетите, цитирани от плевенския хулиган по БТВ?

Пак не стана ясно какъв късмет са имали другите нации, а ние не.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 14:54 от vl

# 934
Три неизвинени и висиш на косъм от намаленото поведение. Няма нужда да те изключват, достатъчно е, че ти го пишат в характеристиката, а ако си сглупил да го направиш в единайсти клас - направо отпадаш от кандидат-студентската кампания.

Така си беше, ама нещо не им се вярва.  Grinning Чудя се, какво пречи да се въведе тази система отново?

МАФИЯТА пречи. Защо още в началото на 90-те учениците получиха правото да пушат извън у-ще?

# 935
  • София
Вл, не си гледал филмчетата за извънземните ни отци, затова мислиш, че няма такава раса!

# 936
Вл, не си гледал филмчетата за извънземните ни отци, затова мислиш, че няма такава раса!

Дори не съм чувал за такива. Голям пропуск ли е? Научна фантастика?

Сега да си дойдем на думата. Каква е компетентността по отношение на образованието на сегашната министърка??? Назначението и ме изуми!!!

# 937
Колкото до пишман патриотизма, спорът може да се проточи до Нова Година. С какво да се гордеем? Какво ни е цъфнало и вързало? Защо я няма дисциплината на пътя, а и другаде? Защо възпитанието е тотално пренебрегнато? Защо законите ни са престъпни? Защо улиците са извънредно мръсни и разбити? На какво отгоре трябва да се надуваме, че сме втори в света по интелигентност? Какви са доказателствата? Анкетите, цитирани от плевенския хулиган по БТВ?

Пак не стана ясно какъв късмет са имали другите нации, а ние не.[/b]
Ако няма с какво да се гордееш не смятай, че всички са като теб.
Няма народ в европа, който да е устоял на толкова беди като нашия и да е успял да  запази и вярата си и държавата си. Като смяташ, че всичко е толкова черно-улиците са  извънредно мръсни и разбити, хората нямат възпитание, престъпни закони,вихрещи се хулигани и прочее и прочее-какво правиш тук? Отивай в Детройт-там улиците са постлани със злато.
Ако искаш доказателства за това, че си струва да се гордеем че сме българи, то хората дето са жертвали живота си за тази страна наистина са го направили напразно. Жалко-и това е резултат от скапаната ни образователна система-произвела е хора без минало.
повече не ми се спори за това-доста е демоде и не е по темата, пък и ще ме обвинят в пишман патриотизъм.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 15:11 от Герри

# 938
Герри, непрекъснатото лутане между "гордея се" и "срамувам се" е израз на комплекса ни за малоценност.

Липса ни самочувствие и можем да го придобием само чрез градене на настоящето и бъдещето - не с разкази за България на три морета.

Това, че сме оцелели за мен не е кой знае какъв повод за гордост. Всъщност при разпада на Османската империя много народи са възстановили националните си държави. Повечето са запазили и вярата си.

Улиците и състоянието на страната ни днес е истинското нещо, за което можем да се гордеем или срамуваме - защото в някаква степен зависи от нас. Събития от преди 10 века нямат общо с мен.

# 939
Герри, непрекъснатото лутане между "гордея се" и "срамувам се" е израз на комплекса ни за малоценност.

Липса ни самочувствие и можем да го придобием само чрез градене на настоящето и бъдещето - не с разкази за България на три морета.

Това, че сме оцелели за мен не е кой знае какъв повод за гордост. Всъщност при разпада на Османската империя много народи са възстановили националните си държави. Повечето са запазили и вярата си.

Улиците и състоянието на страната ни днес е истинското нещо, за което можем да се гордеем или срамуваме - защото в някаква степен зависи от нас. Събития от преди 10 века нямат общо с мен.
А с какво и кого имат общо събитията преди 10 века? С комшиите ли? Хора без минало нямат нито настояще нито бъдеще, а хора, дето смятат миналото си за повод за срам не ги чака особено блестящо бъдеще. Прочети Оруел-той много добре е написал защо се заличава миналото в романа си 1984г. Много държави се възстановяват след разпада на османската империя-да, но нито една от тях само след 25 години не е била пред Цариград с 20 пъти по-малка армия-сега ще кажеш че и това е повод за срам и ще обезсмислим всякакъв спор за каквото и да е.
Само хора, които се гордеят с това което са могат да постигнат нещо. След като смятате, че има само настояще и бъдеще то протеста ви е обречен на провал. Защо се викаше всенароден протест на рождената дата на Левски? Или и той няма значение, защото е умрял преди 140 години? Пардон-обесили са го. Стига вече с този нихилизъм-какво бъдеще градят хора без минало?

# 940

А с какво и кого имат общо събитията преди 10 века? С комшиите ли? Хора без минало нямат нито настояще нито бъдеще, а хора, дето смятат миналото си за повод за срам не ги чака особено блестящо бъдеще.

Защо говориш за срам и нихилизъм? Нито се срамувам, нито отричам историята ни.

Но тя не е много по-изключителна от историята на другите народи. Това беше едно от нещата, които открих, когато почнах да се интересувам от история извън курса в училище.

Има смисъл да се гордееш или срамуваш от нещата, които си свършил самият ти. Моят прадядо е руснак. Трябва ли да се гордея с Пушкин? Как по-точно аз съм го направила гениален поет?

Та така - и по отношение на историята, и по отношение на природата, и по отношение на сегашното ни състояние има по-добре от нас и по-зле от нас. Пак ще кажа, че непрекъснатото сравняване е избиване на комплекси - независимо дали е увенчано с гордост или срам.

# 941

А с какво и кого имат общо събитията преди 10 века? С комшиите ли? Хора без минало нямат нито настояще нито бъдеще, а хора, дето смятат миналото си за повод за срам не ги чака особено блестящо бъдеще.

Но тя не е много по-изключителна от историята на другите народи. Това беше едно от нещата, които открих, когато почнах да се интересувам от история извън курса в училище.

Има смисъл да се гордееш или срамуваш от нещата, които си свършил самият ти. Моят прадядо е руснак. Трябва ли да се гордея с Пушкин? Как по-точно аз съм го направила гениален поет?

Та така - и по отношение на историята, и по отношение на природата, и по отношение на сегашното ни състояние има по-добре от нас и по-зле от нас. Пак ще кажа, че непрекъснатото сравняване е избиване на комплекси - независимо дали е увенчано с гордост или срам.
Ако аз бях руснак щях да се гордея с Пушкин-да. На бас че 99% от руснаците се гордеят с него-поне тези, които познавам аз, а те са доста. И да подчертая-гордея се не значи да се тупам в гърдите. И нашата история е изключителна, защото е част от нас, от това какви сме ние.
За непрекъснатото сравняване си абсолютно права-за това започна и този глупав спор-не може да се сравняваме с другите народи, нито ние сме повече от тях, нито те са повече от нас-всеки има различна съдба, различна история.

Последна редакция: пт, 19 юли 2013, 15:43 от Герри

# 942
Филмчето го гледах скоро по телевизията. Хората със сини очи и руси коси са наследници на висша извънземна раса, а тези чернокосите и чернооките са прости земляни. Но пък имало кристални същества, които ни дали души. Да се чуди човек докъде може да се изпростее.

# 943
И нашата история е изключителна, защото е част от нас, от това какви сме ние.

Не споря, че има общо с нас - просто ние лично няма никакви заслуги за нея. Нито за Пушкин.

Т.е. ако следваме причинно-следствените връзки, историята ни може да се гордее или срамува с нас - а не ние с нея. Simple Smile Но мисля, че много време отделихме на тази тема.  Peace

# 944
  • София

Ако аз бях руснак щях да се гордея с Пушкин-да. На бас че 99% от руснаците се гордеят с него-поне тези, които познавам аз, а те са доста. И да подчертая-гордея се не значи да се тупам в гърдите. И нашата история е изключителна, защото е част от нас, от това какви сме ние.

По твоята логика и негрите трябва да се гордеят с Пушкин, защото той има и негърска жилка. Човек като няма с какво друго да се похвали, се хвали с националността си. Но националността не е някакв лична заслуга, че да се гордееш с нея (нито да се срамуваш). Нашата история не е изключителна, а само наша. За съжаление или не, не сме богоизбран народ.

Общи условия

Активация на акаунт